FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Neutralan88
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Neutralan88 » 24 apr 2013, 01:05

anelbavarac je napisao/la:Ljudi koliko je meni zao Juppa to vam ne mogu opisati :(

Strah me da dolaskom Pepa ne izgubimo ovaj nas stil, ovu dominaciju ova utakmica veceras je pokazala kakav smo mi stroj,ova ekipa jednostavno nema mane ovo je cisto savrsenstvo,i Jupp ima ogromnu zaslugu za ovaj sadasnji Bayern.

al hallo lik je izjavio da nece u mirovinu jos :D

u tome je kvaka, rekao je da nece drugi odlucivati o njegovoj mirovini :)

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 24 apr 2013, 01:05

anelbavarac je napisao/la:Ljudi koliko je meni zao Juppa to vam ne mogu opisati :(

Strah me da dolaskom Pepa ne izgubimo ovaj nas stil, ovu dominaciju ova utakmica veceras je pokazala kakav smo mi stroj,ova ekipa jednostavno nema mane ovo je cisto savrsenstvo,i Jupp ima ogromnu zaslugu za ovaj sadasnji Bayern.
legenda njemačkog fudbala.... 8-)

pep neće sigurno upropastiti ovaj stil bayerna, jer je i njemu u cilju da na klupi uživa kako bayern melje protivnike...on će samo pokušati da još tehnički dotjera bavarce i to je to, a ostalo će ostati na ovom, možda i još boljem nivou....

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 24 apr 2013, 01:06

Vala sam pojeo go**o sa onim komentarima o Bayernu i pojedinim igracima :lol:

Masinerija u svakom smislu te rijeci daleko ispred Juventusa, ne vidim ko vas moze zasutaviti u osvajanju lige prvaka od ove dvije ekipe sto su ostale.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 24 apr 2013, 01:07

Neutralan88 je napisao/la:

meni je zao sto on odlazi iz Bayerna,a to da li ce koga trenirati ili ce u penziju to me toliko ne interesuje kontas..

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 24 apr 2013, 01:08

Veceras je jednostavno prelijepo biti navijac Bayerna. Mozda ce zvucati otrcano, ali smo jednu BARCELONU rastavili na proste faktore. Ovo jos nikada u zivotu nisam vidio, onakav presing tokom cijele utakmice.... Ne smijem ni zamisliti sta bi tek bilo i kako bi taj presing izgledao da je tu bio Mandzo umjesto Gomeza.

Veceras su me najvise iznenadili Martinez i Robben. Prvi je doslovno pojeo Iniestu i Xavia, dok je drugi nakon dugo vremena igrao sa nevjerovatnom zeljom i zalaganjem. Ostatak ekipe je takodjer odigrao odlicne utakmice, prije svih Muller, kome je ovo utakmica karijere. Barca je ponovo imala posjed lopte, ali to je bilo sve od njih. Predobro smo markirali Messia, Iniestu i Xavia, a kada njih ne ide Barcelona nema plan "B". Prema naprijed smo bili jako raspolozeni i da je bilo jos malo koncentracije Barca je mogla kuci sa mrezom napunjenom do vrha.

Necu da komentarisem ni ofsajde, ni nesvirane penale, a ni neregularne golove. Mislim da je svima veceras jasno ko je u ovom trenutku bolja ekipa.

Nezz samo kako ce Guardiola ugurati Goetzea (jbt jest mu zeznuto prezime :) ) u prvih 11. I da to je treci Mario u ekipi ;)
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 24 apr 2013, 01:08

Je stvarno ne kontam cemu toliki subjektivizam.
Ako cemo realno, onda cemo vidjeti da je i jedna i druga strana ostecena.
Bayern je ostecen minimalno za jedan penal, i ne mogu shvatiti da Kasai ono igranje rukom piquea nije svirao :?
Pa jbt zivot prosle godine je svirao penal, bas on, u polufinalu za Real zbog toga sto je Alaba u padu zaustavio loptu i gdje nije mogao nikako izbjeci igranje rukom.
S druge strane, Muller je napravio ocit prekrsaj u ovom prilozenom gif-u. Moze se to nama svidjati i ne svidjati, ali je ono prekrsaj ;)

Sto se tice ovog slucaja u vezi ofsajda Gomeza? Pa ono nece biti ofsajd, sve dok se ne uvede neka jaka tehnologija koja ce odradjivati posao linijskog sudije. Ovo obicni smrtnik, ne moze uvijek tacno vidjeti, i svi ti minimalni ofsajdi se i ne smatraju kao neke greske na koje se treba obazirati.

Inace, kada sam ovom Romariu govorio kako je Bayern razlicita ekipa od svih dosadasnjih Barcinih protivnika, nije tome pridavao znacaja. Kompaktna odbrana koja pocinje od spica, brza transformacija, presing, i sjajna kombinatorika u zavrsnici. Da ne pominjem koliko je Bayern jaci u skok igri i prekidima..
Barcelona je napravila kardinalnu gresku sa toliko otvorenom igrom i ostavljanjem svoje odbrane na cjedilu koja je i dosla oslabljena.
Pa moglo je biti i ubjedljivije..koliko god me neko uzeo neozbiljno.

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 24 apr 2013, 01:11

anelbavarac je napisao/la:

meni je zao sto on odlazi iz Bayerna,a to da li ce koga trenirati ili ce u penziju to me toliko ne interesuje kontas..
Iskreno ja bi volio da Bayern propadne kad krene ovo sa Pepom :!:

a zašto pa jbg fakat ide ti predobro gazis redom i ti u po sezone mijenjas trenera :shock:

koja je to glupost, nikad necu skontati ovaj glupi potez uprave Bayerna....

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 apr 2013, 01:12

legenda reala je napisao/la:Šta kažu Gulit i Kajzer na kraju, nešto su spominjali i Guardiolu :?:
Gulit je rekao kako vjeruje da Guardiola sad i ne bi želio da Bayern osvoji Ligu prvaka, kako on to nekako sad potajno u sebi ne želi, jer ovaj Bayern je toliko moćan da ga je teško još moćnijim učinit. I u slučaju da Bayern uzme i Ligu prvaka onda je to za Pepa nevjerovatno težak zadatak da bude uspješan.

E to je Gullit rekao, možda je naravno malo i pretjerao a i ovako će biti dosta pritiska na Pepa, najmanje dvije titule bi se mogle uzet i skoro sigurno će biti, skoro sigurno finale. Ni to nije nimalo lako ponovit, pa čak se i približit tome.

Beckenbauerov prvi komentar kada su direktno uključili Jupp je bio: Jupp ti si čarobnjak..... :)

A inače Heynckes koji je znao biti osporavan, mogao bi sad postat jedan od dvojice, trojice najboljih trenera Bayerna svih vremena, a ako sve sračunamo možda bi ušao i u top 5 trenera na svijetu. Za ovo drugo bi morao uzeti Ligu prvaka, a znamo da bi u tom slučaju bio jedan od rijetki koji je to uspio s dva različita kluba. A to su samo uspjeli Mou, Hitzfeld i Hapel.....Mnogima Jupp može biti profesor pa i Jogi Lowu (iako ja ni Jogija ne smatram lošim trenerom, smatram ga dobirm, ali pričali smo o njegovim manama i fulama taktike, a sad se tek vidi da je dobro znao fulat i protiv Italije i Španije). Po meni ovo što je Jupp taktkički odradio protiv Juvea i Barce ga je diglo pogotovo u rang trenera svjetskog formata. A do tada sam za njega mogao reći da je dobar, vrlo dobar, a sad definitivno da je svjetska klasa.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 24 apr 2013, 01:14

Iskreno ja bi volio da Bayern propadne kad krene ovo sa Pepom

a zašto pa jbg fakat ide ti predobro gazis redom i ti u po sezone mijenjas trenera

nije to glup potez, nego marketing bayerna, putem kojeg se još više klubu svijetu promoviše, i povećava svoj broj članova i navijača širom svijeta...ne brini, zna švabo kako se radi....

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 24 apr 2013, 01:17

AlemC85 je napisao/la:
Iskreno ja bi volio da Bayern propadne kad krene ovo sa Pepom

a zašto pa jbg fakat ide ti predobro gazis redom i ti u po sezone mijenjas trenera

nije to glup potez, nego marketing bayerna, putem kojeg se još više klubu svijetu promoviše, i povećava svoj broj članova i navijača širom svijeta...ne brini, zna švabo kako se radi....

zašto mijenjati nesto ako ti ide idealno :?:

ko garantuje Bayernu sa Pepom ovaj uspjeh :?:

ja licno sumnjam u kvalitet Pepa, ne kažem da je los al daleko od nekog velikog strucnjaka :!:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 apr 2013, 01:18

Yupp je užasan prošle sezone bio i to treba otvoreno reći. BvB nas je rastavio na proste faktore, u kupu zijanili, Bundesligu dvije godine nismo uzeli a finale smo doma izgubili. Ove godine smo kupili Mandžu, Dante-a, Javija i Shaqirija i uboli smo kako treba. Yupp je trener sa ogromnim znanjem i to znanje je prenio u fenomenalnu taktiku. No Uli and co su htjeli da pošalju signal čitavoj Evropi kako Bayern postaje ono što je sada. Doveli su sjajnog trenera, a evo sjajnog igrača. Plan super Bayerna se nastavlja, želimo što više trofeja a prije svega LP-a 8-)

Rummenige je izjavio da niko iz Bayerna nije govorio o Gotze-ovom transferu, te da Bayern nije bio izvor te vijesti. Očigledno da je neko drugi u pitanju, neko sa žutim dresovima.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 apr 2013, 01:20

Omerbavarac je napisao/la: Sve ispod petarde u ovom dvomecu u mrezi Spanskog kiksera je neuspjeh. 8-)
Kazu da se nije lijepo ponavljati, ali moj instikt koji je ponovo odradio svoj posao me ponukao da se citiram.

Nije bilo 5, malo je falilo, ali ostaje i tekma na Campu, gdje sam siguran da Bayern nece proci bez postignutog gola.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 24 apr 2013, 01:21

Evo ukratko:

Jupp rekao da odlazi u penziju na kraju ove sezone, nas Ulinator klepi Guardiolu i odmah potpise ugovor s njim,onda Jupp se predomislio i rekao da ne zeli u penziju,Uli mu ponudio mjesto u upravi Bayerna sto Jupp izricito odbija, i izjavljuje da ce najvjerovatnije preuzeti neki klub po zavrsetku sezone.

Eto ukratko objasnjenje situacije oko Juppa/Pepa :mrgreen:

Ukoliko sam negdje pogrijesio kolege ce ispraviti :)

Bademluk
Kontakt:

Post Postao/la Bademluk » 24 apr 2013, 01:22

effe_sa je napisao/la:
Saurman je napisao/la: Što se tiče mene a vjerujem i većine ovdje Muller treba karijeru završiti u Bayernu.Kraj priče.

Robben opet onaj stari. 8-)
I završit će, pa nedavno bio jedan intervju gdje Uli nagovještava da će Muller na kraju karijere dobit i jednu od funkcija u Bayernu.
Ja sam uvijek govorio, da je on jedan od neka 3-4 igrača koja nikad ne bi prodao. Takav igrač ima nevjerovatnu vrijednost. Trči a uvaljuje, trči a uvaljuje..... :lol:
Muller, Schweinsteiger, Lahm su igrači koji ostaju do groba u FC Bayernu! Mislim da niko i ne šalje nikakve ponude za njih, nema smisla.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 apr 2013, 01:22

zašto mijenjati nesto ako ti ide idealno :?:

ko garantuje Bayernu sa Pepom ovaj uspjeh :?:

ja licno sumnjam u kvalitet Pepa, ne kažem da je los al daleko od nekog velikog strucnjaka :!:
Ja mislim da si već jednom ovo pitao i ne sjećam se kako su ti odgovorili, ali iako večeras nisam htio spominjat Pepa, samo kratko nešto da kažem.

Kao prvo Jupp je u poznim godinama, mogao je on možda tu ostat još godinu, možda i dvije, ali Pep je bio na tržištu i otimali se klubovi oko njega, velikani. Onda kad takav trener želi doći kod nas, a čini se ko lik koji odgovara nama, jer nije željan da pravi one man show, nego da sarađuje s upravom, onda ga moraš dovest. Rizik postoji, ali opet je to malo rizik. Veća je šansa da će početi jedna sjajna era.

A Jupp s osvajanjem titula ove sezone (vidjet ćemo koliko će ih biti) ovakvim igrama, rekordima i slično će imati častan oproštaj i sve sjajno.... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 24 apr 2013, 01:28

ma iskreno to je i problem ovog velikog Bayerna :!:

Evo scenario prvih 5 utakmica nove sezone bundeslige i Pep zakaže :?:

Znate i sami kako to ide.. evo veceras Messi nema pojma a sta je sve uradio zadnjih nekoliko godina za barcu :D

Veliki pritisak Bayerna ceka u narednom periodu, poput Reala kad su bili Galaktikosi sa Zidanom,Figom, Ronaldom, Raulom. Roberto Carlosom pa i Bechkam itd :!:

Ocekuje se dominacija kakvu sad imaju, pa zar može bolje od ovog :) Definitivno NE :!: :!: :!:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 apr 2013, 01:30

Neutral je napisao/la:Yupp je užasan prošle sezone bio i to treba otvoreno reći.
Samo sam ovo citirao i htio se osvrnut. Ne možeš reći ni da je bio užasan, jer ipak je došao do finala i svako realan će opet reći da je to bila dobra sezona. Znamo šta joj je falilo i zato ta sezona će nekako biti spominjana i po tome da nije bilo tih titula. Ali nadigrati Moua i ući u finale nije mala stvar, a nije on previše ni finale zahebao.

E sad ono ostalo stoji, što si rekao, a što nisam citirao.
Samo znaš šta meni smeta, što mi uvijek nađemo neki razlog ovde da bi kenjali, prvo ne valja ako je predobar BVB, onda smo mi loši (hajd ovi što ne vole Bayern naslađuju se, to im je super, jer svima je Bayern trn u oku, jer je najveći njemački gigant), onda kad dominiramo ligom, kao liga nam nije zanimljiva, ispadne preslaba liga, a nismo mi prejaki. E onda kad se pobijedi na guzove nekad, opet ne valja, jer eto ko biva naša ekipa mora uvijek lijepo igrat.
A gledaj nešto, sve je to nama uneseno sa strane. Neki kad ne znaju manu naći Bayernu spominju izgubljena finala, neka ih i izgubljenih, valjalo je do njih i doći, što drugi nisu došli? A titula će doći, to je jasna stvar, pitanje vremena (nadajmo se ove sezone, jer je ekipa se čini zrela za tako nešto).
Ali nekako ne znamo uživat u uspjehu, nego tražimo previše. Prvo treba uživat u onome što smo osvojili i postigli a onda dalje razmišljat. Ja u tome prvo uživam. A za ostalo sabur, ko što i ti sam kažeš... :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 24 apr 2013, 01:31

Cestitke svim Bavarcima.
Zasluzeno nema sta.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 24 apr 2013, 01:36

M4kaveli je napisao/la:Cestitke svim Bavarcima.
Zasluzeno nema sta.

Hvala :D
Vise srece sledece sezone 8-)

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 24 apr 2013, 01:40

Bilall je napisao/la:Je stvarno ne kontam cemu toliki subjektivizam.
Ako cemo realno, onda cemo vidjeti da je i jedna i druga strana ostecena.
Bayern je ostecen minimalno za jedan penal, i ne mogu shvatiti da Kasai ono igranje rukom piquea nije svirao :?
Pa jbt zivot prosle godine je svirao penal, bas on, u polufinalu za Real zbog toga sto je Alaba u padu zaustavio loptu i gdje nije mogao nikako izbjeci igranje rukom.
S druge strane, Muller je napravio ocit prekrsaj u ovom prilozenom gif-u. Moze se to nama svidjati i ne svidjati, ali je ono prekrsaj ;)

Sto se tice ovog slucaja u vezi ofsajda Gomeza? Pa ono nece biti ofsajd, sve dok se ne uvede neka jaka tehnologija koja ce odradjivati posao linijskog sudije. Ovo obicni smrtnik, ne moze uvijek tacno vidjeti, i svi ti minimalni ofsajdi se i ne smatraju kao neke greske na koje se treba obazirati.

Inace, kada sam ovom Romariu govorio kako je Bayern razlicita ekipa od svih dosadasnjih Barcinih protivnika, nije tome pridavao znacaja. Kompaktna odbrana koja pocinje od spica, brza transformacija, presing, i sjajna kombinatorika u zavrsnici. Da ne pominjem koliko je Bayern jaci u skok igri i prekidima..
Barcelona je napravila kardinalnu gresku sa toliko otvorenom igrom i ostavljanjem svoje odbrane na cjedilu koja je i dosla oslabljena.
Pa moglo je biti i ubjedljivije..koliko god me neko uzeo neozbiljno.
ma nema tu subjektivizma nikakvog, ja sam govorio o sudjenju u smislu da je katastrofalno bez obzirra ko je ostecen, osteceni su mnogi prije ovog meca, a obje ekipe su i veceras znale biti ostecen, kad se sve sabera,barca je nesto vise ostecena,al nist to ne mijenja cinjenicu da je bayern bio bolji i da je zasluznio pobijedio

cinjenica da sudije u jednoj utakmici naprave 5-6 katastrofalni gresaka koje direktno uticu na susret, ne moze se ostat ravnodusan, bez obzira ko igra i kome se sta sudi. veceras je kasaio grijesio, pa poceo kompezovati i kao sto to biva onda i totalno se pogubio, pro ne svira penal bayernu, ona druga ruka i nije realno bila za penala, onda prvi gol bayern gdje se jasno vidi kako dante se oslanja na alvesova ramena u skoku sto je klasican faul iz citanke i bayern povede,onda drugi gol iz ofsajda al to je pomocnik pogrijesio, a bio je i zaklonjen, pa najveca smijurija priznavanje gola robena, to je vec bilo kriminalno jer nije mogao ne vidjeti, pa onda smijurija kad albi daje zuti zbog nesporsskog poteza za koji se daje crveni ko kuca

klasicno dakle kompeziranje koje obicno ukopa sudiju, prvo ostetio bayern, onda niz kriminalnih odluka, tri gola bayerna fakat su neregularna i to sad djeluje i smijesno da toliko golova moze biti neregularno, al svaki neregularan, pa ond opet kao da pripomogne barci pa ne daje albi crveni koji je ko kuca,vec daje samo zuti, smijesno

kad na to nadovezemo onaj cirkus dortmund-malaga, pa cirkus ibrahimovica kojem skidaju suspenziju i priznaju gol metar i po iz ofsajda, pa ukopavanje uniteda i galate sa realom... pa katastrofa ljudi

sreca u nesreci da osim uniteda, nije ispala bolja ekipa zbog sudijske nepravde, bayern je opet pobijedio ubjedljivo, realno bolji je bio ubjedljivo, al ovo sudjenje je postalo kriminalno, nisu vise izolovani incidenti, ovdje se sistemski grijesi,pa nevjerovatno je al istinito da u nasoj premijer ligi nema ovoliko gresaka

a sto se tice pepa, to vam je vjerujte najpametniji potez, narocito ako bayern uzme ligu prvaka, sa hejkensom bi se ekipa uspavala,tako to biva, osvjezennja su neophodna, koliko je trebalo bayernu da ima ovakvu igru, to je jos teze odrzati, zato je ta velika promjena sa pepom genijalna
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.