FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Romariooo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Romariooo » 13 apr 2013, 01:42

nista druze effe, predlazemo da napisemo malo opsirniju analzu, tj. predvidjanje toka utakmice, ali onako ozbiljno, bez zahebancija, pa da vidimo ko je ozbiljni poznavalac fudbala i ovih nasih klubova, cisto dakle onako sa fudbalskog tehnicko-taktickog aspekta, pa kom opanci, kom obojci, ja cu to napisati sutra kad budem imao vremena, fina na tenane, a napisi i ti, pa cemo da vidimo kako ce to izgledati u konacnici

za ovog cozeta sto ga buni kako su mi neki postovi izuzetno pismeni, a neki izuzetno nepismeni, to je zbog toga sto nekad pisem kad sam na poslu i radim dvije-tri stvari istovremeno, pa fulam slova i sl

uglavnom, moze to romariooo naravo i ozbiljnije puno, vidjecemo, ovo sto se zahebavam, tj podhebavam necije postove je zato sto su toliko smijesni da nema smisla ozbiljno odgovarati na to, a da se fino primijetiti da nikad niti jedan imalo normalniji post ismijavao, uglavnom je to moja reakcija ne necije nevjerovatne izvale, podcjevnjivanje kluba za koji navijam, podhebavanja i pogrdnog odnosa prema klubu koji zasluzuje postovanje i divljenje i sl

to sto pisem na bayernovoj temi vise nego na barcinoj sasvim je slucajno, letimicno pregledam forum, sta mi prvo zapadne za oko pogledam, ako se tu uhvati neka rasprava tu i pisem kad imam kad, nekad ovako imam kad raspravljati, a nekad i po dva -tri mjeseca ne napisem nista na temi bayerna niti gledam uopste,a to sto effe sad misli da ja patim zbog bayerna, pa se na tu pricaju i neki drugi bavarci naivno, to je drugi par opanaka

napisat cemo dakle ozbiljne analize, ali konkretne stvari, nema samo suplju demagogiju tipa podjednak sanse, moze ovako ali moze i onako, statistika kaze ovo ono.. pricat cemo ozbiljno, vidjecemo ko ce vise toga pogoditi, pa cemo onda poslije utakmica slatko ismijavati jedni druge, kad vidimo ko je u stvari bolji poznavalac i prognozer
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 13 apr 2013, 02:18

Romariooo je napisao/la:zadnji susret ova dva protivnika obiljezilo je demoliranje bayern u prvih pola sata kad su kobasicari popili 4 komada, sto je jedna od najvecih poderochina u modernoj istoriji lige prvaka

pa de mi reci da li si ti normalan??? Ako toliko pratis nogomet,koliko tvrdis da pratis, sjeti se samo utakmice prije koju smo mi igrali prije nego sto smo naletili na vas, ako me dobro sjecanje sluzi u ovo doba noci, a necu pretrazivati, mi smo igrali sa Sportingom iz Lisabona i uvalili smo im mozda nekih 7 komada...

PA TI MENI SAD RECI DA LI SI NORMALAN!!!

Vidim pises kako je Bayern outsider protiv Barcelone!!!

Opet na ovu konstataciju ide pitanje, DA LI SI NORMALAN???

Pa vi niste mogli tvrditi da je PSG outsider protiv Barce,a kamoli to reci za nas... joooooj majko, znao sam znaci 100% da ces ti pokazati svoje pravo lice kada dodje do duela izmedju FCB i FCB, zato sto si cijelo vrijeme izdizao Bayern iz razloga sto ostale ti ekipe nisu bile zanimljive i nisu ti bile dostojan protivnik, ajmo tako reci.
Sada kad je FCB izvukla Bayerna, ti si se bukvalno sasrao u gacice, ali to ne das da se vidi na nacin sto ces ti odmah napasti iiii Barcelonu proglasiti hegemonijom...

Daj popusti nas i iiidi na temu Barce ;)
Stern des Südens

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 13 apr 2013, 02:23

Ja iskreno boga molim da Puyol bude igrao protiv Bayerna,jer u ionako smijesnoj odbrani Uefalone taj panj bi bio plus za nase napadace,lik je presmijesan igrac :lol: :lol: :lol:

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 13 apr 2013, 02:31

anelbavarac je napisao/la:Ja iskreno boga molim da Puyol bude igrao protiv Bayerna,jer u ionako smijesnoj odbrani Uefalone taj panj bi bio plus za nase napadace,lik je presmijesan igrac :lol: :lol: :lol:
Ma apsolutno je nebitno ko ce u njihovoj odbrani igrati... njihova odbrana naspram naseg napada, sigurno nece moc oduprijeti se!

Mi naspram njihove odbrane imamo jaci napad!!! I poprilicno sam ubijedjen da cemo im zabiit vise golova nego oni nama!!!
Stern des Südens

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 apr 2013, 02:36

U svojoj kolumni za BILD Kaiser savjetovao Bayern da se konsultiraju sa Guardiolom pred utakmice sa Barcelonom...U ovoj situaciji mi je pravo zao Heynckesa, iako licno mislim da isti nije Bog zna kakav trener.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 13 apr 2013, 02:40

amerosm je napisao/la:U svojoj kolumni za BILD Kaiser savjetovao Bayern da se konsultiraju sa Guardiolom pred utakmice sa Barcelonom...U ovoj situaciji mi je pravo zao Heynckesa, iako licno mislim da isti nije Bog zna kakav trener.
Pa dobro, to malo novinari dizu na veci nivo. Ali budimo sigurno da je svima, pa i Jupp-u najbitniji uspjeh Bayern-a a da li ce savjet doci od Pepa ili nekog treceg to je sasvim svejedno!
Stern des Südens

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 13 apr 2013, 02:42

proFCB je napisao/la:
anelbavarac je napisao/la:Ja iskreno boga molim da Puyol bude igrao protiv Bayerna,jer u ionako smijesnoj odbrani Uefalone taj panj bi bio plus za nase napadace,lik je presmijesan igrac :lol: :lol: :lol:
Ma apsolutno je nebitno ko ce u njihovoj odbrani igrati... njihova odbrana naspram naseg napada, sigurno nece moc oduprijeti se!

Mi naspram njihove odbrane imamo jaci napad!!! I poprilicno sam ubijedjen da cemo im zabiit vise golova nego oni nama!!!
Upravo tako,ma nema sta ovaj Bayern je nesto posebno ove godine ova ekipa ima i glavu i rep ima trenera,ekipu sirinu,ma sve sto je neophodno za jedan tim da uzme sve moguce trofeje ove sezone,ova ekipa je jednostavno posebna u svim pogledima i mi navijaci Bayerna jednostavno moramo biti optimisti i to ogromni,jednostavno mora se vratiti ono izgubljeno finale prosle godine i dan danas ne mogu da shvatim kako nismo uzeli klempu ali imam osjecaj da nas ni jedna Barcelona ne moze zaustaviti ove sezone u toj namjeri.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 13 apr 2013, 02:47

:oops: :roll: :shock:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 13 apr 2013, 02:52

Klempo ce doci nama, kad-tad, dal ove sezone ak ne onda slijedece. Jer sto ti kazes imamo sve sto je potrebno ne da osvojimo jednom klempu, nego da ga osvojimo u narednih nekoliko godina par puta.

Ova ekipa je zasluzila, i siugran sam da ce krunisati svoj vrh sa trofejem lige prvaka, a nakon toga dolazi EP i SP...
Stern des Südens

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 13 apr 2013, 02:57

M4kaveli je napisao/la:
sta nije? nevidjena rupa,ogromna sansa Bayerna,naravno ako bude igrao sto se iskreno nadam :D

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 13 apr 2013, 08:32

Yebo te ovaj Jajern jaci od Barce na svim pozicijama izgleda :roll:

Ne tako davno vi ste za poluvrijeme na Camp Nou znali primiti 3 komada pa je utakmica na Alianz Areni bila iskljucivo revijalnog karaktera.
Sanse su 55-45 za Bayern radi losije forme Barcelone ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 13 apr 2013, 08:42

Romariooo je napisao/la:nista druze effe, predlazemo da napisemo malo opsirniju analzu
dok se ne pojavi effe, uzecu si za slobodno i analiziracu igru farse 8-)

tekma je pocela....
farsa krece sa svojom ljiga-ljagom...
valdez do piketa, pike do pujola, pujol do valdeza, valdez do piketa...
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
:lol: :lol:

sto se tice prve tekme, ma barca nece osutat na bayin gol 8-)
i nate kaj?
jedva cekam da vidzam koji je igrac korisniji za svoju ekipu 8-)
riberi za bayu, il mesi za farsu.
misljenja sam da ce riberi izdominirat farsinu zadnju liniju
dok ce farsin laboratorijski stakorcic - mesituljak, napumpan svim mogucim nedozvoljenim sredstvima, nabit svoj nevidljivi ogrtac. 8-)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

BKwizard
Kontakt:

Post Postao/la BKwizard » 13 apr 2013, 09:09

Johny je napisao/la: Ne tako davno vi ste za poluvrijeme na Camp Nou znali primiti 3 komada pa je utakmica na Alianz Areni bila iskljucivo revijalnog karaktera.
Sanse su 55-45 za Bayern radi losije forme Barcelone ;)

http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... index.html
Zadnja izmjena: BKwizard, dana/u 17 sep 2014, 11:10, ukupno mijenjano 1 put.
NK Bratstvo Bosanska Krupa
Nottingham Forest FC

"Gudison Park jе njihova tvrđava, njihov dom. Nе trеba im vеći, jеr imaju ono što su nеki olako ispustili – osеćaj pripadnosti nеčеmu što trajе 122 godine. Trajaćе i daljе."

CroCHEF
Kontakt:

Post Postao/la CroCHEF » 13 apr 2013, 10:11

Dakle, završi se i taj ždrijeb. Kuglice u Nyonu u polufinalu spojile su Bayern i Barcelonu. Neki možda nisu zadovoljni izvlačenjem, ali šta je tu je. Barcelona? Hm, definitivno momčad sa vanserijskim igračima i magičnom igrom. Zaista mehlem za oko. Naravno, i Bayern je u vrhunskoj formi ove sezone i stoga očekujem spektakl u oba meča.

Uh, nova era nam i ne donosi neke pozitivne memorije vezane za Barcelonu. Upravo se sjetih posljednjeg međusobnog meča i debakla na Camp Nou rezultatom, 4:0. Zaista smo tada bili rastavljeni na proste faktore i potpuno su zasluženo prošli igrači Blaugrane. Ali, naravno, to je sve prošlost. Gledamo u budućnost i nadamo se pozitivnom ishodu u ova dva meča i prolazu Bayerna. Biće spektakularno. 8-)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 13 apr 2013, 11:11

Bilall je napisao/la: Tacno tako. Grijese ljudi. Za preiskusni Bayern pitanje terena nije bitno.
Cak cu reci da se bolje partije pruzaju u gostima sto je cinjenica.
Rummenigge je danas izjavio:
"Mislim da to što igramo kod kuće u prvom meču predstavlja malu prednost za nas, uprkos popularnom vjerovanju da je to mana. Videli smo to protiv Juventusa u četvrtfinalu. Svi su pričali da je to veoma loše po nas, ali mi smo odigrali odličnu utakmicu na svom terenu, pa smo rasterećeni mogli da otputujemo u Italiju."

Ozren je napisao/la:Rumenige izjavio kako je Barcelona favorit, mislim da bavarci bespotrebno favoriziraju katalonce, ako ne shvataju da je Bayern ove godine na nivou Barcelone, ako ne i bolji onda tesko da mogu proci.
Ja mislim da je to dio nekog psihickog rata kako bi rasteretio svoje igrace.

Neutralan88 je napisao/la:ma kakav Mandzukic :lol:
fakat ja ne znam jel lik 1 pogodak dao momacki, sve nesto sa 2-3 metra mu servirano :D

on je prosjecan igrac poput Podolski nekad što je bio u Bayernu, Gomez je institucija za Mandzu ;)
Iako se slazem da je Gomez institucija za Mandzukica i mislim da bi Gomez ove godine bio tri puta bolji nego prethodne dvije,ali tako potcijeniti Mandzukica mogu samo oni koji nisu gledali utamice Bayerna ove sezone.
Najbolju odbranu Italije,heeeej najbolju odbranu ITALIJE je izludjivao.

rob do bagro je napisao/la:Kakav gomez, lik ne zna ni prediblati igraca a kamoli da se zalaze za momcad, nek je on frizuricu napravo to je bitno.
slika
slika

NYKnicks Fan je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:bla bla bla barcelona najbolja bla bla bla
Vi ste Bog, Allah, Mekka, Buda, Isus Krist. Svemoguca barcelona. Skonatli smo, haj sad cao.
zaboravio si HEGEMONIJA. :mrgreen:
#miasanmia

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 13 apr 2013, 11:36

PatrickBateman je napisao/la:
anelbavarac je napisao/la:Znaci Uefalona :)

Ovde nema favorita to je jasno,za nas je hendikep sto prvu igramo kod kuce mislim da je bolje po nas bilo da smo prvu tekmu gosti, ali sta je tu je.moramo vjerovati u ovu ekipu i ako odigramo sa 100% svojuh mogucnosti uvjeren sam da mozemo proci
Pa Barca je jedina od polufinalista koja nije dala gol iz ofsajda :lol:
http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A ... =RAQE9OAW0" onclick="window.open(this.href);return false;

Jesi siguran?? :lol: :lol: :lol:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 13 apr 2013, 12:07

Velike utakmice nas čekaju protiv bajern minkena, sjajan protivnik, sve ove godine naše dominacaje igrali smo protiv izuzetno jakih protivnika naravno, ovaj bayern je uz united iz vremena kad smo ih dobili u finalu u rimu, kad su imali ronalda, ovaj bayern je dakle najjaca ekipa protiv koje smo uopšte igrali.

Snaga bayerna je ogromna, ekipa koja ima glavu i rep, dobro se brane, odlicno napadaju, kompletna ekipa u svakom smislu predvodjena velikim majstorom heykensom. Kako ce heykens postaviti ekipu u mecevima protiv nas, to je sad veliko pitanje, pretpostaviti je da neće puno mijenjati tu uobičajenu igru bayerna, dakle, cvrsta odbrana, kontrola lopte i igre i napadi kad god se ukaže prilika za to. Ne vjerujem da ce bayern srljati, iskusan trener kao heykens to nece dozvoliti, a iskusni igraci na terenu svakako ce znati njegove ideje provesti u djelo.

Eh sad, jedno je igrati protiv svih drugih ekipa, a potpuno je drugacije kad ti je protivnik barcelona, to je ekipa potpuno drugacija od svih drugih, stil igre je toliko specifican, heykens ako misli proci mora napraviti neke stvari koje ne pravi protiv drugih protivnika.

Najveća i odlučujuća bitka ovog dvomeča biće vodjena na sredini terena, onaj ko uzme tu prevlast, vjerovatno ce u finale, poznato je koliko je baca jaka u posjedu,prakticno nedodirljiva, ne moze tu ni bayern definitivno napraviti cudi i imati veci posjed, ali ako uspiju i priblizno parirati, onda su oni u prednosti. Posjed lopte i pressing, to su najbitnije stvari u ovom dvomechu, tu ce biti najvise borbe i nadmudrivanja, obje ekipe to odlicno rade, a analizirat cemo malo i opsirnije

Bayernov vezni red cinit ce najvjerovatnije gustavo,martinez i sweinsteiger, kod barce sergio, xavi i iniesta, bice tu pomaganja naravno, messi u ovakvim bitnim utakmicama se povlaci nazad i fakticki i on igra nekog playmakera, vjerovatno ce to raditi i ribery. Ta bitka ce i presuditi, ali vec tu vidimo koliko je tu zapravo barca jaca, dok je bayernova sredina uglavnom radnicka, kod barce tu imamo nevjerovatan kvalitet i umijeće, xavi i iniesta su puno nadmocniji tehnicki, jos kad se tu vrati messi i ponu da rade svoju cuvenu kombinatoriku, mozemo reci sa sigurnoscu da ce to odvijati na nacin da ce barca tu diktirati igru, a da ce igraci bayerna biti prisiljeni da zaganjuju protivnika, diktiranje igre od strane bayerna prakticno je nemoguca misija jer za to im fale barem dvojica tehnicki prejakih igraca

Veoma bitna stvar je i pressing, i to ce biti jedan od odlucujucih faktora, obje ekipe to rade odlicno, medjutim u tom pogledu ove sezona barca je zabiljezila ogroman pad, koliko ce se vratiti toj staroj dobro navici vidjecemo, ako ne odigraju taj pressing kao sto znaju, bayern ce biti jako opasan. Pressing koji barca radi kad to radi kao sto zna je strasan, tri napadaca i dva centralna vezna, 5 igraca izuzetno brzih napadaju kao ose i protivnik tu nema mogucnost da organizuje smislen napad. U ovim susretima gdje je barca odigrala ispod ocekivanja, upravo je izostao taj pressing , protivnik je uspio napraviti nekoliko napada i to je odmah opasnost.

Igra i bayern odlican pressing, no i u tom dijelu inferiorni su odnosu na barcelonu koja ima jednostavno vise brzih igraca koji su u stanju to praviti, ta borba na sredini terena, kontrola lopte i pressing nakon sto se lopta izgubi, to su po meni dakle dvije odlucujuce bitke ovog dvomecha

No ne mora ni to znaciti toliko za konacan rezultat, ima i drugih stvari koje su bitne, trener bayerna zna da tesko moze u ovim segmentima parirati pa ce se vjerovatno okrenuti nekim drugim stvarima, koristice veliki potencijal svojih krilnih igraca, tako moguce i da svjesno inicijativu prepusti barci, vezni red da stoji u zoni i ceka, da se ne pokusava nadigravati, nego da blokiraju prostor i da svaku loptu guraju brzo prema naprijed i da ceka da krila nesto naprave, ona klasicna igra na kontru dakle

Sta ce od toga heykens izabrati ostaje da se vidi, no treba uzeti u obzir i to kako ce barca igrati, mislim da ce to biti kao u doba pepa, u ovakvim utakmicama, i barca ce igrati dosta opreznije nego inace, bekovi nece ici puno naprijed, vidjecemo dakle kako i barcna odbrana moze izgledati beton kad ne igraju visoko, i kad recimo alves i alba umjesto da igraju krila, igraju klasicne bekove, ne ledjima bayernovim krilima i tako blokiraju svaku kontru, barcina odbrana itekako zna biti beton, samo kad su svi igraci skoncetrisani na odbranu

Uglavnom, ocekujem dominaciju barce na sredini terena, milion pasova, bayern postavljen nesto kao milan, malo dublje na svojoj polovini i ceka se kontra. Ako barca prva uspije probiti odbranu i povesti, onda i bayern krece ofanzivno totalno, uvali li bayern prvi, onda krece barca frontalno naprijed, sve do tada, gledat cemo nadmudrivanje i strpljivu igru, u kojoj barca takodje ima neku prednost, jer ima magove iniestu i messija koji su u stanju napraviti neki visak, dok ko bayerna to moze uglavnom samo ribery
Ima tu jos bitnih stvari koje treba analizirati,skok igra u kojoj bayern ima ogromnu prednost, jos dosta stvari ima gdjeje bayern jaci, al drugom prilikom
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 13 apr 2013, 12:10

M4kaveli je napisao/la:
Znaci,ovo je broj 2 do sada,da i ovo citiram i arhiviram.
Samo vi nastavite :D
Keep walking.

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 13 apr 2013, 12:16

Prognoza za danas, 4:0 sa kombinovanim sastavom.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 13 apr 2013, 12:57

:o :shock:

slika
Agieren statt reagieren

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.