DukeOfWellington je napisao/la:I Real i Barca su državni odnosno pokrajinski projekat, a busaju se u prsa kao ne prodajemo se za naftašku lovu itd. Bayern isto tako. A kad bi se osjekli grantovi koji se uplaćuju kao neka ko-fol sponzorstva vidjeli bismo onda ko se prodaje i za šta. Bayern je veći marketing za Njemačku nego svi Audiji i Adidasi (iako ovi više zarađuju). Dakle, nema nikakve moralne razlike između klubova koje guraju države, regije i privatnici u odnosu na one koje gura isključivo nafta.
Milorde, tu se apsolutno slazemo. Ali aj uvjeri bavarske pristalice u to.
DukeOfWellington je napisao/la:Eh sad, moje pitanje je slijedeće. Po kom ćeš ti osnovu navijati za Barcu, a ne za Bayern, kad se uzme u obzir da oba kluba posluju na potpuno isti šablon. Reci otvoreno, krivo mi je što je otišo Goetze, pa da završimo s tim.
Cijenjeni Vojvodo zar smo mi ista zapocinjali?

Malo mi je konfuzan ovaj pasus, ali kako skontah ispade da je navijacko orpedjeljene moguce jedino po osnovu principa poslovanja pomenutih klubova?

Mozda mi je Bartra najdrazi igrac na dunjaluku, pa zato.
Ne, drago mi je sto je otisao najbolji igrac ekipe u rivalsku momcad, isto kao sto bi Unitedovcu bilo drago da Rooney veceras predje na Anfield.

Jbte, soljenje pameti o hendlanju situacije koju nikad nisi dozivio mi niemals nece biti jasno.
Der Mann für die entscheidenden Tore.