RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Bliss
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Bliss » 24 apr 2013, 22:58

Ukoliko se tačnom ispostavi informacija da je Sliškoviću ponuđeno da trenira Velež, odnosno da su razgovori oko toga počeli, jedno je definitivno sigurno i izvjesno: to bi u Veležu značilo svojevrsni preokret i euforiju, stadion bi na svakoj utakmici bio popunjen do zadnjeg mjesta, a legendarni Baka bi svojom karizmom i svojim ugledom kojeg uživa u ovom klubu ”zapalio” Mostar i vjerne navijače Red Army.
Ovaj dio kao da je sarkasticno napisao :lol:
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 24 apr 2013, 22:59

TAZ je napisao/la:
VELEZDOGROBA je napisao/la:Home » Mostar » Genije se vraća kući: Veliki Baka Slišković u svom Veležu?
Genije se vraća kući: Veliki Baka Slišković u svom Veležu?
Objavljeno od tacno.net dana Travanj 24, 2013 u Mostar, Sport

Legendarni Blaž Baka Slišković, svojevremeno jedan od najboljih fudbalera Veleža, prema još uvijek neslužbenim informacijama, mogao bi od naredne sezone postati trener kluba u kojem je ponikao i pružao neke od svojih najboljih partija u crvenom dresu Veleža.

Piše: Nermin Bise

Ova je informacija, naime, danas procurila u svečanoj loži tokom utakmice između Veleža i Širokog Brijega na kojoj je bio i Baka Slišković u pratnji svog sina Vladimira i kčerke Hane.

U Bakinom društvu bio je i Nermin Nikšić, aktuelni premijer Vlade FBiH, koji je neformalno i prvi čovjek Veleža, a kako smo uspjeli saznati Nikšić i Slišković su upravo otvorili pitanje mogućnosti Bakinog angažmana na kormilu Veleža.
-Izgleda da su počeli razgovori i da bi zaista moglo doći do Sliškovićevog angažmana, i ta mogućnost je vrlo moguća i realna, rekao nam je jedan od članova Uprave ”Rođenih”. Slišković je današnju utakmicu napustio odmah po završetku utakmice, tako izbjegavši znatiželju novinara među kojima se proširila informacija o eventualnom Sliškovićevom preuzimanju trenerskog kormila Veleža.
Podsjetimo, Slišković je kao igrač bio jedan od najboljih igrača i golgetera Veleža. Crveni dres sa brojem 8 zamijenio je osmicom u bijelom dresu splitskog Hajduka, poslije kojeg je popularni Baka karijeru nastavio u inostranstvu igrajući na nekoliko renomiranih klubova u Italiji i Francuskoj.
Kao trener najzapaženiju ulogu imao je na poziciji selektora reprezentacije BiH koju je predvodio u dva kvalifikaciona ciklusa s prilično dobrim uspjehom.
Ukoliko se tačnom ispostavi informacija da je Sliškoviću ponuđeno da trenira Velež, odnosno da su razgovori oko toga počeli, jedno je definitivno sigurno i izvjesno: to bi u Veležu značilo svojevrsni preokret i euforiju, stadion bi na svakoj utakmici bio popunjen do zadnjeg mjesta, a legendarni Baka bi svojom karizmom i svojim ugledom kojeg uživa u ovom klubu ”zapalio” Mostar i vjerne navijače Red Army. :D
Ukoliko bi ove informacije dobile i službenu potvrdu i razgovori sa Sliškovićem budu nastavljeni i poluče dogovorom, Baka bi Velež mogao preuzeti već po završetku ovog prvenstva, i poveo bi taj klub u narednom prvenstvu gdje bi se istakle ambicije Veleža za najviši plasman.
:D
Ma to neko Bisu naložio a on odmah čitav roman napisao

Nalozio jasta.
Baka bi bio drama za Velez, ali iskreno mene je do sad Rahimic prijatno iznenadio.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 24 apr 2013, 23:04

In Ibro we trust. :lol:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

High

Post Postao/la High » 24 apr 2013, 23:06

Što prekide utakmicu?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 24 apr 2013, 23:07

High je napisao/la:Što prekide utakmicu?
Na skandiranje: Ustaške pič'ke, eto što...
Zadnja izmjena: *p!p!t@*, dana/u 24 apr 2013, 23:08, ukupno mijenjano 1 put.
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

TAZ
Kontakt:

Post Postao/la TAZ » 24 apr 2013, 23:08

TAZ je napisao/la:
ciza je napisao/la:sto je prekid bio?
Ne smijemo ti reći prekinut će nam Valjic temu na forumu :D :D :D[/quote
:D :? :D :D :D

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 24 apr 2013, 23:19

HAHAHAHA pa ovo se samo moze desiti u nasoj ligi. Donesena odluka da sudija ne moze prekinuti utakmicu (samovoljno) i odmah u sljedecem kolu se ponovo desi isto :D

Meni je vise fkt "omrzlo" da govorim da realizacije nemamo nikako i da se to hitno mora popraviti. Ostali dijelovi ekipe igraju mnogo bolje u drugom dijelu prvenstva, dok jedino napadaci kaskaju. I danas smo propustili nekoliko dobrih prilika za postizanje gola i ako nastavimo sa nizom bez poraza (citaj nizom remija) opet cemo se ukljuciti u borbu za opstanak. Ekipa koja igra ovako ofanzivno i ima ovakve igrace, jednostavno mora davati 2-3 gola po utakmici, nebitno koja ekipa iz lige je protivnik.

FORZA VELEZ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Dena33
Kontakt:

Post Postao/la Dena33 » 24 apr 2013, 23:43

Ibro majstore Red Army je uz tebe !!!
Mostar u srcu Velez do groba

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 24 apr 2013, 23:56

MostaracVelezovac je napisao/la:
TAZ je napisao/la:
VELEZDOGROBA je napisao/la:Home » Mostar » Genije se vraća kući: Veliki Baka Slišković u svom Veležu?
Genije se vraća kući: Veliki Baka Slišković u svom Veležu?
Objavljeno od tacno.net dana Travanj 24, 2013 u Mostar, Sport

Legendarni Blaž Baka Slišković, svojevremeno jedan od najboljih fudbalera Veleža, prema još uvijek neslužbenim informacijama, mogao bi od naredne sezone postati trener kluba u kojem je ponikao i pružao neke od svojih najboljih partija u crvenom dresu Veleža.

Piše: Nermin Bise

Ova je informacija, naime, danas procurila u svečanoj loži tokom utakmice između Veleža i Širokog Brijega na kojoj je bio i Baka Slišković u pratnji svog sina Vladimira i kčerke Hane.

U Bakinom društvu bio je i Nermin Nikšić, aktuelni premijer Vlade FBiH, koji je neformalno i prvi čovjek Veleža, a kako smo uspjeli saznati Nikšić i Slišković su upravo otvorili pitanje mogućnosti Bakinog angažmana na kormilu Veleža.
-Izgleda da su počeli razgovori i da bi zaista moglo doći do Sliškovićevog angažmana, i ta mogućnost je vrlo moguća i realna, rekao nam je jedan od članova Uprave ”Rođenih”. Slišković je današnju utakmicu napustio odmah po završetku utakmice, tako izbjegavši znatiželju novinara među kojima se proširila informacija o eventualnom Sliškovićevom preuzimanju trenerskog kormila Veleža.
Podsjetimo, Slišković je kao igrač bio jedan od najboljih igrača i golgetera Veleža. Crveni dres sa brojem 8 zamijenio je osmicom u bijelom dresu splitskog Hajduka, poslije kojeg je popularni Baka karijeru nastavio u inostranstvu igrajući na nekoliko renomiranih klubova u Italiji i Francuskoj.
Kao trener najzapaženiju ulogu imao je na poziciji selektora reprezentacije BiH koju je predvodio u dva kvalifikaciona ciklusa s prilično dobrim uspjehom.
Ukoliko se tačnom ispostavi informacija da je Sliškoviću ponuđeno da trenira Velež, odnosno da su razgovori oko toga počeli, jedno je definitivno sigurno i izvjesno: to bi u Veležu značilo svojevrsni preokret i euforiju, stadion bi na svakoj utakmici bio popunjen do zadnjeg mjesta, a legendarni Baka bi svojom karizmom i svojim ugledom kojeg uživa u ovom klubu ”zapalio” Mostar i vjerne navijače Red Army. :D
Ukoliko bi ove informacije dobile i službenu potvrdu i razgovori sa Sliškovićem budu nastavljeni i poluče dogovorom, Baka bi Velež mogao preuzeti već po završetku ovog prvenstva, i poveo bi taj klub u narednom prvenstvu gdje bi se istakle ambicije Veleža za najviši plasman.
:D
Ma to neko Bisu naložio a on odmah čitav roman napisao

Nalozio jasta.
Baka bi bio drama za Velez, ali iskreno mene je do sad Rahimic prijatno iznenadio.
slazem se, bilo bi mi drago da se baka vrati u velez kao i svi ostali velezovci bilo koji vjera i nacija i to bi sigurno bila neka pozitivna prekretnica za klub! ali opet glupo bi bilo ibri na taj nacin dat nogu jer do sad radi vrlo dobar posao sa ekipom i igra ima i glavu i rep! normalno malo realizacija zapinje kosto svi znamo ali to nije ni toliko cudno kad znamo da nema nekog izrazitog centarfora da sve to pospremi u gol! tvrdi smo do bola, kako je ekipa postavljena na terenu nema sanse da nas iko nadigra i dobije u ovoj polusezoni a uz korekcije(napredak) u realizaciji bod po utakmici ce brzo postat 3! cilj za ostatak ove polusezone treba bit broj jedan spremit jak kadar za sljedecu, broj dva nastavit ovaj niz do kraja polusezone i uc u sljedecu sezonu sa tom psiholoskom prednosti da nas protivnici strahuju jer svi znaju da je "nemoguce" dobit velez!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 25 apr 2013, 01:44

*p!p!t@* je napisao/la:
High je napisao/la:Što prekide utakmicu?
Na skandiranje: Ustaške pič'ke, eto što...

Neka su je prekinuli i nadam se da ce na slicne gluposti samo druge tematike prekidati i ostale utakmice.
Dosta je vise bilo zivljenja u ranim devedesetim, okanite se corava posla :!:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 25 apr 2013, 09:16

ma nece Baka dje nema za kafe i kladionice :D :D :D a Ibro iskreno voli Velez , ne prima platu , daje svoje pare na raznorazne stvari i nije mu ni do kafe ni do kladionice :D :D

a igro bi Vlada u Bake libera a Ostri spica.....

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 25 apr 2013, 09:31

**** Baku,Baka se davno prodo...ne mogu da vjerujem da neki od vas njega prizeljkuju na klupi Veleza :?
Amare hvala ti...

apple
Kontakt:

Post Postao/la apple » 25 apr 2013, 11:22

Sada ce nas savez udariti po usima jedno 3-5000 KM kazne zbog skandiranja "ustaske picke" tri puta od strane djecurlije. Ono nije trebalo.
Velez po meni bolji u prvom, imali smo inicijativu cijelo poluvrijeme, u drugom su snagu bile izjednacenje, Siroki imao 2 opasne sanse. Vladavic pruzio najbolju partiju nakon povratka u Velez, do sada nije bio spreman ni prema rijecima trenera, a igrao je samo radi imena i klauzule koja je placena, nadati se da nije sjevnuo samo jucer.
Ibri samo zamjeram sto ne dozvoljava raskosnu igru, uvijek postoji neka bojazan za protivnika, ali hajde mozda je i do stanja na tabeli, da nismo tamo gdje jesmo mozda bi i igra bila laprsavija.
samo mostarski, samo bahato

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 25 apr 2013, 11:48

apple je napisao/la:Sada ce nas savez udariti po usima jedno 3-5000 KM kazne zbog skandiranja "ustaske picke" tri puta od strane djecurlije. Ono nije trebalo.
Velez po meni bolji u prvom, imali smo inicijativu cijelo poluvrijeme, u drugom su snagu bile izjednacenje, Siroki imao 2 opasne sanse. Vladavic pruzio najbolju partiju nakon povratka u Velez, do sada nije bio spreman ni prema rijecima trenera, a igrao je samo radi imena i klauzule koja je placena, nadati se da nije sjevnuo samo jucer.
Ibri samo zamjeram sto ne dozvoljava raskosnu igru, uvijek postoji neka bojazan za protivnika, ali hajde mozda je i do stanja na tabeli, da nismo tamo gdje jesmo mozda bi i igra bila laprsavija.
Normalno da nije trebalo.Nažalost na tribina RA su trenutno djeca, malo ko ima stariji od 20 godina.Bezveze savezu davati 4-5 hiljada, ko da si ih bacio u vjetar!
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 25 apr 2013, 12:08

Al je golemo kada se na BB svaku utakmicu yebe BiH i vrše nacionalistički ispadi, utakmica se nastavlja kao da su sudije gluhe, a ovdje se prekida.

Da razlučimo neke stvari, daleko od toga da sam ja pobornik tih i takvih ispada, nasuprot, al jedino što ne mogu da shvatim i ono što mrzim je dvostruki aršini. I nije jedini BB slučaj kada su u pitanju takvi ispadi ima ih jako mnogo, od Lukavice, Banja Luke, itd.

Savez konačno treba da počne raditi nešto u smislu poboljšavanja ove lige prvenstveno mislim na kazne, prekršaje i slično. Jedan jako dobar članak je napravio sportsport.ba i zaista treba da se nešto uradi da se učini kraj ovakvim stvarima na tribinama PLBiH.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 25 apr 2013, 15:51

@VELEZDOGROBA

ma ne vjerujem da će baka doći, jer bi bilo nekorektno prema ibri, koji radi super posao...koliko sam upoznat baki je prioritet inostrani angažman...

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 25 apr 2013, 16:35

Bez zezanja: Ibro Rahimic je taj trener koji je Velez pokusao da nadje vec 5-6 godina.

Treba ga potpisat na 30 godina i rijesit problem. :D
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 25 apr 2013, 16:39

Moja puna podrška također ide Ibri Rahimiću, i mi želimo svoga SAF - a. :)

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 25 apr 2013, 16:46

MostaracVelezovac je napisao/la:Bez zezanja: Ibro Rahimic je taj trener koji je Velez pokusao da nadje vec 5-6 godina.

Treba ga potpisat na 30 godina i rijesit problem. :D
ako ćemo realno, od svih domaćih trenera, koji su dosad vodili VELEŽ, on je najviše ponudio, ali kada nemamo centafora da zabija zatvorenih očiju, šta se može...slažem se da treba ostati u VELEŽU da steknemo neku konstantu kao Željo s osimom, inače ništa od rezultata, kada svake godine mijenjaš trenera... :oops:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 25 apr 2013, 17:12

Dobišmo i 2000KM kazne, šteta ...

http://sportsport.ba/bh_fudbal/velez-ka ... -km/103513" onclick="window.open(this.href);return false;

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.