Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 14 apr 2013, 23:55

Dvadeset i tri godine ... Za nekog samo beznačajan broj godina, ali za navijače Liverpoola beskonačno dug period patnje i traženja istine i pravde za 96 anđela. Na današnji dan se obilježava 24. godišnjica najveće tragedije u historiji engleskog nogometa, tragedije koja je bolna rana svakog navijača Liverpoola, tragedije na Hillsboroughu. Bio je 15. april 1989. godine. Tog kobnog 15. aprila Liverpool je igrao polufinale FA Cupa protiv Nottingham Foresta, a prva greška koja je načinjena u organizaciji te utakmice je da su navijačima Liverpoola dodjelili manju tribinu od tribine koja je bila namjenjena za navijače Nottingham Foresta, iako se znalo da će ih biti više. Autobusi kojima su navijači došli iz Liverpoola su kasnili zbog radova i kontrola na putu, te su navijači stigli pred stadion tek desetak minuta prije početka utakmice, kada su već stotine navijača bili okupljeni ispod tribine. S obzirom da se početak utakmice bližio policija je morala da reaguje, a nažalost reagovala je na najgori mogući način. Misleći da će riješiti problem time što će pustiti tek pristigle navijače napravili su kardinalnu grešku. Kada je policija otvorila ulaz, masa je navalila da uđe unutra i tada je nastao haos. Navijači koji su bili na kraju snažno su gurali prema naprijed, a s obzirom da su tada engleski stadioni imali zaštitnu čeličnu ogradu, grupa navijača koja se nalazila iza nesvjesno je pokušavajući da se ugura na tribinu pritiskom gurala navijače koje su se nalazili ispred prema ogradi. Dok su se navijači iza gurali, oni ispred su umirali ... Utakmicu je prekinuo policajac koji je, nakon što je vidio da navijači ispadaju kroz otvor prema terenu ili da rijetke sretnike uspijevaju izvući gledaoci koji se nalaze preko ograde, utrčao na igralište i sudiji naredio prekid utakmice. Policajci i obezbjeđenje su pokušavali pomoći priklještenima i prebaciti ih preko zaštitne ograde, a naročito su bile potresne scene kada su beživotna tijela mnoge djece i tinejdžera polagali na teren. Bilo je prekasno. A znate šta je najgore od svega ? Za ovu tragediju nije bila optužena policija i loša organizacija, bili su optuženi navijači Liverpoola! Devedeset i šest nevinih ljudi je stradalo, a dvadeset i tri godine za tragediju svu krivicu su svaljivali na navijače Liverpoola. Dvadeset i tri godine su navijači Liverpoola bili optuženi da su u pijanom stanju izazvali tragediju. Novine “The Sun” su išle do te mjere da su tvrdile da su navijači Liverpoola urinirali i pljačkali mrtve. Dvadeset i tri godine su navijači tražili istinu koja bi skinula ljagu s njihovog imena. I dočekali. Dvadeset i tri godine je trebalo da izađe na vidjelo ono što su navijači Liverpoola oduvijek znali, da nisu krivi za šta im se na teret stavljalo sve te godine. Dokumenti koji su bili skriveni godinama pokazali su da je policija zakazala, a da su mediji lagali o pravim krivcima i uzrocima nastanka tragedije. Izašlo je na vidjelo da se 41 ljudski život mogao spasiti da su policija i hitna pomoć reagovali na vrijeme. Izašlo je na vidjelo da je loša sigurnost na stadionu, neadekvatna reakcija policije i spora reakcija vozila hitne pomoći glavni uzrok najveće tragedije u historiji engleskog nogometa. Izašlo je na vidjelo najveće zataškavanje i falsifikovanje istine u historiji Velike Britanije! Nakon ove tragedije uvedena je obaveza da svi stadioni budu potpuno sjedeći, a to je pomoglo klubovima da se oslobode ostataka huligana, koji su dugo mučili fudbal na ostrvu. To je pomoglo i da se promjeni navijačka struktura, jer su bezbjedni stadioni doveli do veće posjete žena i djece fudbalskim utakmicama. Nažalost, devedeset i šest anđela su bila žrtve ovakve promjene ...

"Porodice nisu smjele da čekaju ovoliko dugo da bi saznale istinu, a pogrešno je što je policija mijenjala izvještaje i na taj način optužila navijače. Njen pokušaj da izbjegne odgovornost za najveću sportsku nesreću u Britaniji i prebacivanje krivice na navijače Liverpoola je dvostruka nepravda" izjava je Davida Camerona, sadašnjeg premijera Velike Britanije.
I nakon dvadeset i četri godine navijači traže pravdu za svoje najmilije. Oni neće odustati dok se ne kazne odgovorni za ovu tragediju. Oni neće zaboraviti Margaret Thatcher(nedavno preminula) za sve što je uradila da zataška istinu, oni neće oprostiti The Sun –u koji je navijače Liverpoola proglasio krivcima za tragediju i optužio ih da su gazili i pljačkali mrtve. Oni nikad neće odustati jer devedeset i šest anđela zaslužuju da počivaju u miru. A znate kako kažu: „Možda je pravda spora, ali je dostižna”, tako vjerujem da će doći dan kada će krivci za najtragičniji dan u historiji Liverpoola biti kažnjeni, jer devedeset i šest nevino stradalih osoba zaslužuju pravdu, a ona će doći kad-tad !

DON’T BUY THE SUN ! WE HAVE 96 REASONS FOR THE TRUTH !
JUSTICE FOR THE 96 ! YNWA
slika

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 15 apr 2013, 00:10

slika
Open in new tab *

JUSTICE FOR THE 96 ! YNWA !
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 15 apr 2013, 00:21

slika

The Sun se, koliko ja znam, cak i izvinio zbog nekih laznih natpisa. Pa jel` iko iz policije ikada odgovarao? Nije koliko ja znam. Sramota velika za kraljevinu. Popisam im se na cijelu vlast i zemlju ako jedna ovakva tragedija moze proci nekaznjeno a za istu se okriviti, izmedju redova, i ljudi koji su izgubili zivot.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 15 apr 2013, 00:24

JFT96!
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 15 apr 2013, 00:25

Danas bi mogli malo odmoriti od teme, nešto kao minuta šutnje, samo dan bez teme. U znak poštovanja. :cry:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

youngredcomps
Kontakt:

Post Postao/la youngredcomps » 15 apr 2013, 00:46

ja samo da objavim koju sliku i pridrzavam se rizinog prijedloga.Nadam se da ce i ostali izdrzati "minutu sutnje"
slika

slika
Steven Gerrard: ''Ja ne nosim Liverpool u srcu, ja ga nosim u duši jer srce će jednom stati, a duša je vječna!.'

VahaCFC
Kontakt:

Post Postao/la VahaCFC » 15 apr 2013, 08:47

slika
Keep the Blue Flag Flying High !

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 15 apr 2013, 08:55

slika

JFT96!

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 15 apr 2013, 09:36

slika
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 15 apr 2013, 16:05

Carrol se vraca u Liverpool,zbog Fair Play-a West Ham nece biti u mogucnosti da kupi Carrola zato sto je preskup...Ovo je potvrdio Sam Allardyce..

slika
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 apr 2013, 16:14

RIP 96 :(

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

nummaLFCŽ
Kontakt:

Post Postao/la nummaLFCŽ » 15 apr 2013, 18:47

Govor vlasnika Evertona, svaka mu cast, najezio sam se.

[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: nummaLFCŽ, dana/u 15 apr 2013, 18:51, ukupno mijenjano 1 put.
F.K. Željezničar
Liverpool F.C.

Rođen sam 1992. godine i kao svi klinci imao sam prvu ljubav, moja prva ljubav bio je Željo !

fsdghdsfs
Kontakt:

Post Postao/la fsdghdsfs » 15 apr 2013, 18:50

rio_Ferdy88 je napisao/la:RIP 96 :(

slika
Trend casual oblačenja nije izumro do danas, štaviše, popularniji je nego ikad.
Volim te Željo !

Hajde Laaaaazareee ...

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 15 apr 2013, 18:59

slika

:!:
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 15 apr 2013, 19:37

Šta reći ? :cry:

slika

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 15 apr 2013, 20:56

JFT96
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 15 apr 2013, 22:06

96 <3
Walk on, with hope in your hearts.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 16 apr 2013, 11:11

ima srce i ovaj suarez bas ga nose emocije. ja sam prije mislio da je samo na terenu ovakav.
You are someone else I am still right here

youngredcomps
Kontakt:

Post Postao/la youngredcomps » 16 apr 2013, 11:28

http://sulia.com/footy/soccer/f/e8c6562 ... 5c5d4199c/" onclick="window.open(this.href);return false;
imali bi odbranu u rangu stoke citya. :mrgreen:
Steven Gerrard: ''Ja ne nosim Liverpool u srcu, ja ga nosim u duši jer srce će jednom stati, a duša je vječna!.'

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 16 apr 2013, 12:30

Sretan rođendan velikom Rafi Benitezu. :D

slika

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.