Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

secer
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la secer » 23 apr 2013, 19:49

Hare_BvB je napisao/la:Ovakva rastrosnost + otplata arene je nemoguca. :lol: Bas bi volio virnut u knjige na Sabeneru. :mrgreen:
ma kakve crne knjige i kaki bakraci. ne znas ti da iza svake bayine domace tekme ulinator organizuje sergiju za prikupljanje pomoci hudom i napacenom bayi. :mrgreen: jbg, valja poplacat riberija i kompaniju + istemat lovinu za gocinja i ostale dijomante. jos ako pomognemo salkeu i rasteretimo ih drakslerove plate, ja c bit zadovoljan.

nego, neke novine spekulisu da ulko na svom garavom kontu lageruje par stotina milja evra.
ak je tak, pljuni me ak to nisu bayine pare.
Zadnja izmjena: secer, dana/u 23 apr 2013, 19:49, ukupno mijenjano 1 put.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 23 apr 2013, 19:49

Hare_BvB je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Ima se može se. Bayern ne kupuje igrače od para šeika i ruski tajkuna nego od svog rada i sad neko i to dovodi u pitanje. :?
Mozda i jeste, haj znaj ko je ultimate parent Audia, BMW-a i sl., a koji vec godinama vrse dokapitalizacije kluba u stotinama miliona eura. ;) Po cem je to Audijeva lova cisca od Mansourove? :lol:

Nemoguce je da je jedan klub toliko finansijski dominantan u ligi i okruzenju koje skrojeno na dijametralno suprotnim osnovama. Zapitaj se. Istina je da je Bayern obican drzavni projekat iza kojeg stoji jedna od najmocnijih pokrajina na svijetu i u koji su upumpane milijarde da bio tu gdje jeste.

Bayern radi posteno kmeee

Jeste, ali u zoni sumraka.
I Real i Barca su državni odnosno pokrajinski projekat, a busaju se u prsa kao ne prodajemo se za naftašku lovu itd. Bayern isto tako. A kad bi se osjekli grantovi koji se uplaćuju kao neka ko-fol sponzorstva vidjeli bismo onda ko se prodaje i za šta. Bayern je veći marketing za Njemačku nego svi Audiji i Adidasi (iako ovi više zarađuju). Dakle, nema nikakve moralne razlike između klubova koje guraju države, regije i privatnici u odnosu na one koje gura isključivo nafta.

Eh sad, moje pitanje je slijedeće. Po kom ćeš ti osnovu navijati za Barcu, a ne za Bayern, kad se uzme u obzir da oba kluba posluju na potpuno isti šablon. Reci otvoreno, krivo mi je što je otišo Goetze, pa da završimo s tim.
Zadnja izmjena: DukeOfWellington, dana/u 23 apr 2013, 19:52, ukupno mijenjano 1 put.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 apr 2013, 19:51

secer je napisao/la: jos ako pomognemo salkeu i rasteretimo ih drakslerove plate, ja c bit zadovoljan.

:lol:

Onda bi nas tek uzeli na zub.Tražili bi vanredno sazivanje Bundestaga. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 23 apr 2013, 20:17

Znaci kroos ce morati na klupu ?

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 23 apr 2013, 20:19

DukeOfWellington je napisao/la:I Real i Barca su državni odnosno pokrajinski projekat, a busaju se u prsa kao ne prodajemo se za naftašku lovu itd. Bayern isto tako. A kad bi se osjekli grantovi koji se uplaćuju kao neka ko-fol sponzorstva vidjeli bismo onda ko se prodaje i za šta. Bayern je veći marketing za Njemačku nego svi Audiji i Adidasi (iako ovi više zarađuju). Dakle, nema nikakve moralne razlike između klubova koje guraju države, regije i privatnici u odnosu na one koje gura isključivo nafta.
Milorde, tu se apsolutno slazemo. Ali aj uvjeri bavarske pristalice u to. :lol:
DukeOfWellington je napisao/la:Eh sad, moje pitanje je slijedeće. Po kom ćeš ti osnovu navijati za Barcu, a ne za Bayern, kad se uzme u obzir da oba kluba posluju na potpuno isti šablon. Reci otvoreno, krivo mi je što je otišo Goetze, pa da završimo s tim.
Cijenjeni Vojvodo zar smo mi ista zapocinjali? :lol: Malo mi je konfuzan ovaj pasus, ali kako skontah ispade da je navijacko orpedjeljene moguce jedino po osnovu principa poslovanja pomenutih klubova? :? Mozda mi je Bartra najdrazi igrac na dunjaluku, pa zato. :lol:

Ne, drago mi je sto je otisao najbolji igrac ekipe u rivalsku momcad, isto kao sto bi Unitedovcu bilo drago da Rooney veceras predje na Anfield. :lol: Jbte, soljenje pameti o hendlanju situacije koju nikad nisi dozivio mi niemals nece biti jasno.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 23 apr 2013, 21:06

Mislio sam da su ovakva vremena prosal i da su iza nas, ali sam se grdno prevario.Mozda bi bilo najbolje da zaobidjem ovu ligu u sirokom luku i da se vise ne nerviram za ''dobrobit'' nemackog fudbala koju je sinoc/danas pogazio Bajern po ko zna koji put.Previse je bilo dobro da bi bilo istinito.Ja stvarno ne znam kako Bundesliga moze da privuce gledaoce sirom Evrope kada ovde postoji samo jedan tim i sa time manja je zanimljivost.Dzaba taj napadacki fudbal koji forsiraju Nemci kada se zna koji je klub iznad ostalih,a drugi mogu samo da im pljunu preko prozora.Mozda ce nekima da bude smesno, ali zbog ovakvih stvari Bundesliga nikada nece biti prva u Evropi, druga mozda ali treba da se desi ekonomski kolaps u Engleskoj+ Italijani da ih ne preteknu.Francuska ce uskoro da ima i drugi jak tim(Monako) i mozda jos koji investitor udje u Sent Etjen, Lion ili Marsej tako da u narednim godinama ovo je maksimum sto su Nemci mogli da izvuku, sada mogu samo da imaju blagi pad, svakako ne strmoglavi.Neka igraju Ajntraht ili Frajburg Evropu, nakon ovoga sto se desilo zabole me i za koeficijent i za sve sto se gradilo u pretohdnih par godina.A i Bild-u se najebem keve sto nisu mogli u nikad gorem terminu da objave Geceov prelazak u Bajern.Sada sam siguran da ce Real ostvariti dvostruku pobedu u dvomecu.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 23 apr 2013, 21:11

Hare_BvB je napisao/la: Cijenjeni Vojvodo zar smo mi ista zapocinjali? :lol: Malo mi je konfuzan ovaj pasus, ali kako skontah ispade da je navijacko orpedjeljene moguce jedino po osnovu principa poslovanja pomenutih klubova? :? Mozda mi je Bartra najdrazi igrac na dunjaluku, pa zato. :lol:

Ne, drago mi je sto je otisao najbolji igrac ekipe u rivalsku momcad, isto kao sto bi Unitedovcu bilo drago da Rooney veceras predje na Anfield. :lol: Jbte, soljenje pameti o hendlanju situacije koju nikad nisi dozivio mi niemals nece biti jasno.
Nismo ništa započinjali mi, nego ti. Danas si nešto pravo raspoložen za pljuvanje po Bayernu, iznosiš neke stvari (koje su istina tačne) iz razloga što te hvata neka huja zbog odlaska Goetzea. Ali ne smeta tebi što je otišao Goetze, nego ti smeta način na koji je otišao. A taj način jasno kaže da je Bayern gore, a Borussia dole. Sličan je način odlaska RvP-a iz Arsenala u United. Naravno, Bayern je postao to što jeste radi ovoga o čemu sam ranije pričao, ali ko te pita za način danas. Ni meni nisu dragi ni državno-pokrajinski projekti, ni naftaški projekti, ni porodični projekti "u svakom sportu jedan klub", ali danas ko nije dio ove priče nije dio bilo kakve priče.

Treba bit čovjek i reć, jest brate Bayern je za nas pojam, a mjera su nam Schalke i Bayer Leverkusen. Može se volit klub koji nije top. Ja volim Želju, ništa ni nije problem reć da su Zvezda,Partizan, Hajduk i Dinamo iz druge priče. Zvezda je bila državni projekt i možda je zato bila to što je bila tad, ali to je tako, šta da se radi.

Zaključak: Ne mora se navijat za Borussiju pljuvajući po Bayernu.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 23 apr 2013, 21:48

DukeOfWellington je napisao/la:Nismo ništa započinjali mi, nego ti. Danas si nešto pravo raspoložen za pljuvanje po Bayernu, iznosiš neke stvari (koje su istina tačne) iz razloga što te hvata neka huja zbog odlaska Goetzea. Ali ne smeta tebi što je otišao Goetze, nego ti smeta način na koji je otišao.
Dakle prvo sto mi ocita radar > pljuvanje = stvari koje su istina tačne :mrgreen: Time se iskljucujes iz bilo kakve ozbiljnije rasprave.
DukeOfWellington je napisao/la:A taj način jasno kaže da je Bayern gore, a Borussia dole. Sličan je način odlaska RvP-a iz Arsenala u United. Naravno, Bayern je postao to što jeste radi ovoga o čemu sam ranije pričao, ali ko te pita za način danas. Ni meni nisu dragi ni državno-pokrajinski projekti, ni naftaški projekti, ni porodični projekti "u svakom sportu jedan klub", ali danas ko nije dio ove priče nije dio bilo kakve priče.

Treba bit čovjek i reć, jest brate Bayern je za nas pojam, a mjera su nam Schalke i Bayer Leverkusen. Može se volit klub koji nije top. Ja volim Želju, ništa ni nije problem reć da su Zvezda,Partizan, Hajduk i Dinamo iz druge priče. Zvezda je bila državni projekt i možda je zato bila to što je bila tad, ali to je tako, šta da se radi.
U mom sistemu vrijednosti BVB je gore, a Bayern dole, vjerovatno zato i navijam za Dortmund.
DukeOfWellington je napisao/la:Zaključak: Ne mora se navijat za Borussiju pljuvajući po Bayernu.
Prosvijetli me. Danke i budi pozdravljen.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 23 apr 2013, 21:58

Tvoj neuobičajeni radar i način vrijednovanja - tvoja stvar.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 apr 2013, 22:48

Bundesliga pokazuje koliko je jaka, a nadam se da ce BVB sutra opravdati ocekivanja pa da mogu u potpunosti biti ponosan sto volim ovu drzavu i ovu ligu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 23 apr 2013, 22:51

Kakva ba Bundesliga? Bayern pokazuje koliko je jak. Nema to veze s ligom. Oni i tamo sve redom gaze ... po 5 komada je minimum svakom klubu.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 23 apr 2013, 22:52

L'Avvocato je napisao/la:Kakva ba Bundesliga? Bayern pokazuje koliko je jak. Nema to veze s ligom. Oni i tamo sve redom gaze ... po 5 komada je minimum svakom klubu.
Znači nije stvar u slaboj BL nego prejakom Bayernu.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 23 apr 2013, 22:53

L'Avvocato je napisao/la:Kakva ba Bundesliga? Bayern pokazuje koliko je jak. Nema to veze s ligom. Oni i tamo sve redom gaze ... po 5 komada je minimum svakom klubu.
Pa i ne bas. Neki se jos koprcaju, ali pitanje je dokad. :mrgreen:

Inace, teska srca, ali punog dzepa, cestitke fanovima Maccabi Munchena. :lol:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 apr 2013, 01:18

Hare_BvB je napisao/la: Pa i ne bas. Neki se jos koprcaju, ali pitanje je dokad. :mrgreen:

Inace, teska srca, ali punog dzepa, cestitke fanovima Maccabi Munchena. :lol:
Ma BuLi dominira, gdje neće dominirat s 2 kluba u polufinalu i još ovaj jedan razbije ove Samba-kickere iz Katalonije...... :)

A ni BVB se neće obrukat, ja držim fige i želim njemačko finale...... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 apr 2013, 01:26

Naravno, vecina nas zeli Njemacko finale, to bi vjerovatno bio vrhunac i dokaz svim kriticarima Bundeslige.

Za razliku od vecine navijaca BvB-a na ovom formumu koji su sinoc bili uz Barcu, Bayernovi navijaci ce veceras bodriti zuto crne momke, narocito Gotze od kojeg ja iskreno ocekujem puno toga.

Castan oprostaj od svojih navijaca sa barem jednim golom. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 24 apr 2013, 01:32

Čuj dokaz snage lige što će finale igrati klub koji je ostavio, pazi sad, 28 bodova trećeplasiranog u toj ligi :lol:

To je dokaz snage Bayerna i sunovrata lige, ništa više.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 24 apr 2013, 01:35

DukeOfWellington je napisao/la:Čuj dokaz snage lige što će finale igrati klub koji je ostavio, pazi sad, 28 bodova trećeplasiranog u toj ligi :lol:

Idi upucaj se. Pa Barca i Real to rade svake godine. I po vise bodova, pa opet niko ne prica kako im je liga sranje.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 24 apr 2013, 01:38

Bilal je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Čuj dokaz snage lige što će finale igrati klub koji je ostavio, pazi sad, 28 bodova trećeplasiranog u toj ligi :lol:

Idi upucaj se. Pa Barca i Real to rade svake godine. I po vise bodova, pa opet niko ne prica kako im je liga sranje.
Jedan od najmanje 2000 postova u kojim vrijeđaš sagovornika, ništa novo od tebe.

Ja pričam da im je liga slaba, al nije slabija od Bundeslige.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 24 apr 2013, 01:40

nigdje veze...pa bolan evo 8 godina real i barca haraju španskom ligom, pa kažu najbolja liga svijeta, a sada kada bayern hara, bundesliga slaba...upravo suprotno se dešava...ovo i jest cilj i bayerna i dortmunda, da se i drugi koliko toliko ugledaju na njih, i da počnu ulagati u timove u skladu s mogućnostima, jer bundesliga svake godine sve više jača i dobiva na popularnosti..

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 24 apr 2013, 01:42

AlemC85 je napisao/la:

nigdje veze...pa bolan evo 8 godina real i barca haraju španskom ligom, pa kažu najbolja liga svijeta, a sada kada bayern hara, bundesliga slaba...upravo suprotno se dešava...ovo i jest cilj i bayerna i dortmunda, da se i dugi koliko toliko ugledaju na njih, i da počnu ulagati u timove u skladu s mogućnostima, jer bundesliga svake godine sve više jača i dobiva na popularnosti..
Ko smatra da je španska liga najjača taj nema pojma. Simple as that.

A ovo drugo su samo bajke. Šta će se neki Mainz ugledat na Bayern, nije to u njihovoj vasioni uopšte.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.