FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Da Barce, možda je u njihovoj suženoj moždanoj vijugi reprezentacija svijeta, ta će Barca.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
England je napisao/la:Ne postoji to pravilo već nekoliko sezona, prema naputku UEFE primjenjuje se pravilo izgledne prilike, sve se ostavlja slobodnoj procjeni sudijama, tako da ovdje gavran ispada , ispada, ispada...imas jedno pravilo u kojem prekrsaj posljednjeg igraca se sankcionise sa crvenim kartonom bio to igrac ili golman.
samo mi nije jasno sto se oko gluposti raspravljate toliko lijepih stvari je bilo
navijaci zelje i navijaci celika u finom broju dosli
nijedan incident nije bio sve je bilo fer i korektno Celik imao vise srece ponavljam moje misljenje da Jagodica i ove igrace trebate podrzati fala bogu pa pitari nisu ovu utakmicu dobili tako da jos uvijek nije gotovo ali imamo veliku prednost
Predivna stvar je +7.
A ovaj gavran i sl. su naša pošast. Imamo konje za utrku, dosadno drug.
A ovaj gavran i sl. su naša pošast. Imamo konje za utrku, dosadno drug.
Izbrojte na ovom sazetku šuteve Želje u okvir Čelikovog gola...Šutevi u okvirvivaILchelik je napisao/la:[youtube][/youtube]

::::SAMO ČELIK::::
ma mi generalno svima (pre)malo šutamo po golu, hoćemo da se ušetamo u gol, a nismo taj kalibar. tako da i kad dominiramo nema puno šuteva...
Vi se raspravljate sa ovim i pokusavate da mu nesto dokazete a imamo precih problema. Pa ljudi brinel vas kako cemo proslaviti titulu ccccc
.

ima jedan još veći i preči, kako ćemo i šta ćemo u evropi sa ovakvom ekipom?
Njima svaka cast na osvajanju tog kupa a u jednom od finala ako se ne varam su pobijedili Fiorentinu. Taj kup je ma kakav god ipak evropski i bio je priznat od strane EUFE i njima cestitke na tome. Ja bih licno odmah sad dao jednu titulu prvaka BIH za jedan taj trofej ali to je moje licno misljenje. Uglavnom nadam se da me neces pogresno shvatit. Uglavnom nemamo se mi sta sa njima ili bilo kim drugim raspravljat. Ako se sve steli pa sto sebi ne nastele??? Sta je nemaju 100-200 ili 1000-2000KM za sudiju???avlami97 je napisao/la:Kup sajamskih gradova je bilo eminentno takmičenje i jedini klub, a ujedno i prvi iz Yuge koji je osvojio taj KUP je bio Dinamo iz Zagreba. Kasnije se to takmičenje preimenovalo u KUP UEFA, početkom sedamdesetih prošlog stoljeća. Čelik nikada nije nastupao u KUPU SAJAMSKIH GRADOVA, a kamoli da je isto osvojio.SarajlijaTM je napisao/la:@gavran-jel' istina da ste nasli posebno mjesto u klubskoj vitrini za ovaj osvojeni bod sa grbavice? odmah iznad pehara kupa sajamskih gradova
Čelik je nastupao u SEKu-Srednjoevropski kup (mislim da se tako zvalo to takmičenje, kasnije preraslo u Intertoto kup). Za igranje u tom takmičenju nije bilo bitno ostvareno mjesto u prvenstvu. Svi znamo da je najveći domet Čelika u prvenstvu Yuge bilo osvojeno 6. mjesto (mislim da se nevaram). U to takmičenje su išli, obično, klubovi koji su se plasirali iz druge u prvu ligu.
WIKIPEDIA
Osnivanjem evrokupova organizovanih od strane UEFA, Mitropa kup je počeo gubiti na značaju, iako je nekad važio za jedno od najjačih klupskih takmičenja na kontinentu. Tokom osamdesetih godina, nova pravila su predvidjela da, umesto nekad nacionalnih prvaka, sada učestvuju pobednici nacionalnih drugih liga. Ovo je dovelo de pada interesovanja za takmičenje. Poslednje finale, igrano 1992. u italijanskom gradu Fođi, između Borca iz Banja Luke i mađarskog BVSK Budimpešta (5:3 poslije penala) privuklo je manje od 1000 gledalaca.
Lista pobjednika [uredi]
1927: AC Sparta Praha – Čehoslovačka
1928: Ferencvaros – Mađarska
1929: Újpest FC – Mađarska
1930: SK Rapid Wien – Austrija
1931: First Vienna FC – Austrija
1932: Bologna F.C. 1909 – Italija
1933: FK Austria Wien – Austrija
1934: Bologna F.C. 1909 – Italija
1935: AC Sparta Praha – Čehoslovačka
1936: FK Austria Wien – Austrija
1937: Ferencvaros – Mađarska
1938: SK Slavia Praha – Čehoslovačka
1939: Újpest FC – Mađarska
1940-55: Prekid takmičenja zbog Drugog svjetskog rata
1955: Voros Lobogo – Mađarska
1956: Vasas Budapest – Mađarska
1957: Vasas Budapest – Mađarska
1958: Red Star Belgrade – Jugoslavija
1959: Budapest Honvéd FC – Mađarska
1961: Bologna F.C. 1909 – Italija
1962: Vasas Budapest – Mađarska
1963: MTK Budapest – Mađarska
1964: AC Sparta Praha – Čehoslovačka
1965: Vasas Budapest – Mađarska
1966: AC Fiorentina – Italija
1967: Spartak Trnava – Čehoslovačka
1968: Red Star Belgrade – Jugoslavija
1969: Inter Bratislava – Čehoslovačka
1970: Vasas Budapest – Mađarska
1971: NK Čelik Zenica – Jugoslavija
1972: NK Čelik Zenica – Jugoslavija
1973: Tatabanyai Banyasz – Mađarska
1974: Tatabanyai Banyasz – Mađarska
1975: Admira Wacker – Austrija
1976: Admira Wacker – Austrija
1977: Vojvodina Novi Sad – Jugoslavija
1978: FK Partizan – Jugoslavija
1980: Udinese Calcio – Italija
1981: Tatran Prešov – Čehoslovačka
1982: AC Milan – Italija
1983: Vasas Budapest – Mađarska
1984: SC Eisenstadt – Austrija
1985: Iskra Bugojno – Jugoslavija
1986: SC Pisa – Italija
1987: Ascoli Calcio – Italija
1988: SC Pisa – Italija
1989: FC Baník Ostrava – Čehoslovačka
1990: A.S. Bari – Italija
1991: Torino Calcio – Italija
1992: Borac Banja Luka – Jugoslavija
Evo osvajača Kupa sajamskih gradova:
Sezona Pobednik Ukupan
rezultat Finalista 1. meč 2. meč
1956/58. Barselona 8-2 London XI 2-2 6-0
1958/60 Barselona 4-1 Birmingem 4-1 0-0
1960/61. Roma 4-2 Birmingem 2-0 2-2
1961/62. Valensija 7-3 Barselona 6-2 1-1
1962/63. Valensija 4-1 Dinamo Zagreb 2-1 2-0
1963/64. Real Saragosa 2-1 Valensija - -
1964/65. Ferencvaroš 1-0 Juventus - -
1965/66. Barselona 4-3 Real Saragosa 0-0 4-2
1966/67. Dinamo Zagreb 2-0 Lids junajted 2-0 0-0
1967/68. Lids junajted 1-0 Ferencvaroš 1-0 0-0
1968/69. Njukasl junajted 6-2 Ujpešt Budimpešta 3-0 3-2
1969/70. Arsenal 4-3 Anderleht 1-3 3-0
1970/71. Lids junajted 3-3 Juventus 1-1 2-2
Zato te molim SarajlijaTM, da nemješaš kruške i jabuke. Pozdrav.
Zadnja izmjena: zeljocity, dana/u 22 apr 2013, 11:02, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
ja sam to davno halalio kakva evropa i mi,svake godine po jedan trofej u ovoj nasoj ligi i ja prezadovoljanChWilla je napisao/la:ima jedan još veći i preči, kako ćemo i šta ćemo u evropi sa ovakvom ekipom?

Nažalost to je naša realnost i moramo se zadovoljiti samo sa uspjehom iz ove naše lige.terabajt je napisao/la:ja sam to davno halalio kakva evropa i mi,svake godine po jedan trofej u ovoj nasoj ligi i ja prezadovoljanChWilla je napisao/la:ima jedan još veći i preči, kako ćemo i šta ćemo u evropi sa ovakvom ekipom?.
U Evropi treba odigrati muški i nadam se nekom bezbolnom izbacivanju, npr 2:0 u obje utakmice,osim ako ne dobijemo neke konobare

Ja te volim, volim Željo..
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Polako, sljedece sezone mozda budemo nosioci i eto nam playoffa za evropsku ligu... Samo polako, sad uzivajmo u dominaciji nad ostalim smijesnim klubovima u nasoj ligi... 

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Sljedeće sezone sigurno nositelji u drugo petkolu LPi sarajevo i željeznicar ako budu prvaci 2013-14, čak ima šanse i za ovu sezonu.
Treba imati i sreće na izvlačenju, Maribor je stvarno bio vrlo loš odabir, to je klub u kojem je sve posloženo i vrijedi jako puno, treba krenuti od stopera, ipak Bogi , Vasilić ,a i o Kerlinoj malodušnosti se da govoriti iako sam imao kvalitetnije mišljenje o njemu, nema onu pozitivnu sportsku drskost, a Bogi ga lovi rukama uvjek, spor, Vasilić razjebava liniju, on nikada u liniji ne stoji...to je najveći problem za Evropu, treba se graditi igra na obrani, a ne pushiti , još kada se uzme u obzir i novi golman od slijedeće sezone, vrlo teško. Ovo je moje mišljenje, skromno.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Sto je tesko, pa ovi ne-nosioci su ka.rine ko i mi, mi smo bili prvi vrhu ne-nosioca... Titulu sljedece sezone moramo osvojiti i eto para i uspjeha...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- champions1921
Ma konkurencija ce opet biti takva da cemo prizeljkivati Maribor a i koga god da dobijemo sa ovim igrackim kadrom bicemo najbolji izbor za sve ekipe koje budu u bubnju... Jos dugo ce dobar rezultat u Evropi, kada su u pitanju ekipe iz nase lige, biti samo plod srece...England je napisao/la:Treba imati i sreće na izvlačenju, Maribor je stvarno bio vrlo loš odabir, to je klub u kojem je sve posloženo i vrijedi jako puno, treba krenuti od stopera, ipak Bogi , Vasilić ,a i o Kerlinoj malodušnosti se da govoriti iako sam imao kvalitetnije mišljenje o njemu, nema onu pozitivnu sportsku drskost, a Bogi ga lovi rukama uvjek, spor, Vasilić razjebava liniju, on nikada u liniji ne stoji...to je najveći problem za Evropu, treba se graditi igra na obrani, a ne pushiti , još kada se uzme u obzir i novi golman od slijedeće sezone, vrlo teško. Ovo je moje mišljenje, skromno.
BUDI ŽELJO !!!
opet je bilo i mnogo crnjih od maribora, a biće i sad ako ne budemo nosioci.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Realno gledajuci, da imamo neku dobro konkurenciju u ligi, pored Sirok Brijega, da liga broji 10 ili cak 8 timova, koji zele ulagati u nogomet, jedino u tom opticaju bi nesto mogao ocekivati da mozemo napraviti sa ovim kadrom. A ovako, gdje u sezoni imas 4 kvalitetne takme, sa adekvatnim protivnikom, gdje se realno nogomet igra 30 min (kvalitetnog nogometa), a kada izades u evropu, ekipe igraju po 90 min, (super kvalitetnog) nezahvalno je bilo sta ocekivati.ChWilla je napisao/la:ima jedan još veći i preči, kako ćemo i šta ćemo u evropi sa ovakvom ekipom?
Oni su pošteni čuvaju obraz xDzeljocity je napisao/la: Njima svaka cast na osvajanju tog kupa a u jednom od finala ako se ne varam su pobijedili Fiorentinu. Taj kup je ma kakav god ipak evropski i bio je priznat od strane EUFE i njima cestitke na tome. Ja bih licno odmah sad dao jednu titulu prvaka BIH za jedan taj trofej ali to je moje licno misljenje. Uglavnom nadam se da me neces pogresno shvatit. Uglavnom nemamo se mi sta sa njima ili bilo kim drugim raspravljat. Ako se sve steli pa sto sebi ne nastele??? Sta je nemaju 100-200 ili 1000-2000KM za sudiju???
S ovim igračkim kadrom realno nemamo šta tražiti protiv iole ozbiljnije ekipe u Evropi. Da li imamo novac za rekonstrukciju ekipe? Nemamo. Možemo očekivati poneku prinovu i to je to. Klepit pare od UEFA-e, nešto od sponzora i molit Boga da ne dobijemo neku yebačku ekipu, da nas ljudi ne siluju. Ovu smo šugavu ligu davno prerasli, ali očito da bi se napravio daljni pomak za euro takmičenja, treba još mnogo, mnogo sredstava, poboljšanja infrastrukture, novih sponzora...Nažalost kod nas se i na fudbalu manifestuje koliko nam država kaska za ostalim zemljama. Zvuči stvarno žalosno da smo prije 11, 12 godina, kada su se još osjetili ožiljci rata, imali ekipu koja se bar u Sarajevu nosila ravnopravno s jednim engleskim premijerligašom. A danas, bi na nama nabili rukometnu gol razliku. Što nije stvar toliko u nama kao klubu, nego jednostavno kao država i društvo nazadujemo, pa tako i sport. Ne može se tako lako iskobeljati iz ove močvare.
Al' u nadi je spas.
Nadam se da ćemo s Amarom na čelu u narednim godinama uspjeti napraviti i taj pomak. Ja sam uvjeren u to.
Al' u nadi je spas.

Trenutno korisnika/ca: bordospartanac, NazorUso, Proximic i 22 gosta.