Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

KSIVLE
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la KSIVLE » 21 apr 2013, 11:01

@Klare ja sam pobornik njemačke profesionalnosti i preciznosti. ;) Mada je se ovaj od jučer iskupio sa onim trkeljanjem o tome da je BL zaslužila finale na Wembleyju. 8-)

@Dule, nema brige za Eintracht. Evo izgleda da će im staratelj njemačkog nogometa, a tko drugi nego brižni Bayern, uzeti Rodea. Naravno, u cilju širenja konkurentnosti, da BL ne postane "liga 2 kluba" kao Primera. :roll:

Vidim na BL pur da su suci fino oderali Schalkea u Frankfurtu. Nepostojeći prekršaj kod gola Eintrachta i poništen čist gol Pukkija. A i promašilo se puno, fali Hunter previše. Ovaj Stendera (17g) iz Eintrachta brutalno dobro centrira iz kornera i slobodnjaka, Ozil style.

A sad da vidimo šte će Sammer trkeljati na Doppelpassu
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 apr 2013, 14:53

Zdravo raja!Nadam se da ne smetam jer hocu da pitam imal ko ovdje da dobro zna njemacki jer mi treba.Ako ima nek se javi u pp (normalno ako zeli) ?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 apr 2013, 15:31

Hertha je od danas zvanicno novi prvoligas...Cestitike Herthi na povratku u drustvo najboljih. Pobjedom u Petak protiv Ingostadta takodjer i Eintrcht Braunschweig moze obezbjediti ulazak u Bundesligu.

Ja mislim da je @effe_sa danas neizmjerno sretan... :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 apr 2013, 15:59

Dobra utakmica između Stuttgarta i Freiburga. Freiburg je do sada bolji protivnik.

Edit:

I tako to ubijek budne, jedni napadaju drugi zabijaju. Gentner zabija i 1:0 za VFB.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 apr 2013, 19:29

Pobjeda Fürth-a u Franken derbiju protiv Nürnberg-a golom Greis-a...Nürnberg je imao vise od igre, ali na njihovu zalost nisu uspjeli savladati Hesl-a. Moze se reci da su igraci Fürth-a svojim navijacima priredili najbolji moguci oprostaj od Bundeslige.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 21 apr 2013, 20:06

amerosm je napisao/la:Hertha je od danas zvanicno novi prvoligas...Cestitike Herthi na povratku u drustvo najboljih. Pobjedom u Petak protiv Ingostadta takodjer i Eintrcht Braunschweig moze obezbjediti ulazak u Bundesligu.

Ja mislim da je @effe_sa danas neizmjerno sretan... :D :D
Ma ulazi Braunschweig 100%, imaju preveliku prednost koju ne mogu ispustiti
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 21 apr 2013, 21:17

Dobro ima Furth jos sanse, 12 bodova u igru a Augsburg im bjezi 7 bodova do te pozicije koja bi vodila u utakmicu sa 3. plasiranom ekipo Cvajte :)

Sve dok ima sanse nek se bore, zao mi samo Hoffenhaima ova sezona im bas nije isla, al se nadam da ce nekim cudom opstati u igri.
FC Bayern !!!!!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 21 apr 2013, 23:43

BavaracZenica je napisao/la:Dobro ima Furth jos sanse, 12 bodova u igru a Augsburg im bjezi 7 bodova do te pozicije koja bi vodila u utakmicu sa 3. plasiranom ekipo Cvajte :)

Sve dok ima sanse nek se bore, zao mi samo Hoffenhaima ova sezona im bas nije isla, al se nadam da ce nekim cudom opstati u igri.
Inace taj Furth sve redom pobjedjuje, tako da tih 7 bodova zaostatka za Augsburgom su pi.ckin dim za njih 8-)

Meni je zelja da se Hofenheim primakne Augsburgu na jedan bod i kad im najvise budu trebali bodovi za to 16. mjesto, da ih mi u zadnjem kolu momacki natamburamo i posaljemo ih gdje im je i mjesto - u cvajtu :!:
Jesu nam bili crna macka zadnjih godina :evil: . Kad smo najbolji bili oni su nam otkidali bodove :evil:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 apr 2013, 23:55

amerosm je napisao/la:Hertha je od danas zvanicno novi prvoligas...Cestitike Herthi na povratku u drustvo najboljih. Pobjedom u Petak protiv Ingostadta takodjer i Eintrcht Braunschweig moze obezbjediti ulazak u Bundesligu.
Gigant se vratio...... :D Stara dama je opet tu (njemačka stara dama.... :D ).
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 apr 2013, 16:42

Dirk Dufner nije vise Sportski direktor Freiburga...Naime do razlaza je doslo zbog navodne svadje sa Streichom koji mu je zamjerao sto vecina igraca u svojim ugovorima imaju klazule i sto za male novce mogu napustiti klub.

Kao moguca nova destinacija Dufnera se spominje Hannover...Mada ja iskreno mislim da ce Freiburg tesko i Streicha zadrzati - jer ce isti najkasnije u ljeto 2014-te traziti neki novi izazov.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 22 apr 2013, 19:35

raspada se Freiburg nažalost :( . Šteta, meni su baš simpatična ekipa i igrali su vrlo atraktivan i zanimljiv fudbal.
Agieren statt reagieren

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 23 apr 2013, 09:38

Koja rinaka od lige.Ovo treba preimenovati u Bayern Munchen pokal a ne Budensliga.Kakva smijurija.Bayern radi sta hoce bukvalno pa cak i donekle jedinom ozbiljnom klubu sem njega.Sve sto valja u Njemackoj ide u Bayern.

Fuj !
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 23 apr 2013, 10:23

jaoooo, simpatizer prdalone naso da prica o bundeski.
pa vas voljeni krimoklub vec godinama tusi konkurente i uzima ponajveci dio kolaca zvanog lovina od tv prava.
koliko je vode proteklo ebrom otkako je neki drugi klub bio prvak?
za razliku od baye koji trosi svoje novce, prdalona trosi drzavne, bas ko i real.
i oni se nasli pricat o bundeski u kojoj zadnjih 10 godina 5 klubova otima ´salataru´.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 23 apr 2013, 10:40

secer je napisao/la:jaoooo, simpatizer prdalone naso da prica o bundeski.
pa vas voljeni krimoklub vec godinama tusi konkurente i uzima ponajveci dio kolaca zvanog lovina od tv prava.
koliko je vode proteklo ebrom otkako je neki drugi klub bio prvak?
za razliku od baye koji trosi svoje novce, prdalona trosi drzavne, bas ko i real.
i oni se nasli pricat o bundeski u kojoj zadnjih 10 godina 5 klubova otima ´salataru´.
Vidi kobasico.
Tu salataru su osvajali mizerni klubovi.Kad vidim da je jedan Wolfsburg bio prvak Njemacke dodje mi da zaplacem.Kakva je to liga u kojoj Grafite,Dzeko i Misimovic budu MVP prvenstva ?
Poredis Primeru koja jeste u dugovima ali miljama kvalitetom iznad Bundeske.

Barcelona i Real vecinu svojih resursa kupuju van Spanije.Dakle Engleska,Njemacka,Italija ili Juzna Amerika.
Zato imamo Atletico koji igrace nece prodavati a i ako dodje do toga to ce biti utusen Falcao arapima a dovedena dva ili tri igraca koji ce praviti jos bolji Atletico.Nije problem u tome sto Bayern dovodi igrace iz recimo Nurnberga,Fraiburga,Herte.Problem je kada dovodi igrace iz najvecih rivala.Tu prvenstveno mislim na Schalke i BvB.To je odraz moci Bayerna i apsolutne vladavine tom ligom.Desit ce se opet losija generacija Bayerna ali sve se ostalo vrti u krug ;) Postoji 12 smijesnih ekipa , 3 prosjek ekipe , 2 potencijalna kluba i Bayern ;)

U Spaniji imamo Barcelonu i Real ali pored toga ima mnogo jakih klubova.Samo pogledaj igracki kadar prosjecne ekipe u Spaniji i prosjecne ekipe u Bundesligi i sve ce ti biti jasno.Jedan prosjecan klub iz Spanije je u stanju prodati svog igraca za 40 miliona Bayernu , dok top Njemacki klub prodaje najveceg talenta Njemacke jos od Klinsmana za manje pare.

Meni je iskreno krivo sto se ovo desava.Gotivim Bundesku ali ovo je monopol Bayerna i nista vise ;)

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 23 apr 2013, 10:40

Nikako jaka liga da se stvori in Deutschland. :roll:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 23 apr 2013, 10:51

Ali najdrazi su mi ovi lafo dusebriznici. Kao zao im gdje ide bundeska. :lol:
#divovi

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 apr 2013, 10:57

Kako je lijepo vidjeti da su došli navijači i simpatizeri klubova van Bundeslige da morališu. Mislili su da Bayern ne može biti još jači ali eto grdno su se prevarili.

Najsmiješnije je da je Gotze stigao za samo 37 miliona eura, dok su njihovi klubovi davali duplo više za pojedine igrače. Bayern troši novce racionalno i zato je postao jedna od najvećih ekipa trenutno u Evropi. Ništa šeik, ništa Rusi, ništa nafta, gas ovo-ono nego pametno poslovanje.

Napadaju Bundesligu, a BvB dobija 37 miliona eura od kojih može naći odličnu zamjenu Pjanić, Kroos itd...

Ne budite licemjerni.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 23 apr 2013, 10:57

moustapha je napisao/la:Ali najdrazi su mi ovi lafo dusebriznici. Kao zao im gdje ide bundeska. :lol:
Da budem iskren u u jednu ruku mi je zao jer se u ligi igra atraktivan i napadacki fudbal.Naravno (+) je sto ih uvijek mogu pratiti na ES2.Na kraju krajeva zalibo me za sve i jednu ligu.Mislim nemam apsolutno nikakve koristi od njih cak sta vise dangubim vrijeme gledajuci tekme :mrgreen:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 apr 2013, 11:01

Neutral je napisao/la:
Napadaju Bundesligu, a BvB dobija 37 miliona eura od kojih može naći odličnu zamjenu Pjanić, Kroos itd...

Ne budite licemjerni.
Takvog igrača neće naći, budi uvjeren u to ;)

Uz to ovo je po prinicipu dvije muhe jednim udarcem, osim što im je uzeo Maria, ovo je ogroman udarac na ekipu Borussie i njihovo samopouzdanje pred meč sa Realom, tako da je i tu nanesena nepopravljiva šteta ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 23 apr 2013, 11:02

Kakve se tu gluposti mogu pročitat, to je nevjerovatno :lol: :lol: ...eto KSVILE zašto ne pišem tu češće ;) . Pa kamo sreće da Njemačka ima 2 JAKA KLUBA kao što ih Primera ima, ALI NEMA NITI ĆE IH IKADA IMATI DOK ovako Bayern uništava konkurenciju. Jel vam sada jasno kakva je Uli lažljiva, licemjerna (a uz to sada i kriminalna) osoba kad je izjavio ono prije par dana o španjolskim odnosima. Bundesliga je upravo ono što je Klopp izjavio:

" onclick="window.open(this.href);return false;

Škotski odnosi. Ovdje netko spominje Wolsfsburg i Stuttgart, pa kakve su vam to gluposti. Gdje su ti klubovi danas, samo 3-4 godine nakon osvajanja - bore se skoro za opstanak.
Dortmund je BIO JEDINI KLUB KOJI je Bayern dvije godine izdominirao, i zadnji klub koji je uopće bio osvojio 2 naslova zareodom - još od 94/95 i 95/96. Nitko od tada, NITKO.

Ovi naslovi Wolfsburga, Stuttgarta, Bremena, znate što je to

EINTAGSFLIEGE

Sve ostalo je kikiriki i cocolores što bi Ratinho rekao (bivši igrač Klauterna).
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.