Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

dino-92
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la dino-92 » 09 apr 2013, 23:48

znali neko sta je sa sandrom gacicem, u kakvoj je formi, hoceli igrati na ljeto?

i kakva je prica o benderu, sto @nermin spominje, jeli to postoji mogucnost da zaigra za nas?

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 10 apr 2013, 09:30

Braco forumasi jel mi moze neko dat neki link o statistici sa sesto aprilskog turnira ? ako ima

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 10 apr 2013, 11:28

Muumii je napisao/la:Braco forumasi jel mi moze neko dat neki link o statistici sa sesto aprilskog turnira ? ako ima
Piato sam i ja to i nisam dobio odgovor ali sam našao na stranici saveza linkove za statistiku. Mlađe kategorije pa rezultati prvog dana turnira pa imaju linkovi. Sad da li valjaju ne znam jer mi nije dobar internet ovih dana a sa posla nemam pristup toj statistici.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 10 apr 2013, 11:35

konobar23 je napisao/la:
Lotus je napisao/la:Na Hrvatskom forumu pjene sto je Zadro pozvan na turnir,a jos ce vise kad vide da je igrao :o :D Sad ce se pokrenut sve da bi se vratio za Hr.
ne pjene se. jedan se uzbunio koji ga nikad nije gledao

hrvatski forumasi nemaju utjecaja tko ce biti pozvan u reprezentaciju

hrvatski forumasi znaju da je zadro igrao za bih na turniru

ljubo zadro je odradio jedne pripreme za hrvatsku, poslje toga nije dobivao vise pozive. nisam ga gledao pa znam samo statistiku, no jedan covjek kojem dajem kredita kaze da je to sasvim prosjecan klinac. budemo vidili. nek mu je sa srecom
tu ti ga je to..nista specijalno
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

konobar23
Kontakt:

Post Postao/la konobar23 » 10 apr 2013, 11:44

dino-92 je napisao/la:znali neko sta je sa sandrom gacicem, u kakvoj je formi, hoceli igrati na ljeto?

i kakva je prica o benderu, sto @nermin spominje, jeli to postoji mogucnost da zaigra za nas?
teoretski postoje posto je igrao samo za nasu u-16 reprezentaciju

u praksi ne postoji. on i njegov brat koji je takodjer solidan talent su redoviti reprezentativci nasih mladih selekcija

prica je takva da ih je snimio Nikola Vujcic i doveo u Rijeku u svoju akademiju Vujcic, zajedno sa jos nekoliko hercegovaca poput brace Colak i Ivom Garicem. Prije dva ljeta akademija se preselila u Split i suradjuje sa KK Splitom, tako su sad on i brat igraci KK Splita, dok su se braca Colak preselila u Siroki, a Ivo Garic u Spanjolsku

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 10 apr 2013, 23:03

Ehh ovako malo sam se raspitivo ko je bio sve sad sa repkom U16 ii saznam da su bila dva tuzlaka Jakupovic Jasmin (za kojeg licno tvrdim da je ako ne najbolji onda u 3 najbolja u svom godistu od igraca iz bh-a lige) i Faris Jahic jako perspektivan igrac na poziciji 4 i 5.I tako pricam sa momcima i dobio sam jednu sjajnu informaciju sto mi je bilo jako drago cut, a to je kako su se sjedinili svi ko jedno niko se nije izdvajo ono na osnovu u kojem klubu igra,nego su bas bili slozni,jer iskreno mislio sam da ce djedovic i ostali stranci formirat neku grupicu svoju.I momci su bas puni hvale za sve od trenera,pa saigraca,pa do ozbiljnosti igre.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 10 apr 2013, 23:19

konobar23 je napisao/la:
dino-92 je napisao/la:znali neko sta je sa sandrom gacicem, u kakvoj je formi, hoceli igrati na ljeto?

teoretski postoje posto je igrao samo za nasu u-16 reprezentaciju

u praksi ne postoji. on i njegov brat koji je takodjer solidan talent su redoviti reprezentativci nasih mladih selekcija

prica je takva da ih je snimio Nikola Vujcic i doveo u Rijeku u svoju akademiju Vujcic, zajedno sa jos nekoliko hercegovaca poput brace Colak i Ivom Garicem. Prije dva ljeta akademija se preselila u Split i suradjuje sa KK Splitom, tako su sad on i brat igraci KK Splita, dok su se braca Colak preselila u Siroki, a Ivo Garic u Spanjolsku
ok hvala, ti. manje vise mi je to vec bilo poznato
steta, ja sam mislio da ima neka prica kako se on odlucio igrat za bih :)

Brrrm
Kontakt:

Post Postao/la Brrrm » 10 apr 2013, 23:20

Tracy3McGrady je napisao/la:
Brrrm je napisao/la:
Lotus je napisao/la:Nadam se da ce Besim Helic(Gracanica) dobiti poziv za pripreme.Znam da je bio na nekom sirem spisku,a zasluzuje momak da se pozove 95 godiste igra na poziciji pleja i beka." onclick="window.open(this.href);return false;
Obzirom da sam Gračanlija i da pratim, moram uskočit i reći da se slažem s tobom.
To su snimci od prošle sezone dok je ove napravio još par krupnih koraka naprijed.. Sezona je upravo završena a on je završio kao 4. strijelac A2 lige grupa Sjever uz par zaista odličnih partija (43 Litvi u Banovićima, 37 Netsima kod kuće, 31 u nedjelju protiv Živinica..)
Jesu li ovi ovako spori ili je decko zaista ovako brz prvim korakom? Vidi se da ima stila i da ima mekanu ruku, sigurno bi ga valjalo probati.
Dečko posjeduje vrlo dobre fizičke predispozicije, da. Ja se iskreno nadam da hoće, zaslužio je..

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 11 apr 2013, 12:24

http://basketball.eurobasket.com/player ... rid/254753" onclick="window.open(this.href);return false;
prvi put cujem za ovog igraca jel zna neko nesto o njemu ?

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 11 apr 2013, 12:56

Muumii je napisao/la:http://basketball.eurobasket.com/player ... rid/254753
Ja msm da sam negdje procitao da ovaj ne zeli igrati za nas, al' me nemojte napadati jer nisam 100% siguran, ili je on ili je neki dr. wannabe Srbin koji igra u Spaniji, a rodjen je kod nas......
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 apr 2013, 13:58

Bio je na pripremama juniorske reprezentacije prosle godine, ali nije imao kvalitet da bude medju 12. Guraju ga gore na 5, a on to nije.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 11 apr 2013, 14:00

MrMuscle je napisao/la:
Ja msm da sam negdje procitao da ovaj ne zeli igrati za nas, al' me nemojte napadati jer nisam 100% siguran, ili je on ili je neki dr. wannabe Srbin koji igra u Spaniji, a rodjen je kod nas......
To sto si procito odnosi se na Dejana Todorovica koji je igro za U16, ali se nije odazvao Markovicu prosle godine.

konobar23
Kontakt:

Post Postao/la konobar23 » 11 apr 2013, 14:27

Lotus je napisao/la:
MrMuscle je napisao/la:
To sto si procito odnosi se na Dejana Todorovica koji je igro za U16, ali se nije odazvao Markovicu prosle godine.
bio je na jednom kontrolnom okupljanju Spanjolske zimus. Poslje ga nisu zvali

Inace ovde imate jedno zanimljivo ime za vas

http://www.eurohopes.com/news/1800/scania-cup-2013/" onclick="window.open(this.href);return false;
1998
1-Uppsala (Sweden), 2-Fryshuset (Sweden), 3-Honka (Finland)
All-star team:
Guard - Thomas Fierro, Sisu
Guard - Adam Karahmetovic, SBBK
Forward - Felix Lemetti, Fryshuset
Forward - William Eriksson-Hansson, Vråken
Center - Oskar Ekman, Uppsala – Named to Scania King

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 11 apr 2013, 20:38

http://basketball.eurobasket.com/player ... ona/216363" onclick="window.open(this.href);return false;
http://basketball.eurobasket.com/player ... lla/209058" onclick="window.open(this.href);return false;
aa sta je sa njih dvojice ? jel nece da igraju za nas il ih ne zovu ?

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 11 apr 2013, 22:43

Muumii je napisao/la:http://basketball.eurobasket.com/player ... ona/216363
http://basketball.eurobasket.com/player ... lla/209058" onclick="window.open(this.href);return false;
aa sta je sa njih dvojice ? jel nece da igraju za nas il ih ne zovu ?
taj prvi, Adnan Omeragic igra za spanjolsku, teoretski nije izgubljen, jer je igrao samo za kadete

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 13 apr 2013, 12:19

mozeli neko ovdje postaviti spisak kadeta za turnir u travniku. ima na stranici saveza samo ja nemogu da otvorim stranicu ima vec par sedmica. pretpostavljam da je isti problem kao i sa stranicom nfsbih, kojoj nemogu svi ljudi iz inostranstva pristupiti.

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 13 apr 2013, 12:30

dino-92 je napisao/la:mozeli neko ovdje postaviti spisak kadeta za turnir u travniku. ima na stranici saveza samo ja nemogu da otvorim stranicu ima vec par sedmica. pretpostavljam da je isti problem kao i sa stranicom nfsbih, kojoj nemogu svi ljudi iz inostranstva pristupiti.
Pozvani su slijedeći igrači:
1.Tarik Krvavac - Bayer Leverkusen
2. Nemanja Marković - Bijeljina Plus
3. Darko Kalajdžić - Sutjeska -Foča
4. Filip Ivanković - Vitez
5. Benjamin Šabić- Kakanj
6. Mirko Ćorić - Zrinjski
7. Safet Čustović - Sloboda
8. Đorđe Aleksić - Mladost - Mrkonjić Grad
9. Armin Sijerčić - Radnički - Goražde
10. Bože Galić - Široki WWin
11. Fahrudin Manjgafić - Kengur
12. Muhamed Mujić - Čelik
13. Faris Jahić - Sloboda
14. Enis Ahmedić - Bosna
15. Enis Memić - Spars
16. Mirza Berbić - Sloboda

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 13 apr 2013, 19:52

nurkic na poluvremenu protiv kvarnera ima vec 10 poena(4/4 za 2; 2/2 slobodna) i 2 skoka. i to sve za 5 minuta igre

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 13 apr 2013, 20:34

zadar lagano dobio kvarner 100-65
nurkic zavrsio sa 19 poena(8/10 sut iz igre; 3/6 slobodna), 9 skokova, 2 ukradene i 2 blokade. sve to za 16 minuta. valorizacija 29

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.