Svjetsko juniorsko prvenstvo 2013. u BiH

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

nate
Kontakt:

Re: Svjetsko juniorsko prvenstvo 2013. u BiH

Post Postao/la nate » 19 feb 2013, 16:47

BorcevaMasina je napisao/la:$ " је " $ $ $ првенства. $ се $ - " " у & ?. ' $ је " " у " $ " ? на "!
druze ako moze nekad nesto i na latinici.**** u skoli cirilicu i nisam pohvatao :lol:

GospodinBuha
Kontakt:

Post Postao/la GospodinBuha » 19 feb 2013, 16:53

:o
Zadnja izmjena: GospodinBuha, dana/u 19 feb 2013, 17:37, ukupno mijenjano 1 put.
Senijad Ibričić mama i tata fuzbala

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 feb 2013, 16:54

Ja ti prevedem :
Dakle, ipak je Novi Zeland odustao od prvenstva. Nadam se da će Srbija igrati u Banja Luci. Vjerujem da je i organizatorima u cilju da privuku publiku na tribine !
Et', a mog'o si i google translate :D
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 19 feb 2013, 17:36

Fino sto ce srbija igrati,ali vrijeme je da se u cijeloj bih navija za NASU reprrzentaciju-pa momci iz sloge ,borca,dervente...igrace u ovoj ekipi.
Ajvatar

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 30 mar 2013, 00:20

Ima li kakvih slika iz Banja Luke?

Što je s ovim turnirom mladih reprezentacija u Bugojnu, ni a ni be?
Hayley <3

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 03 apr 2013, 23:52

Skenderija navodno narucila od Elana iz Slovenije pokretne tribine,investicija oko 1 milion KM... sve treba biti gotovo do pocetka SP u Julu... i vrijeme je bilo da se ta dvorana renovira,jer Zetra je prevelika za sarajevske klubove,nekad kad se vrate u zivot i kkbosna i rk bosna najbolje se osjecaju upravo u Skenderiji! vidim Borik se renovira,sto je lijepo,tako da treba SP maximalno iskoristiti da se usminka velika dvorana Mirza Delibasic!

Dragan-BL
Kontakt:

Post Postao/la Dragan-BL » 04 apr 2013, 17:10

$ ? " ?:

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika
' ": ' $ " " ' $ $ $ је " ? &...

Е ' '...

aaaaa
Kontakt:

Post Postao/la aaaaa » 04 apr 2013, 21:23

Cisto sumljam da ce u Banja Luci biti odigrano Svjetsko prvenstvo. Dodik je danas imao sastanak sa celnicima pojedinih firmi o totalnoj rekonstrukciji Borika, ovo sto se sada radi je kap u moru. Plan je da se ide na duplo veci kapacitet dvorane, sa najsavremenim uslovima. To se sve radi Igokeje, jer je nemoguce u Laktasima doci do veceg kapaciteta dvorane. Roko za zavrsetak radova je 5 mjeseci.

goranBL

Post Postao/la goranBL » 04 apr 2013, 23:20

aaaaa je napisao/la:Cisto sumljam da ce u Banja Luci biti odigrano Svjetsko prvenstvo. Dodik je danas imao sastanak sa celnicima pojedinih firmi o totalnoj rekonstrukciji Borika, ovo sto se sada radi je kap u moru. Plan je da se ide na duplo veci kapacitet dvorane, sa najsavremenim uslovima. To se sve radi Igokeje, jer je nemoguce u Laktasima doci do veceg kapaciteta dvorane. Roko za zavrsetak radova je 5 mjeseci.
Ne kaže se "sumljam" nego "sumnjam".
Ne kaže se "Igokeja" nego "Igokea".
To su osnovna pravila govora i pravopisa. Ali da stavimo to sa strane.

Hoće onda pasti knjiga na tri slova? Hoće se onda 4 grupe igrati u 3 grada, ili će u Sarajevu da igraju 2 grupe? Pa će onda "vijerni" navijači srati kako je BL četnički grad, da su protiv BiH, pa ovako, pa onako.

Pusti Dodika, Igokea neće biti finalista, tako da neće igrati EL... To je to.

aaaaa
Kontakt:

Post Postao/la aaaaa » 05 apr 2013, 23:13

Da ti nisi mozda nekakav ekspert za pravopis ? :ugeek: Ako jesi pogrjesio si sajt.

goranBL

Post Postao/la goranBL » 06 apr 2013, 15:20

aaaaa je napisao/la:Da ti nisi mozda nekakav ekspert za pravopis ? :ugeek: Ako jesi pogrjesio si sajt.
Nisam ja nikakav ekspert za pravopis. Ali se po tvojim postovima vidi da si ti ekspert za rukomet. Ali onaj sa tribine, sjemenke u ruci i tarlahaj. Mogu se kladiti da nisi nikad loptu u ruke uzjeo.

EmirSioux89
Kontakt:

Post Postao/la EmirSioux89 » 11 apr 2013, 10:25

Kad skines bokserice a one mokre da ne mogu bit vise, tad je bio dobar trening :mrgreen:
Manchester United!

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 16 apr 2013, 22:52

Žrijeb za juniorsko SP u rukometu: BiH bira grupu

Žrijeb grupa za Svjetsko juniorsko (U-21) prvenstvo za rukometaše u BiH od 14. do 28. jula ove godine održaće se 18. aprila u 20 sati u Sarajevu, tačnije u klubu "Koloseum".

Selektor Zdenko Grbavac i njegovi izabranici saznaće imena rivala preko kojih će se pokušati domoći osmine finala. Tačnije, bh. tim će kao domaćin imati pravo izabrati protivnike u grupi.

Reprezentacije će biti podijeljenje u šest "šešira" sa po četiri tima. Biće žrebane u četiri grupe A, B, C i D. Četiri najbolje plasirane reprezentacije iz svake grupe plasiraće se u osminu finala, dok će peti i šesti igrati "Prezident kup" za plasman od 17. do 24. mjesta.

Žrijeb će biti poludirigovan, a nadgledaće ga Filip Bana, član Komisije za organizaciju takmičenja IHF-a. Pritom, BiH, kao domaćin turnira, imaće pravo da bira u kojoj će grupi igrati. Zbog toga će selekcije iz trećeg "šešira", u kojem su bh. juniori, biti žrebane posljednje.

Također, već je poznato da će Srbija iz "šešira" šest sigurno u Grupu A, kojoj će domaćin biti Banjaluka, a Hrvatska iz "šešira" jedan u Grupu B u Ljubuškom. Susreti Grupe C igraće se u Sarajevu, a D u Zenici.

Vrijedi spomenuti da se tokom žrijeba reprezentacija iz posljednja tri "šešira", prema pravilima IHF-a, ne može desiti da su selekcije sa istog kontinenta u istoj grupi. Srbija je do SP došla nakon odustajanja predstavnika Okeanije, tako da može s bilo kojom selekcijom biti u istoj grupi.

"Vidjećemo kakav će sastav grupa biti. Kada bude određeno po pet selekcija u svakoj od četiri grupe imaćemo pravo da biramo u koju ćemo od njih. Također, dobićemo pet minuta za konsultacije nakon čega moramo odlučiti u koju ćemo grupu.

To je malo vremena, ali se nadam da ćemo dobro izabrati. Moramo biti veoma oprezni i za kratko vrijeme analizirati sve grupe.

Na primjer u prvom šeširu je Kongo koji je prividno lagan rival. To je selekcija koja je na Afričkom prvenstvu dobila Egipat i igrala finale sa Tunisom. Dakle, nisu za potcjenjivanje. Ne smijemo se voditi samo jednim laganim rivalom u grupi", kaže Zdenko Grbavac, selektor juniorske selekcije naše zemlje.

Bh. juniori će pripreme za Svjetsko prvenstvo početi 9. juna okupljanjem u Sarajevu. Potom slijedi odlazak na Vlašić ili Kupres, gdje će biti obavljena prva faza, a naredne dvije će biti u gradu u kojem bude BiH igrala.

"Pripreme ćemo provesti u tri faze po deset dana. Između svake faze igrači će dobiti po dva ili tri dana slobodno. Na prvom spisku biće 22 igrača, a tokom priprema ćemo se odlučiti koji će momci imati čast da predstavljaju BiH na ovom velikom takmičenju i to na domaćem terenu", završio je Grbavac.

Učesnici
"Šešir" jedan: Španija, Hrvatska, Tunis, Kongo.
"Šešir" dva: Slovenija, Švedska, Francuska, Njemačka.
"Šešir" tri: Švajcarska, Rusija, BiH, Brazil.
"Šešir" četiri: Katar, Danska, Egipat, Argentina.
"Šešir" pet: Južna Koreja, Holandija, Angola, Čile.
"Šešir" šest: Kuvajt, Mađarska, Alžir, Srbija.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 16 apr 2013, 23:21

ja glupog sistema, boze sacuvaj. nevidim sad neku prednost u svemu tome, jer mi biramo samo izmedju grupe c i d. a da nekazem da je ovo sramota da susjedi mogu birati u kojem gradu ce igrati, to jos nisam vidio na nekom prvenstvu da neko ko nije domacin moze birati grad. i sad se desi da u grupu A ulete npr katar, cile i kuvajt, a mi onda tu nemozemo izabrati jer se igra u ljubuskom, zapravo tamo nebi bili bas domacini. a i sigurno je dogovoreno sa savezima iz okoline da mi igramo u zenici ili sarajevu. pa to je ko kad bi se mi kvalifikovali na ep u srbiji kad je bilo 2012 i onda trazili da se igra u novom pazaru. apsolutno smjesno.

Kenonan
Kontakt:

Post Postao/la Kenonan » 18 apr 2013, 00:03

dino-92 je napisao/la:ja glupog sistema, boze sacuvaj. nevidim sad neku prednost u svemu tome, jer mi biramo samo izmedju grupe c i d. a da nekazem da je ovo sramota da susjedi mogu birati u kojem gradu ce igrati, to jos nisam vidio na nekom prvenstvu da neko ko nije domacin moze birati grad. i sad se desi da u grupu A ulete npr katar, cile i kuvajt, a mi onda tu nemozemo izabrati jer se igra u ljubuskom, zapravo tamo nebi bili bas domacini. a i sigurno je dogovoreno sa savezima iz okoline da mi igramo u zenici ili sarajevu. pa to je ko kad bi se mi kvalifikovali na ep u srbiji kad je bilo 2012 i onda trazili da se igra u novom pazaru. apsolutno smjesno.
Na rukometnom SP u Hrvatskoj 2009. godine susjedne drzave su imale pravo birati grad u kojem ce igrati njihova grupa, pa je BiH u slucaju da se kvalificira, vec bila izabrala Zadar. Madjarska je igrala u Osijeku, i tako dalje.

Takodje, Hrvatska je na EP 2012. izabrala Novi Sad kao grad domacin u kojem ce igrati grupu.

Dakle, pricas napamet.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 18 apr 2013, 20:14

Ma daj nas u Sarajevu ili Zenicu kad vidim ko je sve u tim grupama.... Tamo bi glat prosli grupe...
EDIT
Ovog selektora treba ubiti ne odabere li grupu koja igra u Sarajevu s obzirom da su u toj grupi cirkus ekipe poput Konga, Egipta i Argentine.... A od malo jacih tu je Bosna ovaj pardon Slovenija i jaka Madjarska....
Ove ostale grupe su puno jace od gruope koja igra u Sarajevu.....
Zadnja izmjena: MrMuscle, dana/u 18 apr 2013, 20:23, ukupno mijenjano 1 put.
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 18 apr 2013, 20:22

Jel moguce da i plavi orkestar pjeva na playback na izvlacenju?

index_
Kontakt:

Post Postao/la index_ » 18 apr 2013, 20:24

Jao izvlacenja papanskog, ne mogu da vjerujem... trebali su im jos po bokal rakije izvaditi pa neka se zateferici citavu noc... Sa ovim odlukama da srbe stave u banjaluku a hrvate u ljubuski automatski su podijelili i ovu drzavu i ponizili nas kao organizatore... :evil: :evil:

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 18 apr 2013, 20:35

Nastimano ovo sve, nemoguce... Izvadi kao zapakovanu kovertu sa tri kuglice i nema kao u njoj one grupe koju smo mi izabrali.. A rusija i srbija u banja luci, hrvati odabrali ljubuski to dobro al eto, previse mi je sve... Uz podrsku navijaca idemo sto dalje u sarajevu! Mada koreja, argentina i ove sto se cine slabije.. Huh vidicemo

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 18 apr 2013, 20:44

Sto se tice same organizacije izvlacenja, cirkus i teferic teski.... Kao sto neko napisa prije mene jos samo im fali bokalcic rakije, pa da sve bude full-cool.....
Na sve ovo dirigovanje zdrijeba i na kraju vrh vrhova kao da je neko znao da ce selektor Grbavac izvuci grupu ''C'' pa je nije bilo u koverti....
Tuga, hajd' barem smo dobili laku grupu na papiru, koju msm da mozemo proci, a kasnije ako na naletimo na Hrvate ili Srbe dobro je sto cemo igrati u Sarajevu ili Zenici jer se tamo igraju zavrsnice....

Plavi orkestar na playback :lol: :lol: :lol: :lol: , tacno mi dodje da im ne idem sutra na koncert, nakon ovog cirkusa, a imam karte, ma i sutra ga tjeraju na playback metnem im ga materi....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.