FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

mandraX
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la mandraX » 12 apr 2013, 17:48

secer je napisao/la:ma sve na belo tj. real. 8-)
dakle, ti biras, amidza poklapa.
slika

:mrgreen:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 apr 2013, 17:49

Barcelona je kalibar koji ima taj trio Iniesta-Xavi-Messi.....Messi je mađioničar nad mađionačarima, ljepota ga gledat....Iniesta svojom lucidnošću može često napravit presudan potez. Xavi najbolji kreativac, kad je u top formi.
Samo ni Xavi ni Iniesta nisu u top formi. Messiju opet nikad ne znaš, on odigra jednu utakmicu, nema ga nigdje, narednu bljesne i protiv njega moraš imat perfektan plan i perfektno ga realizovat. Ako ne ide sve perfektno, onda moraš imat sreće. Jedna je bitna stvar još, Barca izuzetno dobro zna uljuljkat protivnike i ima dobro tempiranje forme, jer sjetite se samo Barce u Milanu i Barce u revanšu protiv iste ekipe.

Bayernove prednosti: fantastičan presing, kompaktnost (izuzetna), borbenost i požrtvovanost do vrhunca, jer u ovom segmentu je Barca mekana ekipa. Znači mora se ići oštrije, na takav stil će Barci igrači odgovarat valjanjem, padanjem i glumatanjem. Zato su sudije u oba susreta bitni.
Njemačka je već na SP isključila bila Messija, to je sad ko neki plus. Međutim, ne može se sve skoncentrisat na Messija , jer onda ostavljaš ovoj drugoj dvojici pomenutih prostora za magiju. Mora se to izbalansirat.
Ostali plusevi Bayerna: bolji golman, bolja odbrana, bolji trener.....Vezni red je za nijansicu Barcin bolji i nekako tu imaju više kreativaca, tehničkog potencijala. Sami špic je trenutno i teško uporedit, jer Barca i nema puno klasičnih napadača, faktički samo Villa. Ofanziva je sve u svemu dobra, ali ako kažemo da je u toj ofanzivi Messi onda bi tu bila prevada na njihovu stranu.

Pošto vidimo da su sve nijanse, onda bi ova kompaktnost , borbenost i velika fizička snaga Bayernove ekipe mogla biti jako bitna. Ali je bitno odigrat fantastično u odbrani protiv njihove ofanzive.

U odbrani mi imamo sad malo drugačiji problem, ako vezni red tu ne pomogne i ako se tu ne uštima, onda problema mogu imati Dante i Van Buyten, jer nisu toliko brzi (posebno Belgijanac tu ima deficita). E sad da sam na Juppovom mjestu, tu bi imao dilemu dal ići s Boatengom ipak. S njim opet imamo problem da napravi jednu dvije krucijalne greške i eto ti problema. Al nadat se da će to Juppko dobro posložit i da će i taktički nadmudrit Villanovu. Protiv Juvea je Juppko taktički bio vrh, vrhova... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 12 apr 2013, 17:54

mandrle, to j oto 8-)
sad stvarno, brez truna zayebancije.
nadam se da se sjecate da sam men se cini pocetkom ove il koncem prosle godine napiso da ce real osvojit.
sto se tice nj. igrackog kadra, ak bismo ih uporedili sa barcom il bayom, moram rec da se radi o golom prosjeku.
il ima neko da vjeruje kako bi neki od jozinih pulena upo u bayernov udarni elf :?
jedino ako bi rona preso u vr napada, pa da zaigra umjesto mandze.

murinjo je taj koga se treba bojat. cova je genije.
ce vidimo kak ce natamburat domuzare ;)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 apr 2013, 18:00

Romariooo je napisao/la:
effe se ponasa kao da je ova tema njegova 1/1 heh, sve kontam kad ce mi poceti pisati da trebam i placati marku po postu koji napisem na ovu temu
Kako ćut i naplaćivat kad para nemaš? Takvima se danak ne može naplatit.... ;)
Ti si čovjek željan pažnje, željan da se dokažeš i ti na forumu pokušavaš pravit show-u. Meni taj show ne treba, jer ja imam svoj život.... ;) Kako drugačije objasnit to što ti izneseš neku tvrdnju i bude pogrešna, a ti poslije napišeš da si bio u pravu....... :D Ne držiš se pravila foruma, jer niti jedan post ti nije konstruktivan. Eto ja slagah, jeste možda 10 % postova. Dođeš na pdf Bayerna i pričaš bajke i basne. Uzmi brate pa napiši knjigu bajki i basni i objavi ih pod svojim imenom i prezimenom. Pošto si najpametniji, ne trebaš velika djela pravit pod pseudonimom. Ako budu tad čitane, onda si se našao u tome. A ostavi se pametovanja u onome, u čemu pojma nemaš...A kad nestanu argumenti, onda krenu uvrede. Što se mene lično tiče, mene uvrede nikad ne mogu dotaći, jer odgovorit ću ako hoću, ako neću prešutit ću, samo neću da trpim da neko spama temu bez osnova. Hoću da normalno diskutujem s ljudima s kojima se može diskutovat. A tvoj je cilj ljude ubijat svojim nekim bajkovitim pričama.....A nastavi potragu za Laurom na nekom drugom mjestu (ako ti opšte kontaš poentu ove rečenice..)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 12 apr 2013, 18:11

Romariooo je napisao/la: heh, zucker, cijenim te i ko forumasa i ko covjeka, pravi sagovornik, a nazaloost vecian drugih forumasa nema pojma o fudbalu kao i zivotu uopste, evo recimo effe sad ko fol nece da me prijavi zbog rijeci trabunjanje, pa prijavi majstore zaboli mene, al smijesno je to, pored svih epiteta koje drugi pisu o meni licno i personalno i o barci kao o ciganiji i sl sto podlijezi cak i krivicnom zakonu jer se vrijedjaju prava manjina, sejdic-finci i to, prijaviti organima gonjenja na ovom forumu nekoga ko koristi rijec trabunjanje je smijesno do bola hah, al sto se mene tice prijavljuj, a administracija nek radi sta hoce,
Eto ti ces nekome reci ima li pojma o fudbalu ili zivotu.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Ozren
Kontakt:

Post Postao/la Ozren » 12 apr 2013, 18:26

Rumenige izjavio kako je Barcelona favorit, mislim da bavarci bespotrebno favoriziraju katalonce, ako ne shvataju da je Bayern ove godine na nivou Barcelone, ako ne i bolji onda tesko da mogu proci.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 apr 2013, 18:29

Jupp Heynckes se na danasnjoj konferenciji nakon izvlacenja opravdano naljutio na novinare...Naime jedan od njih ga je pitao hoce li se konsultirati sa Guardiolom pred utakmicu sa Barcom, a na to je dobio sljedeci odgovor:

Respektujte mene i moj rad. Nikad u karijeri nisam analize prepustio nekome drugom, vec sam taj posao uvijek sam obavljao.

Takodjer na tu temu su svoja misljenja dali Klopp i Lattek. Klopp je rekao da se smije kladiti da ce Sammer i Guardiola telefonirati prije utakmice kako bi sto bolje otkrili slobosti Barcelone, dok je Lattek savjetovao Guardiolu da ne daje nikakve savjete i da to ne bi bilo konretno prema Barceloni, i naveo cinjenicu da bi to umanjilo posao Heynckesa u ovoj sezoni.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

sock56
Kontakt:

Post Postao/la sock56 » 12 apr 2013, 18:32

Ovaj Bayern je najjači u Europi i nema se razloga bojati bilo koga!
Ipak treba respektirati Barcu koja je rezultatski najbolji klub zadnjih 5-6 godina, ali ta dominacija bi mogla brzo prestati. Bayernu svakako odgovara da ulogu favorita prebaci na Barcu i onda ih lijepo nagazi.
Izostanak Mandže je veliki hendikep. Ne zato što su Pizzaro ili Gomez slabiji realizatori, već zato što Mandžukić radi strašan posao i kada je lopta kod protivnika.
Prvu utakmicu je važno ne primiti gol i zabiti jedan. Sa tim sam totalno zadovoljan...

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 12 apr 2013, 18:36

ma kakav Mandzukic :lol:
fakat ja ne znam jel lik 1 pogodak dao momacki, sve nesto sa 2-3 metra mu servirano :D

on je prosjecan igrac poput Podolski nekad što je bio u Bayernu, Gomez je institucija za Mandzu ;)

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 12 apr 2013, 18:40

Kakav gomez, lik ne zna ni prediblati igraca a kamoli da se zalaze za momcad, nek je on frizuricu napravo to je bitno. Nama trebaju grizaci a Mandzo je taj upravo, lik se vraca nazad i ucestvuje u odbrani sto malo danasnjih napadaca radi, to je ono sto ga krasi, nije samo fazon cekat u 16-cu, treba malo i za ekipu raditi i boriti se za loptu.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 apr 2013, 18:47

zadnji susret ova dva protivnika obiljezilo je demoliranje bayern u prvih pola sata kad su kobasicari popili 4 komada, sto je jedna od najvecih poderochina u modernoj istoriji lige prvaka

i to je jedan od razlog zbog kojih bi se bavarci trebali s postovanjem odnosti prema hegemoniji

a price da ce sammer pitati pepa za slabosti barce su nebuloze, prvo nekorektno prema sjajnom heykensu, a drugo pep jos uvijek nije uposlenik bayerna i smijesno je ocekivati da bi radio nesto nekorektno prema klubu u kojem je poceo kao djecak, od donosenja lopti, preko igara u omladinskim kategorijama, prvom timu, kapitenska traka, pa onda i trener, klub mu je sve dao, i sad ce ono sve to popljuvati zbog nekog zutalja sammera
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 12 apr 2013, 18:49

Probajte nam uvaliti za 2 sedmice 4 komada, ako ste "toliko" jaki, sta se umisljate koji krac.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 12 apr 2013, 18:55

Romariooo je napisao/la:zadnji susret ova dva protivnika obiljezilo je demoliranje bayern u prvih pola sata kad su kobasicari popili 4 komada, sto je jedna od najvecih poderochina u modernoj istoriji lige prvaka

i to je jedan od razlog zbog kojih bi se bavarci trebali s postovanjem odnosti prema hegemoniji

a price da ce sammer pitati pepa za slabosti barce su nebuloze, prvo nekorektno prema sjajnom heykensu, a drugo pep jos uvijek nije uposlenik bayerna i smijesno je ocekivati da bi radio nesto nekorektno prema klubu u kojem je poceo kao djecak, od donosenja lopti, preko igara u omladinskim kategorijama, prvom timu, kapitenska traka, pa onda i trener, klub mu je sve dao, i sad ce ono sve to popljuvati zbog nekog zutalja sammera
Tebe treba upisati u SOŠ.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 12 apr 2013, 18:57

Romariooo je napisao/la:zadnji susret ova dva protivnika obiljezilo je demoliranje bayern u prvih pola sata kad su kobasicari popili 4 komada, sto je jedna od najvecih poderochina u modernoj istoriji lige prvaka

Zanimljivo je to sto si ti sve postove od izvlacenja danas, napisao na temi Bayerna, niti slova nisi napisao na temi Barcelone.
Dovoljno govori o tebi, dosao si ovdje da provociras i lijecis svoje frustracije.

Da ne govorim da si nepismen, tacnije da se pravis nepismen ( svoje prijasnje postove si pisao kako treba ).

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 12 apr 2013, 19:03

pustite ovog @romaria :lol: :lol:

nismo svi takvi :D
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 12 apr 2013, 19:06

Lillard je napisao/la:pustite ovog @romaria :lol: :lol:

nismo svi takvi :D
Ma znam brate, eno uletim na temu Barce, fkt normala svi, raspituju se za Bayern, povrede i slicno.
Ali ovaj ublehaš ne odustaje.
Napisi jednom da ste sila, najjaci, da cete yebat Bayerna i slicno, ali ne moras 10 puta, dok na temi svog kluba nista ne pises.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 12 apr 2013, 19:07

Ja ne znam sta je tebi sa tom hegemonijom? :roll:
Popusti malo bolan jer nisi zanimljiv vjeruj mi.. Ima nas koji bi da procitamo poneki zanimljiv post na ovoj temi a ti konstantno odvlacis paznju nebulozama.

Sta je najveca poderacina u modernoj historiji Bgt?? 4 : 0? Idi bolan pricaj to maloj djeci.
Jest bilo problem savladati ekipu u kojoj je igrao, Breno, Lell, Oddo, Ottl, i to bez Riberya, Lahma, i Lucia tada..
Ako se budes vracao nazad i u historiju vise je argumenata na Bayernovoj strani jer jos niste pobijedili u Munchenu dok imate zvanicna dva poraza na camp nou od Bayerna, i negativan bilans sa istim pa ti sad nastavi prodavati maglu o historiji ;)
Zadnja izmjena: Bilall, dana/u 12 apr 2013, 19:15, ukupno mijenjano 1 put.

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 12 apr 2013, 19:11

Nek uziva dok moze , parovi polufinala su za mene ocekivani 100% , jednostavno bajern nije mogao ici opet na real , dok su nacionalna polufinala odma na pocetku ispala iz opticaja.
Barsino vrijeme lagano prolazi , ali bez obzira na njih ovdje se iskljucivo pita bavarski div.Bajernov presing je nesto nevjerovatno , u principu cjela koncepcija i masinerija koja neprestano melje je nesto na cemu svako moze pozavidjeti.Izostanak Krosa se mislim nece puno osjetiti u ovom dvomecu , jednostavno bajern ce pozrtvovano na fiziku preuzeti vezni red koliko god to nevjerovatno zvucalo protiv Barselona . Sjecam se dvomeca sa Juventusom koji ima jedan od boljih veznih redova na svijetu , u principu s 5 igraca , jednostavno nisu mogli da predju centar protiv bavaraca.Ako nametnu svoj stil to ce biti to.Izostanak Mandze prvi mec ce mozda biti i plus , jednostavno Gomez je vise klasicni centarfor koji je potreban da se razbije barselona.
Vidjecemo , sigurno zanimljiv mec , bajern ce ulogu favorita prebaciti na barsu i onda napasti , barsa je u fazi eliminacija pobjedila samo jedan mec ali sada za protivnika imaju njemca ;)
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 12 apr 2013, 19:13

Da bude sa srećom... mogu vaši to...

U prvoj tekmi 1:1

u revanšu 1:2 :mrgreen:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 12 apr 2013, 19:22

Ne mozes doci na red od ovog roomaria,lik se raspisao kao da je on popio svu pamet svijeta,jos provocira i daje misljenje imas svoj ciganski forum pa tamo baljezgaj,boli nekog racku za tvoje misljenje tekma je pred nama pa tek po zavrsetku iste mozes baljezgat.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.