La Bundesliga vs Die Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

KSIVLE
Kontakt:

Re: La Bundesliga vs Die Serie A

Post Postao/la KSIVLE » 11 apr 2013, 21:12

KSIVLE je napisao/la:MEĐUSOBNI DVOBOJI

CHAMPIONS LEAGUE
Bundesliga - Serie A 13-4-6 44:29

EUROPALEAGUE
Bundesliga - Serie A 2-6-4 18:22 (u Italiji su igrane 2 utakmice više)
Čuj samo Juve-Bayern. Brojke bole.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 11 apr 2013, 21:47

Lazio - G'ladbah 5:3.

Lazio - Stuttgart 5:1.

:arrow:
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 apr 2013, 21:52

Gdje su sad oni koji su na sav glas trubili kako će Juventus izbaciti Bayern, taj strašni Juventus koji bez poraza osvoji ligu koji je ima/imao niz bez poraza u Europi dok naravno nije naletio na panzer diviziju iz Minhena. :mrgreen:

A najjača mi je bila usporedba igrača ova dva tima koja je po stručnjacima u par deka razlike. :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 11 apr 2013, 21:57

Trequartista je napisao/la:Lazio - G'ladbah 5:3.

Lazio - Stuttgart 5:1.

:arrow:
Uključeno u gornju statistiku kao i sve druge međusobne utakmice u zadnjih 5 sezona.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 11 apr 2013, 22:00

Konkretno ove sezone u međusobnim duelima Serie A je uspješnija od Bundes lige. Kraj priče!
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 apr 2013, 16:34

Mislim da smo stavili točku na I.

Da u usporedbi ove dvije lige gleda se samo vrh ili ti činjenica da BUNDESLIGa ima dva kluba u 1/2 finalu LP-a, a SERIA A nula, te da je Bayern pomeo pod sa NAJJAČIM u SERIJI A.

Kolko god to nekima bilo mrsko 8-)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 18 apr 2013, 16:49

anton 1983 je napisao/la:Mislim da smo stavili točku na I.
Definitivno. Evo pročitah danas kako Serie A već treću sezonu u nizu nema ni jednog polufinalista Eurokupova.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 18 apr 2013, 18:28

Ma ova tema je odavno postala visak, ali eto neka je tu da se mozemo nasladjivati. :mrgreen:
Bundesliga je davno pregazila Mafiju A a sad gazi i ono malo njenih ostataka.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 18 apr 2013, 18:58

rekli ste da se ne prica o proslosti,znaci Bayern-Juve=proslost :mrgreen:
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 18 apr 2013, 19:09

adointer je napisao/la:rekli ste da se ne prica o proslosti,znaci Bayern-Juve=proslost :mrgreen:
Bliska proslost. 8-)
Sve dok ne dodje do novog duela izmedju Italijana i Nijemaca pricacemo o onom zadnjem. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 23 apr 2013, 09:29

Bundundesliga po koeficijentu jeste jaca od Serije A i to je to.
Pa pogledajte tu Bundesku.Bayern radi sta hoce u ligi.Ostali su nijemi posmatraci i nista vise.Eno kradu najveceg njemackog dragulja BvB.Kad se to desilo u Italiji ? Da ne spominjem ostale klubove gdje Bayern uzima sve sto valja.Nekoc bio Neuer sada Goetze , ko je sljedeci ?
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 23 apr 2013, 10:17

kao da sada najbolji igrac Juveta(Vidal?) prijedje u Milan ili Inter,,ili Milito u najboljoj formi(2010) prijedje u Juventus

How yes no :mrgreen:
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 23 apr 2013, 10:19

Serie A već treću sezonu u nizu nema ni jednog polufinalista Eurokupova.

Over and out.

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 23 apr 2013, 10:22

e jbg sad se broje polufinala kao,,kao da bih ja rekao Bundesliga nije osvojila LP vec 12 godina a Serie A 3x hehe

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 23 apr 2013, 10:26

adointer je napisao/la:e jbg sad se broje polufinala kao,,kao da bih ja rekao Bundesliga nije osvojila LP vec 12 godina a Serie A 3x hehe
Poanta je da je krajnji domet Serie A zadnjih godina četvrtfinale, a BL ima i finale CL i 3 različiti kluba u polufinalu. Logički zaključi koja je liga jača.

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 23 apr 2013, 10:30

nema veze,ima Juventus 100 nekih finala a niko za njih ne zna dok ne ode na wiki,,ono sto se pamti je titula jbg,,treba iskoristit svoje momente,,evo englezi nemaju nikog ove godine pa niko nece reci da Premier League ne valja,,ipak je Chelsea prvak,,jbg Milan je naletio na Barcu u osmini finala,Bayern tek u polufinalu,,ko zna sta bi bilo da je bilo obratno,, :geek:

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 23 apr 2013, 10:41

da nije tvog intera serie a bi u zadnjih 5 sezona bila na razini nizozemske lige.

ok, talijani imaju zadnju cl od prije 4 godine, njemci od prije 12. ali i grčka je veliku titulu osvojila prije 9, a nizozemska prije 25 godina pa niko neće reći da su grci zato jači. ili da su jači od portugala koji je nikad nije ni osvojio. kužiš me?

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 23 apr 2013, 10:55

Ma smijesno mi je proediti ove dvije lige.Pogeldam samo listu klubova i sve mi bude jasno.Potom ogeldamo ko igra za koji klub.U Italiji nema monopola.Mislim ima ga u svakoj ligi ali u Italiji daleko najmanje.Imas 7/8 klubova koji su u stanju deovesti velike talente ili velike igrace dok u Njemackoj imas samo 1 takav klub pa je onda i ocekivano da taj klub bude nivo iznad svih Talijanskih.Konkurencija smijesna a uz to dovode sve sto im odgovara u njihovoj Ligi.
Bundesliga posluje zdravo i ima extra kvalitetnu infrastrukturu ali to su jedini kvalitetni segmenti.U ostalim su mizerni.

Nezamislivo je da jedan Vidal predje u Milan ili El Sharaway u Inter etc...
Cak sta vise nezamislivo je da ti igraci napuste svoje klubove pa makar isli u inostranstvo.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 23 apr 2013, 11:01

Johny je napisao/la:Ma smijesno mi je proediti ove dvije lige.Pogeldam samo listu klubova i sve mi bude jasno.Potom ogeldamo ko igra za koji klub.U Italiji nema monopola.Mislim ima ga u svakoj ligi ali u Italiji daleko najmanje.Imas 7/8 klubova koji su u stanju deovesti velike talente ili velike igrace dok u Njemackoj imas samo 1 takav klub pa je onda i ocekivano da taj klub bude nivo iznad svih Talijanskih.Konkurencija smijesna a uz to dovode sve sto im odgovara u njihovoj Ligi.
Bundesliga posluje zdravo i ima extra kvalitetnu infrastrukturu ali to su jedini kvalitetni segmenti.U ostalim su mizerni.

Nezamislivo je da jedan Vidal predje u Milan ili El Sharaway u Inter etc...
Cak sta vise nezamislivo je da ti igraci napuste svoje klubove pa makar isli u inostranstvo.
I to nam pričaš ti koji veličaš Primeru u kojoj je polarnost između Reala i Barce, te ostalih veća nego igdi. uostalom stavio sam nedavno koliko je klubova svaka zemlja imala u finalima cl i koliko ih je osvajalo. ta smješna bl je imala 6 različitih klubova u finalu cl i 3 kluba koja su je osvajala.

a ovo je tema o trenutnom stanju ovih liga, a ne o povijesnoj jačini gdje je serie a bez dileme ispred bl. povijesno je serie a jača od svih osim od prema.

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 23 apr 2013, 11:02

ali ja nigdje nisam napisao da je Serie A trenutno jaca od Bundeslige nego samo da se polufinala ne vide nigdje i da u Serie A nema toga da najbolji igrac jedne ekipe prelazi kod direktnog konkurenta za titulu,,i fora nije da italijani imaju od prije 4 a svabe od 12,,nego da italijani imaju 3 u zadnjih 12 godina medju kojim je i finale 2003 izmedju dva italijanska kluba koji je prethodio italijanskom polufinalu(inter-milan 0-0 i 1-1),,znaci dok je Serie A bila jaca liga desavale su se ove stvari,kontas,,sad zamisli Juventus kao prvak,nema nijednog ozbiljnog rivala u Serie A(a ono tu Inter,Milan,Roma,Lazio,Napoli,Fiorentina) gdje cim neki klub alla npr Milan dobije nekog malo jaceg igraca,lupam Balotelli ili El Sharaawy,Juventus mu ga pokupi,,pa tako Interu cim prekine karijeru Buffon,pokupe Handanovica,pa Laziu Hernanesa itd,,,

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.