FK Budućnost Banovići
Moderator/ica: GracanicaAA
- AgresivnoDjubre
- Kontakt:
Re: FK Budućnost Banovići
Ostat ce u ligi,ne znam sto panicare.
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.
- Ljumani_Banovici
- Kontakt:
a moja majko .. pa ovo je totalni raspad sistema, izvodi Salihovica koji je bio najbolji igrac na terenu, u prvoj igra igrac koji je dosao iz 3.kantonalne lige, uz sve to pravi seljacke prekrsaje i dobija crveni karton kod rezultata 0:1 u prvom poluvremenu.. uvodi igrace koji veze nemaju, ali neka..
Sad su nam blizu gostovanja, pa mozemo otic u priluk ili gdje vec pa sjest s ljudima na tronozac i zamezit i koju potegnut ČETRES' DVOJKE koja ce se peć uskoro... hvala upravi,igracima,trenerima... posebno hvala svim onim kur.činama dole koji nedaju kadetima i juniorima **** lopte da imaju s cim trenirat, sto im ne mogu obezbjedit ni minimalne uslove za treniranje ali opet su u vrhu svoje lige i pokazuju kako se igra, jeb.em im mater u po piz.de svima dole ...
Sad su nam blizu gostovanja, pa mozemo otic u priluk ili gdje vec pa sjest s ljudima na tronozac i zamezit i koju potegnut ČETRES' DVOJKE koja ce se peć uskoro... hvala upravi,igracima,trenerima... posebno hvala svim onim kur.činama dole koji nedaju kadetima i juniorima **** lopte da imaju s cim trenirat, sto im ne mogu obezbjedit ni minimalne uslove za treniranje ali opet su u vrhu svoje lige i pokazuju kako se igra, jeb.em im mater u po piz.de svima dole ...
1947!
Ovaj rezultat nisam očekivao... Još uvijek ne mogu da vjerujem.
Mora da smo imali 99% utakmice. Onaj drugi 3% nas je koštao utakmice. - Ruud Gullit
nisam ni ja očekivao, iskreno...ali čini se da je kod vas rasulo žešće
i nemojte molim vas pominjati Bratstvo, vjerujte da nije Bratstvo krivo zbog ovog što vam se dešava, ne sigurno zbog jedne utakmice!!!
sad pospremiti avliju i krenuti opet naprijed

i nemojte molim vas pominjati Bratstvo, vjerujte da nije Bratstvo krivo zbog ovog što vam se dešava, ne sigurno zbog jedne utakmice!!!
sad pospremiti avliju i krenuti opet naprijed
Undici stelle - ACM 1899
- Ljumani_Banovici
- Kontakt:
Ma sami smo sebi krivi sto smo se uopste doveli u ovu situaciju. Ako cemo gledat ko ce kome pustiti utakmicu ne bi ovo licilo ni na sta.
1947!
Treba se zauzeti da sada kad ispadnemo odgovarajući čelni ljudi kluba koji nisu šutnuli loptu u svom životu ispare odavde. Krenuti ispočetka sa klubom sa zdravim temeljima. Rizvića ostaviti i dalje, ja mu vjerujem bez obzira na ovo danas. Napraviti znatnu čistku u igračkom kadru i krenuti u novu avanturu.
Teško će biti, ali nećemo stopama Žepča, Posušja, Brotnja, moramo se vratiti jači.
Teško će biti, ali nećemo stopama Žepča, Posušja, Brotnja, moramo se vratiti jači.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947
- Ljumani_Banovici
- Kontakt:
Ja mislim da ovdje neko treci odredjuje ko ce igrati. Mogao si vidjeti danas kakva je klupa, a kakva prva ekipa. Na klupi sjede momci koji su igrali i Premijer ligu, a sada POJAČANJA iz Srnice i Vrane njima uzimaju pozicije i igraci koji u ekipama tipa Lukavca nisu imali mjesta u drugoj Federalnoj. Jedina svijetla tacka danasnje utkamice bio je Salihovic koji je odigrao za cistu +10.
Da samo napisem da je Zoletic sjedio na klupi kao i Kovacevic koji MORAJU da igraju jer bez njih smo suplji kao cmar. Sarajlica dakle ni na klupi nije bilo, Osmanovic povrijedjen, Mujic kartone odradjivao, Ikanovic ako nema mjesta medju prvih jedanaest onda stvarno ne znam. Nemam rijeci vise, ali maloprije sam napisao da smo sami sebi krivi zbog ove situacije. Ako kontaju ostati u ligi morat ce se dobro angazovati i iz svojih dzepova koje pune tokom cijele sezone, platiti koju utakmicu i donijeti bodove i sa strane jer red bi bio vec. Kad ne mozemo kod kuce da pobijedimo.
Da samo napisem da je Zoletic sjedio na klupi kao i Kovacevic koji MORAJU da igraju jer bez njih smo suplji kao cmar. Sarajlica dakle ni na klupi nije bilo, Osmanovic povrijedjen, Mujic kartone odradjivao, Ikanovic ako nema mjesta medju prvih jedanaest onda stvarno ne znam. Nemam rijeci vise, ali maloprije sam napisao da smo sami sebi krivi zbog ove situacije. Ako kontaju ostati u ligi morat ce se dobro angazovati i iz svojih dzepova koje pune tokom cijele sezone, platiti koju utakmicu i donijeti bodove i sa strane jer red bi bio vec. Kad ne mozemo kod kuce da pobijedimo.
1947!
Jedini način da ostanemo, ali isto tako i jedini način da se agonija produži. Bolje je ispasti, pa nekako otjerati uljeze iz kluba i nastaviti ispočetka. Sastav je bio takav da ni već pomenutu Srnicu ne bi dobili. Ne znam, volio bih pitati Kumana šta je mislio sa experimentisanjem u ovako važnoj utakmici? Ne znam stvarno nije mi nikako jasno. Ali mislim da si na početku posta dao odgovor i na ovo pitanje.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947
-
- Kontakt:
Od juce razmisljam i razmisljam,pa Boze dragi,jel moguce da cemo ispasti i iz ove lige? Istina je takva. Jad,tuga i cemer...iz dana u dan smo se selili iz ove lige. Ko zna sta ce se desiti u ovih zadnjih kola. Sve je moguce,mozda i da ostanemo,al bojim se da to nije rjesenje...al isto tako rjesenje nije ni u ispadanju. Problemi idu sa nama. Krivca moramo traziti u nama samima,a ne u nekome drugome,mada ima i toga ali mislim da to nije presudan faktor sto se tice nase situacije...
Evo gledam raspored vas... sve brate teske utakmice, gostovanja u Capljini i kod Branitelja plus utakmice sa tri vodece ekipe zadnja tri kola.... valjda do tad bude rijeseno prvenstvo pa uzmete bodove od Slobode i Radnickog...stvarno se nadam da ce Buducnost igrat i ovu ligu sljedece godine...Hodza_manLju je napisao/la:Od juce razmisljam i razmisljam,pa Boze dragi,jel moguce da cemo ispasti i iz ove lige? Istina je takva. Jad,tuga i cemer...iz dana u dan smo se selili iz ove lige. Ko zna sta ce se desiti u ovih zadnjih kola. Sve je moguce,mozda i da ostanemo,al bojim se da to nije rjesenje...al isto tako rjesenje nije ni u ispadanju. Problemi idu sa nama. Krivca moramo traziti u nama samima,a ne u nekome drugome,mada ima i toga ali mislim da to nije presudan faktor sto se tice nase situacije...
SRCE I NEBO ISTE SU BOJE...
Presudan faktor je Uprava,UPRAVA i samo UPRAVA,zasto se ovo nije desavalo sa klubom kad je Mr Sir Huso Holać držao klub ?Hodza_manLju je napisao/la:Od juce razmisljam i razmisljam,pa Boze dragi,jel moguce da cemo ispasti i iz ove lige? Istina je takva. Jad,tuga i cemer...iz dana u dan smo se selili iz ove lige. Ko zna sta ce se desiti u ovih zadnjih kola. Sve je moguce,mozda i da ostanemo,al bojim se da to nije rjesenje...al isto tako rjesenje nije ni u ispadanju. Problemi idu sa nama. Krivca moramo traziti u nama samima,a ne u nekome drugome,mada ima i toga ali mislim da to nije presudan faktor sto se tice nase situacije...
Zašto,de nek mi neko pojasni ?
UPRAVA NAPOLJE! VI STE BRUKA NAŠE ČARŠIJE !
Dilamo CRNI UGALJ !
Kakve "Carsije"Cumuras??? Carsije vise nema. Ona je sirom svijeta. Ne mozes ocekivati da ce ljudi koji su prije 15-tak godina sisli u grad sada zivjeti za Buducnost. Za tako nesto se treba roditi. Uz Buducnost je trebalo odrasti, otac ili stariji buraz te je trebao voditi na tekme da ti to udje u krv. Na zor ne ide. Druga stvar: izgleda da je Rudnik digao ruke od svega jer je klub rupa bez dna a vremena su teska. Mozda je i cilj da se sve gradsko ugasi (kao sto je ugaseno) pa da se pocne sa stvaranjem nove istorije. A uprava je u sluzbi necijoj cim je jos uvjek trener covjek koji za tri godine ispao dva ranga nize. Da im je u cilju bilo da Buducnost opstane davno bi ga mjenjali.CuMuRaS je napisao/la:Presudan faktor je Uprava,UPRAVA i samo UPRAVA,zasto se ovo nije desavalo sa klubom kad je Mr Sir Huso Holać držao klub ?Hodza_manLju je napisao/la:Od juce razmisljam i razmisljam,pa Boze dragi,jel moguce da cemo ispasti i iz ove lige? Istina je takva. Jad,tuga i cemer...iz dana u dan smo se selili iz ove lige. Ko zna sta ce se desiti u ovih zadnjih kola. Sve je moguce,mozda i da ostanemo,al bojim se da to nije rjesenje...al isto tako rjesenje nije ni u ispadanju. Problemi idu sa nama. Krivca moramo traziti u nama samima,a ne u nekome drugome,mada ima i toga ali mislim da to nije presudan faktor sto se tice nase situacije...
RED BULL daje ti krila - RAKIJA pogon na sve 4
Ovo si druže lijepo rekao.Van Klomp je napisao/la:Kakve "Carsije"Cumuras??? Carsije vise nema. Ona je sirom svijeta. Ne mozes ocekivati da ce ljudi koji su prije 15-tak godina sisli u grad sada zivjeti za Buducnost. Za tako nesto se treba roditi. Uz Buducnost je trebalo odrasti, otac ili stariji buraz te je trebao voditi na tekme da ti to udje u krv. Na zor ne ide.
Sličnu situaciju imamo u Tuzli. Promjenu i smjena generacija.
Dolaze momci od 25 do 40 godina...koji su odrasli uz Slobodu i koji su ljubav naslijedili kroz kvart, oca, porodicu, društvo. Ali nama je lakše, ima nas mnogo više...Tz je ipak industrijski centar i puno ljudi ostaje, ne ide trbom za kruhom.
Sretno vam društvo, u Banovićima imam strašno puno prijatelja...dolaze vam teški dani i budite jaki
tuzlanska Sloboda
Bravo! Dugo čekam ovaj post. I poenta jeste - nas kojima je to ušlo u krv još od ranog djetinjstva je sasvim malo, neodovoljno da se bilo šta napravi, istjeraju uljezi iz kluba, stvori pritisak na utakmicama i slično. Mislim da je ovim postom @Van Klompa sve objašnjeno.Van Klomp je napisao/la:Kakve "Carsije"Cumuras??? Carsije vise nema. Ona je sirom svijeta. Ne mozes ocekivati da ce ljudi koji su prije 15-tak godina sisli u grad sada zivjeti za Buducnost. Za tako nesto se treba roditi. Uz Buducnost je trebalo odrasti, otac ili stariji buraz te je trebao voditi na tekme da ti to udje u krv. Na zor ne ide. Druga stvar: izgleda da je Rudnik digao ruke od svega jer je klub rupa bez dna a vremena su teska. Mozda je i cilj da se sve gradsko ugasi (kao sto je ugaseno) pa da se pocne sa stvaranjem nove istorije. A uprava je u sluzbi necijoj cim je jos uvjek trener covjek koji za tri godine ispao dva ranga nize. Da im je u cilju bilo da Buducnost opstane davno bi ga mjenjali.CuMuRaS je napisao/la:Presudan faktor je Uprava,UPRAVA i samo UPRAVA,zasto se ovo nije desavalo sa klubom kad je Mr Sir Huso Holać držao klub ?Hodza_manLju je napisao/la:Od juce razmisljam i razmisljam,pa Boze dragi,jel moguce da cemo ispasti i iz ove lige? Istina je takva. Jad,tuga i cemer...iz dana u dan smo se selili iz ove lige. Ko zna sta ce se desiti u ovih zadnjih kola. Sve je moguce,mozda i da ostanemo,al bojim se da to nije rjesenje...al isto tako rjesenje nije ni u ispadanju. Problemi idu sa nama. Krivca moramo traziti u nama samima,a ne u nekome drugome,mada ima i toga ali mislim da to nije presudan faktor sto se tice nase situacije...
Jučer sam čuo neke priče, a jedna od njih jeste da je rudnik digao ruke i da su se svi pomirili sa ispadanjem. I ako nisam slagan te riječi su došle od jednog igrača koji je uvijek za Budućnost igrao srcem...
- Ljumani_Banovici
- Kontakt:
Slag na sve jeste to da igraci plate nisu primili 2 mjeseca. Nije lijepo sto cu reci 'nisu te pare ni zasluzili' ali neki od igraca imaju i djecu koju hrane tim parama.
1947!
Komšije bi i kod Vas imalo smisla.
PAROLA
Vjerujem da ako na kraju sezone bude situacija u vrhu konačna da će i Lukavac i Tuzla vas "pogurati" ako već do tada se ne osigurate glede opstanka.
PAROLA
Vjerujem da ako na kraju sezone bude situacija u vrhu konačna da će i Lukavac i Tuzla vas "pogurati" ako već do tada se ne osigurate glede opstanka.
Ostalo je kolko tolko ove naše "napaćene čarsije",samo na žalost to je nedovoljno da bi se bilo šta pokrenulo...Van Klomp je napisao/la:Kakve "Carsije"Cumuras??? Carsije vise nema. Ona je sirom svijeta. Ne mozes ocekivati da ce ljudi koji su prije 15-tak godina sisli u grad sada zivjeti za Buducnost. Za tako nesto se treba roditi. Uz Buducnost je trebalo odrasti, otac ili stariji buraz te je trebao voditi na tekme da ti to udje u krv. Na zor ne ide. Druga stvar: izgleda da je Rudnik digao ruke od svega jer je klub rupa bez dna a vremena su teska. Mozda je i cilj da se sve gradsko ugasi (kao sto je ugaseno) pa da se pocne sa stvaranjem nove istorije. A uprava je u sluzbi necijoj cim je jos uvjek trener covjek koji za tri godine ispao dva ranga nize. Da im je u cilju bilo da Buducnost opstane davno bi ga mjenjali.CuMuRaS je napisao/la:Presudan faktor je Uprava,UPRAVA i samo UPRAVA,zasto se ovo nije desavalo sa klubom kad je Mr Sir Huso Holać držao klub ?Hodza_manLju je napisao/la:Od juce razmisljam i razmisljam,pa Boze dragi,jel moguce da cemo ispasti i iz ove lige? Istina je takva. Jad,tuga i cemer...iz dana u dan smo se selili iz ove lige. Ko zna sta ce se desiti u ovih zadnjih kola. Sve je moguce,mozda i da ostanemo,al bojim se da to nije rjesenje...al isto tako rjesenje nije ni u ispadanju. Problemi idu sa nama. Krivca moramo traziti u nama samima,a ne u nekome drugome,mada ima i toga ali mislim da to nije presudan faktor sto se tice nase situacije...
Ali naše je da se nadamo da ce se jednog dana i to desiti,a do tada ADIO...
Dilamo CRNI UGALJ !
- Ljumani_Banovici
- Kontakt:
Tuzla nas prva nece pogurati, a prodali smo se vec jednom zbog njih.Casp3r je napisao/la:Komšije bi i kod Vas imalo smisla.
PAROLA
1947!
- Ljumani_Banovici
- Kontakt:
Jalov bod koji u biti ništa ne znači.
Jedino što mi je drago iz svega ovoga je da se nisu obistinile priče da je kupljeno dole, jer da jeste sigurno bi kupili 3 boda, a ne jedan. Časno i pošteno ispasti, pa neka se i vucarati po Drugoj ligi, ali kao što rekoh to će biti časno. Ostali pojedini klubovi neka se dobro zapitaju o tom svom poštenju, meni ne smeta ni Druga liga na ovaj način.
Naredno kolo Troglav na redu, sa pobjedom tu ostajemo u kakvoj-takvoj nadi za opstanak. U slučaju kiksa mislim da je gotovo... Pošteno i u toj utakmici pa ko bude bolji nosi bodove - produžava nadu za opstanak.
Jedino što mi je drago iz svega ovoga je da se nisu obistinile priče da je kupljeno dole, jer da jeste sigurno bi kupili 3 boda, a ne jedan. Časno i pošteno ispasti, pa neka se i vucarati po Drugoj ligi, ali kao što rekoh to će biti časno. Ostali pojedini klubovi neka se dobro zapitaju o tom svom poštenju, meni ne smeta ni Druga liga na ovaj način.
Naredno kolo Troglav na redu, sa pobjedom tu ostajemo u kakvoj-takvoj nadi za opstanak. U slučaju kiksa mislim da je gotovo... Pošteno i u toj utakmici pa ko bude bolji nosi bodove - produžava nadu za opstanak.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.