FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Donnie Darko
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Donnie Darko » 24 apr 2013, 13:21

Hoću Heynckesa na klupi sljedeće sezone. slika

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 24 apr 2013, 13:22

Nek vam vrate Guardiolu. :mrgreen:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 24 apr 2013, 13:23

rob do bagro je napisao/la:Nek vam vrate Guardiolu. :mrgreen:
A Haseta,Brus Lija? :mrgreen:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 apr 2013, 13:27

Ovaj Tito i Roura su imali tri jača protivnika ove sezone, i zaradili su po debakl od svakog od njih.

Jedina pozitivna stvar iz ovoga sinoć poraza je što to znači da definitivno neće pretrpit još jedno ponižavanje od Reala u koliko, dva, tri mjeseca.

Klare

Post Postao/la Klare » 24 apr 2013, 13:28

RealMoudrid je napisao/la:Čuj dokazo.
Igrao je s Bartrom i to je ključna stvar.

Stoper nevjerovatno puno zavisi od ostalih igrača,
čak i napadač ima udjela u njegovoj igri.

Pike je pokazao osobine koje krase samo najbolje,
a u sinoćnoj predstavi da je bio i neko van njegove svjetske klase, ovo se moglo još pogubnije završiti.

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 24 apr 2013, 13:31

Dani Alves: "Zašto i mi ne bismo mogli zabiti četiri gola u uzvratu?"

Marc Bartra: "Teško je, izgubiti 4-0 nije nimalo lako, ali moramo krenuti dalje. Imamo još jednu utakmicu, svi bi trebali doći na stadion i podržati ekipu. Ako smo uspjeli protiv Milana, zašto to ne možemo učiniti ponovo? Moramo vjerovati. Mi smo Barça, najbolja momčad na svijetu. Prije smo to bili i još uvijek smo."

Javi Martinez (Bayern): "Znali smo da će biti teško, ali niko nije mogao ni zamisliti takav rezultat. Dobro smo prošli, ali ne smijemo se opustiti unatoč tome što imamo veliku prednost. Ova Barcelona je zabila četiri gola protiv Milana."

Gary Lineker (bivši igrač Barcelone) na Twitteru: "Bayern je bio izuzetan, a Barça jako slaba. Samo jedna od ove dvije ekipe treba Guardiolu, a to nije Bayern."

Jupp Heynckes (trener Bayerna): "Naravno da smo sretni zbog rezultata, ali znamo da moramo igrati još 90 minuta prije finala. Na Nou Campu moramo igrati kao i danas."
Pobjeda je bolja od orgazma!

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 24 apr 2013, 13:34

Makaveli jel' se to Pujol vraca za uzvrat ? Ako je tako .... onda ima nade za nas 8-)

Znaci nakon prolaska Milana ovi momci mogu naredne sezone ispasti u grupi, zavrisiti 7 u Spaniji i ispasti u cetvrtfinalu kupa ja im necu NISTA zamjeriti. Toliko su mi radosti donijeli u zadnjih 10ak godina da bi bilo bezobrazno od mene a i od vas ostalih da im okrecete ledja. Mi smo pokazali da smo GOSPODA kao navijaci i kao klub i kao igraci i kao simpatizeri iz BiH - da je Barcelona pobjedila uz ovakve situacije pa cijeli svijet bi trubio o tome narednih 7 - 8 godina 8-)

Kad Ibra dadne go Barceloni iz 6 metara ofsajda pisu se recenice tipa ... nije sudija mogao vidjeti - nije on robot - nije ovo - nije ono .... kad Muller napravi kosarkaski blok koji bi se i u KOSARCI svirao kao faul u napadu a ne u fubalu ... kaze nije bilo namjere nije ga vidio nije ovo nije ono ... al' NAMA to nista ne smeta jer je uvijek bilo i uvijek ce biti i sve ostale ce to da bode Mes Que en Club.

Promjene koje su neophodne : Valdes - Adriano - Sanchez - Pedro - Villa - Batra - Tello - Cuenca - Song // Sve prodati //
Dovesti : Golmana - Hummelsa ili SIlvu // Neymara + Griezmana ( ja mislim da se tako pise iz Sociedada ) i to je to ....

U tom slucaju bi ekipa bila daleko jaca

Golmani : Novi - Pinto
Odbrana : Alves, Alba, Pique , Pujol -- Silva ili Hummels
Veza : Buskets - Mascherano - Xavi - Iniesta - Fabregas - Tiago
Napad : Neymar - Messi - Griezman - Deulofeu

Ovo je vec 17 igraca uz jos jednog golmana 18 i dodas 4oricu jos iz B tima ( Rafinha , Dos santos and C.O. ) i to ti je tim od 22 igraca. U svakom slucaju remont neophodan al' ne PREVELIKI jer je okosnica ispravna samo je treba malo osvjeziti tj. promijeniti ulje ;)

p.s. Makaveli ta formacija bi bila idealna a ako ima istine da se Pujol vraca uljepsa si mi prvi Maj .... 8-)
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 24 apr 2013, 13:47

slika
Pobjeda je bolja od orgazma!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 apr 2013, 13:59

Poštujem Barcelonu, ko je ne poštuje osim Realovih navijača ali mogućnost dolaska Silve je 0.0000000001%. Čovjek ima ogroman ugovor u PSG-u i košta 50-tak miliona eura sigurno. Ovo je napisano samo ako mislimo na istog Silvu :mrgreen:

Hummels je odličan, samo što je njemački reprezentativac i teško da će iz Bundeslige. Isto kao što je teško da neko iz Furije ode van Španije (Silva masno plaćen, Javi masno plaćen itd).

Neymar je zvijer, mnogi pljuju po njemu a momak je maestro. No pitanje je kako bi se uklopio (želi biti najvažniji igrač tima), Messi :mrgreen:

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 24 apr 2013, 14:00

Gorki je napisao/la:slika

velika ste momcad zaista osvojili ste sve sto se dalo osvojiti ,po meni posljednje zadnje dve godine barca izgleda zasiceno ali bas ,fali tu motiva ,a ova momcad je pred najboljim godinama ,iskreno da mi je neko pricao da cemo vas uzeti sa 4 gola ne bi mu vjerovao ,rekao bi mu da je lud ili neprati nogomet.Jos nista nije gotovo imamo veliki ogroman kapital za revans imamo velike sanse da se plasiramo u finale ,vi ste na minimumu mada vas nikada ne treba otpisati do zadnje sekunde ,ipak barca je vedrila i oblacila zadnjih 6

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 24 apr 2013, 14:11

Donnie Darko je napisao/la:Ovaj Tito i Roura su imali tri jača protivnika ove sezone, i zaradili su po debakl od svakog od njih.

Jedina pozitivna stvar iz ovoga sinoć poraza je što to znači da definitivno neće pretrpit još jedno ponižavanje od Reala u koliko, dva, tri mjeseca.
+1
Profesor je napisao/la:Barcelona went to Bayern four nothing
:mrgreen:

Ako nista, drago mi je jer su ljudi uvidjeli da je kraj dominacije, sto znaci da ce se kolektivna mrznja prebaciti na Bayern za godinu,dvije,kad obrukaju jos pola Evrope :mrgreen:

Alcatraz
Kontakt:

Post Postao/la Alcatraz » 24 apr 2013, 14:27

Kako mi je samo žao što ste izgubili sinoć... Znam da je svima teško ali šta je tu je osvojili ste prvenstvo ove godine. Sinoć ste jednostavno nadigrani a bogami i ošteceni od sudije koji je bio katastrofalan.. 2 gola zbog sudijske greške
:roll: je nedopustivo za evropske standarde..
Maradona good,Pele better,George Best !

Glory Glory Man United !

I wanna tell you,
I might as well do,
About a boy who can do anything,
He comes from Belgium,
His name is Adnan
Januzaj Januzaj Januzaj

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 24 apr 2013, 14:41

Ma nemojmo se zavaravat. Mog uigraci pricat i navijaci također da ima nade, ali nema ;)

Nema sanse da se desi cudo. Ja bih dao sve da makar Barcelona pobjedi. A kamoli nesto drugo. Bayern ce ga sigurno uvalit u na Camp Nou ako Tito krene s 3 u obrani. Ma svejedno ce ga uvalit.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 24 apr 2013, 14:57

Lillard je napisao/la:Ma nemojmo se zavaravat. Mog uigraci pricat i navijaci također da ima nade, ali nema ;)

Nema sanse da se desi cudo. Ja bih dao sve da makar Barcelona pobjedi. A kamoli nesto drugo. Bayern ce ga sigurno uvalit u na Camp Nou ako Tito krene s 3 u obrani. Ma svejedno ce ga uvalit.
Niko nije vjerovao ni da ce Bayern zabiti 4 gola, pa opet zabi. Forma ekipe nema nikakve veze s ovakvom utakmicom, kada se igraci naloze odmah je sve moguce. Sinoc je Bayern vise zelio pobjedu i to je to. Niko me ne moze ubijediti da su nalozeni Robben, Ribery, Schweinsteiger, Martinez, Lahm, Dante itd. jaci od nalozenog Xavia, Inieste, Messia, Cesca itd.

Lako je biti general poslije bitke, kako je ovo Barcelonin kraj bla bla bla, a smijem glavu dati, da se niko na svijetu nije nadao ovakvom rezultatu, pa cak ni najvjerniji fanovi Bayerna. Jednostavno je to bio trenutak inspiracije, sve je islo na njihovu stranu, od njihove dobre igre, do nenormalno lose igre Barce. Ko moze garantovati da se Barci nece kockice posloziti i da voda nece ici na njen mlin?

Fudbal je najbitnija sporedna stvar na svijetu upravo zbog ovakvih trenutaka, gdje svako moze biti ponizen i gdje svako moze izaci kao pobjednik.

Prepuno je majstora u Barci da bi se jednostavno predali nakon jedne katastrofalne utakmice.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 apr 2013, 15:00

Prepuno je majstora i u Bayernu. Primiti mogu 4 gola, što da ne ali čisto sumnjam da ne mogu zabiti i 1-2 gola 8-)

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 24 apr 2013, 15:02

:)
treba uzeti u obzir da je bayern daleko, ali daleko jaci u gostima. ;)
barca ce pasti i u spaniji.
eto, otvoren sam za sve opklade. 8-)
ps.
mandrle, cemo u ban :? :mrgreen:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 24 apr 2013, 15:10

Neutral je napisao/la:Prepuno je majstora i u Bayernu. Primiti mogu 4 gola, što da ne ali čisto sumnjam da ne mogu zabiti i 1-2 gola 8-)
Brate, jesi li mogao staviti ruku u vatru prije tekme, da Barca nece zabiti gol u prvoj utakmici?
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 apr 2013, 15:33

adriano_leite je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Prepuno je majstora i u Bayernu. Primiti mogu 4 gola, što da ne ali čisto sumnjam da ne mogu zabiti i 1-2 gola 8-)
Brate, jesi li mogao staviti ruku u vatru prije tekme, da Barca nece zabiti gol u prvoj utakmici?

Evo realno šta sam ja mislio : Biće teška utakmica, Bayern će držati loptu u svojim nogama jer ipak igraju doma i u sjajnom su formi. Čuvati 3 igrača Iniestu, Xavija i Messija i duplati ih. Ne dozvoliti da nas uvuku u šesnaesterac. Imamo brze igrače u vidu Robbena, Ribery-a i Mullera i čekati svoju priliku. Priželjkivao sam 2:0, a maštao dosta puta o 4, 5:0. Možda zvučim kao general poslije bitke ali sam vjerovao da možemo toliko komada zabiti samo što nisam pisao to ovdje jer bi me proglasili ludim :lol:

Očekivao sam da Barca zabije jedan gol jer igramo doma gdje primamo golove. To svakako.

No sada ću napisati šta mislim o uzvratu:

Naši se ultrasi vraćaju na tribinu, očekujem par tisuća gledatelja na Nou Campu što je svakako veliku plus za Bayern. Bayern igra ove sezone sjajno u gostima i ako ne primi gol u prvih 20 minuta onda je sve gotovo. Velika prednost za Barcelonu su žuti kartoni. 5 igrača iz prvih 11 prijeti suspenzija tako da Bayern neće moći igrati agresivno u sredini kao u prvoj utakmici. Možda će Anatoli igrati na Nou Campu šta znaš. Barcelona mora riskirati, ne igra im Alba, tu dolazi najvjerovatnije Adriano ? Igrati će otvoreno a Bayern sigurno neće igrati bunkera što će dovesti do mnogobrojnih kontri. Ne zaboravi kako je Barca očajna u prekidima, svi igrači su im nižeg rasta osim Busquetsa i Pique. A u Bayernu imaš Javija, Dante-a, Mullera, Mandžukića itd. Kad smo kod Mandžukića, Bayern dobija igrača koji vrši konstantan pritisak na posljednu liniju protivnika. To je najbolje osjetio Juventus koji je poznat po jakoj i čvrstoj defanzivi i smirenosti. No protiv Bayerna je to sve bilo samo ne smireno. U toku čitave sezone u gostima Bayern je primio 3 gola u 30 utakmica i da sada primi 4 zvuči nekako nevjerovatno. Primili smo jednom 4 komada od Barce ali to je era Lella, Ottla i drugih polovnjaka. Dakle očekujem čvrstu utakmicu i u uzvratu no ne vjerujem da Barca može ovo stići.

No dobro, dok živiš tako se i nadaš kao navijač, no gledajući na sve to racionalno Barcelona ima manje od 5% šansi da ovo stigne.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 24 apr 2013, 15:36

Lahko je biti general poslije bitke, ali ovo za mene uopšte nije toliko iznenađujuće osim ovolikog rezultata. Očekivao sam ovakvu igru sinoć, mada nisam očekivao Bayern da će se onako disciplinovano braniti, ali švabe su to. O Bayernu ne treba ništa govoriti, osim da su ljudi odigrali kako znaju. Po meni ništa specijalno bog zna, jer mislim da je to više od statične Barce. Sinoć se vidilo ono što sam rekao poslije Milana, Tito nema muda. Jeste, liga je uzeta, njegova prva sezona, ali ja sam od prvog meča sa Realom u Super Kupu vidio da on nema muda. Sinoć preslikan meč iz Milana, samo naravno što je Bayern bolja ekipa i još bolje su to iskoristili. Koliko navijam za Barcu sječam se samo jednog poraza sličnog protiv Malage 5-1. Nemam riječi jednostavno da opišem ovo kada navijački gledam ali objektivno gledajući nismo ni zaslužili dalje od polufinala. Ne znam šta će se raditi na ljeto, ali poznavajući Barcu njima će liga biti dovoljna a zamazivaće se oči kako je ovo samo bila loša predstava sinoć i da nema potrebe za puno mijenjanja. Ovo me podsjeća na Raijkardovu Barcu u sezoni 2007/2008, kada je razlika igranja kući i u gostima bila erormna. Na Camp Nou pokušati pobijediti radi navijača.
Mes Que Un Club

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 24 apr 2013, 15:46

Zašto se spominju Humelsi,Silve,Neymari i slično. Šta je sa La Masiom. Nije moguce da kod omladine nema potencijala da se ove rupe začepe. Jel to ona škola fudbala gdje zvijezde proizvode k'o na traci ? Ozb pitanje :)
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.