FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Neutral
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Neutral » 05 apr 2013, 14:20

Da, ali one su uzrokovane sa stalnim povredama koje je imao tokom karijere. U Herthi sjajan, čim je prešao u Bayern počele su povrede svako malo.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 05 apr 2013, 14:22

Neutral je napisao/la:Da, ali one su uzrokovane sa stalnim povredama koje je imao tokom karijere. U Herthi sjajan, čim je prešao u Bayern počele su povrede svako malo.
Da, da :)
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 05 apr 2013, 14:23

ceze je napisao/la:Koliko se ja sjecam on je prekinuo karijeru radi psihickih problema, depresija ili nesto tako :)
Neka me ispravi neko ako grijesim.
Jeste, pucala ga depresija ali zbog toga što je na terenu provodio duplo manje od Robbena u "najboljim" bolničkim godinama :P
Al da je bio dobar dok je igrao, bio je ;)

Što se tiče pjanića, može, ali samo zbog jače konkurencije, nije on bolji od Kroosa, pogotovo ne sad.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

sock56
Kontakt:

Post Postao/la sock56 » 05 apr 2013, 14:35

Zamislite klupu: Boateng, Rafinha, Gustavo/Martinez, Pjanić, Shaqiri, Robben, Gomez...

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 05 apr 2013, 14:48

ceze je napisao/la: Koliko se ja sjecam on je prekinuo karijeru radi psihickih problema, depresija ili nesto tako :)
Upao u depresiju zbog stalnih povreda na vrlo neobicne nacine... Protegne se do pulta sa kiflama i povrijedi se Odprilike tako. EP i SP je propustio jer se povrijedio na pripremama za iste (i to pred kraj priprema). Mislim da je imao sa koljenima stalnih problema...

Vrlo zanimljiva rasprava u zadnjih nekoliko stranica, ali lakse malo... Kross je podredjen ekipi i svi njegovi uspjesi ostaju u toj avliji. Real je podredjen Ronaldu i sve se lijepi na Kristinu. Dok je Uli & Co. takva ekipa nika necemo biti...

Takodjer se ne slazem sa konstatacijama da je Kross ostao u igri protiv Juveta da bi potpuno drugacija tekma bila... Koliko god pokusavali od toga istinu napaviti "sta bi bilo kad bi bilo" nije podoban sistem. Ko mi garantuje da Krossonja u tom slucaju ne bi bio igrav utakmice?
Sent from my Philips Smart TV.

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 05 apr 2013, 14:51

Kroos je sjajan igrac to stoji, ali mana je njegova sporost igra poziciju gdje brzina i nije toliko bitna ali cesto zna gusiti ekipu, zadrzavanjem lopte...Mozda pretjerujem ako kazem da je Miralem meni bolji igrac, ali imam osjecaj kad bi Mire zaigrao za klub kakav je Bajern da bi se preporodio i uz jednog Guardiolu koji bi mu dao svu slobodu i ako nista od konkurencije ne boli glava Kroos bi se morao dobro oznojiti i pokazati sta zna da ne ispadne iz prvih jedanest.Tymoschuka ce se rjesiti Pep sigurno.

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 05 apr 2013, 14:53

dr.adnan je napisao/la:
ceze je napisao/la: Koliko se ja sjecam on je prekinuo karijeru radi psihickih problema, depresija ili nesto tako :)
Upao u depresiju zbog stalnih povreda na vrlo neobicne nacine... Protegne se do pulta sa kiflama i povrijedi se Odprilike tako. EP i SP je propustio jer se povrijedio na pripremama za iste (i to pred kraj priprema). Mislim da je imao sa koljenima stalnih problema...

Vrlo zanimljiva rasprava u zadnjih nekoliko stranica, ali lakse malo... Kross je podredjen ekipi i svi njegovi uspjesi ostaju u toj avliji. Real je podredjen Ronaldu i sve se lijepi na Kristinu. Dok je Uli & Co. takva ekipa nika necemo biti...

Takodjer se ne slazem sa konstatacijama da je Kross ostao u igri protiv Juveta da bi potpuno drugacija tekma bila... Koliko god pokusavali od toga istinu napaviti "sta bi bilo kad bi bilo" nije podoban sistem. Ko mi garantuje da Krossonja u tom slucaju ne bi bio igrav utakmice?
JA TI GARANTUJEM DA NE BI BIO IGRAC UTAKMICE, JEDNOSTAVNO LIK JE ODLUCIO DA PRESPAVA TEKMU PROTIV JUVE i to je to NIJE MU PRVI PUT DA TO URADI KAD POCNE SPAVAT SPAVA CIJELU TEKMU KAD IGRA IGRA CIJELU TO JE ON

DFB
Kontakt:

Post Postao/la DFB » 05 apr 2013, 14:59

gerdmuller je napisao/la:
DFB je napisao/la:
gerdmuller je napisao/la:Ja kazem kupiti vrhunskog lijevog beka a Alabu premjestit u sredinu i nas vezni red je miran iducih 10 godina i tocka :)
Mozda Coentrao sta kazes? :D
radije Bainesa ako vise nema nostalgiju :mrgreen:
Moze i on, ima tu dobrih lijevih bekova koliko te bog hoce. :)
19 HZ 87........ FC Bajern Munchen....... Stern des Sudens.... BIH....<3

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 05 apr 2013, 15:06

sock56 je napisao/la:Zamislite klupu: Boateng, Rafinha, Gustavo/Martinez, Pjanić, Shaqiri, Robben, Gomez...

brate ukratko, ti si puk'o

čuj pjanić na klupi :lol: :lol:
Ja te volim, volim Željo..

DFB
Kontakt:

Post Postao/la DFB » 05 apr 2013, 15:08

gio10 je napisao/la:
sock56 je napisao/la:Zamislite klupu: Boateng, Rafinha, Gustavo/Martinez, Pjanić, Shaqiri, Robben, Gomez...

:lol: :lol: :lol: e svasta...

sock56
Kontakt:

Post Postao/la sock56 » 05 apr 2013, 15:21

gio10 je napisao/la:

Eto Kroos bi bio na klupi.

DFB
Kontakt:

Post Postao/la DFB » 05 apr 2013, 15:32

Bezveze se raspravljamo ikad kad bi doso Pjanke on bi igro po meni prije Krosa. ;)
Znate vec kako momak igra za repku tako da je suvisno ista vise pricati i naravno za svoj sadasnji klub.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 apr 2013, 15:36

Čim se neki naš igrač imalo spomene, odmah ima zagarantovano mjesto u prvoj postavi Bayerna.

Kod nas je smijurija, koliko se naših igrača svaki dan prodaje u velike klubove, njihovi menadžeri plasiraju takve informacije da bi ih stavili na taj način u centar pažnje. Ali nedovoljno je to, da nekog utrapiš Bayernu.

Nije ovde presudno ko je čiji reprezentativac i dal je to naš igrač, bitno je da li je taj igrač dovoljna klasa za Bayern.
Miralem je npr klasa, ali možda opet i najvjerovatnije još uvijek nedovoljna klasa za Bayern. Kao prvo ne znam dal postoji i 5 % šansi da se ovaj transfer realizuje. Drugo, neka potreba na toj poziciji i ne postoji, jer je može uz ranije spomenute varijante i Shaqiri pokrivat.

Kad dovodiš igrača uvijek moraš razmišljat da dovedeš bolje od postojećeg, ali ja ponavljam ovde više ljudi žele Pjanića samo zato što je Bosanac. A takvo posmatranje stvari, nema veze s pravim navijanjem za Bayern.

I za Pjanića, važi i u mojim očima, isto pravilo ko i za druge igrače, a to je pravilo/kriterij: Dal su dovoljno dobri za Bayern i da li mogu biti istinska pojačanja, te da li na toj poziciji postoji prijeka potreba za pojačanjem?

A uvijek postoji izbor ili ćeš istinski navijat za Bayern ili ćeš simpatisat klubove u kojima igraju naši navijači. Pa onda malo simpatišeš City zbog Džeke, malo Romu zbog Pjanketa, malo Lazio zbog Lulića i tako redom....... :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

DFB
Kontakt:

Post Postao/la DFB » 05 apr 2013, 15:44

@effe sve si dobro rekao, ali on kaze kako bi pjanke bio na klupi to me malo pogodilo da tako kazem... :D
Ali otom potom vidjecemo da li ce biti ista od toga na kraju... :P

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 05 apr 2013, 15:50

DFB je napisao/la:@effe sve si dobro rekao, ali on kaze kako bi pjanke bio na klupi to me malo pogodilo da tako kazem... :D
Ali otom potom vidjecemo da li ce biti ista od toga na kraju... :P
Šta te ima pogađat, pa ne može se reći da neko u ovom Bayernu nije "na klupi" . Ne bi Pjanić bio u ništa boljoj poziciji od ostalih pa makar i da je 15 puta bolji od Kroosa.Mora se shvatiti da niko nema zagarantovano mjesto u ekipi i da se svi ravnopravno bore za njega.Zato sam i rekao da bi njegovo dovođenje bilo "pozdravljeno" s moje strane jer Toni koliko god dobar bio zna zakazat baš zbog toga što je trenutno "siguran" ;)
Pobogu, kad jedan Can ili Hojbjerg mogu dobiti priliku ponekad ili kad imena poput Robbena i Gomeza "presjede" više od pola sezone na klupi zašto ne bi bilo normalno da Pjanić bude na istoj?
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 apr 2013, 15:55

DFB je napisao/la:@effe sve si dobro rekao, ali on kaze kako bi pjanke bio na klupi to me malo pogodilo da tako kazem... :D
Pa velika je vjerovatnoća i da bi bio, dok postoji ona vjerovatnoća ako bi prolio mnogo znoja da igra i standardnu postavu. Ako je Pjanić po tebi dobar ko Messi, onda će imati zagarantovano mjesto u prvoj postavi.... :)
Moraju uvijek postojat jaki argumenti da bi neko igrao, reference.....O tome treba uvijek razmislit, šta je igrač do sad postigao, ostvario i koje su to njegove jače strane da bi igrao? Svi znamo da je kvalitetan i sviju nas to raduje, ali jedan je to nivo s kojim se on do sad susreo u reprezentaciji i Romi (Roma ne igra LP), a drugi nivo koji bi ga dočekao u Bayernu. U tome je poenta.....

A diskusija je bespotrebna, jer ja sam prilično uvjeren da neće doći (nema to sad s tim veze šta bi ja želio, nego s obzirom na neke činjenice, situaciju se to tako može zaključit).
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

DFB
Kontakt:

Post Postao/la DFB » 05 apr 2013, 15:57

Dobro profesore ako ti to tako kazes, a nisam ja ni ulazio u raspravu samo kazem cinjenice.. ;)
Pjanke nije bolji od Messija hah daleko od toga.... :D :D , Prijatan dan profa nas... :D :P
Znali neko od bavaraca imali mozda kod nas Bajern BIH forum? :D
Zadnja izmjena: DFB, dana/u 05 apr 2013, 16:04, ukupno mijenjano 1 put.

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 05 apr 2013, 16:03

mislim da bi trrebali prvo proci juventus i osigurati titulu pa tek onda raspravljati o transferima to je posao uprave a ne nas obicnih ljudi a licno mislim da bi pjanic se odlicno uklopio u ekipu i volio bih ga vidjeti na desetci sljedece sezone
joj hamo vidi mu glave

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 apr 2013, 16:06

DFB je napisao/la:Dobro profesore ako ti to tako kazes, a nisam ja ni ulazio u raspravu samo kazem cinjenice.. ;)
Pjanke nije bolji od Messija hah daleko od toga.... :D :D , Prijatan dan profa nas... :D :P
Ja tvoje činjenice nisam vidio, nego samo patriotsku želju da Pjanić igra u Bayernu.... :D I nisam ja ovde ničiji profa, svi smo jednaki, ali ako govoriš o činjenicama, onda ih prvo priloži, pa onda možemo tu diskutovat.... ;) :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

DFB
Kontakt:

Post Postao/la DFB » 05 apr 2013, 16:09

@effe to ja tebi onako malo nadam se da ti ne smeta nije bilo zlonamjerno ako sam ti dao kompliment ''profa'' ;)
Kao sto rece ovaj momak gore prvo da prodjemo LP, i titula koja je vec nasa pa cemo onda o transferima... :D :P

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Elber111, HerrMarkusen i 9 gostiju.