Niti jedna prognoza da će neko nekog nakantat u duelu Bayern-Barca nije realna. Ja očekujem knap duel, knap rezultate, izuzev ako se dese nepredviđene stvari na terenu. Ja vjerujem u pobjedu Bayerna u prvom susretu, samo što nisam siguran da možemo se sačuvat da ne primimo gol, ali svaka pobjeda je po meni zadovoljavajuća jer pametnom igrom možemo ga uvalit na Nou campu. S nulom odigrat kući , ne primit ga nikako, bilo bi idealno naravno i drastično povećalo šanse za prolaz dalje. Jedna stvar je još bitna, ko prvi povede u ovom duelu, to će biti za njega nevjerovatno bitno, možda i presudno. Zato se nadam da Bayo neće otići u zaostatak, jer onda bi to bio ogroman posao pred ekipom da se tu vrati.....Većinu drugi stvari o ovom duelu sam pisao, tako da sad nema se tu nešto puno novo reći. Jedino što će se o postavci igre i taktikama diskutovat, a to više pred samu utakmicu.
Sad se treba okrenut večerašnjoj utakmici, gdje priželjkujem i vjerujem u uvjerljivu pobjedu. Potrošit malo snage i živaca na ovaj susret bilo bi idealno. Nekako Vukovi jesu solidna ekipa, ali oni nemaju baš prava sredstva da se odupru Bayernu. Jedino se mogu nadat jako lošoj večeri naše ekipe i perfektnoj svojoj večeri, tad bi ko mogli se nečemu nadat. A ja se nadam da će naši igrači biti na visini zadatka i od početka zapet. Fenomenalna je to onda stvar ako budemo nadomak i drugog trofeja. Svi vjerujemo u osvajanje Kupa, ali neće on sam od sebe doći....Tako da se nadam ozbiljnosti ekipe...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland