Everton F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

Zeman
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la Zeman » 16 apr 2013, 21:35

Lillard je napisao/la:Veceras Everton gostuje kod Arsenala. Mislim da bi njihovi navijaci bili zadovoljni i bodom, ali super bi bilo uzeti sva 3 ;)
Šta ćemo s bodom? Samo sva tri dolaze u obzir...
Jako nervozna utakmica, Gibson je trebao dobiti drugi žuti, mada je možda onaj prvi bio prestrog. Nadam se da će umjesto njega zaigrati Heitinga u drugom poluvremenu.
NAPRIJED NARODE!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 16 apr 2013, 21:39

Zasada igraju solidno, bolje su momcad na terenu. Anichebe je mogao i onu sansu zabit :mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 16 apr 2013, 21:58

link http://www.firstrow1.eu/watch/181288/1/ ... on-fc.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 16 apr 2013, 22:41

Nikad mi neće biti jasno zašto je Moyes išao na bod i ovdje i protiv Tottenhama a hladno mogao uzeti 6 iz te dvije tekme i biti legitiman kandidat za 4 mjesto :roll:
NAPRIJED NARODE!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 16 apr 2013, 22:48

Ne vjerujem bas da je isao na bod ali jeste najvjerovatnije u prvom planu bilo ne izgubit. Koliko sam upratio a mozda sam greska Arsenal i Tottnhem imaju igrat sa Fulhamom tj. gradski derbi gdje je svasta moguce. Arsenal ima igrat sa Fulhamom, isto tako i Celzi, Tottenhem ima igrat sa Cityjem i to sve u slijedecih 2 kola ako se ne varam, takodje Lpool-Celzi isto je u slijedecih 2-3 kola. Nije sve gotovo mada bit ce gusto.

Evo sad pogledah tabelu i ovako je Everton u borbi za 3 i 4 mjesto.

1 united
2 City
3 arsenal 60 bod
4 celzi 58
5 Tottenhem 58
6 Everton 56
Who is your čampion??

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 16 apr 2013, 23:22

Samo drugo poluvrijeme sam pogledao i mogu reci iz tog što vidjeh da je Arsenal tehnički potkovanija ekipa a Everton srčan ija i visprenija. I baš zato je Everton velik-zbog srca i htjenja. ;) :twisted:
Sa zeljomcityjem se slažem...nisam ni ja zadovoljan sa bobom iz susreta sa Spursima niti sa Gunnersima večeras ali...hajmo onako, ruku na srce, mogli smo na "minu nagaziti u zadnjim minutama utkmice" kako i znali smo toliko puta i ostati i bez te dva boda sa direktnim rivalima. Kako mi igramo neke teške utakmice tako i naši takmaci isto...prevrtite neki od goodisona post...on se potrudio da nađe ko sa kim igra u nekih 4-5 kola. i vidječemo da nije ni njima lako ;) ;)
Spurs (Chelsea, Man City,Stoke,Soton)
Chelsea (Fulham ,Spurs, L'pool, United i mi)
Arsenal (Fulham, United, QPR, Newcastle-najlakši raspored!!)
Komšije (Chelsea, Newcastle, MI :twisted: :twisted: , Fulham ,QPR)
EVERTON ( Sunderland :P , Fulham :roll: , Mali crveni prekoputa parka :lol: ;) , WestHam 8-) , Chelsea :roll: )
COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 17 apr 2013, 00:03

Čestitke na bodu, mogli smo dobiti da nemamo onakve panjeve u Arsenalu.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 17 apr 2013, 00:16

Moyes gospodin! Kako mi je drag :mrgreen:

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 17 apr 2013, 01:10

Ja tek sad vidim da ovi ispred Evertona imaju po tekmu dvije manje :oops:
Who is your čampion??

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 17 apr 2013, 01:14

Matematicki ima nade a u praksi tesko da dodju do top4. Nekako 5to mjesto bi se moglo izgurati. Tottenham sad protiv Citya igra, city favorit za 3 boda al nikad se ne zna. Ako kiksaju everton zaostaje 2 boda i do kraja ce se ganjati onda. :D

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 17 apr 2013, 01:47

Ubiše ovi remiji na mrtvo. Normala je i bod na Emiratesu jer ako ništa zadržalo se Arsenal na istom odstojanju na tabeli. Svi imaju nezgodne utakmice pred sobom i ne bih baš otpisao Everton. Nisam gledao utakmicu večeras i na mogu ništa posebno reći ali može se biti zadovoljan i sa bodom ipak se Arsenalu išlo u goste. Samo jako do kraja pa šta bude.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 20 apr 2013, 12:30

danas veoma zanimljiva utakmica protiv ponovo probuđenih Crnih Mački koje vodi i više nego egzotični i kontroverzni kripto-fašista Di Canio...na stranu to, več tri boda protiv uvjek "gostoprimljivog" Sunderlanda ( u nekih masu sezona nismo izgubili niti jednu utakmicu od njih) tako da se nadam da če trdicija biti na našoj strani. Iznenađenja su moguča-ali netreba ih dozvoliti sa svojom igrom i zalaganjem. Zato , danas tri bobe nas ostavljaju u trci za to 4/5 mjesto koje vodi u Evropu. (Arsenal danas sa Fulhamom igra, a sutra Spursi sa Man.City-em i Chelsea i Liverpool udaraju jedni na druge) Da Fulham i City tuku a treči susret nerješeno da se završi bio bi Top of the Pop :D ;)
COYB

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 20 apr 2013, 19:38

Nista od lige prvaka.
Who is your čampion??

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 20 apr 2013, 21:59

Upravo tako. Di Canio odlično igra sa Sunderlandom ali opet :roll: .

Ne znam majke mi. Strah me za sljedeću sezonu, šta i kako jer ove godine je malo falilo za tu LP a dogodine valja ponoviti start iz ove sezone što je veoma teško.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 20 apr 2013, 22:47

Ujeom sam se za jezik: :evil:
Ova sezona-sad može biti maximum to neko 5 mjesto-a i to je uveliko upitno :roll: :oops:
Sljedeča sezona-a to je o čemu sam htjeo pisati-nažalost neizgleda nimalo ali NIMALO svijetla. Zašto? Zato što sad kad je jasno da ništa od igranja CL a i ta Evropska liga je upitna-odlazak ili su najavili ili če otiči privučeni boljom ponudom,igranjem na nekom večem nivou (CL, EL, neki ultra bogati klub gdje če sjediti na klupi ali bože moj igraju u tom XYZ klubu :x :roll: :? ....) a i ugovori im ističu, su sljedeči ( ovo govorim na nivou rekla-kazala, polu istina i nekih več najava!!!)
*David Moyes :?
*Maurouan Fellaini :roll:
* Leigthon Baines :cry: :(
*John Heitinga :roll:
* Leon Osman :shock: :o
*Jan Mucha :oops:
*Nikica Jelavić :shock: :roll:
*Phil Neville :roll:
*Sylvain Distin :? :(
* Tony Hibbert :cry: :cry: :shock: :o :? meni najdraži igrač Evertona-čisti Evertonians!
*Thomas Hitzlsperger :roll:
....trebali još?!?!
ali, nadam se da če več ko bude , ako bude otišao gore prvospomenuti gospodin...upotrijebiti likove koji ostaju, koji dolaze (mladi) i one za koje sam ja imao pogrešnu informaciju. Uglavnom...Everton FC u sezoni 2013/2014 neče izgledati ni blizu istome onome koji je započeo ovu sezonu! :oops: :roll:
Ali klub je iznad pojedinca i za klub navijam a ne za pojedince.
C O Y B

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 23 apr 2013, 00:19

obi-punk-kenobi je napisao/la:Ujeom sam se za jezik: :evil:
Ova sezona-sad može biti maximum to neko 5 mjesto-a i to je uveliko upitno :roll: :oops:
Sljedeča sezona-a to je o čemu sam htjeo pisati-nažalost neizgleda nimalo ali NIMALO svijetla. Zašto? Zato što sad kad je jasno da ništa od igranja CL a i ta Evropska liga je upitna-odlazak ili su najavili ili če otiči privučeni boljom ponudom,igranjem na nekom večem nivou (CL, EL, neki ultra bogati klub gdje če sjediti na klupi ali bože moj igraju u tom XYZ klubu :x :roll: :? ....) a i ugovori im ističu, su sljedeči ( ovo govorim na nivou rekla-kazala, polu istina i nekih več najava!!!)
*David Moyes :?
*Maurouan Fellaini :roll:
* Leigthon Baines :cry: :(
*John Heitinga :roll:
* Leon Osman :shock: :o
*Jan Mucha :oops:
*Nikica Jelavić :shock: :roll:
*Phil Neville :roll:
*Sylvain Distin :? :(
* Tony Hibbert :cry: :cry: :shock: :o :? meni najdraži igrač Evertona-čisti Evertonians!
*Thomas Hitzlsperger :roll:
....trebali još?!?!
ali, nadam se da če več ko bude , ako bude otišao gore prvospomenuti gospodin...upotrijebiti likove koji ostaju, koji dolaze (mladi) i one za koje sam ja imao pogrešnu informaciju. Uglavnom...Everton FC u sezoni 2013/2014 neče izgledati ni blizu istome onome koji je započeo ovu sezonu! :oops: :roll:
Ali klub je iznad pojedinca i za klub navijam a ne za pojedince.
C O Y B
Ovako na prvi pogled Moyes i Fellaini bi ostali da je do mene. Heitinga i Neville sto se mene tice mogu ici samo ne mogu se otet utisku da Heitinga moze bolje a sto se tice Nevilla ipak je njemu godina i brzina vise nije kao sto je nekad bila.
Who is your čampion??

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 23 apr 2013, 15:26

Kad bi Moyes malo više mečeva startao sa Heitingom od njega bi bilo velike koristi ali ovako, teško a Nevillea bih se odmah riješio jer osim mana poput starosti i brzine čovjek on ne zna igrati ni na svoje iskustvo.
1922 & 1878

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 27 apr 2013, 18:34

Minimalna pobjeda nad Fulhamom, strijelac Pienaar. Lagano se privodi sezona kraju.
1922 & 1878

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 29 apr 2013, 20:07

Slijedeca tekma gostovanje kod Lpoola koji je u zadnjoj tekmi postigao 6 golova na gostovanju protiv Newcastla. interesuje me da li 7-mi u Engleskoj ide u Evropu, ne znam koji kupovi kod njih vode u Evropu i ko ih je osvojio pa da ne bude da od sedmog mjesta nema nista??
Who is your čampion??

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 03 maj 2013, 18:09

Za dva dana se igra jedan od najbitnijih i ,ruku na srce, najmiroljubljivijih :P derbyja u engleskome fudbalu.
Merseyside Derby sudar plavog giganta sa Goodison Parka i crvenih potomaka sa igrališta koje je pripadalo plavome timu (pod nazivom LFC nastupaju ;) :lol: ) .
Da se čeka sa nestrpljenjem-uvjeravam vas ( več je dogovor pao sa suprugom da napuste ona i pas kuču od 13 do 17 h to nedeljno posljepodne-razina buke, urlici,psovke, vriskovi i slično ...pogledati Evil Dead 3 :lol: :lol: )
A sa foruma "GrandOldTeam" post sve govori
Gearing up for the Derby
Yer yer its over 5 days away and know doubt there will be 100s of threads but you and I both know its all you will be thinking about this week in work or at home, Whether your sat on the bog or driving your car I guarantee at some point during the day your mind will switch to the Derby and your stomach will start doing back flips and going into knots

The nerves are taking hold already as we begin to dream of a Sharpy like winner in front of the deluded ones or the horror of enduring another night like last season

Lets not kid ourselves over this game, IT MATTERS, To us and to them no matter what they would have you think with there "Its your cup final" tosh, They want this as much as we do, They do not want to finish below plucky little Everton again,there season is hanging on this one game, They have nothing else, Beat them and we end there season in front of the country and confirm a power shift on Merseyside

Lets get rid of all the negativity straight away,We all know our record over there and we all know Moye's record in Derby's, But for one min lets believe we can stuff these in there own back yard, Lets believe we can turn up and play them of the park, Lets believe that Fellaini,Pienaar,Coleman,Baines,Jags,Gibson and Mirallas will put in performances we all know they are capable of and dominate the game

Lets hope this time next week we are on here typing away with massive grins and even bigger hangovers

WHATS ARE ****ING NAME

Ništa o tome više...samo još malo "brojki i slova " za kraj:

Everton travel to Anfield this weekend searching for a win that would maintain their European qualification aspirations and ensure the Blues finish above Liverpool in the Premier League table for the second season in succession.

Here we preview the Merseyside derby with the help of stats, facts and figures…

1 Penalty awarded to Everton in the past 60 Anfield derby games, which was converted by Wayne Clarke in December 1988. Tommy Lawton netted the previous spot-kick in October 1937.

5 Clean sheets for the Toffees in the past seven Premier League matches, having kept four in the opening 28 league games of the campaign.

16 Years since both league derby matches were drawn. This occurred during the 1996/97 campaign when there were 1-1 stalemates at both Anfield and Goodison Park.

25 Years since Everton won the second league derby of the season. Wayne Clarke’s strike ensured Everton recorded all three points at Goodison in March 1988. The last win in the return derby at Anfield was 2-0 in February 1986.

25 Derby matches for David Moyes on Sunday as Everton manager, which equals the tally of Harry Catterick between 1961 and 1973. Only Howard Kendall with 31 has taken charge of the Blues on more occasions in this fixture.

65 Points for Everton during the 2008/09 Premier League season - the club record. Moyes’ men can still better that mark with two wins and a draw from their last three matches.

100 Everton appearances for Seamus Coleman if the Republic of Ireland international plays in the derby this Sunday.

100 Derby matches played at Anfield in all competitions after Sunday. Everton have won 24 of those to date.

220 Derby matches in all competitions following Sunday’s encounter. It remains the most played fixture in English domestic football.

500 Club matches for Phil Jagielka if the centre-half appears this weekend. The England man has played 212 times for the Toffees after amassing 287 games for Sheffield United.

750 Games in the managerial career of David Moyes on Sunday. The Everton boss has taken charge of the Toffees on 515 occasions thus far, having been Preston boss for 234 matches.

All stats courtesy of Gavin Buckland (@GavinBuckland1 on Twitter).

" onclick="window.open(this.href);return false;

COYB

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: soxx i 9 gostiju.