FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- anelbavarac
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Danas je u Munchenu operisan Kroos,i on je definitivno izgubljen za nas sto se tice ove sezone.
Nasem veznjaku je danas ukonjena hrskavica iz lijevog koljena i on ce se pridruziti ekipi 1 jula na pocetku priprema.
Nasem veznjaku je danas ukonjena hrskavica iz lijevog koljena i on ce se pridruziti ekipi 1 jula na pocetku priprema.
Uvijek sam optimističan bio no mislim da će nam mnogi faliti u finale ako prođemo a aBd hoćemo. 

Kome vam prijeti suspenzija za finale ?
- amel10071988
- Kontakt:
Kome ne prijetiHzBvB je napisao/la:Kome vam prijeti suspenzija za finale ?

Lahm,Dante, Martinez, Gustavo, Sweinsteiger,Gomez
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju
- BayernMunchen31
- Kontakt:
Juventosovci se nadaju transferu Robbena u njihove redove
Ko se navikne na Minhen on u Minhenu ostaje.
Kad se uzme Treble bice takvo raspolozenje da niko nece htjeti otici.
Jbt Guardiola dobio je Gotzea nek ne jede ovna, vidi potencijal ove masinerije nek samo nastavi mljeti. Sta ima mjenjati ima barem 8 WC igraca.
Prednost ove ekipe je fizicka snaga i bolji smo od Barce sto dobijamo i zracne duele. NISTA NE MJENJATI !

Kad se uzme Treble bice takvo raspolozenje da niko nece htjeti otici.
Jbt Guardiola dobio je Gotzea nek ne jede ovna, vidi potencijal ove masinerije nek samo nastavi mljeti. Sta ima mjenjati ima barem 8 WC igraca.
Prednost ove ekipe je fizicka snaga i bolji smo od Barce sto dobijamo i zracne duele. NISTA NE MJENJATI !
FIFA XI 2013
- NEUER -
---LAHM ----BOATENG----DANTE-----ALABA---
MARTINEZ----SCHWEINSTEIGER ----
--ROBBEN------ MULLER-------RIBERY------
-MANDZUKIC-
- NEUER -
-MANDZUKIC-
- supermario
- Kontakt:
Joj jesmo beton oko prodaje igraca
, moze neko davat 50 milki za Robbena al ako uprava i trener odluce da je potreban onda isti sigurno nikud ne ide. Imam osjecaj da bi tako bilo i da neko ponudi 100 milki. (hipoteticki naravno) 

Bilo kuda,bilo gdje, Bayern u srcu zauvijek......
Robben i Gomez onako realno jesu na vagi. Dobro kod Robbena se može razmislit, jer teško će on podnijet klupu naredne sezone, jer i ove je dio proveo na klupi. A kod Gomeza, s obzirom na ova pojačanja, neće ni on htjeti sjedit na klupi. Njih dvojica su na vagi, vidjet ćemo šta će biti. Ostali igrači će svi tu ostat, jedno 99 % ostali nisu ugroženi, nit bi uprava sad i htjela rasprodavat i mijenjat tim.BayernMunchen31 je napisao/la:Juventosovci se nadaju transferu Robbena u njihove redove![]()
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- GazijaKalesija
- Kontakt:
Pozdrav Bavarci,
jel može neko, bar ukratko prevesti ove 2 vijesti?
http://www.tz-online.de/sport/fc-bayern ... 73226.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tz-online.de/sport/fc-bayern ... 72431.html" onclick="window.open(this.href);return false;
jel može neko, bar ukratko prevesti ove 2 vijesti?
http://www.tz-online.de/sport/fc-bayern ... 73226.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tz-online.de/sport/fc-bayern ... 72431.html" onclick="window.open(this.href);return false;
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.
- pasha_the_one
- Kontakt:
Bayern demantovao navode medija da imaju dogovor sa Lewandowskim
http://www.fcbayern.telekom.de/de/aktue ... /41906.php" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fcbayern.telekom.de/de/aktue ... /41906.php" onclick="window.open(this.href);return false;
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)
- BayernMunchen31
- Kontakt:
Pa sta ti mislis, jel Levandowski potreban ?effe_sa je napisao/la:Robben i Gomez onako realno jesu na vagi. Dobro kod Robbena se može razmislit, jer teško će on podnijet klupu naredne sezone, jer i ove je dio proveo na klupi. A kod Gomeza, s obzirom na ova pojačanja, neće ni on htjeti sjedit na klupi. Njih dvojica su na vagi, vidjet ćemo šta će biti. Ostali igrači će svi tu ostat, jedno 99 % ostali nisu ugroženi, nit bi uprava sad i htjela rasprodavat i mijenjat tim.BayernMunchen31 je napisao/la:Juventosovci se nadaju transferu Robbena u njihove redove![]()
Izgubilo bi se na toj sirini u napadu kad bi imali samo Mandzu, a Pizzaro koliki god da je Majstor ne mozes sa 34 igrat isto ko i sa 25 u Ligi Prvaka. Gomez je ipak Gomez, klasa iznad Girouda,Dzeke,Llorentea i ostalih sidraša.
Robben jeste World Class ali po meni dva najveca dragulja Bayerna, koji imaju najvise potencijala za napredak su Gustavo i Shaqiri. (i Kroos ali on je vec napredovao dovoljno)
Iako Gustavo ne igra na istoj pozicij, mislim da bi smanjivanjem rostera i on malo vise igrao.
Šaćir ove godine igra manje nego ocekivano i kad je igrao gurali su ga na neprirodnu poziciju.
Robben ako nastavi se ovoliko truditi nemamo pravo ga prodati, jer Robben sa povrijedjenim Egom, zamjena Robben, je onaj koji ulijece klizeci u 90 minuti na sredini kod rezultata 4:0. je Robben koji zasluzuje ostati.
A da su na vagi, jesu.
Za njih dvojica se moze izvuci oko 55 miliona € pa i 60.
Izgubiti Super Maria u Chelsea bi bilo lose, garantujem da bi tamo davao 30 + golova po sezoni.
Bayern treba dokazati jos jednom da je institucija i pustiti Projekat BvB da cvjeta, dosta jedan njihov igrac.
FIFA XI 2013
- NEUER -
-MANDZUKIC-
- NEUER -
-MANDZUKIC-
Momci good news sutra europsort 2 prenosi bayern minken vs Frajburg ,prilika da jos jednom pokazemo demonstraciju sile pre revansa na camp nou 

Bayern negirao da je doveo Lewandowskog
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
to ti pricam“Naše izdanje u meču sa Bavarcima bi trebalo više da se cijeni sad. Bayern i Borussija su dva Marsovca! Pored odlične tehničke potkovanosti, igraju sa toliko intenziteta da vam ne dozvoljavaju da dišete.
Poslije dvije utakmice sa Bayernom stekao sam utisak da su skoro nepobjedivi, a sada sam se uvjerio da je to istina. Protiv nas su uvijek bili ‘korak ispred’, a tako je bilo i sa Barcelonom. Da li će Nijemci započeti novi krug dominacije u evropskom fudbalu vidjet ćemo poslije revaš mečeva polufinala, ali u teoriji, taj period je već i započeo, iako to niko nije očekivao na početku sezone”
Giorgio Chiellini

evo momci navodno bayern hoce da kupi BVB
bice to veliko pojacanje.Nije da se hvalim ali brate malo je reci da smo dominanti u svakom pogledu hocu hocu da gledam nase lavove sto prije jer onakvu momcad i igru i dominaciju bi mogao gledati dan i noc.

-
- Kontakt:
Najbolji opis duela izmedju Bayerna i Barcelone je dao Enver Maric proslavljeni golman koji je rekao i citiram:
" Bayern je zguzvo' Barcelonu"
Daljnja analiza nije potrebna, suca ne treba ni spominjati obje ekipe su ostecene na neki nacin.
Svako ko je ozbiljnije pratio Bayern ove sezone se ne bi trebao cuditi ovakvom raspletu, realno je da Barcelona nije niti blizu Bayerna trenutno i od sada se paralele trebaju podvlaciti s Bayernom kao najboljim klubom na svijetu.
Nadam se da je i haterima sada jasno o kakvoj se masini radi.
Zuti kartoni su problem, a to se moglo i ocekivati. Vec sam to spominjao protivnici poput Arsenala, Juventusa i Barcelone ne mogu proci bez zutih kartona ako se zeli doci do prolaza.
Sto se tice Goetzea i njegovog transfera u Bayern, meni u jednu ruku nije drago jer ne zelim niti jednog igraca Dortmunda u redovima Bayerna. Jasno je i pticama na grani da ce Bayern biti jos snazniji s njim u ekipi, te da ce on u Bayernu mozda imati priliku da nekada u buducnosti postane i bolji igrac od Riberya. Za to ce trebati jos kruha da pojede ali u Bayernu njegov napredak je neminovan. Samo da ne dodje do nekih povreda. A navijaci Dortmunda se trebaju ljutiti iskljucivo na svoju upravu sto nije u stanju osigurati jednog takvog igraca, a i u proslosti su pravili slicne pogreske. Valjda nauce nekada. Medjutim Goetze je trenutno losiji igrac od Reusa
, a Dortmundu je najbitniji njihov sistem igre i gotovo svaki igrac je zamjenjiv.
Muller je igracina i buduci kapiten Bayerna
Messi pak s druge strane jos uvijek trazi kicmu na Allianz Areni.
" Bayern je zguzvo' Barcelonu"
Daljnja analiza nije potrebna, suca ne treba ni spominjati obje ekipe su ostecene na neki nacin.
Svako ko je ozbiljnije pratio Bayern ove sezone se ne bi trebao cuditi ovakvom raspletu, realno je da Barcelona nije niti blizu Bayerna trenutno i od sada se paralele trebaju podvlaciti s Bayernom kao najboljim klubom na svijetu.
Nadam se da je i haterima sada jasno o kakvoj se masini radi.
Zuti kartoni su problem, a to se moglo i ocekivati. Vec sam to spominjao protivnici poput Arsenala, Juventusa i Barcelone ne mogu proci bez zutih kartona ako se zeli doci do prolaza.
Sto se tice Goetzea i njegovog transfera u Bayern, meni u jednu ruku nije drago jer ne zelim niti jednog igraca Dortmunda u redovima Bayerna. Jasno je i pticama na grani da ce Bayern biti jos snazniji s njim u ekipi, te da ce on u Bayernu mozda imati priliku da nekada u buducnosti postane i bolji igrac od Riberya. Za to ce trebati jos kruha da pojede ali u Bayernu njegov napredak je neminovan. Samo da ne dodje do nekih povreda. A navijaci Dortmunda se trebaju ljutiti iskljucivo na svoju upravu sto nije u stanju osigurati jednog takvog igraca, a i u proslosti su pravili slicne pogreske. Valjda nauce nekada. Medjutim Goetze je trenutno losiji igrac od Reusa

Muller je igracina i buduci kapiten Bayerna

Messi pak s druge strane jos uvijek trazi kicmu na Allianz Areni.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Baš nešto razmišljam kako će Bayern igrati sljedeće sezone.
Eto doveli su Gotze-a okej, no kako će to formacijski izgledati. RIbery, Javi i Bastian igraju. Muller je pokazao koliko je kvalitetan na poziciji 10. Čovjek vrši konstantan pritisak, dijeli lopte, zabija golove. Po meni je dosta bolji tu nego na krilu jer nije igrač kao Robben koji može preći 2-3 igrača bez problema. Gotze kao desno krilo ? Zvuči ne nerealno, a bolje bi na toj poziciji igrao Shaqiri koji je strašan igrač. Od njega očekujem da sljedeće sezone eksplodira i da postane uz Bilala enigma za protivnike.
Arjen Robben na klupi ?
Nekako bi volio da ostane, ima sve što je potrebno velikanu kao što je Bayern. E sada je pitanje šta hoće Pep.
Ostanak Kroos-a ?
Mlad je, dobar ali mislim da se neće naigrati sljedeće sezone.
Zanimljiva je ova situacija u Bayernu. Teška odluka za svakog trenera, 2-3 igrača će nastradati a mislim da će Pep preferirati mlađe igrače.
Eto doveli su Gotze-a okej, no kako će to formacijski izgledati. RIbery, Javi i Bastian igraju. Muller je pokazao koliko je kvalitetan na poziciji 10. Čovjek vrši konstantan pritisak, dijeli lopte, zabija golove. Po meni je dosta bolji tu nego na krilu jer nije igrač kao Robben koji može preći 2-3 igrača bez problema. Gotze kao desno krilo ? Zvuči ne nerealno, a bolje bi na toj poziciji igrao Shaqiri koji je strašan igrač. Od njega očekujem da sljedeće sezone eksplodira i da postane uz Bilala enigma za protivnike.
Arjen Robben na klupi ?
Nekako bi volio da ostane, ima sve što je potrebno velikanu kao što je Bayern. E sada je pitanje šta hoće Pep.
Ostanak Kroos-a ?
Mlad je, dobar ali mislim da se neće naigrati sljedeće sezone.
Zanimljiva je ova situacija u Bayernu. Teška odluka za svakog trenera, 2-3 igrača će nastradati a mislim da će Pep preferirati mlađe igrače.
Cao raja! Treba mi vasa pomoc!!! Koji dio stadiona Nou Camp je predviden za gostujuce navijace!!
To jeste za Bavarce!! Jer kontam kartu kupiti preko Barsine stranice,a neznam za koji dio tribine da uzmem!
Da nebi u dresu Bajerna zalutao medu njima!!! Ha-ha-ha! Hvala unaprijed!!
To jeste za Bavarce!! Jer kontam kartu kupiti preko Barsine stranice,a neznam za koji dio tribine da uzmem!
Da nebi u dresu Bajerna zalutao medu njima!!! Ha-ha-ha! Hvala unaprijed!!
Kopajući malo po starim spisima u manastiru braće starih Franjevaca, slučajno se "pojavio" i ovaj podatak
1994/1995 - Borussia prvak Njemačke,
1995/1996 - Borussia prvak Nejmačke,
1996/1997 - Bayern prvak Njemačke, Borussia prvak Europe!
2010/2011 - Borussia prvak Njemačke,
2011/2012 - Borussia prvak Njemačke,
2012/2013 - Bayern prvak Njemačke... ??? NEW WORLD ORDER BEGINS
Historije se pišu, ponavljaju i prepravljaju... Ajmo i mi ove sezone jednu da napišemo

1994/1995 - Borussia prvak Njemačke,
1995/1996 - Borussia prvak Nejmačke,
1996/1997 - Bayern prvak Njemačke, Borussia prvak Europe!
2010/2011 - Borussia prvak Njemačke,
2011/2012 - Borussia prvak Njemačke,
2012/2013 - Bayern prvak Njemačke... ??? NEW WORLD ORDER BEGINS
Historije se pišu, ponavljaju i prepravljaju... Ajmo i mi ove sezone jednu da napišemo

Sent from my Philips Smart TV.
- gerdmuller
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false; 

"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Šta ti misliš o Goetzeu? Da je jedan od najboljih na svijetu i da će vremenom dostići Messijev nivo, zar ne? Dakle, da će jednog dana biti najbolji te da ćemo mlade igrače porediti s njim. Eh, kako gubitak jednog takvog igrača može biti dobar po ekipu? Posebno ako uzmemo u obzir da je riječ o igraču koji je ponikao u tom klubu i koji je ljubimac navijača.secer je napisao/la: zar i ti, sine brte![]()
posto tvoja malenkost i slicni tebi (ovdje racunam i mog frenda hareta domuzovca) ne vidite dalje od vasih nosingera, red je da vam se objasni zasto je transfer gocinja u bayern dobar za sve, pa tako i borusiju.
da bismo dosli do cilja, potrebne su nam neke komponentice, a to su: lovina, yebene ambicije i know-how.
istina je da su bremen i stutgart uzimali ´salataru´, ali je takodjer istina da ti klubovi nisu imali nijednu od ovih komponenti kako bi istrajali i ucvrstili se u vrhu.
za razliku od njuh, dortmund je sastavio sve komponentice i unazad 3 godine iz sezone u sezonu servira prave poslastice.
dortmund ima novac ! tacnije, dortmund ce nakon ove sezone imati nekih 80-ak milja razloga zbog kojih se nece sekirati za goceovog nasljednika.
dalje, mislim da ce se svak ko prati ovu igru sloziti da je klopo uz murinja i fergija najambiciozniji trener na svijetu - lik koji ce prodati i rodjenu mater kako bi dosao do rezultata.
osim toga, dortmundov ´trio fantastico´ ima znanje da napravi rezultat.
dalje, valjda je tebi kao poborniku darvinove teorijejasno da svakom iskoraku u evoluciji prethodi neki hepening.
da bi borusija napravila iskorak i evoluirala u jos jaci tim, bilo je potrebno da ih neko prodrma. ili cemo zanijekati silne postove forumasa, ali i tekstove nekih fudbalskih analiticara koji su kao papagaji ponavljali da se borusija zasitila bundeske?!
dakle, jos jaci bayern ce jednostavno natjerati ostale bundesligase (ne sve, naravno) da se dodatno pojacaju i izvuku dodatne procente iz svojih igraca kako bi bili konkurentni.
il´ mislite da ce bayernova vladavina potrajati do sudnjeg dana![]()
Kako pronaći zamjenu? Koga dovesti? Kako se odnositi prema toj zamjeni? Šta kada ta zamjena (ukoliko bude riječ o Iscu) također zatraži "normalnu" odštetnu klauzulu? Kako to može biti dobro po Dortmund?
Ok, oni su sada zaradili tih 40-ak miliona Eura te su uštedili veliku svotu novca koju bi morali isplatiti Goetzeu (plata). Ali, izgubili su nešto više - izgubili su na 2 plana. Sada ih Bayern i ostatak svijeta (s pravom

Druga stvar, ovako su dobrano pojačali jedinog konkurenta u ligi (budimo realni, Leverkuzen, Schalke, Stuttgart, Wolfsburg, HSV i Werder ipak nisu konkurentni Bayernu i Dortmundu). Opet, kako to može biti dobro (kombinuj sa činjenicom kako je teško naći zamjenu za dragulja poput Goetzea)?
Da li je Barcelona napravila jači tim odmah nakon Figovog odlaska? Ili su im bile potrebne godine kako bi se oporavili od tog udarca? Ne moram ni naglašavat da je Barcelona uvijek bila poželjnija destinacija od Dortmunda i da će to biti i u budućnosti (ne gatam, to govorim na osnovu svega što se dešava(lo)). Šta misliš može li se Dortmundu ovo obiti o glavu? Realno. Može li Goetzeov odlazak značiti da i drugi igrači počnu sa svojim "s*anjima"? Recimo Gundo da odluči otići u United i da se pozove na Goetzea?
Ne znam, ja kako god da gledam na ovaj transfer, vidim dobitak za Bayern, a gubitak za Dortmund i kompletnu bundesku. Dakle, Bayern je ubio 3 (tri) muhe jednim udarcem - Borussiju, bundesku i klubove koji su žarko željeli Goetzea. Nema šta, potez i po što se tiče njih. Dortmundu preostaje da "ukrade" nekog igrača iz drugih klubova koji su niže rangirani od njih (Frankfurt, Freiburg, Mainz, Hannover) ili da se okrenu oprobanom receptu zvanom Kagawa.

Bayernova vladavina neće trajati dovijeka, ali ako osvoje ligu 8/10 - to je opet dominacija. Ma i 6 je dominacija ukoliko budemo imali (barem) 3 osvajača.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 3 gosta.