Dres reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

maxuz baxuz
Kontakt:

Re: Dres reprezentacije BiH

Post Postao/la maxuz baxuz » 08 apr 2013, 07:23

Denizmare je napisao/la:
maxuz baxuz je napisao/la:Po cemu nas je to Legea "izhebala" i "izblamirala"? Da to mozda nisu za neku utakmicu zaboravili da isporuce dresove pa smo morali na pijaci kupovati laznjake samo da bi imali sta obuci? Ko je to od nas forumasa procit'o ugovor pa da moze da govori da se Legea nije pridrzavala istog da bi smo imali razloga da ga raskinemo? Ako dresovi nisu bili bas po mjeri svakom igracu to nije Legeina greska. Mi (NFSBiH) smo, kao Lihtenstajn, San Marino i Andora, sami narucivali dresove iz njihovog kataloga i ako su nekima bili veliki to je do narudzbe. Ako se novi ugovor napise i u njemu istakne da se prave individualni dresovi 100% sam siguran da nebi bili nista losiji od ovih marki za kojima neki bale k'o mala djeca.
Evo ja cu ti reci sta ne valja kod njih!
Stavimo na stranu npr velicinu i dizajn,o tome necu,ali daju ti dres sa prevelikim logom firme (velicina loga je propisana od uefe kolika smije biti) pa su prije tekmi morali ljepiti one kocke tamnije prego loga sjecas li se.
E sad da je to bilo u jednoj tekmi pa hajde,ali 10 puta pa puno je brate. Hebo te prizvodjac koji ne ispunjava osnovne propise sta i kako na dresu smije biti.
Druga stvar brojevi koji se lijepe,dakle ne dobijes dres sa originalnim brojevima (kao djeca smo kupovali takve u Sarajci),a njihova velicina prilagodjena slabovidnim osobama.
Trece, dres od jedne a sorts od druge garniture (pa nismo FK Hrid).
Cetvrto, na klupi igraci,strucni stab i ljekari svi u razlicitim trenerkama (kako iste izgledaju necu ni govoriti,ko yassa birvaktile). Reci mi da li je ovo tacno sto sam napisao?
Dakle meni licno je svejedno koja je marka dresa adidas,nike,puma,joma,legea vazno je da ispunjava bar minimum potreba jedne reprezentacije,da bar i trenerka i dres izgleda NOV,a ne da je ofucan jer ti nove ne salju.
Cinjenica je da legea ne ispunjava ni minimum minimuma,po meni ovo ne bi proslo ni za ekipu koja igra na turniru kafica jer ponavljam, ti u tom dresu i trenerci predstavlja DRZAVU,koja je marka..meni je potpuno svejedno...
Sve je to uredu sto si ti napis'o, ali ja opet kazem to je do narudzbe. Da u ugovoru pise da Legea treba da dizajnira posebne dresove samo za nas, sto ocigledno nije slucaj, onda bi mogli da pricamo kako nas Legea hebe u zdrav mozak. Ovako ja licno nemogu nijednu losu rijec reci na njih. Da se razumijemo, ni meni se ne svidjaju dresovi bog zna sta, ali ja krivicu svaljujem na nas savez.

dadnan
Kontakt:

Post Postao/la dadnan » 08 apr 2013, 14:56

Ma legea moze kad hoce. Eno gledo sam maloprije dresove koje smo imali protiv Francuza. To je jedina tekma u kojoj mi se svidjaju nasi dresovi. Lijepo su odradjeni sa malo detalja na gornjem dijelu i onom crtom sa strane, i nije sav jednobojan jer je donji dio odnosno sorc plav i savrseno se sve uklapa, cak i nijansa plave je super. Znaci mogu kad se potrude. Znali su da ce taj mec bit gledan u svijetu pa su poslali dresove da valja.
Tako da sa jednim jos ozbiljnijim ugovorom mislim da bi mogli imati ekstra dresove. I ja se nadam da ce svakako promijeniti da vise ne bude legea, ali prvenstveno bi volio da urade po narudzbi ko god to bude.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 08 apr 2013, 15:15

dadnan je napisao/la:Ma legea moze kad hoce. Eno gledo sam maloprije dresove koje smo imali protiv Francuza. To je jedina tekma u kojoj mi se svidjaju nasi dresovi. Lijepo su odradjeni sa malo detalja na gornjem dijelu i onom crtom sa strane, i nije sav jednobojan jer je donji dio odnosno sorc plav i savrseno se sve uklapa, cak i nijansa plave je super. Znaci mogu kad se potrude. Znali su da ce taj mec bit gledan u svijetu pa su poslali dresove da valja.
Tako da sa jednim jos ozbiljnijim ugovorom mislim da bi mogli imati ekstra dresove. I ja se nadam da ce svakako promijeniti da vise ne bude legea, ali prvenstveno bi volio da urade po narudzbi ko god to bude.
Pa dobro, zar ti stvarno mislis da nas savez ne moze dogovoriti da se isti ti dresovi isporucuju i sada? Nije bas da su na njima Swarovski kamencici pa da je Legei frka onakve dresove raditi i dalje za nas :roll:

Dajte ba malo sagledajte realno situaciju. Nama je vazdan neko drugi kriv.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 apr 2013, 00:45

Denizmare je napisao/la:
maxuz baxuz je napisao/la:Po cemu nas je to Legea "izhebala" i "izblamirala"? Da to mozda nisu za neku utakmicu zaboravili da isporuce dresove pa smo morali na pijaci kupovati laznjake samo da bi imali sta obuci? Ko je to od nas forumasa procit'o ugovor pa da moze da govori da se Legea nije pridrzavala istog da bi smo imali razloga da ga raskinemo? Ako dresovi nisu bili bas po mjeri svakom igracu to nije Legeina greska. Mi (NFSBiH) smo, kao Lihtenstajn, San Marino i Andora, sami narucivali dresove iz njihovog kataloga i ako su nekima bili veliki to je do narudzbe. Ako se novi ugovor napise i u njemu istakne da se prave individualni dresovi 100% sam siguran da nebi bili nista losiji od ovih marki za kojima neki bale k'o mala djeca.
Stavimo na stranu npr velicinu i dizajn,o tome necu,ali daju ti dres sa prevelikim logom firme (velicina loga je propisana od uefe kolika smije biti) pa su prije tekmi morali ljepiti one kocke tamnije prego loga sjecas li se.
E sad da je to bilo u jednoj tekmi pa hajde,ali 10 puta pa puno je brate. Hebo te prizvodjac koji ne ispunjava osnovne propise sta i kako na dresu smije biti.
Druga stvar brojevi koji se lijepe,dakle ne dobijes dres sa originalnim brojevima (kao djeca smo kupovali takve u Sarajci),a njihova velicina prilagodjena slabovidnim osobama.
Cetvrto, na klupi igraci,strucni stab i ljekari svi u razlicitim trenerkama (kako iste izgledaju necu ni govoriti,ko yassa birvaktile). Reci mi da li je ovo tacno sto sam napisao?
Dakle meni licno je svejedno koja je marka dresa adidas,nike,puma,joma,legea vazno je da ispunjava bar minimum potreba jedne reprezentacije,da bar i trenerka i dres izgleda NOV,a ne da je ofucan jer ti nove ne salju.
Cinjenica je da legea ne ispunjava ni minimum minimuma,po meni ovo ne bi proslo ni za ekipu koja igra na turniru kafica jer ponavljam, ti u tom dresu i trenerci predstavlja DRZAVU,koja je marka..meni je potpuno svejedno...
E ovo je da prostis jedna od najvecih gluposti koju sam procitao. ;)
Svaki ali bas svaki klub na ovome svetu racunajuci i Real,Barcelonu,United pogotovo je znao igrati u razlicitim garniturama dresova,i cak i da ne menjaju to nije stvar Legee vec same reprezentacije i dogovora. ;)

Ovo igraci,strucni stab,lekari u razlicitim trenerkama,ni to nije Legea kriva vec opet strucni stab koji izabere u cemu je njemu ugodno.

Voleo bih samo sa jedne strane da dodju Nike ili Adidas umesto Legee,a to je samo da se smejem ovima koji govore da bi te marke i dresovi koje bi BiH dobila od istih bili na nivou ovih Legeinih samo zato sto pise Nike ili Adidas pored drzavnog grba. Umesto da ljudi traze sto kvalitetnije dresove za igrace i da sto manje paznje obracaju na izgled oni se brinu da li pise Legea ili pise Nike. :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 apr 2013, 00:53

Mislim da ga nisi razumio tu. Kako sam ja shvatio mislio je da su kombinirali dres i sorc od sadasnje i stare garniture, tj aktuelni dres i stari sorc. Ne vjerujem da je mislio da se kombinuju dvije aktuelne garniture, tj domaca i gostujuca.

maxuz baxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz baxuz » 12 apr 2013, 09:28

Meni je najveca komedija kad neko kaze da smo protiv Francuske imali najbolje dresove, a to je jedina utakmica (koliko ja znam) gdje smo kombinovali garniture (bijelu i plavu, odnosno domacu i gostujucu) i to one za koje su vecina ovdje govorila da su k'o pidzame. Igrom slucaja Francuska ima kontra kombinaciju i odjednom nam pidzame od dresova postadose svjetska klasa. :roll:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 12 apr 2013, 09:31

nadam se da cemo dobiti neku normalnu marku dresova kada odemo na prvenstvo, ovo legea je bas porazavajuce isto kao da pise abidas :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 12 apr 2013, 10:14

Misljenja sam da ova trenerka koja je prezentirana protiv Grcke moze dobiti prodju .
BosnaE

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 apr 2013, 11:14

Bijela trenerka je fantastična, ne samo da može dobiti prođu.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Zel
Kontakt:

Post Postao/la Zel » 12 apr 2013, 11:23

slika
slika

Listam nešto Legein katalog, i ovi mi se baš dopadaju, zajebani su nekako!
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 12 apr 2013, 14:38

Devil je napisao/la:
Denizmare je napisao/la:
E ovo je da prostis jedna od najvecih gluposti koju sam procitao. ;)
Svaki ali bas svaki klub na ovome svetu racunajuci i Real,Barcelonu,United pogotovo je znao igrati u razlicitim garniturama dresova,i cak i da ne menjaju to nije stvar Legee vec same reprezentacije i dogovora. ;)

Ovo igraci,strucni stab,lekari u razlicitim trenerkama,ni to nije Legea kriva vec opet strucni stab koji izabere u cemu je njemu ugodno.

Voleo bih samo sa jedne strane da dodju Nike ili Adidas umesto Legee,a to je samo da se smejem ovima koji govore da bi te marke i dresovi koje bi BiH dobila od istih bili na nivou ovih Legeinih samo zato sto pise Nike ili Adidas pored drzavnog grba. Umesto da ljudi traze sto kvalitetnije dresove za igrace i da sto manje paznje obracaju na izgled oni se brinu da li pise Legea ili pise Nike. :roll:
Kao prvo,moras znati sta je garnitura dresa.Da li je do nas ili do legee ne znam,znam da ne ispunjavaju ni minimum kriterija,jer da je tako ovo se sigurno ne bi desavalo.
Drugo,glupost je upravo to sto si ti napisao,Real,Barcelona i dr nikad ne igraju u dresu jedne garniture,a sortsu druge (nadji sliku pa dokazi,ali ja mislim da ti pojma nemas sta je garnitura).
Trece,ako si me vec citirao i odgovaras onda procitaj do kraja post,a ne da lupas o markama dresova jer nisam nigdje rekao da bi trebala biti ova ili ona.Naprotiv,samo da je dostojna jedne reprezentacije,a ne da se krpe kockicama njihovi nedostatci.Marka dresa me ne zanima previse...

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 12 apr 2013, 14:41

Donnie Darko je napisao/la:Mislim da ga nisi razumio tu. Kako sam ja shvatio mislio je da su kombinirali dres i sorc od sadasnje i stare garniture, tj aktuelni dres i stari sorc. Ne vjerujem da je mislio da se kombinuju dvije aktuelne garniture, tj domaca i gostujuca.
Upravo tako,hvala brate....

BOSNABAYERN
Kontakt:

Post Postao/la BOSNABAYERN » 15 apr 2013, 20:19

Znali ko kad ce se otvorit **** na http://www.nfsbih.ba" onclick="window.open(this.href);return false;?

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 18 apr 2013, 23:21

Prema ekskluzivnim informacijama koje dobijamo od naših dobrih izvora, LEGEA, sponzor opreme naše fudbalske reprezentacije BiH će u junu ove godine izdati potpuno novu i kvalitetniju opremu za naše reprezentativce, u nastavku saznajte zašto i zbog čega.
Nogometni/Fudbalski savez naše države Bosne i Hercegovine ima ugovor i partnerstvo sa LEGEA proizvođačem sportske opreme do 2014.godine kada se igra Svjetsko Prvenstvo u Brazilu.
LEGEA je osnovana 1990.godine u gradu Pompei, država Italija. Jedna je od najpopularnijih sportskih brendova. Oni imaju veliku 'brigu' da li će naši iz saveza produžiti ugovor sa njima, ili ćemo u Brazil ići u opremi nekog drugog proizvođača sportske opreme.

S ciljem da privuku naše reprezentativce i tim našeg nogometnog saveza da produže ugovor sa njima do daljnjeg, spremaju veliku ponudu u junu ove godine.

Naime, napraviti će potpuno novu kolekciju opreme sa jako kvalitetno odrađenim detaljima, koji će kako kažu mnogo oduševiti sve u Bosni i Hercegovini. Trenutna oprema koju koristimo nema neki kvalitet, i nije urađena prema vrhunskim standardima. Ostaje nam da vidimo šta će se desiti, i šta će odlučiti ljudi iz naše nogometne kuće.
Sa jednog drugog foruma. :D

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 27 apr 2013, 08:43

maxuz baxuz je napisao/la:Meni je najveca komedija kad neko kaze da smo protiv Francuske imali najbolje dresove, a to je jedina utakmica (koliko ja znam) gdje smo kombinovali garniture (bijelu i plavu, odnosno domacu i gostujucu) i to one za koje su vecina ovdje govorila da su k'o pidzame. Igrom slucaja Francuska ima kontra kombinaciju i odjednom nam pidzame od dresova postadose svjetska klasa. :roll:
Ne znam odakle ti ovo ali znam da nisi u pravu, nijansa plave boje sorceva je svijetlija od gostujuce garniture, znaci nije uopste ista boja, pogledaj bolje...

Sent from my LT22i using Tapatalk 2
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 04 maj 2013, 12:17

slikaLjiljane volim za mene je to jedina zastava al nikako ne ide na ovaj dres i one 2 zvijezdice ne predstavljaju nista pa su suvisne kad bi se to uklonilo bio bi bas lijep dres ...

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 04 maj 2013, 12:18

Ne treba nam žuta boja na dresovima pobogu. Pogotovo ne zvijezde iznad grba , nismo osvojili svjetsko prvenstvo :lol:

KOLASINAC
Kontakt:

Post Postao/la KOLASINAC » 04 maj 2013, 12:20

viKK je napisao/la:Ne treba nam žuta boja na dresovima pobogu. Pogotovo ne zvijezde iznad grba , nismo osvojili svjetsko prvenstvo :lol:
jedna zvijezda za kolasinca druga za spahica da se zna da imamo dva rusilca

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 04 maj 2013, 12:31

KOLASINAC je napisao/la:
viKK je napisao/la:Ne treba nam žuta boja na dresovima pobogu. Pogotovo ne zvijezde iznad grba , nismo osvojili svjetsko prvenstvo :lol:
jedna zvijezda za kolasinca druga za spahica da se zna da imamo dva rusilca
ma znam obojica su legende i rušilci ali neće drugi skontati za šta služe te zvejzdice , po tome ispadne da brazil ima pet rušilca , iako nikad neće imat seu kolašinca pravog rušilca

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 06 maj 2013, 18:16

grgr je napisao/la:slikaLjiljane volim za mene je to jedina zastava al nikako ne ide na ovaj dres i one 2 zvijezdice ne predstavljaju nista pa su suvisne kad bi se to uklonilo bio bi bas lijep dres ...
E jedino da se vratis u '93 mogo bi igrati sa ovakim dresovima

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Arnelv52, HariTz, Zglavkar i 51 gost.