Zna li iko kakav je ovaj malac?Ima li nekog hajra od njega?Mislim sto se tice kvalitete
Mladi napadač Basela i budući Zmaj za
Seferagić: Cijela Švicarska je slavila prolazak Basela, želim igrati za BiH
Fudbaleri Basela su napravili najveći evropski uspjeh u historiji kluba pobjedom protiv Tottenhama nakon boljeg izvođenje jedanaesteraca i plasmanom u polufinale Evropske lige.
Rođen u Švicarskoj
Javnost u BiH je nešto manje upoznata sa činjenciom da na St. Jakob-Parku nastupa i jedan mladi bh. fudbaler, 18-godišnji Admir Seferagić, rođen u švicarskom Kantonu Aargau, ali čiji su roditelji porijekolm iz Cazina.
"Fudbal sam počeo igrati sa šest godina u lokalnom klubu, da bih prešao u Basel sa 15 godina. Igrao sam za U 16 tim, zatim U17 i U18, a od ljeta sam prekomandovan u drugi tim", kaže na početku razgovora za SC mladi Seferagić.
"Igram na poziciji napadača, mada često igram i na poziciji krila i desno i lijevo", ističe igrač Basela, koji nam je priznao da je njegov idol Cristiano Ronaldo, a da mu je Real omiljeni klub.
Debitovao za prvi tim
Iako ima samo 18 godina, Seferagić je već ima priliku i da debituje za prvi tim Basela, a ponekad trenira i sa prvom ekipom.
"Igram za drugi tim Basela, ali treniram ponekad i sa prvim timom. Igrao sam već tri puta za prvu ekipu. Dva puta u prijateljskim utakmicama i jednom u Švicarskom kupu. Na ljeto ću razgovarati sa čelnicima kluba i vidjeti koja je opcija najbolja za mene, jer konkurencija je vrlo jaka."
Polufinale protiv Chelseaja
Basel će u polufinalu Evropske lige igrati protiv još uvijek aktualnog prvaka Evrope, londonskog Chelseaja.
"Pobjedu protiv Tottenhama i plasman u polufinale slavila je cijela Švicarska, a ne samo navijači Basela. Svima je bilo drago, a sada slijedi duel protiv Chelseaja u kojem se nećemo tako lako predati, iako su Englezi favoriti. Protiv Tottenhama i prošle godine protiv Manchester Uniteda smo pokazali sa se možemo nositi i sa najjačim evropskim ekipama", ističe Seferagić.
BiH jedina opcija
Neizbježna tema razgovora je i reprezentacija BiH, a Seferagić ističe da želi obući dres Zmajeva.
"Moja velika želja je da u budućnosti zaigram za reprezentaciju BiH. Imao sam ponudu Švicarskog saveza da igram za njih, ali zbog administrativnih poteškoća to je teže izvodivo. Bez obzira na to, moj izbor je BiH, a ne Švicarska i nadam se da ću jednog dana dobiti poziv prvo za mladu reprezentaciju, a u budućnosti i za A tim", zaključio je mladi napadač Basela u razgovoru za
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!