FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Bademluk
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bademluk » 20 apr 2013, 17:34

Neuer danas jako nesiguran, 2 puta leti u prazno i jedan veliki kiks. Al nek mu ovo bude opomena za dvomeč protiv Barce.

Alaba sjajan, ne znam više šta da kažem za njega, jednostavno perfektno odigrana utakmica. Nazad bez greške, naprijed opasan. Natjerao Stindla na autogol i asistirao za 5 gol.

Boa i Van Buyten solidni, bez nekih grešaka. Čak je Boateng počeo da igra malo ofanzivnije ove sezone. :D

Gustavo jako dobro zamijenio Bastia i odigrao super utakmicu. Dokazao da je prva alternativa u sredini kad nema Maestra i Šefa.

Tymo ko Tymo, za oko jako ružno, a za rezltat i statistiku jako učinkovito :D

Pizzaro 2 gola i 2 assista iako mislim da mu ne paše ova pozicija iza napadača, više volim Shaq-a il Mullera na ceneru. Pizzaro kao i ostali sjajan :D

Gomez taman koliko treba, 2 Gola i dosta. Mislim da će upravo on da igra protiv Barce od prve minute.

Sve u svemu fantastična utakmica, nema odmaranja i čuvanja za kasnij. Iskreno nisam mislio da će ovako ofanzivno da igraju, al šta ćeš kad nam je i B-tim sjajan. 8-)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 apr 2013, 17:40

Pizza, Pizza, Pizza, zasluzuje igrati polufinale. Danas kao i nebrojeno puta ove sezone je pokazao klasu, kvalitet i svima dao do znanja da bi on mogao biti taj faktor koji ce Barcu iznenaditi.

Iako sam bio uvjeren na poluvremenu da ce ga Jupp koristiti u u utorak, malo sam promijenio misljenje po izlasku Mullera iz igre. Ocigledno ga odmara, no hajde, Muller ili Pizzaro, sasvim je svejedno, jedan trci kao ludjak i kupi sve otpatke drugi asistire, u biti je to sve isto. :mrgreen:

Nojaaaaa :!: slika
Tacno je da se previse opusti kod ubjedljivog vodstva, ali haj' nema veze, branio je neka cuda u zadnje vrijeme pa mu necemo previse uzeti za zlo.

Boa me iznenadio kada je u pitanju njegova orijentacija prema naprijed. Nekoliko odlicnoh dubinskih lopti, pa ova asistencija za Gomeza, pa razna ubacivanja prema naprijed. Dosta korisno od njega, dok je prema nazad jos uvijek na nekom slabijem nivou, ali ocekujem da vremenom i tu stekne odredjenu rutinu i postane najvazniji stub odbrane

Cijelu utakmicu sam razmisljao o tome kako je Dortmund imao savrsenu proslu sezonu, kada su kao i mi sada ubijali svaku nadu protivnicima. 8-)

Ako se ne varam, ili smo izjednacili rekord ili nam nesto mali fali sto se tice bodova u jednoj sezoni.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bademluk
Kontakt:

Post Postao/la Bademluk » 20 apr 2013, 17:43

Omerbavarac je napisao/la: Ako se ne varam, ili smo izjednacili rekord ili nam nesto mali fali sto se tice bodova u jednoj sezoni.
81 je rekord, sad smo izjednačeni...što znači da ćemo debelo da sredimo rekord. ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 apr 2013, 17:45

Izjednačili smo rekord Domuza iz prošle sezone, a već protiv Freiburga rušimo isti. 8-)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 20 apr 2013, 17:48

u zadnjih par meceva momci nesto smo jako dominantni u ovim gemovima sve 6:0 ,6:1 :D ,mogli bi mi ove godine da osvojimo Wimbledon :D ,pardon wembly ;) 8-) ,sta reci za tekmu nego fantasticno.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 20 apr 2013, 18:07

slika

26 pobjeda u jednoj sezoni
13. pobjeda u nizu
9. pobjeda u nizu na gostovanju

sta reci?

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 20 apr 2013, 18:58

i covjek odlazi na kraju sezone...

Sto uopste odlazi? Yebo ih gvardiola

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 apr 2013, 19:02

Pogledaj šta je bilo prošle sezone gdje nas je gazio BvB, gdje smo zgaženi u kupu, te gdje smo izgubili finale doma. Neka ide, sretno mu ;)

MMarcos
Kontakt:

Post Postao/la MMarcos » 20 apr 2013, 19:04

Opet teniski rezultat, pa do kad više da terorišemo ekipe po setovima :mrgreen: :mrgreen:
MIA SAN MIA!!!

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 20 apr 2013, 19:06

Neutral je napisao/la:Pogledaj šta je bilo prošle sezone gdje nas je gazio BvB, gdje smo zgaženi u kupu, te gdje smo izgubili finale doma. Neka ide, sretno mu ;)
Pa gledaj ovu sezonu, prosle godine da ste igrali sa 3 igraca vise niste mogli uzeti LP, ta titula je sudjena od Boga :mrgreen:

Steta, nebi mee cudilo da osvoji na tri fronta ove sezone i pognute glave kuci na kraju.

Gvardiolu ceka gotova ekipa. Jest se co'jk snaso :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 apr 2013, 19:08

Čekala je i Jurgena pa je uništio Bayernovu sezonu. Yupp bi sigurno ostao da je mlađi, a ovako ide kao velikan sa osvojenim prvenstvom i kupom(Ko shvaća ozbiljno jedan Stuttgart). Šlag na tortu bi bilo i osvajanje LP no 3 utakmice do tog najslađeg dijela aBd.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 20 apr 2013, 19:14

soxx je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Pogledaj šta je bilo prošle sezone gdje nas je gazio BvB, gdje smo zgaženi u kupu, te gdje smo izgubili finale doma. Neka ide, sretno mu ;)
Pa gledaj ovu sezonu, prosle godine da ste igrali sa 3 igraca vise niste mogli uzeti LP, ta titula je sudjena od Boga :mrgreen:

Steta, nebi mee cudilo da osvoji na tri fronta ove sezone i pognute glave kuci na kraju.

Gvardiolu ceka gotova ekipa. Jest se co'jk snaso :mrgreen:
Zna Pep gdje ce,nije lud da ide u odron od ekipe kakav je Chelsea :mrgreen:

Posto tazite trenera eto vam prlike Juppko rece nece u penziju,planira jos da trenira cak je bila informacija da ste zainteresovani za Juppa ;)

Klare

Post Postao/la Klare » 20 apr 2013, 19:24

Malko sam zavirio u arhivu da iščupam jedan odličan fajl, i evo ga:

REKORDI KOJE SMO VEĆ OBORILI
1. 8 pobjeda u nizu na početku sezone - nikome u 50 godina BL-a to nije pošlo za rukom
2. 5 gostujućih utakmica bez primljenog gola - opet niko nikad nije uspio
3. Najbrže osigurana "jesenja titula" - poslije 14. kola je osigurana. Prethodni rekord smo mi držali koji je postavljen u sezoni 2005/2006
4. Rekord poslije 10 gostujućih utakmica - 9 pobjeda i remi
5. Najbolja odbrana poslije 20 utakmica - ovaj rekord je ponovo podignut u istoj sezoni i nakon 22. kola; ne moram ni spominjati koliko smo primili ;)
6. Najbolji rekord BL-a poslije 20. kola - opet je i ovaj rekord podignut u 22. kolu - sa 51. boda i gol razlike 44, podigli smo na 57. bodova i gol razliku 50
7. Najviše utakmica sa neprimljenim golom na strani
8.Najviše pobjeda u jednoj sezoni - 26
9.Najviše bodova na kraju sezone - rekord je postavio BvB prošle sezone i iznosi 81. - Bilo, još brojimo.[/size]
10. Najmanje primljenih golova u sezoni - ovaj rekord mi držimo i postavili smo ga u sezoni 2007/08 i tada smo primili 21 gol (oproštajna sezona Hitzfelda i Kahna) - Sada je 14, a da bi ga ugrozili drugi nam ga trebaju mećati po 2 puta, što naravno ne dopuštamo.
11. Najbolja gol razlika na kraju sezone - i ovo mi držimo i postavljen je u sezoni 1972/73 i GR iznosi 64. - Sada je +75, a kako stvari stoje može samo rasti 8-)
12. Broj izgubljenih utakmica na strani - u sezoni 1986/87 smo imali samo jedan poraz i to kod kuće od Bayera. - Nemamo poraza, a ostale su dvije Borusije.
13. Najviše postignutih golova na strani u jednoj sezoni - ovaj rekord drži Werder i postavili su ga u sezoni 2006/07 i iznosi 43. - Imamo 37, i ukoliko želimo moramo uveliko navaliti na Dortmunda.
14. Najbolja odbrana na gostovanjima u jednoj sezoni - i ovaj rekord drži Werder i postavio ga je u sezoni 1987/88 i iznosi 10. - Samo 3, i ovo je već skoro upisano
15. Najviše pobjeda na strani u jednoj sezoni - 14
16.Najviše gostojućih pobjeda u nizu - 9
17.Najviše uzastopnih pobjeda i najbolje otvaranje drugog dijela prvenstva - 13
18.Apsolutni rekord po broju datih golova drži naša generacija iz 70-tih(101), i ukoliko se to uspije u današnje vrijeme,
to će biti ono baš. :)

Ima li još nešto, ili još nešto što nismo i ne možemo oboriti? :?

--------------------------------------------------------
Pizo na desetci fantastičan po 3.put, krade lopte, asistira, pogađa, prečke gađa. 8-)
Dajte taj ugovor njem' i Bujti, pa da smo svi rahat,
a moram priznati da odnekud Timke nađe skrivenu energiju, te ove zadnje dvije partije trči ki lud,
vrši ogroman presing.
Sad bih ja rado tražio i njemu ugovor, ali imamo li obraza da toliko od glavešina tražimo? :mrgreen:
A Rode ukoliko pristigne će sa Kirhofom baš da bude ciljano i odlično pojačanje.

Ali Bujto i Pizo su pod muss,
a Gomo centa iz Minkena neće, kakav poljak i ostali bakrači.
Zadnja izmjena: Klare, dana/u 20 apr 2013, 19:44, ukupno mijenjano 5 puta.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 20 apr 2013, 19:40

anelbavarac je napisao/la:

)
Stobom se ne treba ni raspravljat ja msm.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 apr 2013, 19:43

Gomo se baš naoštrio u ovih nekoliko poslijednjih tekmi još samo da ga metne i Valdesu i tako potvrdi svoj ostanak u Minkenu. :mrgreen:

U dosadašnje dijelu sezone postigli smo 130 golova.Računjaći Bundesligu,DFB Pokal,CL i Super Kup.
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 20 apr 2013, 19:58, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 20 apr 2013, 19:44

soxx je napisao/la:

)
nema ljutnje istina ziva,eto zasto vas je odbio iako ste mu nudili 13mil.godisnje?

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 20 apr 2013, 19:52

A prije neki dan pricali da Gomeza prodaju,PU !

U zadnje 3 utakmice 6 golova.Tacnije u te tri utakmice je proveo 165 minuta na terenu,sto bi znacilo da svakih 27 minuta i 30 sekundi daje gol.On da je bio na mjestu Mandze ove sezone,sad bi se pitali hoce li oboriti Mullerov rekord ;)
#miasanmia

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 20 apr 2013, 20:11

soxx je napisao/la:

)
nema ljutnje istina ziva,eto zasto vas je odbio iako ste mu nudili 13mil.godisnje?
Meni i drago sto papak nije dosao. A odbio je il sto ne voli celzi il sto se boji izazova.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 20 apr 2013, 20:14

Nas protivnik u utorak ocekivano izveo "saren"sastav protiv Levantea u prvih 11 igraju:

Valdes

Alves Adriano Abidal Montoya

Iniesta Song Thiago

Tello Fabregas Villa

Klare

Post Postao/la Klare » 20 apr 2013, 20:22

schweinsteiger je napisao/la:U zadnje 3 utakmice 6 golova.Tacnije u te tri utakmice je proveo 165 minuta na terenu,sto bi znacilo da svakih 27 minuta i 30 sekundi daje gol.On da je bio na mjestu Mandze ove sezone,sad bi se pitali hoce li oboriti Mullerov rekord ;)
Bravo! :!:
Neću da osporavam Mandžin kvalitet, jeste to jedan odličan igrač,
ali je imao i nevjerovatnu sreću,
a Gomez je uključujući i Ronu i Mesija među TOP 5 napadača na svijetu,
i to je moje objektivno mišljenje, a šta li je tek onda subjektivno. :lol:

Već sam ranije navodio da je to u Bundesligi najubojitiji napadač(74 minute po golu, Lewi i Mandži po 100), a šire odmah iza Rone i Mesija(Mesiju 58, a Ronaldu 78 :arrow: evo vidite o čemu vam pričam :mrgreen: ),
njegova statistika je ono što najbolje govori,
a mi koji znamo koje su njegove kvalitete ga svrstavaju na to visoko mjesto u svijetu fudbala.

Čim neko kaže da je Marion sidraš, ili da nije tehnički potkovan, on za mene odmah otpada iz svih mogućih razgovora, jer te izjave se uglavnom samo od najobičnijih laika mogu čuti, ili vidjeti. ;)

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.