Malko sam zavirio u arhivu da iščupam jedan odličan fajl, i evo ga:
REKORDI KOJE SMO VEĆ OBORILI
1.
8 pobjeda u nizu na početku sezone - nikome u 50 godina BL-a to nije pošlo za rukom
2.
5 gostujućih utakmica bez primljenog gola - opet niko nikad nije uspio
3.
Najbrže osigurana "jesenja titula" - poslije 14. kola je osigurana. Prethodni rekord smo mi držali koji je postavljen u sezoni 2005/2006
4.
Rekord poslije 10 gostujućih utakmica - 9 pobjeda i remi
5.
Najbolja odbrana poslije 20 utakmica - ovaj rekord je ponovo podignut u istoj sezoni i nakon 22. kola; ne moram ni spominjati koliko smo primili

6.
Najbolji rekord BL-a poslije 20. kola - opet je i ovaj rekord podignut u 22. kolu - sa 51. boda i gol razlike 44, podigli smo na 57. bodova i gol razliku 50
7.
Najviše utakmica sa neprimljenim golom na strani
8.
Najviše pobjeda u jednoj sezoni - 26
9.
Najviše bodova na kraju sezone - rekord je postavio BvB prošle sezone i iznosi 81. - Bilo, još brojimo.[/size]
10.
Najmanje primljenih golova u sezoni - ovaj rekord mi držimo i postavili smo ga u sezoni 2007/08 i tada smo primili 21 gol (oproštajna sezona Hitzfelda i Kahna) -
Sada je 14, a da bi ga ugrozili drugi nam ga trebaju mećati po 2 puta, što naravno ne dopuštamo.
11.
Najbolja gol razlika na kraju sezone - i ovo mi držimo i postavljen je u sezoni 1972/73 i GR iznosi 64. -
Sada je +75, a kako stvari stoje može samo rasti
12.
Broj izgubljenih utakmica na strani - u sezoni 1986/87 smo imali samo jedan poraz i to kod kuće od Bayera. -
Nemamo poraza, a ostale su dvije Borusije.
13.
Najviše postignutih golova na strani u jednoj sezoni - ovaj rekord drži Werder i postavili su ga u sezoni 2006/07 i iznosi 43. -
Imamo 37, i ukoliko želimo moramo uveliko navaliti na Dortmunda.
14.
Najbolja odbrana na gostovanjima u jednoj sezoni - i ovaj rekord drži Werder i postavio ga je u sezoni 1987/88 i iznosi 10.
- Samo 3, i ovo je već skoro upisano
15.
Najviše pobjeda na strani u jednoj sezoni - 14
16.Najviše gostojućih pobjeda u nizu - 9
17.Najviše uzastopnih pobjeda i najbolje otvaranje drugog dijela prvenstva - 13
18.Apsolutni rekord po broju datih golova drži naša generacija iz 70-tih(101), i ukoliko se to uspije u današnje vrijeme,
to će biti ono baš.
Ima li još nešto, ili još nešto što nismo i ne možemo oboriti?
--------------------------------------------------------
Pizo na desetci fantastičan po 3.put, krade lopte, asistira, pogađa, prečke gađa.
Dajte taj ugovor njem' i Bujti, pa da smo svi rahat,
a moram priznati da odnekud Timke nađe skrivenu energiju, te ove zadnje dvije partije trči ki lud,
vrši ogroman presing.
Sad bih ja rado tražio i njemu ugovor, ali imamo li obraza da toliko od glavešina tražimo?
A Rode ukoliko pristigne će sa Kirhofom baš da bude ciljano i odlično pojačanje.
Ali Bujto i Pizo su pod muss,
a Gomo centa iz Minkena neće, kakav poljak i ostali bakrači.