FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

AlemC85
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la AlemC85 » 12 apr 2013, 16:08

Romariooo je napisao/la:ohoooo, dugo smo ovo cekali, tome smo se nadali, veliki okrsaj dvije najbolje ekipe u svijetu

odmah primjecujem nerealno veliku dozu samopouzdanja kod kobasicara, fol barca nije puno pokazala do sada u ligi prvaka, kakav danak neiskustvu mladih bavaraca, nasi su najbolje ostavili za kraj, na svojoj kozi ce to osjetiti minhenska mashina

ima bayern svoje adute, ali nedovoljno dobre da zaustave barcu, jest da je odbrana jaca strana bayerna, al zna se sta odlucuje ovakve utakmice, magicni trougao xavi,iniesta i messi, taj trokut donosi prevagu, sve ostao je mane bitno, magicni trougao ce rijesiti i bayerna, i tek tada ce napaljeni i nerealni kobasicari uvidjeti svoje zablude
jaro BAYERN je mašina, možda Messi čini prevagu kada je raspoložen, ali kada njega nema, Barca liči na sasvim nešto drugo...ostali aspekti su na strani BAYERNA, jer 20 godina samo posluju u plusu, organizacijski su besprijekorno organizovani, oni su država za sebe...tiho rade, ali zato su rezultati izvanredni, dok npr. barca i real imaju dosta problema s dugovima, plus na snazi je novo pravilo UEFA-e i FIFA-e o finansijskom fair playu, što znači da i ovaj aspekta ide na stranu bayerna, koji se baš i ne rasipa novcem, kao ova dva pomenuta kluba, tako da će teško i barca i real dovoditi planterano skupa pojačanja, tako da vrijeme radi za bayern, i zapamti, ono što je njemačka ekonomija u svijetu, to bayern postaje u fudbalu...

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 12 apr 2013, 16:12

Romariooo je napisao/la:ohoooo, dugo smo ovo cekali, tome smo se nadali, veliki okrsaj dvije najbolje ekipe u svijetu

odmah primjecujem nerealno veliku dozu samopouzdanja kod kobasicara, fol barca nije puno pokazala do sada u ligi prvaka, kakav danak neiskustvu mladih bavaraca, nasi su najbolje ostavili za kraj, na svojoj kozi ce to osjetiti minhenska mashina

ima bayern svoje adute, ali nedovoljno dobre da zaustave barcu, jest da je odbrana jaca strana bayerna, al zna se sta odlucuje ovakve utakmice, magicni trougao xavi,iniesta i messi, taj trokut donosi prevagu, sve ostao je mane bitno, magicni trougao ce rijesiti i bayerna, i tek tada ce napaljeni i nerealni kobasicari uvidjeti svoje zablude
Eh, ovo se čekalo. :mrgreen:

Al neka, bolje i ovako pa da čovjek barem pohvali da bayern ima bolju odbranu ali sa ogromnim samopouzdanjem a ne ko Juventusovci(čast izuzecima), Bayern favorit, Bayern bolji ali poziciono gledano nigdje Bayo nema šanse. :roll:
Nema puno da se priča, odigrali smo 4 teške knock-out utakmice u LP ove godine a za ovaj dvomeč moramo biti duplo bolji nego u svim tim zajedno.koliko god Barca bila dominantna posljednjih nekoliko godina, nije to više to i sa slobodom mogu reći da su šanse, barem 50-50.
Utakmica koja nama mnogo znači, imamo priliku da napokon pokažemo da smo i zaista najbolja ekipa nove decenije, imamo šansu za novo finale preko Barcelone(a znamo ko su osvajači posljednjih godina, Barcelona ili onaj ko ih izbaci ;) )
Koga ćemo izvući bilo mi je nebitno(nakon dugo vremena bilo mi je sasvim svejedno).Barca, Real i Borussia, ma sve je to u par deka i šanse protiv svake od tih ekipa su praktično iste, pogotovo u polufinalu LP.

Postavlja se pitanje, kako će Jupp igrati u prvoj utakmici?
Mandžin presing koji je prijeko potreban, neće biti tu, zbog sudijske gluposti.Igrat će Gomez najvjerovatnije(I to me nekako raduje zbog toga koliko volim tog čovjeka :D )ali bi možda mogli napraviti neku novu varijantu za Barcu.Igrati ćemo defanzivnije nego inače, to je jasno ali koliko defanzivno, pitanje je.
Možda bi mogli probati sa 3 zadnja vezna(Basti-Martinez-Gustavo) s tim da bi Schweini morao "preorati" teren i igrati "barem" dvije uloge u isto vrijeme.Tada se postavlja treće( :mrgreen: ) pitanje-Thomas Muller.Igrač koji je prevrijedan da bi se ostavio na klupi a opet ako želimo "špica" sa ova 3 vezna to se mora.Svakako da bi u ovom sistemu on mogao biti igrač koji mijenja Maria('rvatskog :D ) u presingu ali skok igra je ponovno problem."Razbijam" glavu raznim varijantama otkako je izvlačenje završilo i svaki put sam na istom:
Jupp zna šta radi i treba njemu da se prepusti, no uvijek ostane ono "ali"(Koje nas je, ruku na srce, prošle godine koštalo)

Sve u svemu, znamo na čemu smo.Dvije utakmice iznad vlastitih mogućnosti moraju biti odigrane ako se želi ta peta titula napokon.Najteži protivnik, ali opet, neko, protiv koga znam, da će se igrati FUDBAL!!!
MIA SAN MIA !!!
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 12 apr 2013, 16:16

schweinsteiger je napisao/la: Mnogi smatraju da je hendikep to sto igramo drugu utakmicu u Spaniji,ali ja mislim da to nama puno vise odgovara.
Bayern je ove sezone uvijek pod pritiskom igrao najbolje,prvenstveno zahvaljujuci Sammeru koji je znao da kanalise taj pritisak zajedno s Juppom i usmjeri ga kako treba.
Tacno tako. Grijese ljudi. Za preiskusni Bayern pitanje terena nije bitno.
Cak cu reci da se bolje partije pruzaju u gostima sto je cinjenica.
Zadnja izmjena: Bilall, dana/u 12 apr 2013, 16:18, ukupno mijenjano 1 put.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 apr 2013, 16:17

effe_sa je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:svako ovdje zna da sam uvijek hvalio bayern, da sam ga proglasio drugom najjacom ekipom na svijetu kad su neki levati mislili da je to real itd, no doslo je vrijeme da se bayern dokazuje protiv ekipe kakvu nikad nije sreo, najbolje ekipe ikada, najboljeg igraca ikada, najboljeg veznog reda ikada, nadajte se vi, postujem ja to, volim i kad vidim svabsku samouvjerenost, ali nazalost pod vas, velik je to zalogaj za vas, tek kad vas pep preuzme, uigra i dodatno pojaca, tek tad cete imati sanse protiv nas, i to prvenstveno zbog pepa i njegovog poznavanja barce, a do tada, nemate ni 20 posto sanse, pred nama je
Nije ti uspjela pila naopako ha??? Svo vrijeme si govorio kako bi Barca najbolje igrala protiv Bayerna, u nadi da će Barca izbjeći Bayern. Ali vidiš s psihologijom si ti tanak , a zato ću ti ja jednom preporučit jednu dobru knjigu kako da svoju psihu usmjeriš u pravom smjeru.......Htio si Romarioo i noćna mora ti se ostvarila..... :lol: :lol: :lol: Sad uživaj u utakmicama.....A svi navijači Barce ovde su se trebali tebe odreći jer si im najviše baksuzluka donijeo svojim izjavama....... ;)
Ali žao mi te, jer puno puta nakon utakmica kukaš, plačeš, pa nekako suosjećam s tobom Romarioo...... :lol:

effe kao i uvijek u svom elemntu, naravno da sam zelio bayerna i prosle sezone i ove, pa javno sam o tome pisao i prije izvlacenja, ne znam o kakvoj toj psihologiji trabunjas, ja za razliku od mnogih forumasa koji pisu diplomatski odmah kazem sta mi je na dusi i srcu, a nije tesko dakle skontati da mislim kako je barca hegemonisticka sila koja se nikoga ne boji, i uvijek zelim sammo najbolje protivnike da igramo protiv njih i da to dokazujemo

bayern smatram poslije nas najjacom ekipom, dugo nismo igrali, zelio sam ovaj susret, pisao sam o tome ceesto, ne znam kako ti dolazis do zakljucka da je mene strah haha, tvoja logija je jedinstvena, ako sam hvalio bayern mislis da ga se bojim heh, hvalio sam bayern jer je dobar i jer mi se svidja njegova igra, hvalim ga i sad iako nam je protivnik, al takodje mislim da su moji izrazito bolji...
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 12 apr 2013, 16:21

Joj ko će ovog smora istrpiti na forumu ...

Najbolje da svi potvrdimo da je Barcelona najjaca i da Bayern ima 0.00001% da prođe pa da odustane ...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 apr 2013, 16:25

Romariooo je napisao/la: effe kao i uvijek u svom elemntu, naravno da sam zelio bayerna i prosle sezone i ove, pa javno sam o tome pisao i prije izvlacenja, ne znam o kakvoj toj psihologiji trabunjas, ja za razliku od mnogih forumasa koji pisu diplomatski odmah kazem sta mi je na dusi i srcu, a nije tesko dakle skontati da mislim kako je barca hegemonisticka sila koja se nikoga ne boji, i uvijek zelim sammo najbolje protivnike da igramo protiv njih i da to dokazujemo

bayern smatram poslije nas najjacom ekipom, dugo nismo igrali, zelio sam ovaj susret, pisao sam o tome ceesto, ne znam kako ti dolazis do zakljucka da je mene strah haha, tvoja logija je jedinstvena, ako sam hvalio bayern mislis da ga se bojim heh, hvalio sam bayern jer je dobar i jer mi se svidja njegova igra, hvalim ga i sad iako nam je protivnik, al takodje mislim da su moji izrazito bolji...
PANIKA, PANIKA.....Koja je ovo nova riječ? Logija????? :lol: :lol: :lol: Hajd sad malo u panici uvrijedi.....To obično najbolje znaš, kad je voda do grla. Tebe da nema, trebalo bi te izmislit.
Pojam hegemonija nemoj upotrebljavat, kad sam ti jednom objasnio šta to znači? Hajd sad malo kreni o politici.... :D Tako se ti čupaš.....Bit će te zabavno čitat u narednom periodu.....A ovo trabunjanje, za sad ti opraštam, nisam te ni prije prijavio, kada su teže riječi padale, jer volim da takve gledam kako se koprcaju......Pogotovo kad nisu u pravu..... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 apr 2013, 16:27

thulkazal je napisao/la:Joj ko će ovog smora istrpiti na forumu ...

Najbolje da svi potvrdimo da je Barcelona najjaca i da Bayern ima 0.00001% da prođe pa da odustane ...
Ovako je baljezgao i o Realu pa kad su ih ovi istamburali u par utakmica zavukao se u mišiju rupu.

Čuj ti njegovih bolesnih priča i šansi Bayerna od 20%. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 12 apr 2013, 16:30

treba biti realan i rec da je romario realan :)
jbg, cova formira misljenje na osnovu barcinih rez. i prikazane igre koja je, ruk na herc, dominantna.
moze se njima desit da izgube kao sto su izgubili protiv milana.
ali, u revi smo odgledali briljantnu predstavu u kojoj je barca razmontirala taj isti milan.
ak sve to uzmemo u obzir, kao i titue kojim su se okitili, onda meremo rec da romario ne hlupa u prazno tj. njegovi postovi su realni.

ali, licno sam misljenja da je ovaj bayo jos jaci i dominantniji od te dominantne barce :twisted: i rado cu prihvatit svaku opkladu.
dakle, her romario, bujrum.
ps.
sto se tice navijaca prdelone, hocu da se bijemo. :twisted:
yebo ono uvlacenje kakvog je bilo sa navijacima ´matore babuskare´. :twisted:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 12 apr 2013, 16:36

secer je napisao/la: ps.
To, to, o tome se priča.Neka bude i "ispod pojasa" samo nek je veselo :twisted: :twisted: :twisted:
"Opekli" se protiv Juventusovaca sa finoćom pa bolje ovako 8-)

Što se opklade tiče, jedino u "razliku" kojom Bayo prolazi ovo, "iznenađenja" u vidu voza iz LP u jednom pravcu, nisu moguća :twisted:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 12 apr 2013, 16:39

Ljudi rekao sam vam samo se ovaj decko cekao da nam podari svoje vidjenje utakmice. Ala si ga izdigao na nivo, aferim i svaka cast.

Romario je napisao/la:ima bayern svoje adute, ali nedovoljno dobre da zaustave barcu, jest da je odbrana jaca strana bayerna, al zna se sta odlucuje ovakve utakmice, magicni trougao xavi,iniesta i messi, taj trokut donosi prevagu, sve ostao je mane bitno, magicni trougao ce rijesiti i bayerna, i tek tada ce napaljeni i nerealni kobasicari uvidjeti svoje zablude
Taj tvoj magicni trougao xavi,iniesta i messi nece moci probiti magicni trougao Bayerna u vidu Gustava, Martineza i Schweinsteigera.

AKO NAM OVO PODJE ZA RUKOM, ODNOSNO NOGOM, SAHRANIT CEMO BARCELONU!!!
Stern des Südens

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 12 apr 2013, 16:43

Samo da napomenem normalnu raju sa ove teme da ne obracaju paznju na postove od Romaria :) :!: :!:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 apr 2013, 16:46

secer je napisao/la:treba biti realan i rec da je romario realan :)
jbg, cova formira misljenje na osnovu barcinih rez. i prikazane igre koja je, ruk na herc, dominantna.
moze se njima desit da izgube kao sto su izgubili protiv milana.
ali, u revi smo odgledali briljantnu predstavu u kojoj je barca razmontirala taj isti milan.
ak sve to uzmemo u obzir, kao i titue kojim su se okitili, onda meremo rec da romario ne hlupa u prazno tj. njegovi postovi su realni.

ali, licno sam misljenja da je ovaj bayo jos jaci i dominantniji od te dominantne barce :twisted: i rado cu prihvatit svaku opkladu.
dakle, her romario, bujrum.
ps.

heh, zucker, cijenim te i ko forumasa i ko covjeka, pravi sagovornik, a nazaloost vecian drugih forumasa nema pojma o fudbalu kao i zivotu uopste, evo recimo effe sad ko fol nece da me prijavi zbog rijeci trabunjanje, pa prijavi majstore zaboli mene, al smijesno je to, pored svih epiteta koje drugi pisu o meni licno i personalno i o barci kao o ciganiji i sl sto podlijezi cak i krivicnom zakonu jer se vrijedjaju prava manjina, sejdic-finci i to, prijaviti organima gonjenja na ovom forumu nekoga ko koristi rijec trabunjanje je smijesno do bola hah, al sto se mene tice prijavljuj, a administracija nek radi sta hoce,

sto se tice zuckera, imam osjecaj da je neki covjek sto voli pojest i popit, mozemo se kladit u janjku i pratece rekvizite, al otom potom, ima vremena dok lopta krene s centra

a sto se tice terminologije i tih stvari, forum je ljudi, lijepo je citati socna podhebavanja i administracija kao organ gonjenja na forumu treba intervenisati samo u slucajevima ye-be spominjanja familije, vjerskim objekata, nimeta isl, sve drugo kaznjavati je smijesno
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 12 apr 2013, 16:50

Pre svega da se razumijemo ova tema nije nicije vlasnistvo da se nekome ko ne nevija za byu zabrani pistai na ovoj temi forum je javan i neka pise ko sta hoce ,napisana su striktana ponasanja pri koristenju foruma ko ih krsi snosice sankcije i to je to ,romaario@ momak nista ne pise lose pise ono sto oni vidi sa svoje subjektivne strane ,ali neke stvari i objektivno i to je to ,ako imate kontra argumente to iskazite na fin jasan naci,a postoji i dr.opcija ako vam ne pase nemojte citati ili ako vam bas smeta prijamite ga moderat.ha ja ,nemojte se ko djeca ponasati .Toliko,Jos je 11 dana do tekme prerano sada neke mogucnosti i varijanet pisati svasat se moze dogoditi u tih 11 dana . 8-)

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 apr 2013, 16:58

GAL je napisao/la:Pre svega da se razumijemo ova tema nije nicije vlasnistvo da se nekome ko ne nevija za byu zabrani pistai na ovoj temi forum je javan i neka pise ko sta hoce ,napisana su striktana ponasanja pri koristenju foruma ko ih krsi snosice sankcije i to je to ,romaario@ momak nista ne pise lose pise ono sto oni vidi sa svoje subjektivne strane ,ali neke stvari i objektivno i to je to ,ako imate kontra argumente to iskazite na fin jasan naci,a postoji i dr.opcija ako vam ne pase nemojte citati ili ako vam bas smeta prijamite ga moderat.ha ja ,nemojte se ko djeca ponasati .Toliko,Jos je 11 dana do tekme prerano sada neke mogucnosti i varijanet pisati svasat se moze dogoditi u tih 11 dana . 8-)
effe se ponasa kao da je ova tema njegova 1/1 heh, sve kontam kad ce mi poceti pisati da trebam i placati marku po postu koji napisem na ovu temu

ima ovdje dosta zanimljivih forumasa, ali ima brate i smijesnih

dobro bi bilo organizovati negdje neko gledanje sa oba tabora, ja imam dosta ahbaba bayernovaca i vec smo to dogovorili

gledanje utakmice u duhu tolerancije i suzivota, cak ce biti i odgavarujece jelo i pice kako prilici tradicijama klubova, bayernovci kao stari kobasicari ce biti zaduzeni za 5-6 kila kvalitetnih kobasica, dok cu ja obezbijediti kanister sangrije
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 apr 2013, 17:08

Neigranje Mandžukića bi moglo biti kobno po Bayern. Ne postoji veća "dosada" po protivničku odbranu, jer je čovjek u stanju 10 dana trčati, nervirati stopere i uzimati im lopte. Dodajmo tome i njegovu efikasnost i sve je jasno.

Zbog Saurmana bih volio da bude 0:7 u Minhenu ( :lol: ), a zbog pojedinih navijača Barcelone bih volio da bude 7:0 za Bayern. :mrgreen:

Jbg, moraću trpiti jednu grupu i to je to. :mrgreen:

Ekipa koja prođe će osvojiti CL, u to sam ubijeđen. Nebitno da l' će se na drugoj strani naći Real ili Borussija. 8-)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 apr 2013, 17:10

Čuj zbog mene. :mrgreen: Jel' to što sam naglasio da se Bayern treba čuvati simuliranja igrača Barcelone.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 apr 2013, 17:14

Bayer-Barca, prvi put nakon par godinu mogu slobodno reći da se možemo sa njim nositi. Ovo nije Barca iz vremena Pep-a. Veliki problem za Bayern je igra Barcelone koja nikako ne odgovara Nijemcima. Ljudi drže preko 60% loptu u svojim nogama a Bayern je u svim utakmica ove sezone diktirao tempo. Po meni je Barca favorit u dvomeču s tim što se još i igra uzvrat kod niha. 65-35 procentualno za Barcu.

Šteta što se uzvrat igra na strani, no svi žele taj el classico u finalu. Niko me ne može ubijediti da nije tako, ipak bi to gledalo preko milijarud ljudi a zamislite pošto bi bila jedna reklamica tu. Uvijek će postojati namještanje, no Bayern i Chelsea su prošle sezone uništile snove pojedinaca, pa što ne bi i ove.

Ne igra Mandžo, šta se tu može, neću sada plakati. Gomez će igrati iako bi volio Pizarra.

Utakmice će biti vrhunske, oba tima igraju napadački nogomet i očekujem 3-4 gola na obje utakmice, sada zavisno ko će manje primiti. Ako je Milan mogao pobjediti Barcu i Psg se onako nosio što to ne bi mogao i Bayern.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 12 apr 2013, 17:17

Romariooo je napisao/la: podlijezi cak i krivicnom zakonu jer se vrijedjaju prava manjina, sejdic-finci i to
sejdicu, jas to ti :?
nis ti dzabe izabro nik rom ario :lol:
Monolog je napisao/la:Zbog Saurmana bih volio da bude 0:7 u Minhenu
ih, ti bi svakako volio da bude 7:0 za barcu.
Monolog je napisao/la:Ekipa koja prođe će osvojiti CL, u to sam ubijeđen.
opa, evo materijala za valjanu opkladicu... 8-)
ja kazem da su realovci ti koji ce podignuti ´klemposava´.
sta ulazes?

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 apr 2013, 17:23

secer je napisao/la: opa, evo materijala za valjanu opkladicu... 8-)
ja kazem da su realovci ti koji ce podignuti ´klemposava´.
sta ulazes?
Prva opklada je bila novčana (ja dobio), druga pojest i popit (ti pošteno dobio), šta ćemo s trećom? :mrgreen:
MoRe opet pojest i popit, a?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 12 apr 2013, 17:45

ma sve na belo tj. real. 8-)
dakle, ti biras, amidza poklapa.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: MostarskiSin i 3 gosta.