RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Tačno mi je drago vidjeti kako ima ovakvih "ljudi",prvo su pisali da selimo u drugu ligu za vrijeme priprema, a sad j...ga plan im pada u vodu pa se dočepali kojekakvih teorija da bi im i FBI i CIA pozavidjeli.Moj savjet im je da pređu na pisanje romana,bajki i slično jer NAMA nemogu ništa. Od 1922 do danas smo nekima trn u oku i opet smo tu i bićemo zauvjek.Ima stvari koje se nemogu kupiti,kopirati ili iznajmiti, i to znam da mnoge boli što imamo ono što oni nikada neće imati, a to se zove ISTORIJA-POVIJEST i zato im jedino preostaje da ovako na forumima piskaraju pomalo jer za ostalo nisu sposobni.Ovo što mi osjećamo prema Veležu oni neće nikada shvatiti i uzalud im je objašnjavati!A MI IDEMO DALJE NAPRIJED ROĐENI!!!!!!!!!!!!!
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
- Titova-Juga
- Kontakt:
Oxidenks je napisao/la:Da li ja ovo citam da ste vi jaki pa ste pobjedili u Gabeli ili sam ja lud ?? Samo vam vratili bodove kad ste ih pustili za 5 minuta da preokrenu mec i ostanu u ligi, a vec ove sezone lete iz lige.
Mozda sam vas ja pogresno protumacio ali vi ono kao jaki sve derete.
Rani se

- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
A sto volim ovako kad glumite postenacine. Shvatam to je vas klub i ne mozete da se pomirite s tim. Prosle sezone niste imali za kifle prodavali ste kuci utakmice sto ste stigli da klepite koju paru, odnosno igrac. Mozda vi niste upuceni u to ali ima ljudi koji jesu. Ovo sezone vam je jedna ekipa posudila pare za pripreme i tako to. E jeste mi posteni
Gotivim ja Velez fakat, ovo nije provokacije ali je istina.

Ok, hvala ti provjetitelju naš, vidi se odmah da si mudar i dubokouman čovjek, slobodno leti dalje od ove teme, širi svoj nauk i svoju plemenitost i među drugima !Oxidenks je napisao/la:A sto volim ovako kad glumite postenacine. Shvatam to je vas klub i ne mozete da se pomirite s tim. Prosle sezone niste imali za kifle prodavali ste kuci utakmice sto ste stigli da klepite koju paru, odnosno igrac. Mozda vi niste upuceni u to ali ima ljudi koji jesu. Ovo sezone vam je jedna ekipa posudila pare za pripreme i tako to. E jeste mi posteniGotivim ja Velez fakat, ovo nije provokacije ali je istina.
RAHIMIĆ: SADA ĆE NAM BITI LAKŠE IGRATI
„Rođeni“ su u pozitivnoj seriji. To je postala konstanta i vijest koja raduje navijače. Ljubitelji statistike ne sjećaju se odavno duže pozitivne serije „Rođenih“.
- Pa dobro moramo malo zaposliti i statističare, da i oni rubriku Velež sada malo pozornije prate, šaljivim tonom kaže na početku razgovora Ibro Rahimić, šef stručnog štaba Veleža.
Uspjeh je i činjenica da se uprkos početnom porazu u Bijeljini i dosta lošem rasporedu opstanak već sada može smatrati realnim.
- Ovo je plod rada svih ljudi u klubu od vrha do samih igrača i ne treba nikoga izdvajati. Tako je to u sportu, nekada radite pa vam se odmah ne vrati rezultat i tada ste nervozni. Zimus smo izgubili veliki broj utakmica i naravno da nije bilo lako slušati skepticizam, ali ponavljam što sam i tada rekao – šta nam znači biti „prvak pripremnog perioda“ ???
U Gabeli smo ostvarili veoma važnu pobjedu ?
- Mi smo u Gabeli došli sa primarnim ciljem da ne izgubimo. Slično je bilo i protiv Sarajeva. Tako smo i postavili igru. Protiv Sarajeva Vladavić nije realizovao zicer, a Merziću je Zlatković sa gol linije izbio loptu. U Gabeli je Paponja „zakucao“ loptu u mrežu. Fudbal je takav, negdje izgubiš, a negdje ti se vrati. Bitno je da smo u obje utakmice znali šta želimo i igrali na takav način.
Ekipa evidentno raste nakon svake utakmice.
- Počev od prvih pripremnih utakmica mi smo u konstantnom usponu. U Gabeli smo dobro stajali na terenu. Sazrijevamo nakon svake utakmice i to je ono što nas sve treba radovati.
Možda je u proteklom periodu najviše trpila igra, jer djelovali smo defanzivno.
- Mi smo imali jedini cilj sakupiti što više bodova. Tako smo se i postavljali. Najvažniji je cilj na kraju, a to su bodovi. Mislim da će nam sada biti lakše, iako matematički još nismo ništa riješili. Međutim, razlika nad Goškom je velika i možda sada možemo igrati za nijansu opuštenije. To će igračima donijeti malo rasterećenosti i ljepotu u igru. Pokazali smo da nema razlike između domaćeg i gostujućeg terena i da smo spremni ako „prospemo“ bodove kući, odmah da ih vratimo na gostovanju. To je dobro radi atmosfere na stadionu, jer najgore je kada primite gol i odmah publika veoma žučno reaguje, a to još više „potopi“ igrače. Pa niko ne želi primiti gol, niti to namjerno radi. Možda vas je protivnik nadmudrio ili je jednostavno bolji. Idemo dalje, nastavimo pokušavati i doći će golovi i bodovi.
U Mostaru do kraja prvenstva sve sami derbiji. Prvi je Široki, zatim Borac, Željo i na kraju gradski derbi.
- To su odlične utakmice i vjerujem navijači će imati šta i vidjeti. Osim Širokog preostale tri utakmice će biti i na televiziji, tako da širi auditorijum može uživati u lijepom fudbalu. Došlo nam je i lijepo vrijeme i tereni na kojima se može igrati fudbal, a takvo što priželjkujemo od samog početka. Rivali koji nam dolaze preferiraju upravo takvu igru. Što se nas tiče zanimaju nas bodovi, ali je ovo odlična prilika da vidimo koliko u ovom trenutku možemo. Na kraju je poslastica. Gradski derbi i ne treba bolja pozivnica, a ujedno i motiv na maksimumu. Pobjeda za navijače i za klub, ali ima do toga još.
Upravo tako, prvo nam slijedi gostovanje u Trebinju. To je grad za koji vas vežu uspomene, jer proveli ste svojevremeno kao igrač jedno vrijeme na posudbi u Leotaru.
- Danas igrači nevoljko odlaze na posudbe, a vjerujte meni je to izuzetno koristilo. Vratio sam se u Velež mnogo iskusniji. Trebinje je predivan grad, Leotar klub sa velikom tradicijom. Velež je ovom gradu uvijek bio cijenjen i zaista se nadam da ćemo publici priuštiti jednu dobru utakmicu. Naravno želimo bodove, ali to je sport i tako treba da bude.
Utakmica je tek u nedelju, uobičajeni ritam rada će doživjeti promjene ?
- Planiramo odigrati jednu kontrolnu utakmicu sa nekim niželigašem. Želimo pružiti priliku igračima koji nemaju veliku minutažu da pokažu da mogu biti članovi startne jedanaestoke. U Trebinju smo bez Kazazića i Okića i zašto neko drugi ne može uskočiti u startnu jedanaestroku ? Na njima je da se pokažu kroz treninge, a prijateljske utakmice poput ovih samo su ogledalo nečijeg rada i pristupa na treninzima.
preuzeto sa: oficijelne
FORZA VELEZ
„Rođeni“ su u pozitivnoj seriji. To je postala konstanta i vijest koja raduje navijače. Ljubitelji statistike ne sjećaju se odavno duže pozitivne serije „Rođenih“.
- Pa dobro moramo malo zaposliti i statističare, da i oni rubriku Velež sada malo pozornije prate, šaljivim tonom kaže na početku razgovora Ibro Rahimić, šef stručnog štaba Veleža.
Uspjeh je i činjenica da se uprkos početnom porazu u Bijeljini i dosta lošem rasporedu opstanak već sada može smatrati realnim.
- Ovo je plod rada svih ljudi u klubu od vrha do samih igrača i ne treba nikoga izdvajati. Tako je to u sportu, nekada radite pa vam se odmah ne vrati rezultat i tada ste nervozni. Zimus smo izgubili veliki broj utakmica i naravno da nije bilo lako slušati skepticizam, ali ponavljam što sam i tada rekao – šta nam znači biti „prvak pripremnog perioda“ ???
U Gabeli smo ostvarili veoma važnu pobjedu ?
- Mi smo u Gabeli došli sa primarnim ciljem da ne izgubimo. Slično je bilo i protiv Sarajeva. Tako smo i postavili igru. Protiv Sarajeva Vladavić nije realizovao zicer, a Merziću je Zlatković sa gol linije izbio loptu. U Gabeli je Paponja „zakucao“ loptu u mrežu. Fudbal je takav, negdje izgubiš, a negdje ti se vrati. Bitno je da smo u obje utakmice znali šta želimo i igrali na takav način.
Ekipa evidentno raste nakon svake utakmice.
- Počev od prvih pripremnih utakmica mi smo u konstantnom usponu. U Gabeli smo dobro stajali na terenu. Sazrijevamo nakon svake utakmice i to je ono što nas sve treba radovati.
Možda je u proteklom periodu najviše trpila igra, jer djelovali smo defanzivno.
- Mi smo imali jedini cilj sakupiti što više bodova. Tako smo se i postavljali. Najvažniji je cilj na kraju, a to su bodovi. Mislim da će nam sada biti lakše, iako matematički još nismo ništa riješili. Međutim, razlika nad Goškom je velika i možda sada možemo igrati za nijansu opuštenije. To će igračima donijeti malo rasterećenosti i ljepotu u igru. Pokazali smo da nema razlike između domaćeg i gostujućeg terena i da smo spremni ako „prospemo“ bodove kući, odmah da ih vratimo na gostovanju. To je dobro radi atmosfere na stadionu, jer najgore je kada primite gol i odmah publika veoma žučno reaguje, a to još više „potopi“ igrače. Pa niko ne želi primiti gol, niti to namjerno radi. Možda vas je protivnik nadmudrio ili je jednostavno bolji. Idemo dalje, nastavimo pokušavati i doći će golovi i bodovi.
U Mostaru do kraja prvenstva sve sami derbiji. Prvi je Široki, zatim Borac, Željo i na kraju gradski derbi.
- To su odlične utakmice i vjerujem navijači će imati šta i vidjeti. Osim Širokog preostale tri utakmice će biti i na televiziji, tako da širi auditorijum može uživati u lijepom fudbalu. Došlo nam je i lijepo vrijeme i tereni na kojima se može igrati fudbal, a takvo što priželjkujemo od samog početka. Rivali koji nam dolaze preferiraju upravo takvu igru. Što se nas tiče zanimaju nas bodovi, ali je ovo odlična prilika da vidimo koliko u ovom trenutku možemo. Na kraju je poslastica. Gradski derbi i ne treba bolja pozivnica, a ujedno i motiv na maksimumu. Pobjeda za navijače i za klub, ali ima do toga još.
Upravo tako, prvo nam slijedi gostovanje u Trebinju. To je grad za koji vas vežu uspomene, jer proveli ste svojevremeno kao igrač jedno vrijeme na posudbi u Leotaru.
- Danas igrači nevoljko odlaze na posudbe, a vjerujte meni je to izuzetno koristilo. Vratio sam se u Velež mnogo iskusniji. Trebinje je predivan grad, Leotar klub sa velikom tradicijom. Velež je ovom gradu uvijek bio cijenjen i zaista se nadam da ćemo publici priuštiti jednu dobru utakmicu. Naravno želimo bodove, ali to je sport i tako treba da bude.
Utakmica je tek u nedelju, uobičajeni ritam rada će doživjeti promjene ?
- Planiramo odigrati jednu kontrolnu utakmicu sa nekim niželigašem. Želimo pružiti priliku igračima koji nemaju veliku minutažu da pokažu da mogu biti članovi startne jedanaestoke. U Trebinju smo bez Kazazića i Okića i zašto neko drugi ne može uskočiti u startnu jedanaestroku ? Na njima je da se pokažu kroz treninge, a prijateljske utakmice poput ovih samo su ogledalo nečijeg rada i pristupa na treninzima.
preuzeto sa: oficijelne
FORZA VELEZ
-
- Kontakt:
Jedini konkurent nam dao bodove za opstanak, hahahaha.Netreba se ranit, nek se u potiljak upuca!Titova-Juga je napisao/la:Oxidenks je napisao/la:Da li ja ovo citam da ste vi jaki pa ste pobjedili u Gabeli ili sam ja lud ?? Samo vam vratili bodove kad ste ih pustili za 5 minuta da preokrenu mec i ostanu u ligi, a vec ove sezone lete iz lige.
Rani se
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !
i ne samo to nego evo vec 6.kola za redom nam 6 razliciti ekipa daju bod/bodove, protivnici kad igramo u gostima su posebno bezobrazni, u zadnje 3 gostujuce nam dali 7 od 9 moguci bodova!mujoisuljo je napisao/la:Jedini konkurent nam dao bodove za opstanak, hahahaha.Netreba se ranit, nek se u potiljak upuca!Titova-Juga je napisao/la:Oxidenks je napisao/la:Da li ja ovo citam da ste vi jaki pa ste pobjedili u Gabeli ili sam ja lud ?? Samo vam vratili bodove kad ste ih pustili za 5 minuta da preokrenu mec i ostanu u ligi, a vec ove sezone lete iz lige.
Rani se

sad sto se tekme u nedelju tice, fale nam okic i kazazic, dvojac iz prvi 11, ko bi ih mogao zamjenit? u odbrani umjesto zlaje vjerovatno mahinic a za sefku predpostavljam pliska ili hajdarovic! taman da vidimo jeli nam kadar bas toliko sirok koliko ibro prica od pocetka polusezone jer konstanto spominje da ima 17-18 igraca koji bi svi mogli igrat u prvi 11!
pustite prepucavanja...
nego izgleda po ovom intervju s Tanom, da se već vrše pripreme za narednu sezonu, što je za pohvalu...
pošto imamo još 4 tekme kući s timovima iz vrha tabele (Zrinjski je izuzetak zbog loše forme), može se očekivati da će stadion biti dobro popunjen, pa bi i klupska kasa još više živnula...

nego izgleda po ovom intervju s Tanom, da se već vrše pripreme za narednu sezonu, što je za pohvalu...

pošto imamo još 4 tekme kući s timovima iz vrha tabele (Zrinjski je izuzetak zbog loše forme), može se očekivati da će stadion biti dobro popunjen, pa bi i klupska kasa još više živnula...

Sada više nego ikad treba podržati ove momke. Dignuti posjećenost na neki veći nivo, da punimo stadion do samoga kraja, ako dosada nisu imali razloga za dolazak, sada ga definitivno imaju.
Ekipe su iz samoga vrha, i svako ko imalo osjeća Velež svojim se neće dvoumiti sekunde.
Ekipe su iz samoga vrha, i svako ko imalo osjeća Velež svojim se neće dvoumiti sekunde.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Šta ćemo sa omladincima ? Fasovaše 7 komada u Sarajevu a inače su zadnji u ligi. Mora se sve iz temelja mijenjati jer izgleda da ti treneri veze nemaju a ta djeca ne znaju da hodaju. Da se razumijemo, nisu mi mrski igrači sa strane ako znaju igrati lopte ali bgm su mi djeca Mostara i Hercegovine mnogo važnija od njih. Budućnost kluba leži u njima a ne u nekima kojima je Velež samo još jedna stanica u prolazu.
1922 & 1878
'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
To je jako zabrinjavajuća činjenica, praktički njihov položaj na tabeli, i rezultati koje pokazuju daju nam za pravo da tražimo korijenite promjene. Takve stvari se ne mogu, nesmiju, i ne bi trebale trpiti, al kada vidimo na šta je spala posjeta " A " selekcije ... ( opet, sada je dobra kakva je bila ), šta očekivati od te djece.
Čitao sam, svi ste upoznati sa tim, koji pratite novosti oko našeg kluba da će se neki novci uložiti u taj omladinski pogon, volio bih da oni zaista imaju koristi od svega toga, da im se poboljšaju uslovi rada, dovedu kvalitetniji treneri, jer ovo ni na šta liči. Ovo je sramota, da gube na ovakav način.
Čitao sam, svi ste upoznati sa tim, koji pratite novosti oko našeg kluba da će se neki novci uložiti u taj omladinski pogon, volio bih da oni zaista imaju koristi od svega toga, da im se poboljšaju uslovi rada, dovedu kvalitetniji treneri, jer ovo ni na šta liči. Ovo je sramota, da gube na ovakav način.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Reda malo, zdravije atmosfere i opet ćemo imati gomilu djece u tim sekcijama. Ne može nikome motiv biti to što je svjestan da nikad neće primirisati prvom timu zbog neke '' bitnije'' djece. Otvoriti vrata kluba svima. Pa i vući djecu za rukav sa ulica i iz škola. Ako je do članarina, pa evo kao što smo se i za bus snašli možemo nešto i simbolično davati za tu djecu u klubu godišnje. Ali i Velež tu mora izaći u susret sa svojim konkretnim rezultatima i poštenim radom.
1922 & 1878
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
raja negdje sam čitao da će biti crvena noć negdje vani, pa pitam da li će biti u ovome ili slijedećem mjesecu?
AlemC85 je napisao/la:raja negdje sam čitao da će biti crvena noć negdje vani, pa pitam da li će biti u ovome ili slijedećem mjesecu?
CRVENA NOC 27 april 2013 EINDHOVEN
Kao i prosle godine i ove godine idemo sa aukcijom, u ponudi su dva fudbala dva dresa i prijeratna zastavica ... sve sa potpisima igraca naseg KLUBA!
Moram naglasiti da su dresovi mali brojeva, ipak lijepa uspomena ...
Pocetna cijena:
-fudbal ........................... 25 eura (po fudbalu)
- dres ............................. 50 eura (po dresu)
- zastavica ....................... 25 eura
AUKCIJA TRAJE DO 25 APRILA ... PA NAVALITE !!!
http://www.facebook.com/groups/267750873291294/" onclick="window.open(this.href);return false;
samo posalji zahtijev da te prihvate u grupu i saznat ces sve Pozz.
-
- Kontakt:
MISLIM DA 7igraca ove godine istice ugovor
kodro skaljic kajtaz kazazić vladavić(posudba),majkic,hebibovic,cemalovic,pliska,okic(ima godina plus godina tako da moze ici ako ispadne neka ponuda)
mislim da se podhitno treba uraditi sve sto je u moci uprave da se potpise ugovor sa
majkicem hebibovicem cemalovicem pliskom
kodro skaljic kajtaz kazazić vladavić(posudba),majkic,hebibovic,cemalovic,pliska,okic(ima godina plus godina tako da moze ici ako ispadne neka ponuda)
mislim da se podhitno treba uraditi sve sto je u moci uprave da se potpise ugovor sa
majkicem hebibovicem cemalovicem pliskom
Neko je govorio ovde da je Majkic na 2. godine potpisao.
i ja koliko se sjecam bilo je receno na 2 godine(a doso je u januru,ta nije valjda samo na pola godine potpisovm22 je napisao/la:Neko je govorio ovde da je Majkic na 2. godine potpisao.

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Svi u Trebinje !!! Bice toplo , nedelja , svi uslovi za finu turu prema Trebinju. Treba podrzati nase momke na svim gostovanjima do kraja...
Mostar u srcu Velez do groba
Ako su ga na pola godine doveli onda ga nisu trebali ni dovoditrodjak je napisao/la:i ja koliko se sjecam bilo je receno na 2 godine(a doso je u januru,ta nije valjda samo na pola godine potpisovm22 je napisao/la:Neko je govorio ovde da je Majkic na 2. godine potpisao.)

Nadam se da je bar na godinu.
Ma 100 posto- na 2 godine potpiso Majke...vm22 je napisao/la:Ako su ga na pola godine doveli onda ga nisu trebali ni dovoditrodjak je napisao/la:i ja koliko se sjecam bilo je receno na 2 godine(a doso je u januru,ta nije valjda samo na pola godine potpisovm22 je napisao/la:Neko je govorio ovde da je Majkic na 2. godine potpisao.)
![]()
Nadam se da je bar na godinu.
Mostar u srcu Velez do groba
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.