Rukomet: Liga Prvaka

Raul_64
Kontakt:

Re: Rukomet: Liga Prvaka

Post Postao/la Raul_64 » 24 mar 2013, 19:32

Lazarov iz svlacionice za prolaz Atletika
fantasticna utakmica

Romero se podmladio pravo..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 mar 2013, 21:12

Iako sam strahovao da bi Medvedi mogli do iznenadjenja ono se hvala Bogu nije dogodilo i THW je prosao u 1/4 finale nakon pobjede 30-26 - prva utakmica zavrsena 37-35 u korist Rusa.
Prvih 45 minuta su odigrali fenomenalno i imali su +10 u par navrata da bi nakon toga uslijedio pad i Medvedi prisli na +4 u dva navrata i nadam se da ce Gislason ukazati igracima da u LP-u ne smije dolaziti do opustanja.

Ukoliko ponovo zele igrati na Final4 moraju obje utakmice u 1/4 igrati maksimalno ozbiljno i ne smije se ponoviti vise rezultat iz Rusije.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

lifebook
Kontakt:

Post Postao/la lifebook » 24 mar 2013, 23:48

amerosm je napisao/la:Iako sam strahovao da bi Medvedi mogli do iznenadjenja ono se hvala Bogu nije dogodilo i THW je prosao u 1/4 finale nakon pobjede 30-26 - prva utakmica zavrsena 37-35 u korist Rusa.
Prvih 45 minuta su odigrali fenomenalno i imali su +10 u par navrata da bi nakon toga uslijedio pad i Medvedi prisli na +4 u dva navrata i nadam se da ce Gislason ukazati igracima da u LP-u ne smije dolaziti do opustanja.

Ukoliko ponovo zele igrati na Final4 moraju obje utakmice u 1/4 igrati maksimalno ozbiljno i ne smije se ponoviti vise rezultat iz Rusije.
Pa misliš da će se igrati final 4 bez domaćina,pa ne bi to EHF dozvolio... ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 mar 2013, 00:37

lifebook je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Iako sam strahovao da bi Medvedi mogli do iznenadjenja ono se hvala Bogu nije dogodilo i THW je prosao u 1/4 finale nakon pobjede 30-26 - prva utakmica zavrsena 37-35 u korist Rusa.

Pa misliš da će se igrati final 4 bez domaćina,pa ne bi to EHF dozvolio... ;)
Nijemci pored THW-a imaju jos dva predstavnika u LP-u, a to su Flensburg i HSV, tako da ukoliko se neuozbilje mogli bi lahko svoj put zavrsiti u 1/4 finalu - veceras su Ruse bezpotrebno vratili u igru, iako su samo utakmicu rutinski trebali privesti kraju.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 25 mar 2013, 13:08

Pa šta im imaju pomagati, kad su svakako za klasu jači od ostalih ekipa(izuzmemo li Vesprem) ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 25 mar 2013, 13:59

legenda reala je napisao/la:Pa šta im imaju pomagati, kad su svakako za klasu jači od ostalih ekipa(izuzmemo li Vesprem) ;)
Joj leđendo ja mislio ti za Atletiko(Ciudad)..
nisi valda za Kiel

Inace sam ocekivao prolaz AM , mada je moglo otici na obje strane
al kad imas rutinere Balica,Lazarova,Kalmana,Agingaldea u zadnjim minutama nema razloga za brigu.

lifebook
Kontakt:

Post Postao/la lifebook » 25 mar 2013, 14:07

Raul_64 je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Pa šta im imaju pomagati, kad su svakako za klasu jači od ostalih ekipa(izuzmemo li Vesprem) ;)
Joj leđendo ja mislio ti za Atletiko(Ciudad)..
nisi valda za Kiel

Inace sam ocekivao prolaz AM , mada je moglo otici na obje strane
al kad imas rutinere Balica,Lazarova,Kalmana,Agingaldea u zadnjim minutama nema razloga za brigu.
Ma da ne odbrani Hombrados Jaszki u zadnjim sekundama zicer,k.... bi AM prošao...

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 25 mar 2013, 14:18

Rekao sam da je moglo otici na obje strane
al ipak su Švabe pred 9000 ljudi imali pozitivan rezultat i nisu uspjeli izvuci ni remi koji bi ih vodio dalje

bez Barashea.onog desnog krila pored Paronda i jos je neko falio
Hombrados nakon koliko mjeseci iz povrede..
trebalo je dobit u Berlinu ipak

lifebook
Kontakt:

Post Postao/la lifebook » 25 mar 2013, 15:18

Raul_64 je napisao/la:Rekao sam da je moglo otici na obje strane
al ipak su Švabe pred 9000 ljudi imali pozitivan rezultat i nisu uspjeli izvuci ni remi koji bi ih vodio dalje

bez Barashea.onog desnog krila pored Paronda i jos je neko falio
Hombrados nakon koliko mjeseci iz povrede..
trebalo je dobit u Berlinu ipak
Ma iskreno govoreći,Atletiko se diže iz utakmice u utakmicu.Vidi se da imaju snage,a sa druge strane to im je jedino i ostalo...u prvenstvu su daleko od Barce,a jedino Kup,al ko sad igra taj kup,zato jedino ono što im je važno i jeste LP,tako da će biti veoma neugodan protivnik svakom u 1/4 finalu...Znal se kad je izvlačenje parova 1/4 finala???

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 25 mar 2013, 17:09

Atletiko je strasna ekipa samo im treba vremena i pored teski problema sa golmanima dobro su dogurali jer uopse nisu imali golmana.Dahl nije los ali veoma neiskusan,dok Sabanovic je dobar za nase lige dok je otisa u klub gdje se radi svaki dan intezivno tjelo mu nije moglo izdrzati odma povreda.
Po meni Barcelona je trenutno najbolja momcad na svijetu i glavni kandidat za ligu prvaka,Kiel je ranjiv to je pokazao dosta puta ove sezone skonta im je igra.Barca,Kiel su glavni konkurenti od ostali ekipa po meni najvise sanse ima Atletiko.Vesprem je ekipa koja ispada u narednom krugu ukoliko ih ne zapadne Metalurg ili Kielce.Ekipa bez pravog ljevog beka imaju tog Nagyja,a kada se on zaustavi nema ko zabit to je Kiel pokazao kada ih tukao 11 razlike.
Tu su jos dva njemacka kluba koja mogu daleko,.
Izvacenje je sutra u 11:00 u Becu,bice prenost na EHF.TV.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 26 mar 2013, 11:41

Kiel-Vesprem
Atletiko-Barcelona
Flensburg-HSV
Kielce-Metalurg

veselo,veselo..

Barcelona vjerovatno trenutno najaca od svih al opet valja ponovo dobiti Atletiko u dva meca..
Kiel bi trebao kao i Kielce
dok komsijski derbi ce biti u gol razlike

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 26 mar 2013, 15:02

Kiel-Vesprem
Atletiko-Barcelona
Flensburg-HSV
Kielce-Metalurg
Barcelona je trenutno mnogo uigranija i bolja od Atletika.Sad Atletiko igra sve bolje popravili su mnogo odbranu i vratio se Hobradoss.Iako je Barca ove sezone dobila Atletiko par ovaj put ce trebati uloziti mnogo vise truda,svako najzanimljivi susret nadam se neizvjesni 120 minuta.
Kiel je proci Vesprema 100% mnogo su kvalitetni na svim pozicijama,vec su se dva puta sastali i razlika u dvije utaknice je bila 10 golova.Uz to da je Vesprem tada bio u top formi.Svakako zanimljiv susret.
Flensburg-HVS bice to pravi njemacki derbi i veoma zanimljiv dvomec.Licno volio bih da Flensurg prodze dalje jer igraju ljepsi rukomet,mada HSV dize formu kao Atletiko i bice to pravi sudar njemacki ekipa,.
Kielce-Metalurg takodze odlicna utaknica vec su se susreli dva puta ove sezone i Kielce je pobjedilo u zadni 5 minuta oba puta.Volio bih da Metalurg ide dalje zbog toga sto imaju 4 puta manji proracun od Kielcea koji ima 8.5 mil eura,mada sa tolikim parama ne igraju nista kvalitteni rukomet od Lininog Metalurga koji ima 2,5 mil eura.
Bice gusto nadam se prolazu Makedonaca i to moguce.

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 27 mar 2013, 16:07

Rukometom vlada ogrovna kriza po potvrdzuje najnovi transer jednog od najpersektivni ljevi bekova na svijetu Nikolaj Markussena.Naime 25 godisnji Danac odlazi iz nekada najbogatijeg kluba svijeta nigdje drugo nego u Katar,da mi je neko pricao nebi vjerovao potisao je dvogodisnji ugovor.Pored njega na ljepo odlaze Parondo i Dahl u Bundes ligu,pored njiha najvjerotije i Balic i Lazarov koji ce povuci vjerotno jos igraca.
Znaci u Asobalu samo ce Barcelona opstati jer imaju jake selekcije ostali sportova, Atletiko ce biti kao Ademar.
Pored propalog Asobala kriza je cak i prvaku evrope Kielu,zbog smanjena ugovora za 30% odlaze Narcisse,Ilic,Omeyer i Alhm.Narcisse je zaradzivao 300 000 eura u Kielu,dok je Ilic 250 000 eura i Omeyer 180 000 eura godisnje.
Iako to nisu neke pare Kiel je odlucio da im reze te ugovore za 30%,sto oni nisu pristali.
Doveli Lauge Smita koji ce igrati za 120 000 godisnje i mladog afrikanca koji ce zaradzadzivati kao i Danac.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 mar 2013, 16:21

Ovo za Kiel nije istina u ovom clanku...

Omeyer - nakon sto je produzio ugovor sa THW-om rekao da mu je ovo posljednje produzenje i da se nakon toga zeli vratiti u Francusku.

Narcisse - odlican igrac koji polahko, ali sigurno ulazi u godine, a ko prati THW znaju njihovu politiku znaju da oni svake godine prave tzv. kontrolisanu smjenu generacija, gdje zamjene dva-tri starija igraca sa mladim i perspektivnim igracima.

Ilic - nemaju oni njemu sta srezati ugovor jer mu isti istice na ljeto ove godine, a sve vise i vise se spekulise da ce Karabatic ponovo nazad u Kiel, tako da bi Ilic bio suvisan.

Alhm - nakon trostruke krune protekle godine mislio je okoncati karijeru ili otici u neku slabiju ligu, jer prema njegovim rijecima vise nije u stanju izdrzati tempo u Bundesligi, ali je od uprave THW-a zamoljen da ostane jos jednu sezonu kako bi dao korisne savjete Toft Hansen-u i Wiencek-u.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 20 apr 2013, 21:02

Strasna pobjeda Atletika :hail:
Dusebajev genijalac , sve ovogodisnje poraze moze zaboraviti komotno jer im uze mjeru u najbitnijoj utakmici sezone.
13 000 ljudi , Balic i Hombrados

ne znam sta bijase bolje
Bez Gojuna,Barashea i sa povrijedjenim Lazarovom velikih +5 , ustvari i 6 mozes reci jer ce zabiti vise od 20 u barceloni..

velik korak prema polufinalu

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 20 apr 2013, 22:15

"Last time they count me out, what I do Game 6?"

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 21 apr 2013, 11:28

Balić slikaslikaslika

Josip321
Kontakt:

Post Postao/la Josip321 » 21 apr 2013, 16:27

rkbosna je napisao/la:Ekipa bez pravog ljevog beka imaju tog Nagyja,a kada se on zaustavi nema ko zabit to je Kiel pokazao kada ih tukao 11 razlike.
Ima Vesprem onoga Iranca. On i Terzić u kombinaciji nisu loši (s time da je Iranac prvi izbor).
Momče Hercegovče

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 apr 2013, 18:53

Bio sam se spremio da ih hebem sve po spisku, jer su u drugom poluvremnu odigrali stvarno lose i u 48.minuti dopustili Veszprem-u da ima +6 (22-28), ali je onda usljedilo nevjerovatnih 12 minuta i na kraju su dosli do pobjede 32-31.

U narednu Subotu ne smiju sebi dozvoliti ovakav pad u igri ukoliko ponovo zele igrati u Köln-u. Takodjer mislim da ce ovo utjecati psihicki na igrace Veszprem-a kada je u pitanju uzvrata u Madjarskoj. Imali su Final 4 u svojim rukama, ali su ga ispustili u 12 minuta.

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 21 apr 2013, 19:05

amerosm je napisao/la:Bio sam se spremio da ih hebem sve po spisku, jer su u drugom poluvremnu odigrali stvarno lose i u 48.minuti dopustili Veszprem-u da ima +6 (22-28), ali je onda usljedilo nevjerovatnih 12 minuta i na kraju su dosli do pobjede 32-31.

U narednu Subotu ne smiju sebi dozvoliti ovakav pad u igri ukoliko ponovo zele igrati u Köln-u. Takodjer mislim da ce ovo utjecati psihicki na igrace Veszprem-a kada je u pitanju uzvrata u Madjarskoj. Imali su Final 4 u svojim rukama, ali su ga ispustili u 12 minuta.
Vesprem je trebao da pobjedi 10 razlike Kiela,kada su imali plus 6 oni su promasili 5 zicera.Nagx i Chema se igrali sa odbranom Kiela kao sa nekim amaterima,trener Vesprema spanac totalno zaustavio Kiel.
Kiel igra cistu fiziku bez ljepote i nekog razmisnjanja,bez KIma Andressona druga ekipa.
Vepsrem prolazi ove godine ide u Koln,trebalo su to danas rijesiti ali rano su krenuli slavit.
Sudije u zadnji 6 minuta pomogle debelo Kielu i njima se mogu zahvaliti na ovoj nezaslizenoj pobjedi.

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.