Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

KSIVLE
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la KSIVLE » 16 apr 2013, 13:06

htcxone je napisao/la:
Johny je napisao/la:Jel to onaj Vidal sto cini jednu od najjacih veznih linija koju su Martinez,Svinja i Gustavo sazvakali ?

Ne budite smijesni kakav Vidal i top 3 u Svijetu.
To si zakljucio na osnovu JEDNE utakmice jel? :) svaka cast veliki si poznavalac fudbala :)
A na osnovu čega si ti zaključio da je Vidal top 3 u svijetu?
Evil Genius II je napisao/la:ma daleko je on od top 3 ALI da su ovi iz bayerna INDIVIDUALNO bolji od njega (kao sto neko napisa stranicu prije) - nisu ;)ako pogledas prvu utakmicu 1/4 finala LP, vidal je bio jedini raspolozen veznjak juventusa dok je pirlo gubio lopte a marchisio djelovao kao amater. druga utakmica je prica za sebe, gdje je bayern lakse od ocekivanog dobio utakmicu ponajprije zahvaljujuci odsustvu koga . . . vidala. momak je jako dobar veznjak i ne vidim zasto je tesko priznati da i u talijanskom gnoju ima igraca koje bi vasi veliki klubovi rado voljeli vidjeti u svojim redovima.
A u prvoj su jedva izvukli pobjedu jer je Vidal igrao. Pa i s njim u sastavu su realno trebali fasovati bar još 2.
Zadnja izmjena: KSIVLE, dana/u 16 apr 2013, 13:12, ukupno mijenjano 2 puta.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 16 apr 2013, 13:07

L'Avvocato je napisao/la:12 golova i 10 asistencija ukupno ove sezone.

Cuj Pirlo zadnji vezni, aj Dzoni produzi dalje :lol:
Sine dragi ti se deklarises kao fan Juventusa a ne znas koju poziciju igra Pirlo.
slika
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 16 apr 2013, 13:11

htcxone je napisao/la:to sto vidal stigne da zatvara napade i da udje u sansu za gol nije do toga da igra naprijed vise nego nazad, nego je do njegovih sposobnosti
nije pirlo samo razlog lose igre nego i marcisio koji je otalno ispao iz forme, zatim katastrofalna lijeva strana na celu sa poluigračem kao lijevim krilomm s kojim se roben sprdao, raazlog lose igre je i nafakaški gol u 20-oj sekundi itd..
a vidal je bio DALEKO najbolji igrac i nije PODBACIO, valjda si gledao tekmu jbt? :S u biti JEDINI igrac koji nije podbacio
i sinoc je pirlo imao slabiju partiju , nista extra ali je vidal pojeo sredinu terena, i jso stigao zabit 2 komada :)
Nego mozzel da nabrojis imena tih "naboljih" :)
Jedina nafaka u onoj prvoj utakmici je bio Juventus koji je mogao primiti 5 komada a ostao na 2.

Ja ne znam kako je moguce da neko ne podbaci a ne moze do lopte da dodje , na kraju krajeva to mu je valjda primarni zadatak.
Sinoc je Pirlo bio najbolji igrac na terenu.Dirigovao i radio sta je zelio.Imao 3-4 lopte koje su parale odbranu Lazia.Ako se fudbal svodi na golove i asistencija onda nemamo sta pricati.

Nemam potrebe nabrajati bolje igrace od Vidala pa da ne mogu nabrojati 3 komada.Ne pricamo o Xabi Alonsu ;)

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 16 apr 2013, 13:14

Johny je napisao/la:
L'Avvocato je napisao/la:12 golova i 10 asistencija ukupno ove sezone.

Cuj Pirlo zadnji vezni, aj Dzoni produzi dalje :lol:
Sine dragi ti se deklarises kao fan Juventusa a ne znas koju poziciju igra Pirlo.
slika
goal.com :lol: :lol:

nego, pirlo je CMF a ne DMF, dakle pirlo ne ide ni previse naprijed ni previse nazad...da ti pojasnim, vidal i marcisio idu u naapadu ispred njega a u odbranu IZA NJEGA, shvatas? :)
dakle, ako je napad protivnika, vidal i marcisio su ili iza pirla ili u liniji sa njim, a u napadu su ispred njegga, tako da skontas sta igraju marcisio i vidal...

Xabi Alonsu :roll: :roll: :lol: :lol: reci da se šališ ?

samo ovaj prvi gol xabi u karijeri niti je dao niti ce dati, pa tajjedino sto zna je udariti protivnika i dati loptu najblizem do sebe (narocito vratiti u odbranu) ili poslati dugu loptu (ne kazem ja da je los igrac ali da je mdju najboljima je za plakati od smjeha :D )

[youtube][/youtube]
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!

31 31 31 31 31 31 31

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 16 apr 2013, 13:20

htcxone je napisao/la: Nego mozzel da nabrojis imena tih "naboljih" :)
Među centralnim veznim su bolji ili u najmanju ruku u rangu s Vidalom - Xavi, Busquets, Khedira, Xabi, Modrić, Gundogan, Schweini, Martinez, Pirlo, Yaya Toure i Mikel.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 16 apr 2013, 13:24

slika

Jos koji site ?

De nam reci ko igra poziciju zadnjeg veznog u Juventusu.Jel to nepostojeca pozicija u Conteovoj formaciji ?

Marchisio i Vidal se vracaju po potrebi , dakle pomazu Pirlu u defanzivi onda kada je ekipa vec postavljena , u svakoj suprotnoj postavci njih dvojica bez lopte pokrivaju prostor gdje bi trebala biti krila dok Asamoah i Lichsteiner pokrivaju bekovske pozicije.Malo ukljucis mozak i vidis da ima logike.Dok tvoja formacija se sacinjava od 9 igraca + Marchision i Vidal.Oni su igraci koji igraju krucijalnu ulogu ofanzivno i defanzivno, dakle trkaci koji sjeku napade , kreiraju akcije , zabijaju golove.Ne pricamo o robotima ;)

Xabi Alonso je doktor nauka za Vidala , najbolji DMF na Svijetu ;)

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 16 apr 2013, 13:25

KSIVLE je napisao/la:
Među centralnim veznim su bolji ili u najmanju ruku u rangu s Vidalom - Xavi, Busquets, Khedira, Xabi, Modrić, Gundogan, Schweini, Martinez, Pirlo, Yaya Toure i Mikel.
Khedira- nema ni 30% tehniku kao vidal, o šutu i golovima da ne pricamo... khedira je fizikaner :)
Xavi je vise CMF i ne igra poz kao vidal
Busquets :lol: :lol:
Modrić :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gundogan :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Schweini :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Martinez :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll:
pirlo nije njegova poz imas post iznad
yaya ture svakako!!!! tu se slazemo ali yaya je u ocajnoj formi ove sezone :)
mikel? :) slicno kao i khedira

JESI TI FAKAT OZBILJAN ZA XABija :D svasta na dunjaluku, ja mu u sarajevu nebih dao da igra

31 31 31 31 31 31 31

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 16 apr 2013, 13:26

KSIVLE je napisao/la:
Bold - nisu centralni vezni.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 16 apr 2013, 13:32

htcxone je napisao/la:
KSIVLE je napisao/la:
Khedira- nema ni 30% tehniku kao vidal, o šutu i golovima da ne pricamo... khedira je fizikaner :)
Xavi je vise CMF i ne igra poz kao vidal
Busquets :lol: :lol:
Modrić :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gundogan :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Schweini :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Martinez :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll:
pirlo nije njegova poz imas post iznad
yaya ture svakako!!!! tu se slazemo ali yaya je u ocajnoj formi ove sezone :)
mikel? :) slicno kao i khedira

JESI TI FAKAT OZBILJAN ZA XABija :D svasta na dunjaluku, ja mu u sarajevu nebih dao da igra
Ne možeš sa ovakim argumentima biti ozbiljan sugovornik. :roll: Ubrajao sam centralne vezne neovisno o tome jesu li ofenzivnije ili defenzivnije orjentirani. Od nabrojanih nemam nikakvih sumnji glede toga da su Xavi, Busq, Xabi, Schweini i Yaya bolji igrači. Svi ostali koje sam nabrojao (+ Wilshere i vjerovatno još koji što sam ga zaboravio) su po meni tu negdje sa Vidalom, pa je tu i glupo mi reći da je netko bolji od nekog drugog. Znači, Vidal je vjerovatno top 10 ili blizu toga, ali ni blizu top 3.

Brajkula
Kontakt:

Post Postao/la Brajkula » 16 apr 2013, 13:34

Koliko samo lupetanja i koliko jednoličnog gledanja na fudbal, au !
Prvo, Vidal je jedan all-round igrač, ko ga je pratio u Kuzenu to zna. Čovek je tamo igrao sve, od beka do AMC i polušpica, čak i kod nas jedan meč popunio poziciju beka u toku meča.
Drugo, Vidal je trenutno najbolji ball-winner box-to-box igrač, bez govora, nađite statistiku koliko on duela dobije, preseče paseva i uzme lopti, pri tom koliko pretrči, plus dao je 12 golova i napravio 10 asistencija što je samo dodatan plus za takvog igrača. Na sve napisano dodamo dobru tehniku i fudbalsko umeće i to pored golova i lične defanzivne statistike je ono što Vidala čini najboljim navedenim tipom igrača na planeti.
Treće, u ovoj Juventusovoj formaciji ne igra DMC, vec MC u navedenim karakteristikama.
Četvrto, vezni red Bajerna nije sažvakao vezni red Juventusa zbog toga što je on imperioran u odnosu na MVP, već zbog toga što Juventus sem Mirka nema napadača koji zaslužuje dres težine Juventusa. Matri i Kvaljarela su igrači za Parmu i Kaljari, dok Đovinko relano sa svojom fizičkom konstitucijom nije za napadača već pre za AML ili AMC, lako on gubi duele kada mu je igrač na leđima, ne zbog tehnike kao Matri i Kvaljarela, već zbog fizičke snage, mada sa druge strane nije ni imao priliku nešto preterano protiv Bajerna da igra, ali se npr. protiv Čelzija na Stamfordu to pokazalo.

U ostalom nije vezni red Juventusa kriv što Juve sada nije u 1/2 već napad, jer nijedan napadač (osim Mirka) nije sposoban da zadrži loptu na protivničkoj polovini Bajerna kako bi se ostale linije pomerile ka gore, to se dobro videlo na Aliancu u činjenici da Bajern dominira, da Juventus ne može da spoji tri pasa. Problo se dakle preko napadača, oni su svaku loptu izgubili, kada se to skontalo, probalo se preko boka - Peluso i Lištajner- međutim ni to nije pilo vodu jer krilni igrači, kao u ostalom i cela ekipa Bajerna, radi savršen presing. Dakle, Juventusu je potreban jedan napadač jak na lopti, to jeste Mirko Vučinić i to se sinoć videlo, ali njegova mana je ta što on nije gol igrač, igrač koji će da ti garantuje za sezonu 25 golova kao npr. Kavani, Suarez, RVP. Dakle, tu treba da se pojačamo, Ljorente je doveden, mada sumnjam da će on nakon gotovo propuštene sezone preći kvotu 15, neka toliko da i Mirko dogodine, plus još jedan napadač - pominje se Aleksis dolazimo do broja 45 samo od napadača, s tim što ui Evropi bi bili jako ubojitiji. Kad smo kod napadača najbolju ilustraciju predstavlja naše gostovanje u Danskoj...koja je ono muka bila da postignemo gol onim jadnicima.
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 16 apr 2013, 13:35

A frajer ladno ismija centralni red Bayerna,Reala i donekle Barcelone zbog Čileanca..

usput
Xabi posto ono ordinira vecinom sa svoje polovine , tesko da mu broj golova moze biti veci(nit treba ruku na srce).
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Pogba
Kontakt:

Serie A

Post Postao/la Pogba » 16 apr 2013, 13:35

Stvarno je retardirano da se uopce diskutuje Vidal, najbolji box-to-box veznjak svijeta i da se poredi sa igracima koji mu ne mogu ni vodu nositi.
Klasicna troll orgija.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 16 apr 2013, 13:48

Pogba je napisao/la:Stvarno je retardirano da se uopce diskutuje Vidal, najbolji box-to-box veznjak svijeta i da se poredi sa igracima koji mu ne mogu ni vodu nositi.
Klasicna troll orgija.
Jah stvarno mu je jaka konkurencija u tom prikazu veznjaka.Cak je drugi i Marchisio :lol:

@ Brajkula

Bayern vas nije izdominirao u napadu nego na sredini.Dakle Juve nije mogao prenjeti loptu i da je htio.Pirlo zatvoren i izrsena markacija sa 2 igraca na njemu koji ga obljetaju sa vertikala = Juventus 0 golova ;)

Sto se tice ovog sto je stavio vise smajlija nego slova :lol: :lol: :lol:

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 16 apr 2013, 13:49

Johny je napisao/la: Sine dragi ti se deklarises kao fan Juventusa a ne znas koju poziciju igra Pirlo.
:lol: :lol: :lol:

Pirlo nikad u karijeri nije igrao poziciju zadnjeg veznog, pa ni sada u Juventusu. Čovjek je regista, po svim karakteristikama. Il regista è il giocatore che organizza il gioco, il fulcro della squadra. È prevalentemente situato a ridosso della linea difensiva. Ha un ruolo fondamentale all'interno del gruppo.

Defanzivni vezni je nesto potpuno drugacije.

Il mediano può essere di spinta, di interdizione (detto anche interditore o incontrista) o di appoggio, è il più arretrato e ha il compito di tamponare le azioni degli avversari e ricostruire il gioco.[4] Si dedica specialmente alla marcatura dei centrocampisti offensivi avversari, e controlla la zona centrale del campo tentando di recuperare palloni per poi passarli ai compagni deputati alla costruzione dell'azione offensiva.

Brate znao sam da si neuk, ali ovo danas je premasilo sve moje pretpostavke.

Čuj Pirlo defanzivni vezni :lol:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 16 apr 2013, 13:51

L'Avvocato je napisao/la:
Johny je napisao/la: Sine dragi ti se deklarises kao fan Juventusa a ne znas koju poziciju igra Pirlo.
:lol: :lol: :lol:

Pirlo nikad u karijeri nije igrao poziciju zadnjeg veznog, pa ni sada u Juventusu. Čovjek je regista, po svim karakteristikama. Il regista è il giocatore che organizza il gioco, il fulcro della squadra. È prevalentemente situato a ridosso della linea difensiva. Ha un ruolo fondamentale all'interno del gruppo.

Defanzivni vezni je nesto potpuno drugacije.

Il mediano può essere di spinta, di interdizione (detto anche interditore o incontrista) o di appoggio, è il più arretrato e ha il compito di tamponare le azioni degli avversari e ricostruire il gioco.[4] Si dedica specialmente alla marcatura dei centrocampisti offensivi avversari, e controlla la zona centrale del campo tentando di recuperare palloni per poi passarli ai compagni deputati alla costruzione dell'azione offensiva.

Brate znao sam da si neuk, ali ovo danas je premasilo sve moje pretpostavke.

Čuj Pirlo defanzivni vezni :lol:
Jesi me izdominirao na Talijanskom.Imas kakav argument na Bosanskom ?

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 16 apr 2013, 13:52

Bez veze se raspravljate. U suštini, sve su to vezni igrači, ali sa nešto drugačijim ulogama.

Xavi, Pirlo, Xabi Alonso su playmakeri sa ne baš izraženim osobinama zadnjih veznih igrača, pod kojima se uglavnom misli na destruktivce i trkače. Istina, imaju oni svoj dio, ali njihova osnovna uloga je da kreiraju napade i grade igru kao nešto povučeniji vezni igrači na svojoj polovini i uz sve to imaju ''osigurače'' pored sebe.

Klasični defanzivni vezni su igrači tipa Busquetsa, Khedire, Mikela, Gargana :mrgreen: . Radnici i trkači.

Vidal ima sve i Brajkula je to odlično objasnio, taj čovjek može igrati i naprijed i nazad, trkački, defanzivno je jak, a i tehnički. Slično kao Edgar Davids nekada i El Guerrero je istinski fudbalski raritet :mrgreen: . Tu je sa njim i Schweini koji je također univerzalan igrač, ali kroz posljednjih nekoliko godina je ipak dobio jasnu ulogu u sredini terena i nema ga više na krilu ili bliže golu, zna se šta tačno igra, dok je recimo Gerrard u ozbiljnijim fudbalskim godinama kao jedan od klasičnih predstavnika Box-to-box igrača.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 16 apr 2013, 13:55

Johny je napisao/la: Jah stvarno mu je jaka konkurencija u tom prikazu veznjaka.Cak je drugi i Marchisio :lol:
Drugi je Marchisio, a treći Pogba, onda ide par praznih mjesta.
Johny je napisao/la: Sto se tice ovog sto je stavio vise smajlija nego slova....
Apsolutno je smajli jedini logičan znak na nebuloze kvazi znalaca, onakve bruke se ne pišu svaki dan.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 16 apr 2013, 13:59, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 16 apr 2013, 13:55

Motta bi njih pojeo :mrgreen:
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

Brajkula
Kontakt:

Post Postao/la Brajkula » 16 apr 2013, 13:57

Johny je napisao/la:@ Brajkula

Bayern vas nije izdominirao u napadu nego na sredini.Dakle Juve nije mogao prenjeti loptu i da je htio.Pirlo zatvoren i izrsena markacija sa 2 igraca na njemu koji ga obljetaju sa vertikala = Juventus 0 golova ;)
Na žalost moram da govorim o Pirlu u prošlom vremenu, videlo se protiv ekipe sa jakim presingom koliko je on u stvari spor. Sledeća sezona mu je verovatno i poslednja na vrhunskoj sceni, posle toga kapiram da će da se opari u nekom Katru itd. U dvomeču ga nigde nije bilo, nigde, svaki duel izgubio, nijednu loptu nije dao, a i kada se nekako za njega napravio prostor da on prosledi one njegove vanvasionske lopte toliko je sporo delovao da su ga Švajni i Gustavo pristizali sa leđa i lagano mu oduzimali lopte, naravno on je završio na travi. Pirlo je BOG fudbala, zaista jeste, ali se plašim da ga vreme jede.

No to nije tema da ne širimo. Možeš reći kako god i gde god da je Bajern izdominirao, ja sam ti napisao razlog, a to je da to nije zbog toga što je MVP Juveov slabijeg kvaliteta od Bajernovog veznog reda, već zbog toga što Juventus nema napadača jakog na lopti.
Što se Vidala tiče vidim idu neka upoređivanja sa Ćavijem, Ćabijem, Švajnštajgerom....alo ljudi pa ne mogu se ti igrači međusobno porediti jer se ne radi o istim tipovima igrača. Vidala moramo porediti sa igračima njegovog tipa, dakle box to box igračima i tu mi padaju na pamed Kedira, Buskets, Mikel, Kerik, Luis Gustavo i co. verovatno postoji neki bolji od ovih nabrojanih ali ne mogu da ga se setim. Dakle, Vidal je u toj kateogiriji klasa, no1, bez govora, nema tu raspravljanja i nije mi jasno odakle vam je sve ovo palo na pamet, da osporavate Vidala, čovek izdominirao ove godine, verovatno igrač sezone u Seriji A.
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 16 apr 2013, 13:59

Pogba je napisao/la:
Johny je napisao/la: Jah stvarno mu je jaka konkurencija u tom prikazu veznjaka.Cak je drugi i Marchisio :lol:
Drugi je Marchisio, a treći Pogba, onda ide par praznih mjesta.
:idea: babuka Pogba ce na kraju da bude igrac zbog kojeg ce juve komotno moci da igra sa dva vezna 4 u odbrani i 4 u napadu :D
Dakle 4- jedan igrac da malo pomogne pogbi, POGBA- 4 u napad :D koja je ono zvijer :D :D :D :D :D

31 31 31 31 31 31 31

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.