exbabilon je napisao/la:O nemilim scenama ne treba trositi rijeci, nit se zna prava istina nit ista. Samo se nadam da ce svi izvuc zivu glavu i da ce ovakvih situacija biti sto manje u buducnosti. Momci izdržite!
Što se Želje tiče, ako do sad nije, onda je od danas titula na dohvat ruke. Za vikend bi se sve dileme trbale otklonit jer Sarajevo u BL ne moze uzet vise od boda, a mi Gradinu uzimamo hladno. Sto znaci nekih 9-10 bodova razlike.
Utakmicu nisam gledao, ali koliko cujem da je Tomic opet bio odlican, i to mi je izuzetno drago cuti. Nermine, odmaraj i oporavljaj se bez brige, Tomo te dostojno mijenja. Ipak, moram izrazit bijes prema određenim forumašima koji jedva čekaju da popljuju Svraku i Adilovica. Nisu Xavi i Ibrahimovic, ali su nam u posljednje dvije godine, a i u posljednje vrijeme donijeli bas dosta radosti, ako hocete i titula, i ne vidim zasto bih se njih prve kritikovalo. Adilovic je nas najbolji strijelac, prosle godine i najbolji strijelac lige, respekt! Svraka postigao bezbroj krucijalnih golova, predstavlja nas i u reprezentaciji i opet nije dosta. Ne znam sta neki od vas hoce. Cisto da se zna, po završetku sezone nas Muamer napušta, Belgija je destinacija.
Moguce je da se ovaj dio o Adilovicu i Svraki odnosi na mene,jer sam ih ja direktno spomenuo.
Odgovoricu ti vrlo jednostavno.Svaki igrac,ama bas svaki je za mene jednako vazan.To su nasi igraci.Od utakmice do utakmice,kako gledam,tako i komentarisem onako kako ja vidim.Ne znaci da sam u pravu uopste.
Evo u danasnjoj utakmici njih dvojica su postigli golove.I tacno je to da su postigli mnogo vaznih golova kada najvise treba.Tada dobiju pohvale.Danas njih dvojica postizu golove sto je za svaku pohvalu,ali ako gledam utakmicu u globalu,Adilovic je bio najobicnija smlata,igrac koji ama bas nista ne zna,niti ustopa loptu,niti primi loptu,niti zna da se gradi,i nekada kada uspije da ima loptu u posjedu,prosto ne uradi nista dobro sa njom.onda je to uradio jednom i zabio gol.I to je to.Pohvale za gol,za igru katastrofa.
Isto je i za Svraku.Nevidljiv danas,i da nije bilo odlicnog Tomica,mi ne bi povezali tri dodavanja.Ali Svraka se nasao na pravom mjestu dva puta i to je ta vrijednost koju treba pohvaliti.
Zasto su njih dvojica najvise na udaru? Mozda zato sto su u izlogu,jedan je reprezentativac,drugi je na Amarovoj dobroj cijeini.Pa kada je tako onda zapravo ocekujes da ce tako izgledati i na terenu u samoj igri.Mada ja ne bih rekao da su njih dvojica najvise na udaru kritika.Ali eto.
Ako se odnosilo na mene,evo ja sam pokusao da malo objasnim,nadam se da me razumijes,to nije nikakva "mrznja" prema njima.Tako bih volio da mogu hvalospjeve pisati o svakom nasem igracu.Ali ne mogu.Ovi igraci nam daju rezultate i mi trebamo da budemo ponosni na njih.I jesmo,vjeruj mi!Ne ocekujem ja da mi budemo Barca,ali ocekujem od glavnih igraca da budu glavni,bar na ovim nasim terenima.Rezultatski je to odgovarajuce sasvim.Igrom bas i nije.