FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

jocker92
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la jocker92 » 24 apr 2013, 23:36

anton 1983 je napisao/la:
jocker92 je napisao/la: Igrala bi da je bila jos jedna lopta,jedini Valdes igro "lopte" sinoc,dirno je 4 puta kad vadio iz gola.
Al ce te na Nou Campu nahebati.......2-1 za nas,pa da vidimo hoces tad lijepiti gluposti :D
NE bum išo na Nou camp :mrgreen:
Normalno da ne bos isel kad znas sta vas ceka :mrgreen:

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 24 apr 2013, 23:56

Kad sam ja to za Reusa pisao.
Dosta bolji igrac od Bejla, pogotovo za Barcin sistem koji trazi dobre tehnicare, viziju, igru na malom prostoru i sve ostalo.
Uz sve to momak je i strasan strijelac.
Mada ga je gotovo nemoguce dovesti ..

Ali lijepo bi bilo ovo gledati sljedece sezone.

-----Reus------Messi------Neymar. 8-)
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 apr 2013, 23:58

Sta ce ga bit nemoguce dovest, prodas sanceza i villu i eto ti para. 45-50 miliona platit ako treba, a ovi bi vjerovatno prisatli na tu ponudu.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 25 apr 2013, 00:02

Donnie Darko je napisao/la:Sta ce ga bit nemoguce dovest, prodas sanceza i villu i eto ti para. 45-50 miliona platit ako treba, a ovi bi vjerovatno prisatli na tu ponudu.
Pare nisu problem.
Problem je da li Reus ima zelju da ode iz voljenog kluba ..
A iskreno ne bi volio da se BvB raspadne jer su fantasticni u svakom pogledu.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 25 apr 2013, 00:05

Dzaba sve,cak i da se odradi sjajan posao na ljeto,ako nas drug Tito ne bude cvrsce ruke i ako ne ubaci malo zara u utakmice,ako shvati da nije zabranjeno odmarati igrace i tempirati formu za zavrsnicu sezone,Barca ce opet biti donja.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

jocker92
Kontakt:

Post Postao/la jocker92 » 25 apr 2013, 00:07

golman
alves-pique-humels-jessica alba
biskvit
cesc--------andres
suarez-messi-reus(neymar)
klupa:pinto,pujdo,bartra,adriano,abidal,tello,pedro,xavi,thiago,delufeu,montoya

Zamislite ovu masineriju,jest da bi bilo skupo,treba 4 igraca dovesti,ali od songa,valdesa,ville,sancheza i ovih levata sa posudbi bi se namaklo fine love.
Jos da to Drug i Safet dobro ukomponuju bili bi opet jebbacka ekipa.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 25 apr 2013, 01:00

poslije ove partije lewe protiv reala na upravi je da ga dovede :mrgreen:
eto zamjene za villu,vidi se da mu godi real pravo :D
kud ce bolja preporuka :D
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 25 apr 2013, 01:14

mnogi pricaju i prestanku dominacije ili ti hegemonije barce, ali grdno se varaju, jesmo posustali, čučnuli, ali moramo sacekati i narednu sezonu pa da vidimo jel ovo kraj,ili samo kratkotrajna slabost, ne smije se nista pricati preuranjeno,jedan los period ne mora znaciti nikakav kraj

bitno je samo da se napravi pametno osvjezenje, restart i ponovo se moze dominirati,svi preduslovi za to postoje,samo treba na ljeto povuci prave poteze

prvi i najpametniji potez po meni mora biti trener, to je najbitnija stavka, to je najvece osvjezenje, moramo jednostavno u ovoj situaciji dovesti trenera koji ce nastaviti sa svim pozitivnimi i donijeti jos nesto i novi. tito je pokazao da nije kapacitet za prvog trenera, svi ga volimo, nadali smo se da moze, medjutim definitivno nije jos taj kalibar, ne moze izaci iz pepove smjene, igraci ga smatraju kao jarana, a ne kako sefa, i to je problem

ima puno dobrih trenera koji bi nastavili njegovati nas stil, a koji su veliki majstori za velike utakmice, jedno ime se namece samo po sebi, a to je doktor pellegrini, iskustvo je tu, ofanzivan fudbal nije upitan, nastavio bi sa slicnom igrom nasom jer nije lud mijenja nesto sto funkcionise, samo bi donio tu jos dosta mudrosti i pragmaticnosti sto nam fali s titom. jos jedna prednost je sto ga je lakse dovesti nego neke druge trenere, iz malage u barcu bi sigurno presao,a znamo da je nepravedno otjeran iz reala i imao bi jedan veliki motiv,tako da je za mene doktor pellegrini najbolja opcija, nista razmisljati o kloppu, vengeru i nekom drugom, samo doktor pellegrini da dodje i ostane dok xavi ne postane trener. titi se zahvaliti i ponuditi da bude pomocnil,il barcu b ili sta bilo, data mu je prilika, nije imao srece ni sa zdravljem,niko mu nista ne zamjeri, al promjene mora biti

bitne su i igracke promjene,one su vec i jasne, golman, stoper, krilo i eventualno spic koji moze biti i krilo, to znaju vec i ptice na grani i na tome se vec radi, nista tu nije nemoguce ni zbog finansija,imamo igrace za koje se moze uzeti ogroman novac

novac se moze uzeti na valdezu (15-20) miliona, song (20 miliona), vilja (15-20 miliona) te alexis (20-30 miliona). mnogi bogati ih klubovi vec traze, realno je da se mogu prodati za ove pare,

realno je da se mogu dovesti sjajni igraci, neymar vec dogovoren (tridesetak miliona), prvi pik u odbrani mora biti tiago silva koliko kosta da kosta, ako ne moze onda luiz, pa tek onda ovaj kikser humels, sto se tice golmana, ima i tu sjajnih rjesnja i skupih i jeftinih, ko god da dodje trebao bi biti dobar, i onda zadnja stavka napadac koji moze biti klasicni spic ali i krilo, nesto dakle kao vilja ili prije anri, moze i prgavi suarez koji ce se kultivisati, moze i lewandovski,mozda cak i runi, jedan sjajan napadac za tridesetak miliona se moze dovesti sigurno, bilo ko

tako dakle, treba potrositi oko 100 miliona, od prodaje uzeti realno jedno 80 miliona, i tu je to, nikakav dakle veliki minus, a da se ekipa fino i podmladi i ojača,ali prije svega i osvjezi,

ne treba dakle ni puno para ni pameti, samo volje i mudrosti, i hegemonija ce nastaviti svoju eru
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 25 apr 2013, 01:17

Otkud tih 30-ak miliona za Neymara? Ako se dobro sjecam vrtila se mnogo veca suma prije par mjeseci, mnogo, mnogo veca suma.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 25 apr 2013, 01:19

Mislim da se radi o 45 miliona eura.
Tako bar moje informacije kazu.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 25 apr 2013, 01:26

Donnie Darko je napisao/la:Otkud tih 30-ak miliona za Neymara? Ako se dobro sjecam vrtila se mnogo veca suma prije par mjeseci, mnogo, mnogo veca suma.
vrtile su se sume raznorazne,al svako ko se razumije u transfere,zna da nece biti skuplji od 30 miliona, mozda cak i znatno jeftiniji bude, a evo i nekoliko realnih razloga. ostaje mu jos samo jedna godina ugovora sa santosom sto rapidno obara cijenu, jake utakmice pokazuju da jos nije izgradjen igrac i da je jos uvijek samo strasan talenat, ato nam i treba da se kod nas izgradi finalno, treci razlog je to sto se prica da je barca vec dala i kaparu i da se cekalo da ovako dodje pred kraj ugovora kako se ne bi doslo do astronomskih cifri, dakle imamo situaciju da momak ocigledno zeli u barcu, da barca ocigledno zeli njega, da sanstos nema vise ni mogucnost niti zelju da opstruira transfer,igrac jos uvijek nije top klasa, sve preko 30 miliona bilo bi veliko cudo, jel tako

45 ili 50 miliona je tarifa za ruse i slicne, vidjet cete da ce u barcu preci za puno manje para, nesto kao alexis cija je cijena bila 50 miliona pa dodje za 25, ili fabregas umjesto 50 miliona za 28. zna nasa uprava sta radi, samo opusteno

velika imena su mogla biti dovedena i proslo ljeto,al islo se ljudski, vilji je data sansa, puyolu takodje iako se znalo za godine, pokusalo se i s titom itd, rossel je jasno rekao da ce staviti humanost ispred pragmaticnosti, i neka je to i uradio, sad idemo biti pragmaticni
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 25 apr 2013, 01:32

Hmm sanchez 50 milki se cijenio?

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 25 apr 2013, 01:32

soxx je napisao/la:Hmm sanchez 50 milki se cijenio?
U to vrijeme jedno od najboljih krila bio ..

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 25 apr 2013, 01:33

Nisam siguran da se cijenio bas 50 miliona, ali mislim da ispod 40 nije. Bio je ogroman hype oko njega tad, ogroman.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 25 apr 2013, 01:54

Donnie Darko je napisao/la:
Nisam siguran da se cijenio bas 50 miliona, ali mislim da ispod 40 nije. Bio je ogroman hype oko njega tad, ogroman.
sto posto onaj predsjednik udinzea je iznosio javno cijenu od 50 miliona, 45 miliona bila je ponuda citija al onda je uslijedio sanchezov ultimatum, ili barca ili niko, i udineze je morao ga prodati za 25 miliona plus klauzule, to je tako bilo

a zanimljivo ce ljeto biti, ima dosta igraca koji su pred istek ugovora kao neymar recimo ili lewandovski, ima dosta igraca koji bi vrlo vjerovatno mogli mijenjati sredinu kao recimo runi, nekad je bilo nezamislivo da runi ode iz uniteda, al sad mi nekako vuce na to, nekako se cini mi se zasitio uniteda, a i ferguson njega, vrlo lako on bi mogao mijenjati sredinu a vidjecemo sta ce odluciti, obostrana javna simptija sa barcom, ili puno vise miliona od pariza

izvjesno je po meni da ce sredine promijeniti i bale, falcao, dzeko, ja bi tu uvrstio i suareza koji ce po meni napustiti englesku gdje se nikako ne uklapa mentalno, slabo da ce ko iz ove grupe u barcu, nego onako kazem bice dosta transfera jakih sigurno

meni je najvaznije da dodje pellegrini, vaznije od bilo kojeg igraca, da mu se da sloboda i postovanje kakvo nije imao u realu,on je nesto kao brko del boske, covjek za posao,

poslije njega priritet mi je tiago silva, koji se takodje moze dovesti iako nece biti lako,njegova prica mi je sumnjiva, nevjerovatan izliv ljubavi prema barci je imao skoro, moguce da se nesto kuha

golman i napadaci ko god dodje nije mi toliko bitno ime,neymar je prakticno vec ionako zavrsena stvar, drugi napadac i golman bilo ko dakle

treba razmisljati prakticno, ako se mudro izvede cjelokupna operacija imat cemo sjajan roster mali minus finansijski, prakticno ispadnu zamjene uz manju doplatu, valdeza za novog golmana po slicnoj cijeni, silvu dovesti a prodati songa, ostaje maskerano kao alternativa za zadnjeg veznog i nekad za stopera, song se sigurno moze prodati za 20 miliona a rusima i za 30, tako da dovodjenje silve uz prodaju songa nije nimalo preskupo, a imamo opet sve popunjeno, onda alexis odlazi, neymar dolazi, mala doplata, vilja odlazi, neki novi dolazi, takodje doplata al nista astronomski

dakle ovakav plan omogucava da imamo savrseno popunjenu mladu ekipu, osvjezenje, i sve to uz neki mali minus
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 25 apr 2013, 11:40

Sto se tice trenera,ne treba se zamarati bilo kakvim kalkulacijama,nas drug Tito ce i sljedece sezone sigurno biti na klupi.Isto tako,Songa nece prodati.Tek je godinu dana tu,nije ni dobio pravu sansu,a moze on dosta toga napraviti.To su dvije stvari za koje sam siguran.

Sto se tice ostalih,Valdesa odmah prodati(kad vec nece produziti),uzeti koju markicu za njega.Alexis i Villa,mogli bi lako otici,prije Villa nego Alexis,jer je mlad,pa eto,mozda mu pruze jos koju sansu.Pedro ostaje isto,to je neko moje misljenje.

Blaugrana

Mes Que Un Club

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 25 apr 2013, 11:46

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

MES QUE UN CLUB !!!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 25 apr 2013, 11:48

potvrdjeno je da tito ostaje i sljedece sezone ,danas je bartomeu to izjavio

MES QUE UN CLUB !!!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 25 apr 2013, 11:52

I jos je dodao da ce biti par promjena u ekipi, transfera nekih...ocekivano, bit'ce zanimljivo ljeto.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 25 apr 2013, 13:37

Ima dobrih opcija za Barcu ''out there''.Ali po meni je problem to sto mi nemamo nikakve direktne ili indirektne veze sa upravom,ne citaju oni forum.Ako meni naumpadne npr. Bonucci kao dobar igrac za Barce,upravi nece.Nikad se on sa Barcom nece povezati.Isto tako,ako novine govore o Hummelsu,Silvi ili Neymaru,mozda u Barci nikako ne obracaju paznju na te igrace,vec prate neke druge.Mislim da razumijete.Uprava gura svoje,gleda na drukciji nacin,prati i nudi ponude za druge igrace,nego one sto se najvise spominju.
Mozda na kraju,ovo ljeto nikoga ni ne prodaju,dovedu stopera i to je to.Ja sam odusevljen Reusom i Hummelsom,i mislim da su savrseni za sistem i igru Blaugrane,ali to ne znaci da ce oni ikada doci u Barcelonu.
Keep walking.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.