U prvom djelu posota dolazimo do zakljucka da je Pirlo daleko najvazniji dio ekipe.Tj. potvrdilo se ono sto sam vec naveo.Zatvaranjem Pirla zaustavlja se gotovo svaka moguca opasnost za protivnika.To su uspjesno radili Spanci na Euru kada su sazvakali Pirla i tako rasturili Talijane.Brajkula je napisao/la:Na žalost moram da govorim o Pirlu u prošlom vremenu, videlo se protiv ekipe sa jakim presingom koliko je on u stvari spor. Sledeća sezona mu je verovatno i poslednja na vrhunskoj sceni, posle toga kapiram da će da se opari u nekom Katru itd. U dvomeču ga nigde nije bilo, nigde, svaki duel izgubio, nijednu loptu nije dao, a i kada se nekako za njega napravio prostor da on prosledi one njegove vanvasionske lopte toliko je sporo delovao da su ga Švajni i Gustavo pristizali sa leđa i lagano mu oduzimali lopte, naravno on je završio na travi. Pirlo je BOG fudbala, zaista jeste, ali se plašim da ga vreme jede.Johny je napisao/la:@ Brajkula
Bayern vas nije izdominirao u napadu nego na sredini.Dakle Juve nije mogao prenjeti loptu i da je htio.Pirlo zatvoren i izrsena markacija sa 2 igraca na njemu koji ga obljetaju sa vertikala = Juventus 0 golova
No to nije tema da ne širimo. Možeš reći kako god i gde god da je Bajern izdominirao, ja sam ti napisao razlog, a to je da to nije zbog toga što je MVP Juveov slabijeg kvaliteta od Bajernovog veznog reda, već zbog toga što Juventus nema napadača jakog na lopti.
Što se Vidala tiče vidim idu neka upoređivanja sa Ćavijem, Ćabijem, Švajnštajgerom....alo ljudi pa ne mogu se ti igrači međusobno porediti jer se ne radi o istim tipovima igrača. Vidala moramo porediti sa igračima njegovog tipa, dakle box to box igračima i tu mi padaju na pamed Kedira, Buskets, Mikel, Kerik, Luis Gustavo i co. verovatno postoji neki bolji od ovih nabrojanih ali ne mogu da ga se setim. Dakle, Vidal je u toj kateogiriji klasa, no1, bez govora, nema tu raspravljanja i nije mi jasno odakle vam je sve ovo palo na pamet, da osporavate Vidala, čovek izdominirao ove godine, verovatno igrač sezone u Seriji A.
Zasto igra Juventusa gdje je Pirlo key-man bude efikasna,atraktivna i ucinkovita ? Zasto su izdominirali Chelsea u oba susreta ? Zato sto je Pirlu pusteno da diriguje terenom.Nije problem lezao u napadu , oni nisu imali uslov da zabiju pogodak.Problem je lezao u losoj pomci Marchisija , Vidala i Pogbe prema Pirlu.Dakle sam nije mogao protiv 2 WC igraca koji su vrsili presing nad njim.Automatski napad Juventusa je odsjecen i opasan kao napad Gradine.
Busuquets , Mikel nisu box to box igraci nego klasicni DMF igraci.Dakle igraci ciji je primarni zadatak oduzimanje lopte , sjeckanje igre i prenosenje lopte na protivnicku polovinu.Formacijski to se u klapa u sistem Barcelone i Chelsea.