FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

tu i tamo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la tu i tamo » 11 apr 2013, 18:05

sekac je napisao/la:
hilmo je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:Pitari, jedno pitanja. Ako budete dobili samo zdenku, hocete li ovoga puta bojkotovati derbi ili ce te pak doci i popuniti prostor koji vam je rezervisan? Hvala (Nije provokacija, vec mi samo treba info)
Radi duha derbija ne bi trebalo, uprave rade na poboljsanju atmosfere pred najvecu utakmicu u zemlji.
Malo mi je nelogicno da se neko buni kad domacin ogranici broj karata samo na ono koliko je predvidjeno pravilnikom, niko nije duzan davati vise nego sto mora.
Hilmo nemoj lupati ni ti koliki broj da ti da? Jesi li nekad bio u zdenki ja jesam i od tad nikad više moja noga na Grbavicu neče kročiti nisam mogao izaći da pišam pa sam pred ljudima pišao uza zid sramota i neljudski uslovi. Ja neču ostali kako vam volja nije ni na Koševu nešto ali bar se ne stoji na jednoj nozi i ima i wc do kojeg se može doći.Podržavcam te za određen broj karata ali oni na mjesto gdje može stati 500 ljudi prodaju 3-4 000 karata pa ti sad vidi je li kenjam, a da se proda koliko na zdenku realno može stati to je minoran broj navijača tako da je svejedno bili ili ne kad je isto kao da nas nema. Brate najpoštenije i jeste i bilo bi da ne bude problema iz sigurnosnih razloga negdje do lj pa može nekako i da se dođe a ovo sve je da vas prave budalama.Jer mi smo iz istog grada ista raja a ti mene guraš da se gnjavim gušim ili ne daj Bože da se desi nešto još gore kakav stampedo bilo bi mrtvih a sutra fol pijemo kahvu i ona šuplja nije do nas do uprave je pa gospodo malo pritiska na upravu-e ne bi bilo zgoreg.Ali dobro da ne smaram ja neču ostali sretno ko god išao.
sekac inace ne volim s tobom se raspravljati jer si previse strastven i impulsivno reagujes na neke glupe provokacije pojedinaca...
al ovdje se donekle mogu s tobom sloziti,
istina je da se za zdenku proda oko duplo vise karata nego je inace predvidjeno i to je lose,
ali moras i ti priznati da Grbavica jednostavno ne moze podrzati ovakav jedan spektakl a da svima bude dobro,
znaci mora neko ispastati...i po obicaju ipak radi sigurnosti ostalih lakse je nagurati navijace i tako ih dodatno kontrolisati nego pustiti navijace da se "razmašu"...
jbg. skontaj ti da na sjeveru Grbavice ima zena, djece, starijih... to je "kulturna tribina" i sad kad bi vama dali do "LJ" i samim tim "E" bi bila tampon zona, sta bi ostalo obicnoj raji... dakle ne navijacima, samo "ž",
a pored njih bi bilo 3 000-3500 vatrenih navijaca protivnickog tima.. smijesno.
a to govorim sad samo o mogucim potrebama jednih i drugih.
dakle nisam ni spomenuo eventualne probleme, kidanje stolica, ubacivanje baklji medju obicnu raju ili nedo Bog vece probleme itd.
da se razumijemo, bio sam svjedok svega pa i pokusaja ulijetanja Hz medju obicnu raju, sve zbog nekih debila medju Zeljinim navijacima koji su dosli medju obicnu raju i psovali tamo vama.

elem
u najboljem slucaju mislim da mozete dobiti "O" , s tim da vam ogranice br karata kako se nebi gurali znaci ako na "O" i "zdenku" moze stati 1500 stolica da vam ne daju vise od 2500 karata i to bi bilo krcato, al moglo bi se normalno stajati...
o WC-u nemoj ni razmisljati jer mislim da tamo na onoj strani vama bi pripao samo 1 WC...

i samo jos nesto,
meni se cini da su tebe stigle godine, da si ti 15- 20 god mladji, nebi ti ovdje pricao o WC-u.
ovi sto govore da treba ograniciti br.karata na 5% za Hz, mislim da nisu svjesni o kojoj utakmici pricaju...

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 11 apr 2013, 18:09

hilmo je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:Pitari, jedno pitanja. Ako budete dobili samo zdenku, hocete li ovoga puta bojkotovati derbi ili ce te pak doci i popuniti prostor koji vam je rezervisan? Hvala (Nije provokacija, vec mi samo treba info)
Radi duha derbija ne bi trebalo, uprave rade na poboljsanju atmosfere pred najvecu utakmicu u zemlji.
Malo mi je nelogicno da se neko buni kad domacin ogranici broj karata samo na ono koliko je predvidjeno pravilnikom, niko nije duzan davati vise nego sto mora.
ma ja sam uvjeren da ce sad uprava Zelje nam dopustiti vise mjesta na sjeveru, mislim da je red i fer da tako bude vise, ono prije je sramota bila Bogami ... tamo izgubiti glavu radi utakmice , to nikome ne treba ..

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 11 apr 2013, 18:10

avlami97 je napisao/la:
sekac je napisao/la:Bagrcavi ima i zapad pa ja opet neču a mogu i na zapad za tvoj info jer radi se o diskriminaciji ljudi i permanentnoj opasnosti kako za navijače i jedne i druge tako i za igrače ne zaboravi (buki)i o otvorenom podizanju tenzija pa može doći i do problema sa policijom a ne o istoku ili zdenki.
Zdenka - skinuto 960 stolica isključivo zbog huligana koji su ih čupali i uništavali. To je nešto više od 10% stolica postavljenih na Grbavici. Pravilo kaže 5% gostima. Dao bih 960 karata za zdenku i kraj priče.

Pomenuo si zapad i Bukija. Ja se sjetih istoka i Bukija, kada su ga navijači Sarajeva pogodili ciglom (puna opeka) u glavu. Vadili su mu ljekari jezik iz grla i na taj način jedva život spasili.

I ovo duplo više od Pravilnika Vam je previše. Zaista ne želim provocirati - jer bi trebali dobiti nešto manje od 450 karata.
Paša ne ljuti se ali čitaj zapad nema veze sa Bukijem nego baš istok nisi me skontao a i ja nisam najbolje pojasnio.Ali dobro zdenka i tačan broj karata ok ali prodati 5-6 puta više karti i nabiti ljude kao stoku u tor e **** ti ja utakmicu onda hajde da se mjenjamo. A stolice čupaju svi, sad vi cviječe ne čupate po koševu, druga stvar svaka stolica koja je slomljena klubovi je plate pa idioti nek čupaju do mile volje i jedni i drugi toliko vole klub da mu odmažu na svakom koraku.Kažeš 10% e onda po toj logici na Grbavici stane 9 600 gledalaca a vi ubiste ovde kako vas bude po 15 000 znači vaša uprava krade je li? Otkud toliki broj navijača ako je 10% 960 navijača logićno pitanje?
Sarajevo ljubavi moja!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 11 apr 2013, 18:11

Da nesto razjasnimo. Posto su kod nas raja jedni obicni ****, kojima dlaka smeta u jajetu, sto pokazuju svojim REDOVNIM dolaskom na stadion iako im se tim bori za DUPLU KRUNU, sa ovom trenutnom posjetom, vala ja bih vam dao komotno citav sjever. Cijena 10KM, napunite ga, nama pare, vama tribina 90 min i gotova stvar...

Vise bih volio da vidim pun jug u dva reda, gore i dole, nego ista vise... Ali kako ces ti picica natjerati na utakmicu, nikako. Jedino da mu 10 KM na ulazu das, pa bi ga mozda to onda privuklo....

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 11 apr 2013, 18:28

Za tu i tamo @ Vidi ja nisam balavac i moj sin ide sa mnom na utakmice zamisli kao bi tebi bilo da pred svojim djetetom -ocem vadiš neku stvar i pišaš na mjestu koje nije predviđeno za to kakvu pouku dajem tom istom djetetu onda.Drugo rekao sam da slovo LJ bude tampon zona znači ostaje slovo Ž i E za vas plus jug plus zapad haman sav i zašto se ne bi otom povelo računa ja ti kažem neču ići mada mogu na zapad imam štelu u Želji i mogu uvijek uči na zapad ali neču brate idem tamo gdje mogu punim srcem i glasom navijati za Sarajevo. Bio sam na zapadu sa Nedić Dalibor i Peđa Stoiljković oba na štakama da bi nam huligani oko nas prijetili sreča pa je bio Nisko tu i još neke raje što nas znaju a kad su čuli da us to igrači Sarajeva rekli su pa njih i tražimo i šta dalje da ti pričam. Ne sporim da toga nema i na Koševu ali ovo se lićno meni dogodilo i još sad kad sam batine dobio (Široki) na Koševu od murije a nisam taj huligan vjeruj mi da razmišljam da li da idem ikako i na Koševo. Ali šta ču srce vuče još uvijek valjda neče još dugo, vrijeme je da me junior zamijeni a ćaća laganini penzija.Ovi koji vole klub da bi ga gledali i iz govana nek pokažu ljubav sa manje pravljenja problema klubu kojeg vole a ne fol ja sam bio na Derbiju jedva sam se izvukao iz one gužve itd.....kako sam baklju zapalio, kao sam je bacio među manijake ili Hz e to ja nisam nikad radio nisam palio baklje i kad sam ih imao davao sam drugima dao sam ih i dvojici željinih navijača jedne prilike toliko o tome.Znaju mene ova starija raja Trale, Zoka ,Dino,Java,jer smo mi dobri jarani Sirko Đine,Dado ,ja mi smo bili raja sa Đildom rahmetli i nikad ali baš nikad se nismo pobili između sebe a jesmo se ujedali i malo više nego vi danas.
Sarajevo ljubavi moja!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 11 apr 2013, 20:02

avlami97 je napisao/la: Zdenka - skinuto 960 stolica isključivo zbog huligana koji su ih čupali i uništavali. To je nešto više od 10% stolica postavljenih na Grbavici. Pravilo kaže 5% gostima. Dao bih 960 karata za zdenku i kraj priče.
Skrenuli smo s teme o FK Sarajevo, pa moram i ja malo.
Znači ako je u tu "zdenku" predviđeno 960 stolica, toliko treba da se karata pusti u prodaju za navijače Sarajeva i to je to, ko kupi kupi...Ostali ako urabe koju kartu za druge tribine nek idu..Što se tiče istoka, brat bratu ali ono se ne može nazvati tribinom, bez uvrede. I boravak navijača na tom djelu stadiona je opasan i za navijače i za igrače.
@sekac...ja sam jednom bio na pomenutom stadionu ( BiH - Katar) i zaista ne planiram više - razlozi samo meni poznati.

Ovim bi trebali zaključiti priču o navijačima na derbiju ima još do toga, a ima i druga tema da ne kvarimo ovu.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 11 apr 2013, 20:33

Tekma losa...mi mrljavi al hajd, svoje smo ispucali davno....barem je bio dobar ringispil juce oko Pazarica :D :lol: :lol: :lol:

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 11 apr 2013, 20:40

Kafa sa Husrefom.. :D :D
http://www.facetv.ba/component/content/ ... usref.html" onclick="window.open(this.href);return false;

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 11 apr 2013, 20:43

hilmo je napisao/la:
avlami97 je napisao/la: Zdenka - skinuto 960 stolica isključivo zbog huligana koji su ih čupali i uništavali. To je nešto više od 10% stolica postavljenih na Grbavici. Pravilo kaže 5% gostima. Dao bih 960 karata za zdenku i kraj priče.
Skrenuli smo s teme o FK Sarajevo, pa moram i ja malo.
Znači ako je u tu "zdenku" predviđeno 960 stolica, toliko treba da se karata pusti u prodaju za navijače Sarajeva i to je to, ko kupi kupi...Ostali ako urabe koju kartu za druge tribine nek idu..Što se tiče istoka, brat bratu ali ono se ne može nazvati tribinom, bez uvrede. I boravak navijača na tom djelu stadiona je opasan i za navijače i za igrače.
@sekac...ja sam jednom bio na pomenutom stadionu ( BiH - Katar) i zaista ne planiram više - razlozi samo meni poznati.

Ovim bi trebali zaključiti priču o navijačima na derbiju ima još do toga, a ima i druga tema da ne kvarimo ovu.
Naravno Hilmaš nisam imao namjeru da te grdim ili uvrijedim ne dao Bog nego sam najebao toliko da ču to pamtiti dok sam živ idemo sa pričom o Sarajevu u pravu si! ;)
Sarajevo ljubavi moja!

Colorado

Post Postao/la Colorado » 11 apr 2013, 20:57

ado-hz je napisao/la:Tekma losa...mi mrljavi al hajd, svoje smo ispucali davno....barem je bio dobar ringispil juce oko Pazarica :D :lol: :lol: :lol:
hahahahaha svaka ti je zlatna ado al cuj ringispil hahahahah :lol: :lol: :lol: :lol: dobar dobar :lol: :lol: :lol: :D 8-)

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 11 apr 2013, 22:26

Colorado je napisao/la:
ado-hz je napisao/la:Tekma losa...mi mrljavi al hajd, svoje smo ispucali davno....barem je bio dobar ringispil juce oko Pazarica :D :lol: :lol: :lol:
hahahahaha svaka ti je zlatna ado al cuj ringispil hahahahah :lol: :lol: :lol: :lol: dobar dobar :lol: :lol: :lol: :D 8-)

:D znas brate o cemu pricam ;) bilo je ko u pjesmi spasavaj se ko moze :D :D :D

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 11 apr 2013, 22:31

Predstavljamo: Edin Murga i Haris Ajnadžić
http://www.fcsarajevo.ba/vijesti/predst ... nadzic/971" onclick="window.open(this.href);return false;

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 11 apr 2013, 22:32

hilmo je napisao/la:Predstavljamo: Edin Murga i Haris Ajnadžić
http://www.fcsarajevo.ba/vijesti/predst ... nadzic/971" onclick="window.open(this.href);return false;
Dobro ;)
Sarajevo ljubavi moja!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 12 apr 2013, 10:40

http://www.hordezla.ba/index.php/127-ak ... vanja-krvi" onclick="window.open(this.href);return false;

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi
Horde zla" organizuju akciju dobrovoljnog darivanja krvi u subotu u 11:00 sati. Molimo sve pripadnike naše grupe koji mogu da se uključe u ovu plemenitu akciju. "Horde zla" su dugi niz godina učestvovale u više humanitarnih akcija, gdje smo pomagali kako članovima naše grupe, tako i drugim građanima Sarajeva, najčešće novčanim prilozima.

Ipak posljednje 2-3 godine, zbog nesretnih slučajeva u kojima se našla naša grupa, gdje smo se morali okrenuti sami sebi, nismo bili u mogućnosti napraviti bilo kakvu akciju humanitarne ili bilo kakve druge pomoći široj društvenoj zajednici čiji smo članovi. Ovaj put ne tražimo da dajete vaš novac, već ono što novac ne može kupiti - vašu krv.

Darivanje krvi je najveća moguća humana gesta. Pokažimo svima da nismo šaka neobuzdanih huligana, već grupa mladih ljudi koji su dio ovog grada i njegova pokretačka snaga. Svi koji želite i možete da se odazovete ovoj akciji, javite se na mail [email protected] da potvrdite vaš dolazak. Nemojte se prijavljivati ukoliko niste 100% sigurni da možete doći jer moramo Zavodu za transfuziologiju javiti koliko će nas doći.

Prijave su otvorene do petka u 22:00.
1946

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 12 apr 2013, 10:47

Head je napisao/la:http://www.hordezla.ba/index.php/127-ak ... vanja-krvi

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi
Horde zla" organizuju akciju dobrovoljnog darivanja krvi u subotu u 11:00 sati. Molimo sve pripadnike naše grupe koji mogu da se uključe u ovu plemenitu akciju. "Horde zla" su dugi niz godina učestvovale u više humanitarnih akcija, gdje smo pomagali kako članovima naše grupe, tako i drugim građanima Sarajeva, najčešće novčanim prilozima.

Ipak posljednje 2-3 godine, zbog nesretnih slučajeva u kojima se našla naša grupa, gdje smo se morali okrenuti sami sebi, nismo bili u mogućnosti napraviti bilo kakvu akciju humanitarne ili bilo kakve druge pomoći široj društvenoj zajednici čiji smo članovi. Ovaj put ne tražimo da dajete vaš novac, već ono što novac ne može kupiti - vašu krv.

Darivanje krvi je najveća moguća humana gesta. Pokažimo svima da nismo šaka neobuzdanih huligana, već grupa mladih ljudi koji su dio ovog grada i njegova pokretačka snaga. Svi koji želite i možete da se odazovete ovoj akciji, javite se na mail [email protected] da potvrdite vaš dolazak. Nemojte se prijavljivati ukoliko niste 100% sigurni da možete doći jer moramo Zavodu za transfuziologiju javiti koliko će nas doći.

Prijave su otvorene do petka u 22:00.
Za pohvalu svakako 8-)
http://www.fcsarajevo.ba/vijesti/igraci ... misiji/972" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nfsbih.ba/nsbih/vijest.php?id=9320" onclick="window.open(this.href);return false; 3 kola bez kazni 8-)
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

Suarez46
Kontakt:

Post Postao/la Suarez46 » 12 apr 2013, 14:28

Zašto u ovih zadnjih utakmica nije bilo onog malog iz Gradine Huseinbašića i sta je bilo s onim Matoševićem jel trenira sa nama ??

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 12 apr 2013, 16:50

slika
1946

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 12 apr 2013, 19:28

Moraju se spomenuti i pohvaliti navijaci,za razliku od ranijih kaznjavanja od saveza nakon manje vise svake utakmice,zadnja tri kola nas klub nije dobio ni jednu kaznu zbog publike...sve pohvale momcima za sjeverne tribine sto su da kazem stali na loptu
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 12 apr 2013, 23:12

Halftime show na Koševu: Trka atletičara na 100m
http://www.fcsarajevo.ba/vijesti/halfti ... a-100m/975" onclick="window.open(this.href);return false;

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 12 apr 2013, 23:38

Suarez46 je napisao/la:Zašto u ovih zadnjih utakmica nije bilo onog malog iz Gradine Huseinbašića i sta je bilo s onim Matoševićem jel trenira sa nama ??
Huseinbašić ćini mi se imao nogu u gipsu poslije Famosa (prijateljska)a za Matoševića ne znam ništa.
Sarajevo ljubavi moja!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Galantni i 21 gost.