FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

fczeljo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la fczeljo » 25 apr 2013, 00:01

Oxidenks je napisao/la:
Zel je napisao/la:Šta li će ovo biti da Adilović u posljednje vrijeme uspijeva i predriblati nekog... :D
On samo dribla po BH selima. Cim igramo sa Sirokim, Sarajevom, Borcem, Celika ne moze da osuta na gol. Takav nam napadac ne treba ali moramo ga trpiti JBG-A.
Čovjek ti je zabio svim nabrojanim ekipama. Što ove, što prošle sezone, što u prvenstvu što u kupu. Ne znam koji nam je, pa volimo kritikovat ubjedljivo najboljeg strijelca u zadnje dvije sezone.

Ne moraš brate ništa trpit, fino umjesto 5 KM, plati pa gledaj Dortmund - Real i ne moraš trpit Adilovića.

Meni će uvijek biti draže gledati svoje, borbu, fight, a ne samo navijati kad je sve super. Adil se trudi svaku utakmicu, primjer kako se bori. Nekad ga ne ide, al sigurno ostavi dušu i srce na terenu i svaki put dobije finu porciju batina.

Drago mi je da je Svraka podsjetio na prošlu sezonu. Svaka čast, pokazao zašto je reprezentativac. On i Adil su primjeri dobrih radnika i boraca, ali što više napreduješ više se očekuje, a kod nas nemamo mjere ni u čemu, pa tako ni u kritikama i često naše kritike postanu obično pljuvanje.

Ljudi, prvi smo, nije ni blizu gotova sezona a mi smo skoro osigurali titulu. Uprkos masi problema, što objektivnih, što subjektivnih. Uživajmo.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 25 apr 2013, 00:07

Kolko adil ima golova do sada ?

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 25 apr 2013, 00:08

terabajt je napisao/la:Kolko adil ima golova do sada ?
11 ako sam dobro cuo kristića ;)
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 25 apr 2013, 00:08

Nadam se da cemo imati spremne sve igrace za derbi, da zgazimo ove sto im je sve nastimano... Imamo dosta igraca kojima prijete zuti kartoni, imamo povreda, ali do 8.5. bi se moglo puno toga rijesiti...

P.S. http://sportsport.ba/tabela/Premijer-li ... /strijelci" onclick="window.open(this.href);return false;
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 25 apr 2013, 00:16

Protiv pitara slavimo titulu.
Oni bolju cijelu utakmicu dominiraju fulaju prilike i onda u 86 min. zeljo daje gol iz sumnjivog jedanesterca men srce ko dzamija oj jedva cekam to :p. kad cijelu godinu pricaju namjesta nam se ovo ono pa de nek se to jednom desi jos ako bude protiv njih uh.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 25 apr 2013, 00:37

Da bude najregularnije moguca utakmica oni se nikad nece pomiriti sa time da je Zeljeznicar najbolji !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Oxidenks
Kontakt:

Post Postao/la Oxidenks » 25 apr 2013, 00:42

fczeljo je napisao/la:
Oxidenks je napisao/la:
Zel je napisao/la:Šta li će ovo biti da Adilović u posljednje vrijeme uspijeva i predriblati nekog... :D
On samo dribla po BH selima. Cim igramo sa Sirokim, Sarajevom, Borcem, Celika ne moze da osuta na gol. Takav nam napadac ne treba ali moramo ga trpiti JBG-A.
Čovjek ti je zabio svim nabrojanim ekipama. Što ove, što prošle sezone, što u prvenstvu što u kupu. Ne znam koji nam je, pa volimo kritikovat ubjedljivo najboljeg strijelca u zadnje dvije sezone.

Ne moraš brate ništa trpit, fino umjesto 5 KM, plati pa gledaj Dortmund - Real i ne moraš trpit Adilovića.

Meni će uvijek biti draže gledati svoje, borbu, fight, a ne samo navijati kad je sve super. Adil se trudi svaku utakmicu, primjer kako se bori. Nekad ga ne ide, al sigurno ostavi dušu i srce na terenu i svaki put dobije finu porciju batina.

Drago mi je da je Svraka podsjetio na prošlu sezonu. Svaka čast, pokazao zašto je reprezentativac. On i Adil su primjeri dobrih radnika i boraca, ali što više napreduješ više se očekuje, a kod nas nemamo mjere ni u čemu, pa tako ni u kritikama i često naše kritike postanu obično pljuvanje.

Ljudi, prvi smo, nije ni blizu gotova sezona a mi smo skoro osigurali titulu. Uprkos masi problema, što objektivnih, što subjektivnih. Uživajmo.
Nisam ja dosao nikoga kritikovati niti bilo sta slicno, ali samo pisem onako realno kako jeste. Ovo sto si na kraju napisao UZIVAJMO, ako ti mozes uzivati ja ne mogu.
Mi jedino zasto ove godine uzivamo je to sto su nam konkurenti nula bodova i gori od nas pet puta. Znaci mi smo katastrofa a oni su pet veca katastrofa.
Ja mogu uzivati kad imamo ioele normalnu ekipu kao sto je bila kad je tek Amar dosao sa Radovanovice, Culumom, Lazom, Bucanom, Simicem,Visca, Sehicem, Zebom, Beslijom i kako je sve islo poslije do ove sezone.
Sad idem na Grbavicu da se sikiram, da gledam koliko ne znaju dodati, centrirati, pucati s 20 metara i slicne stvari.
Dobro osvajamo titulu, kup ce biti velika bitka nadam se da cemo to osvojiti. Ali sta dalje s ovim timom u evropu ne daj Boze nikome. Pa primit cemo od malo jaceg tima sest komada puta dva.

Evo da iznesem misljenje o svim igracima koje imamo sada :

1. Antolovic - odlican golman, volio bih da ostane(ali ide sigurno na kraju sezone).
2.Bogicevic i Vasilic odlican stoperski za nase lige, imaju godina a za evropu nam trebaju mladi i brzi. Dragi su mi obojica.
3.Stanic i Colic - Prvi se trudi, igra srcem to je vazno, ali momak jednostavno ne zna. Colic nije los u ofanzivi, ali je u defanzivi nula bodova. Kornera ne zna izvesti a trenira 20 godina. Da li je to sto nema dovoljno snage, pa da u 70min jedva lopta dode do peterca, a leti kao balon. Veliki problem kad ga ne zabijemo u 1.pol a jos ulazimo u drugu s zaostatkom jadna nam majka.
4. Svraka i Zolotic - Meni obojica odlicni igraci. Svraka uvijek bio talenat i bice nesto od njega.Zola nek mu je Bog na pomoci i nadam se da ce doci na teren jos jaci.
5. Selimovic - Bekric - Meni obojica zahvalni igraci. Prvi se zna zagraditi ima taj neki njuh za gol. Bekric je igracina ali se nesto desava sto se nikome ne svida. Potreban nam je i ovo sezone nije pokazao sta zna, a zna mnogo.
6.Jamak - bio veliki talenat uvijek, ali kafana, cigare i kondicija ne idu zajedno.
7.Adilovic - daje golove ne zna ni on kako. Ne lici na napadaca i jedan od najgorih koje je Zeljo imao ikada. Jedino sto se trudi, trci ali to je sve dzaba. Evropski stoperi ovakve stave ispod kostrobrana. DaBogda zavrsio u njemackoj i tamo bio najbolji strijelac lige samo da ga vise ne gledam.
8.Tomic - on me prijatno iznenadio ali nisam ga dovoljno gledao.
9. Colic, Smajic, Hodzic - Prvi ne zna lik gdje udara, drugi ko da je na birou pojeo nam para bezveze ( kao i prvi), treci mlad momak, ima potencijala i potrebno mu je jos tekmi.
10. Hasanovic - nista posebno, bar meni.
11. Kvesa - strasan momak, najbolji igrac posljednih 10 godina u Zelji sto se mene tice. Ali mislim da mu je karijera u velikom pitanju. Igrat ce on, ali ne znam da li ce kao prije(tesko). Molim se za njega.
Ako sam nekog zaboravio nisam ga zapazio pa nemam nista napisati.

crown
Kontakt:

Post Postao/la crown » 25 apr 2013, 00:52

U ovom rasporedu srijeda/subota, ukljucujuci i Kup utakmice, po ne bas idealnim vremenskim uslovima (poslijepodne, vrucina, sunce) odradili smo gostovanje (odradili jer domacinima je nedostajalo nekoliko kljucnih igraca) pobijedili rutinski i prakticno od sljedeceg kola mozemo polako slaviti titulu.

Najvise mi je drago zbog Svrake, prvenstveno pred Kup utakmice, jae otkako je Tomic poceo igrati u prvih 11, poceli smo praviti uspredbe izmeu njih dvojice i mjeriti njihov doprinos na igru. Svraka je u ovoj utakmici "nastavio" sa manje-vise letargicnim igrama kao i na pocetku ove polusezone, raduje njegov doprinos u napadu, dva gola, popravak realizacije, cime je on drugi strijelac kluba, ako ne grijesim.
Tomic je pokazao da zna povezati sredinu, od preuzimanja lopte, do presjecanja protivnickih napada, otvaranja strane, zaista fino igra...Svraka se vratio nakon povrede u I.Sarajevu i pred Siroki, koji je podigao malo formu, zeljan trofeja Kup-a i jedna jako dobra ekipa, pa je danasnjim golovima pokazao da moze pomoci u ofanzivnoj igri protiv Sirokog (Adil sam protiv Jesea i ostalih stopera nema puno sanse, Svraka iz drugog plana bi jako pomogao).

Vec sam pisao o tome, meni je zaista jako lijepo vidjeti tu "profesionalnost" ili ozbiljnost kod Tomica i Urdinova. Zasto?
Tomic je tu duze vrijeme, nije igrao, minute na kapaljku...al kad ih je dobio, bez nervoze, bez sujete, ni puno ni malo, tacno koliko treba...jako koncentrisan, smiren, igra i sve pokaziva time
Urdinov isto, 4 mjeseca nije igrao, nije pripreme prosao, nije odmah ni trenirao kad je dosao, odmah je gurnut u vatru...meni izgleda jako spreman, moze jako puno trcati i naprijed i nazad, brz, ulazi u sredinu, otvara se i trazi neko rjesenje...njegov problem je sto Zeljo ima jedan sablonski sistem igre koji ima uspjeha u nasoj ligi, a u Europi ne, a on je iskustvo sticao uglavnom vani...mene je kupio ozbiljnoscu, profesionalnoscu...

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 25 apr 2013, 01:04

Imajul gdje golovi sa danasnje utakmice ?

H-beg
Kontakt:

Post Postao/la H-beg » 25 apr 2013, 01:07

terabajt je napisao/la:Imajul gdje golovi sa danasnje utakmice ?
[youtube][/youtube]
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga, u mom' srcu jedna ljubav i ne postoji druga, volim te Željo, tvoj Manijak s' Juga !!!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 apr 2013, 02:02

ADILOVICU NEMA NIKO NISTA DA PRIGOVORI MOMAK SE TRUDI I IGRA SVAKU TEKMU 100%,A STO JE NAJVAZNIJE DAJE GOLOVE KAD SE SAMO SJETIM LAZARA I ONIH STVARI I PROMASAJA KOJE DA NISU TUZNE I ZALOSNE BILE BI SMIJESNE,STA JEDAN "FUDBALER","NAPADAC" USPIJE DA (NE)URADI. ;)
=\_1921_/=

KOLASINAC
Kontakt:

Post Postao/la KOLASINAC » 25 apr 2013, 02:04

sta je to bilo u donjem vakufu koliko ih je bilo ko je "pobjedio" bitku ko su ta dva navijaca koji su u zivotnoj opasnosti jeli su navijaci borca ili zelje i kakva je to bila bitka jel sa rukama sa puskama ko je poceo bitku moze li neko sve objasnit

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 25 apr 2013, 02:11

KOLASINAC je napisao/la:sta je to bilo u donjem vakufu koliko ih je bilo ko je "pobjedio" bitku ko su ta dva navijaca koji su u zivotnoj opasnosti jeli su navijaci borca ili zelje i kakva je to bila bitka jel sa rukama sa puskama ko je poceo bitku moze li neko sve objasnit
sa tenkovima
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

KOLASINAC
Kontakt:

Post Postao/la KOLASINAC » 25 apr 2013, 02:14

fedeltafrotta je napisao/la:
KOLASINAC je napisao/la:sta je to bilo u donjem vakufu koliko ih je bilo ko je "pobjedio" bitku ko su ta dva navijaca koji su u zivotnoj opasnosti jeli su navijaci borca ili zelje i kakva je to bila bitka jel sa rukama sa puskama ko je poceo bitku moze li neko sve objasnit
sa tenkovima
momcino kolasinac pripada u gelsenkirchenu ne u donjem vakufu

Edvin_manijak
Kontakt:

Post Postao/la Edvin_manijak » 25 apr 2013, 02:19

KOLASINAC je napisao/la:
fedeltafrotta je napisao/la:
sa tenkovima
momcino kolasinac pripada u gelsenkirchenu ne u donjem vakufu
Artiljerija teška, haubice i brodski topovi :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 apr 2013, 03:05

Jucer rutinski odradjen posao - bas onoliko koliko je trebalo da se upisu nova tri boda. Sada aBd u Subotu odraditi utakmicu protiv Gradine bez prevelikog torsenja snage - idealno bi bilo kada bi u prvih 20 minuta postigli dva gola i ostatak utakmice odradili pod rucnom - i onda se poceti polahko ali sigurno pripremati za Siroki i prvu utakmicu finala kupa BiH.

Nadam se da ce se do tad situacija sto se tice suspenzija i povreda donekle stabilizovati i da ce SEF moci raspolagati vecim brojem igraca - ali za mene je najvaznije da Bekric bude spreman za tu utakmicu protiv Sirokog.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Fidel
Kontakt:

Post Postao/la Fidel » 25 apr 2013, 03:24

HALO VI STO PALAMUDITE IZ dana u dan, iz godinu u godinu...imam jedno pitanje za vas!?

Gdje ste bili danas i veceras??
JA TRAZIM SAMO JEDNO,A TO SU DVIJE STVARI,RED,MIR I DISCIPLINU. ......TM87!

KOLASINAC
Kontakt:

Post Postao/la KOLASINAC » 25 apr 2013, 03:25

Fidel je napisao/la:HALO VI STO PALAMUDITE IZ dana u dan, iz godinu u godinu...imam jedno pitanje za vas!?

o cemu ti momcino

Fidel
Kontakt:

Post Postao/la Fidel » 25 apr 2013, 03:27

KOLASINAC je napisao/la:
Fidel je napisao/la:HALO VI STO PALAMUDITE IZ dana u dan, iz godinu u godinu...imam jedno pitanje za vas!?

o cemu ti momcino

O tebi i takvim ko ti....

Fidel
Kontakt:

Post Postao/la Fidel » 25 apr 2013, 03:33

Halo ba, vi kad budete otisli i na jedno *****no gostovanje javite se.....samo palamudite ovde... Ja OVO JA ONO
HALOOOOO JESTE VEI NORMALNI VISE ?!?!?!
FUUUUJ!!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP i 26 gostiju.