FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 14 apr 2013, 22:46

Komsije cestitam na tituli.

Nama preostaje da se nadamo nekom atraktivnom u EL, ima Liverpool, Inter... :D
NEW YORK - PARIS - PECKHAM

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 14 apr 2013, 22:48

I ovaj nas direktor,sramotan potez.Ostavku treba dati.
1946

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 14 apr 2013, 22:53

Head je napisao/la:I ovaj nas direktor,sramotan potez.Ostavku treba dati.
ne kontam te covjek sve radi u interesu Sarajeva,pa i ovo...trebate mu se zahvaliti na tome...
Amare hvala ti...

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 14 apr 2013, 22:53

sta je Dino skrivio?

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 14 apr 2013, 22:53

Svaka čast Horde 8-)

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 14 apr 2013, 22:57

@sarajlijaTM

te slike nigdje nema i nije fino to sto radis. hinja si ;)

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 apr 2013, 23:03

Kako biti objektivan i na objekrivan nacin sagledati ovu danasnju situaciju? Kako da je realno sagleda neko cije je otac bio broac Armije BiH,ciji je otac ranjavan vise puta,ciji je otac 4 godine proveo na brdima od svoje porodice?Kako prihvatiti to da zastava jedine legitimne Armije tijekom ratnih sukoba,Armije koja je predstavljala sva tri naroda nekome smeta i da neko manipulise sa njom?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 14 apr 2013, 23:04

Alfa_Muzijak je napisao/la:@sarajlijaTM

te slike nigdje nema i nije fino to sto radis. hinja si ;)
da ne idemo vise u off,rekao sam da odustajem,a prevrti malo bolje,naci ces
haj' zdra'o jufkice

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 14 apr 2013, 23:06

Sabinho je napisao/la:Kako biti objektivan i na objekrivan nacin sagledati ovu danasnju situaciju? Kako da je realno sagleda neko cije je otac bio broac Armije BiH,ciji je otac ranjavan vise puta,ciji je otac 4 godine proveo na brdima od svoje porodice?Kako prihvatiti to da zastava jedine legitimne Armije tijekom ratnih sukoba,Armije koja je predstavljala sva tri naroda nekome smeta i da neko manipulise sa njom?
druze tim parolama i zastavama nije mjesto na stadionima. Ako su ti momci vec tolike patriote neka finansijski ili bilo kako drugacije pomognu tim borcima koji su se borili za nasu domovinu a svi znamo da su oni na rubu egzistencije ! ( ovo je samo jedan od nacina da se pokaze taj patriotizam)
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 14 apr 2013, 23:08

BluesForever je napisao/la:Sabahudin Topalbećirević o incidentu na Koševu.

Legendarni sportski komentator Sabahudin Topalbećirević, popularni "Baho" dao je na svom Facebook profilu komentar na odluku suca večerašnje utakmice da ne nastavi susret dok se transparent sa natpisom "Armija R.BiH" ne skine s tribine.

Bahin komentar objavljujemo u cjelosti:

"Nisam pristalica bilo kakvih trasparenata ali pitam je li transparent "Armija Republike BiH" vrijeđa nekoga i odakle pravo dotičnom sucu da prekida meč na Koševu? Pa šta je ovo. Kao kada bi u bivšoj Jugoslaviji zbog transparenta "JNA" neko prekinuo meč, zapravo čovjek na Koševu traži da se skloni i uvjetuje time nastavak susreta. Skandal, za mene. Piše se prijava ako on misli da zbog toga treba i onda Nogometni savez odlučuje ako ima o čemu. Ovo je sramno i ovo više nema smisla kako se svako živ poigrava sa Bosnom i Hercegovinom.

Smijemo li biti Bosanci i Hercegovci, uopšte? Smijemo li voljeti svoju zemlju? Smijemo li biti patriote svoje zemlje gdje smo rođeni, gdje radimo, gdje boravimo... Ja sam rođen i odrastao u Sarajevu sa Bošnjacima, Srbima i Hrvatima i nema hvala dragom Bogu problem sa nacionalizmom, niti sam ga ikada imao, iako se zna šta je sve Sarajevo preživjelo, kroz šta je sve prošlo kao i BiH.

Fudbal i generalno sport može da spoji i približi ljude jedni drugima ali definitivno i da razdvaja. Cilj sudije na Koševu je bio da prekine meč da se ukalja obraz i FK Sarajeva i grada i države. Siguran sam u tako nešto, kao što sam siguran da mnogi svim silama i svom snagom žele da osujete i naš savez i našu reprezentaciju kako ne bi vidjela Brazil. I biće još toga, biće još pokušaja da se unese nemir među klubove, u savez pa čak i naše igrače koji igraju vani ali sve to čitaju i prate. Siguran sam da je to manji dio Bosne i Hercegovine, da su to ostaci i otpaci posljednji preostali i da se mi nećemo predati i da ćemo pokazati snagu jer Bosanci imaju snagu ogromnu, i ne daju se tako lako.

Mi moramo biti jači, jedinstveniji, sa stavom jer ljudi bez stava ne znaju ni gdje pripadaju a kamo li šta drugo. Sve zabraniti transparente sa bilo kakvim obilježjima i organizator treba da snosi posljedice ali dolijevati ulje na vatru, tražiti da se meč prekine, uslovljavati a to nisu tražili igrači Leotara onda je to zlonamjerno i sa ciljem. Nebitni su ovdje bodovi, pobjeda ovdje govorim u ime Bosanaca i Hercegovaca koji vole ovu zemlju. A njih je sigurno većina bez obzira na nacionalnost."

evo kontranapada evo velike prilike vodi Željezničar ;)
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 14 apr 2013, 23:08

BluesForever je napisao/la:Sabahudin Topalbećirević o incidentu na Koševu.

Legendarni sportski komentator Sabahudin Topalbećirević, popularni "Baho" dao je na svom Facebook profilu komentar na odluku suca večerašnje utakmice da ne nastavi susret dok se transparent sa natpisom "Armija R.BiH" ne skine s tribine.

Bahin komentar objavljujemo u cjelosti:

"Nisam pristalica bilo kakvih trasparenata ali pitam je li transparent "Armija Republike BiH" vrijeđa nekoga i odakle pravo dotičnom sucu da prekida meč na Koševu? Pa šta je ovo. Kao kada bi u bivšoj Jugoslaviji zbog transparenta "JNA" neko prekinuo meč, zapravo čovjek na Koševu traži da se skloni i uvjetuje time nastavak susreta. Skandal, za mene. Piše se prijava ako on misli da zbog toga treba i onda Nogometni savez odlučuje ako ima o čemu. Ovo je sramno i ovo više nema smisla kako se svako živ poigrava sa Bosnom i Hercegovinom.

Smijemo li biti Bosanci i Hercegovci, uopšte? Smijemo li voljeti svoju zemlju? Smijemo li biti patriote svoje zemlje gdje smo rođeni, gdje radimo, gdje boravimo... Ja sam rođen i odrastao u Sarajevu sa Bošnjacima, Srbima i Hrvatima i nema hvala dragom Bogu problem sa nacionalizmom, niti sam ga ikada imao, iako se zna šta je sve Sarajevo preživjelo, kroz šta je sve prošlo kao i BiH.

Fudbal i generalno sport može da spoji i približi ljude jedni drugima ali definitivno i da razdvaja. Cilj sudije na Koševu je bio da prekine meč da se ukalja obraz i FK Sarajeva i grada i države. Siguran sam u tako nešto, kao što sam siguran da mnogi svim silama i svom snagom žele da osujete i naš savez i našu reprezentaciju kako ne bi vidjela Brazil. I biće još toga, biće još pokušaja da se unese nemir među klubove, u savez pa čak i naše igrače koji igraju vani ali sve to čitaju i prate. Siguran sam da je to manji dio Bosne i Hercegovine, da su to ostaci i otpaci posljednji preostali i da se mi nećemo predati i da ćemo pokazati snagu jer Bosanci imaju snagu ogromnu, i ne daju se tako lako.

Mi moramo biti jači, jedinstveniji, sa stavom jer ljudi bez stava ne znaju ni gdje pripadaju a kamo li šta drugo. Sve zabraniti transparente sa bilo kakvim obilježjima i organizator treba da snosi posljedice ali dolijevati ulje na vatru, tražiti da se meč prekine, uslovljavati a to nisu tražili igrači Leotara onda je to zlonamjerno i sa ciljem. Nebitni su ovdje bodovi, pobjeda ovdje govorim u ime Bosanaca i Hercegovaca koji vole ovu zemlju. A njih je sigurno većina bez obzira na nacionalnost."
Odlično napisano. ;)
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 14 apr 2013, 23:12

Alfa_Muzijak je napisao/la:
sta je Dino skrivio?
Otis'o do navijaca i rek'o im da skole parolu ko zadnji picic umjesto da pravi pritisak na sudiju i delegata.
Armija BH je legalna tvorevina i nije postojao znaci nikakav pravni nacin da se ukloni.
Jos dos'o pred navijaca i baca neke price kako je Osim kupio sudije.Kupi i ti ili izadji u medije a nemoj ko zadnji picun bacati lovacke.
Sve mi se gadi,bolje 0-3 ali stati uz svoje navijace nego ovako se osramotiti.
Ma fuj.
1946

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 14 apr 2013, 23:13

Head je napisao/la:Otis'o do navijaca i rek'o im da skole parolu ko zadnji picic umjesto da pravi pritisak na sudiju i delegata.
Armija BH je legalna tvorevina i nije postojao znaci nikakav pravni nacin da se ukloni.
Jos dos'o pred navijaca i baca neke price kako je Osim kupio sudije.Kupi i ti ili izadji u medije a nemoj ko zadnji picun bacati lovacke.
Ma fuj.
sta ce drugo jadnik :lol:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 14 apr 2013, 23:14

Head je napisao/la:
sta je Dino skrivio?
Otis'o do navijaca i rek'o im da skole parolu ko zadnji picic umjesto da pravi pritisak na sudiju i delegata.
Ma fuj.
Ovo dino rekao ,ne mogu da vjerujem da od njega idu te price :o .

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 14 apr 2013, 23:15

Sabinho je napisao/la:Kako biti objektivan i na objekrivan nacin sagledati ovu danasnju situaciju? Kako da je realno sagleda neko cije je otac bio broac Armije BiH,ciji je otac ranjavan vise puta,ciji je otac 4 godine proveo na brdima od svoje porodice?Kako prihvatiti to da zastava jedine legitimne Armije tijekom ratnih sukoba,Armije koja je predstavljala sva tri naroda nekome smeta i da neko manipulise sa njom?
Prijatelju, te zastave nemaju mjesto na tribinama. Za zastavu BiH (sa ljiljanima) sam uvijek, jer je to ostavstina nasih predaka, ali za zastave armija nisam. Ako neko hoce da pomogne nekome imaju razna udruzenja, od Majki Srebrenice, bivsih logorasa, djece sehida, boraca ili invalida, penzionera, i svih tih ljudi koji su na marginama drustva. Ako neko hoce da im pomogne, a u stanju je, to se vrlo lako moze uraditi, ali ovo nije nacin. Utakmica je prekinuta i ja sam za to da svaka bude prekinuta, taman da se radilo o zastavi Armije R BiH, jer sportska borilista ne trebaju biti poligon za politiku. Dajte da gledamo fudbal, kada je fudbal, a ne politiku. Pogledaj malo oko sebe, najbolje zive oni kojima je rat donio bogatstvo. Ovo njima odgovara, kao sto i odgovara da ta zastava bude na tribinama. Vjeruj mi, obisao sam Balkan uzduz i poprijeko, pa znam sta pricam. Ljudi se svugdje bore sa istim nedacama kao i ti, kao i svi, a na racun politike mnogi lesinari zive. Isti oni prijatelju, koji su se obogatili u ratu. I u BL, Sarajevu, Mostaru, itd. Ovo sve ti pise neko, ciji je otac poginuo u toj istoj Armiji.
Sport je lijek za tijelo i duh.

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 14 apr 2013, 23:16

tako nam je kako nam je,i meni je stari bio po liniji citav rat,al mi moramo skontati da samo skodimo nasim klubovima sa ovakvim stvarima,evo vidim pljuju Dinu kao da je on nesto kriv,al nigdje veze...horde su digle trans,ok,al ono kasnije je bas bezveze,natezanje sa Dinom,a ne sa sudijom...kolko god nas bolilo,samo nanosimo stetu svojim klubovima...
Amare hvala ti...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 apr 2013, 23:20

Sve dok je Irfo tu i amateri (Izuzev Hadzije i Torlaka), nema napretka kamoli titule ;)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 apr 2013, 23:21

terabajt je napisao/la:Ovo dino rekao ,ne mogu da vjerujem da od njega idu te price :o .
Njegova prica od pocetka sezono samo je neko zaboravio napisati jos nesto sto Dino kaze a to je neka kupovacemo i mi. Hljeba mi lik je obolio radi uspjeha Zelje paranoican je do bola ako bi se obratio pravim ljudima siguran sam da bi ga zadrzali na lijecenju.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 14 apr 2013, 23:22

Head je napisao/la:
sta je Dino skrivio?
Ma fuj.
jel to fakat reko,ili si ti popizdio pa napisao ovo?
Amare hvala ti...

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 14 apr 2013, 23:24

Sabinho:Kako biti objektivan i na objekrivan nacin sagledati ovu danasnju situaciju? Kako da je realno sagleda neko cije je otac bio broac Armije BiH,ciji je otac ranjavan vise puta,ciji je otac 4 godine proveo na brdima od svoje porodice?Kako prihvatiti to da zastava jedine legitimne Armije tijekom ratnih sukoba,Armije koja je predstavljala sva tri naroda nekome smeta i da neko manipulise sa njom?
Storm:
Prijatelju, te zastave nemaju mjesto na tribinama. Za zastavu BiH (sa ljiljanima) sam uvijek, jer je to ostavstina nasih predaka, ali za zastave armija nisam. Ako neko hoce da pomogne nekome imaju razna udruzenja, od Majki Srebrenice, bivsih logorasa, djece sehida, boraca ili invalida, penzionera, i svih tih ljudi koji su na marginama drustva. Ako neko hoce da im pomogne, a u stanju je, to se vrlo lako moze uraditi, ali ovo nije nacin. Utakmica je prekinuta i ja sam za to da svaka bude prekinuta, taman da se radilo o zastavi Armije R BiH, jer sportska borilista ne trebaju biti poligon za politiku. Dajte da gledamo fudbal, kada je fudbal, a ne politiku. Pogledaj malo oko sebe, najbolje zive oni kojima je rat donio bogatstvo. Ovo njima odgovara, kao sto i odgovara da ta zastava bude na tribinama. Vjeruj mi, obisao sam Balkan uzduz i poprijeko, pa znam sta pricam. Ljudi se svugdje bore sa istim nedacama kao i ti, kao i svi, a na racun politike mnogi lesinari zive. Isti oni prijatelju, koji su se obogatili u ratu. I u BL, Sarajevu, Mostaru, itd. Ovo sve ti pise neko, ciji je otac poginuo u toj istoj Armiji.

Hvala ti na ovom postu.nisam ostao bez oca u tom **** ratu ali mi je sestra ostala udovica .šura poginuo kod hadžije na dobrinji i gle čuda nije bio kako to danas vele bošnjak.bio čovjek samo bosanac.Niko njegovu djecu danas ne pita ni za šta osim majke naravno.ovo je fudbal a ne politika.Dosta manipulacije nad ovom današnjom mladosti
Zadnja izmjena: reks, dana/u 14 apr 2013, 23:27, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, atomskaNavika, bhfanatic14, Bilosta, nedimmmm1337, plisek, Posejdon i 54 gosta.