Safet Sušić - Pape

Dedy
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Dedy » 06 apr 2013, 19:29

Samo sam Safete Sušiću, samo sam majstore!
Nijedan selektor fudbalske reprezentacije BiH do sada nije bio veće igračko ime sa većom fudbalskom karijerom od Safeta Sušića, a da je imao manju podršku u svom radu od javnosti tokom cijelog mandata. Nijedan selektor do sada nije toliko stručno, sistematski i planski radio na unapređenju načina igre naše reprezentacije nego što je to Safet Sušić, kao što nije ni u reprezentaciju doveo toliko novih i kvalitetnih pojačanja.

Piše: Kenan Dedić

Sušićeva gostovanja na televiziji od perioda nakon njegovog imenovanja na mjesto selektora mogu se izbrojati na prste jedne ruke, što navijači nisu mogli nikako prihvatiti nakon Miroslava Ćire Blaževića koji je bio apsolutni vladar medijskog prostora u BiH. Nije Pape jedan od onih koji će laskati novinarima, nije i neće biti.
Poslije remija u Tirani i poraza od Rumunije (3:0) kolege novinari već su tada tražili njegovu ostavku. Poraz od objektivno puno jačeg Portugala bio im je razlog da na letu Lisabon-Sarajevo besramno traže Papetovu ostavku. Tada je u Sušićevu odbranu stao Ivica Osim, koji je svima dao do znanja da će Sušić i dalje vodoiti Zmajeve. To je bio veliki potez legende neviđenih razmjera.

Safet Sušić šuti i radi, ne iznosi senzacije, realan je i sa javnosti dijeli činjenice koje su provjerene i koje on uistinu smatra da su istinite.

Javna je tajna da je Sušić tokom kvalifikacija koje su iza nas dobio ponudu u iznosu od milion eura i uslove koje bi malo koji trener odbio da preuzme jedan od najvećih turskih klubova. Iako takav iznos Sušić na klupi naše reprezentacije ne može zaraditi ni u narednih deset mandata, popularni Pape o temi napuštanja reprezentacije nije želio ni razgovarati, iako su njegovom radu "podmetane noge" iz svih fudbalskih struktura u Bosni i Hercegovini čak i od onih ljudi od kojih se to Pape najmanje nadao. Dakle, o patriotizmu Safeta Sušića i njegovoj lojalnosti Bosni i Hercegovini, te poslu koji obavlja suvišno je više polemizirati.

Čovjek koji je doveo nekolicinu mladih igrača u ovaj tim i dao im ključne uloge u kvalifikacionim mečevima usprkos njihovim mladim godinama. Kod Sušića stare zasluge mogu važiti samo na papiru, a na terenu će priliku dobiti najbolji!

Sinoć je uništio Grke. Otišli su u zaborav. Bilino polje je iskazalo ljubav Papetu, nekoliko puta ime mu se skandiralo, ali Pape ko' Pape, smiren i tih, kulturan i elegantan, odmjeren i smiren "stidljivo" je uzvratio na uzvike navijača. Jednostavno, nenametljiva legenda.

U bivšoj nam državi popularna je bila izjava pokojnog Mladena Delića: "Ne sam Safete, ne sam." Mi ćemo uzeti sebi za pravo da kažemo: "Sve sam Safete, sve sam." Ovu si reprezentaciju stvorio sam, bez pomoći, čak šta više mnogi su ti željeli kraj, jer tobože nisi im laskao, nisi im se uvlačio u .....

Safete Sušiću trnovit put ste pregazili da bi doveli reprezentaciju BiH u stanje u kakvom se danas nalazi, i svi navijači Vam od srca žele da naše najbolje fudbalere odvedete na SP 2014 u Brazil!

P.S: Sve sam Safete, sve sam majstore!
"Neuspjeh je neuspjeh ma koliko bio blizu uspjeha."

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 06 apr 2013, 19:38

E to ja pravi tekst i prava istina.I nek vise prestane to omolazavanje Papeta.
Keep walking.

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 06 apr 2013, 20:11

vendeta87 je napisao/la:Dreamer pa kod nas je cijela repka izuzev 2-3 igraca sastavljena od porsjecnih igraca. Ja ne znam sta je tu lose, daj boze da nasa zemlja bude u svemu prosjecna a ne da smo uvijek na dnu ljestvice. Al evo imamo za sad Mujdzu, Vranjesa, Pandzu, Spahica, Zukanovica, Sunjica i Vrsajevica koji su nominalno odbranbeni igraca ako tu jos dodamo Bicakcica, Kolasinca i mozda Bevapa i Cocalica to je savi solidno.
Meni nikako nije jasno sto furate tog Cocalica kao da je ne znam ti kakav igrac, lik igra u Izraelu a ja se ne sjecam kad je neki mediji ista prenio iz Izraela sem ratnih desavanja. Da li je on dole redovan, i kakva mu je forma - zapravao da li je igrac za reprezentaciju.

Kolasinaca i Bicakcica valjda neka srede te papire.

Na kojeg Bevapa mislis ?

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 06 apr 2013, 20:14

Rikardo je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:Dreamer pa kod nas je cijela repka izuzev 2-3 igraca sastavljena od porsjecnih igraca. Ja ne znam sta je tu lose, daj boze da nasa zemlja bude u svemu prosjecna a ne da smo uvijek na dnu ljestvice. Al evo imamo za sad Mujdzu, Vranjesa, Pandzu, Spahica, Zukanovica, Sunjica i Vrsajevica koji su nominalno odbranbeni igraca ako tu jos dodamo Bicakcica, Kolasinca i mozda Bevapa i Cocalica to je savi solidno.
Meni nikako nije jasno sto furate tog Cocalica kao da je ne znam ti kakav igrac, lik igra u Izraelu a ja se ne sjecam kad je neki mediji ista prenio iz Izraela sem ratnih desavanja. Da li je on dole redovan, i kakva mu je forma - zapravao da li je igrac za reprezentaciju.

Kolasinaca i Bicakcica valjda neka srede te papire.

Na kojeg Bevapa mislis ?
Dino Bevap ljevi bek Zagreba i nase malde repke, na njega sam mislio. A Cocalic je klavitetan bez sumnje samo mu treba dati priliku!

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 06 apr 2013, 20:35

Dedy je napisao/la:Samo sam Safete Sušiću, samo sam majstore!
Nijedan selektor fudbalske reprezentacije BiH do sada nije bio veće igračko ime sa većom fudbalskom karijerom od Safeta Sušića, a da je imao manju podršku u svom radu od javnosti tokom cijelog mandata. Nijedan selektor do sada nije toliko stručno, sistematski i planski radio na unapređenju načina igre naše reprezentacije nego što je to Safet Sušić, kao što nije ni u reprezentaciju doveo toliko novih i kvalitetnih pojačanja.

Piše: Kenan Dedić

Sušićeva gostovanja na televiziji od perioda nakon njegovog imenovanja na mjesto selektora mogu se izbrojati na prste jedne ruke, što navijači nisu mogli nikako prihvatiti nakon Miroslava Ćire Blaževića koji je bio apsolutni vladar medijskog prostora u BiH. Nije Pape jedan od onih koji će laskati novinarima, nije i neće biti.
Poslije remija u Tirani i poraza od Rumunije (3:0) kolege novinari već su tada tražili njegovu ostavku. Poraz od objektivno puno jačeg Portugala bio im je razlog da na letu Lisabon-Sarajevo besramno traže Papetovu ostavku. Tada je u Sušićevu odbranu stao Ivica Osim, koji je svima dao do znanja da će Sušić i dalje vodoiti Zmajeve. To je bio veliki potez legende neviđenih razmjera.

Safet Sušić šuti i radi, ne iznosi senzacije, realan je i sa javnosti dijeli činjenice koje su provjerene i koje on uistinu smatra da su istinite.

Javna je tajna da je Sušić tokom kvalifikacija koje su iza nas dobio ponudu u iznosu od milion eura i uslove koje bi malo koji trener odbio da preuzme jedan od najvećih turskih klubova. Iako takav iznos Sušić na klupi naše reprezentacije ne može zaraditi ni u narednih deset mandata, popularni Pape o temi napuštanja reprezentacije nije želio ni razgovarati, iako su njegovom radu "podmetane noge" iz svih fudbalskih struktura u Bosni i Hercegovini čak i od onih ljudi od kojih se to Pape najmanje nadao. Dakle, o patriotizmu Safeta Sušića i njegovoj lojalnosti Bosni i Hercegovini, te poslu koji obavlja suvišno je više polemizirati.

Čovjek koji je doveo nekolicinu mladih igrača u ovaj tim i dao im ključne uloge u kvalifikacionim mečevima usprkos njihovim mladim godinama. Kod Sušića stare zasluge mogu važiti samo na papiru, a na terenu će priliku dobiti najbolji!

Sinoć je uništio Grke. Otišli su u zaborav. Bilino polje je iskazalo ljubav Papetu, nekoliko puta ime mu se skandiralo, ali Pape ko' Pape, smiren i tih, kulturan i elegantan, odmjeren i smiren "stidljivo" je uzvratio na uzvike navijača. Jednostavno, nenametljiva legenda.

U bivšoj nam državi popularna je bila izjava pokojnog Mladena Delića: "Ne sam Safete, ne sam." Mi ćemo uzeti sebi za pravo da kažemo: "Sve sam Safete, sve sam." Ovu si reprezentaciju stvorio sam, bez pomoći, čak šta više mnogi su ti željeli kraj, jer tobože nisi im laskao, nisi im se uvlačio u .....

Safete Sušiću trnovit put ste pregazili da bi doveli reprezentaciju BiH u stanje u kakvom se danas nalazi, i svi navijači Vam od srca žele da naše najbolje fudbalere odvedete na SP 2014 u Brazil!

P.S: Sve sam Safete, sve sam majstore!
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

mujdza
Kontakt:

Post Postao/la mujdza » 06 apr 2013, 20:47

Dedy jarane aferim na tekstu, slazem se sa vama 100%. Hvala dragom bogu pa ima ljudi koji jos gledaju normalno i ne pljuju po necem sto u svakom pogledu vrijedi... A ako to nije Safet Susic onda ko je? Ja sam uz njega bio od prvog dana, bicu i u buducnosti jer ima rezultat a cak i da nema nebi imao obraza da pljujem po njemu jer nas je zaduzio da ga postujemo... U ostalom on je progalsen najboljim igracem BiH svih vremena a da je kojim slucajem igrao u klubovima velike cetvorke bio bi najbolji i u ex Jugoslaviji... Za nas je on najbolji i ja sam licno presretan sto nam bas on vodi repku a velikom Ciri hvala sto mu je u amanet ostavio dobar dio danasnje reprenzetacije i Pape je to znao iskoristiti, naravno uz jos par pojacanja mi smo tu gdje jesmo, respektuju nas i velike repke a za tako malu zemlju je veliki uspijeh... Brazil ce samo zacepiti usta onima koji ga ili ne vole ili smatraju da bi oni bili mozda bolji...Pozzzzzzzzzzz

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 apr 2013, 22:14

bhsport je napisao/la:
Svrki je napisao/la:Meni je napad najmanji problem u svemu ovome.
Nama je odbrana katastrofa i tu bi se trebali traziti igraci.Ne daj Boze da se Spaha povrijedi ja ne smijem ni zamisliti na sta bi to izaslo :)
A jesi razmisljao sta bi bilo da se Dzeko povrijedi?

U odbrani imamo Spaha, Pandza, Zuka, Sunjic, Ogi, Mujdza imamo 4 stopera. Jos tu dodati Kolasinca i imamo beton odbranu.
Ovu buraniju Avdija i kompanija ne racunam, jer je Avdija krilo koje igrom slucaja u Ajduku igra beka, on nikad nece biti bek jer nema defanzivnih navika niti zna igrati defanzivno.

Napad je tanak - Dzeko i Vedo i nema nikoga vise. To je najveci problem jer nema zamjene, evo da se lomi rezultat koga ces uvesti mjesto Vede ili Dzeke?
Viscu da skace sa stoperima ili Ibricica, smijesno!
Na spicu se treba najvise raditi.
Ja sviraca q..i trubaca.
U Zenici protiv Grcka dva ili ono bjese tri standardna igraca nam falilo,pa ode Grcka kao da je nikad nije bilo,iako do tada pera im nismo mogli odbiti.
Spicevi,kako se zvao onaj Svajcarac ali ne sa interpola,ili ova nasa nada sto fakat i u trecoj ligi zaglavio ili ni habera.Muslim cestito nije strasan strelcina ni kod Kineza ,mislim....halo.Vidjet jel Zigic Banderas moze zaigrati za nas :mrgreen:
Kako rece Tole da nam je Dzeko ili ovaj, djed bi bio a ne baba
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 06 apr 2013, 22:22

harishp je napisao/la:
bhsport je napisao/la:
Nama je odbrana katastrofa i tu bi se trebali traziti igraci.Ne daj Boze da se Spaha povrijedi ja ne smijem ni zamisliti na sta bi to izaslo :)

U odbrani imamo Spaha, Pandza, Zuka, Sunjic, Ogi, Mujdza imamo 4 stopera. Jos tu dodati Kolasinca i imamo beton odbranu.
Ovu buraniju Avdija i kompanija ne racunam, jer je Avdija krilo koje igrom slucaja u Ajduku igra beka, on nikad nece biti bek jer nema defanzivnih navika niti zna igrati defanzivno.

Napad je tanak - Dzeko i Vedo i nema nikoga vise. To je najveci problem jer nema zamjene, evo da se lomi rezultat koga ces uvesti mjesto Vede ili Dzeke?
Ja sviraca q..i trubaca.
U Zenici protiv Grcka dva ili ono bjese tri standardna igraca nam falilo,pa ode Grcka kao da je nikad nije bilo,iako do tada pera im nismo mogli odbiti.
Spicevi,kako se zvao onaj Svajcarac ali ne sa interpola,ili ova nasa nada sto fakat i u trecoj ligi zaglavio ili ni habera.Muslim cestito nije strasan strelcina ni kod Kineza ,mislim....halo.Vidjet jel Zigic Banderas moze zaigrati za nas :mrgreen:
Ti si smijesan lik, prvo si pljuvo Begovica, sad se kunes u njega, pa si omalavazavao Zukanovica, sada ti je dobar,
pa si ismijavao nas par sto smo kritikovali Papetovih 17 igraca u rosteru pa covjek pozva 23, 24 za zadnju tekmu.
I sada kada je i coravom jasno da nam treba treci spic ti se opet nesto furas i opet neces biti u pravu jer ce Pape naci spica.
Eh da, zaboravio sam i Medunjanina u toj prici i protiv njega si bio, a lik kod Safeta glavni.
I da ocekujem opet jedan u nizu od tvojih odgovora gdje nigdje ni sa cim nema veze, ali bitno je da se pise, postovi nabijaju i maltretira forum.
Sva sreca pa je Safet za razliku od tebe drugaciji, slusa savjete i uci u hodu, nije ogranicen ko balkon.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Svrki
Kontakt:

Post Postao/la Svrki » 06 apr 2013, 23:28

Ovaj sto ima dvaes milja postova lik je posebna prica, a dva nije napisao na normalan nacin. Pravi se nesto pametno kao veliki mislilac Braco :D

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 apr 2013, 23:33

Svrki je napisao/la:Ovaj sto ima dvaes milja postova lik je posebna prica, a dva nije napisao na normalan nacin. Pravi se nesto pametno kao veliki mislilac Braco :D
A koliko si ti milja postova imao na bivsem nicku?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 07 apr 2013, 00:11

harishp je napisao/la:
bhsport je napisao/la:

Ja sviraca q..i trubaca.
Da citiram jos jednom za sviraca Q @bh sporta i trubadura svrkija,posto im ocito nije nesto jasno.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 apr 2013, 00:30

Nadam se samo da će Džeko ostati fit do kraja kvalifikacija jer ako ostanemo na Ibiševiću koji zabija svakih 7 utakmica onda imamo problem.Trećeg špica nemamo fkt ne znam ko bi tu mogao uleteti možda Gomez sa Grbavice. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 07 apr 2013, 00:36

Saurman je napisao/la:Nadam se samo da će Džeko ostati fit do kraja kvalifikacija jer ako ostanemo na Ibiševiću koji zabija svakih 7 utakmica onda imamo problem.Trećeg špica nemamo fkt ne znam ko bi tu mogao uleteti možda Gomez sa Grbavice. :mrgreen:
Kojih svakih 7 utakmica? Pa Vedad ti je treci strijelac kvalifikacija.
Ne znam sta ocekujete vise od Vedada.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 apr 2013, 00:47

emir79 je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Nadam se samo da će Džeko ostati fit do kraja kvalifikacija jer ako ostanemo na Ibiševiću koji zabija svakih 7 utakmica onda imamo problem.Trećeg špica nemamo fkt ne znam ko bi tu mogao uleteti možda Gomez sa Grbavice. :mrgreen:
Da zabio je 5 golova od toga 3 Lihtenštajnu.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 07 apr 2013, 00:56

Saurman je napisao/la:
+ jedan Grčkoj. Gdje sam jedan zagubio? Protiv Latvije/Litvanije? :mrgreen:

Na 3/5 utakmica, meni to nije loše. Može bolje, al' ja sam zadovoljan sa jednim golom na 180 minuta, a kamoli manje. Ima i drugih igrača koji moraju zabijat, krila i veznjaci, pa i štoperi i svi drugi koji su sposobni dati gol.

Ne znam... možda malo drugačije gledam na sve to, al' meni nije najbitnije da napadač daje golove. Meni je najbitnije da svi trče, bore se za ekipu i one 50-50 lopte pokušavaju da stignu. Ne postoji stvar u fudbalu koja me može više naljutiti nego kad neko ne pokuša uzeti 50-50 loptu.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 07 apr 2013, 13:55

Saurman je napisao/la:
emir79 je napisao/la:
Onaj 1 protiv Grcke je mozda nas i najvazniji u kvalifikacijama. Uz to covjek je zabio 5 komada, neko ne moze ni Lihtenstajnu zabiti.
Uz to, od pocetka 2012 do sad smo odigrali 11 utakmica u kojima je Vedad zabio 8 golova.
Protiv Brazila 1,Walesa 1,Litvanije1 ,Lihtenstajna 3,Slovenije 1,Grcke1. Prati malo ,prije nego sto pocnes pokusavati nekog da ponizis.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 apr 2013, 14:03

Ibisevic je dugo bio vrlo los za repku (u odnosu na mogucnosti), ali je se dobro popravio ove sezone.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 07 apr 2013, 14:15

Cartman je napisao/la:Ibisevic je dugo bio vrlo los za repku (u odnosu na mogucnosti), ali je se dobro popravio ove sezone.
Pa hajmo reci od pocetka 2012-te je dosao do izrazaja, mada i prije one strasne povrede. Al me pogodi kad procitam ovako nesta, zabija svake 7-me utakmice.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 apr 2013, 14:57

emir79 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Ibisevic je dugo bio vrlo los za repku (u odnosu na mogucnosti), ali je se dobro popravio ove sezone.
Pa hajmo reci od pocetka 2012-te je dosao do izrazaja, mada i prije one strasne povrede. Al me pogodi kad procitam ovako nesta, zabija svake 7-me utakmice.
Sarumana ne zanima previse istina ni cinjenice. Ima on svoje neke ideje.

Evo bas gledam statistiku i u kvalifikacijama za SP 2010 je imao samo 1 gol, za Euro 2012 je imao 2, a sada vec ima 5. I to je ostalo jos pola kvalifikacija. Ne gine mu dvocifreni broj. 8-)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 apr 2013, 15:10

Cartman je napisao/la:
emir79 je napisao/la:
Sarumana ne zanima previse istina ni cinjenice. Ima on svoje neke ideje.

Evo bas gledam statistiku i u kvalifikacijama za SP 2010 je imao samo 1 gol, za Euro 2012 je imao 2, a sada vec ima 5. I to je ostalo jos pola kvalifikacija. Ne gine mu dvocifreni broj. 8-)

Golove protiv amatera ne uzimam za ozbiljno.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.