FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

SarajlijaTM

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SarajlijaTM » 04 apr 2013, 10:50

Ne ovdje,nego bilo gdje u svijetu fudbala,onaj koji ocekuje bod(ove) iz derbija i ozbiljno racuna na to je blago receno lud,a pogotovo traziti tiulu u derbiju. Al vas optimizam je oduvjek prevazilazio granice razuma,bez uvrede,al tako je.
Samo me interesuje,jel mislite i npr. borac u bl potopiti? il siroki i zrinski,kuci takodjer? Sve je to potrebno za titulu,jer u svim tim utakmicama mi igramo sa laksim protivnicima i nije nerealno ocekivati bodove
Ne zezam vas,al fkt

p.s.- Jesu i vama zabranili izjave il se to osnovno pravo covjeka i demokratije,vezano sa slobodom govora odnosi samo na igrace?
btw. to vam je potez godine,da prestanu laprdati gluposti

LFC1892
Kontakt:

Post Postao/la LFC1892 » 04 apr 2013, 12:03

SarajlijaTM je napisao/la:Ne ovdje,nego bilo gdje u svijetu fudbala,onaj koji ocekuje bod(ove) iz derbija i ozbiljno racuna na to je blago receno lud,a pogotovo traziti tiulu u derbiju. Al vas optimizam je oduvjek prevazilazio granice razuma,bez uvrede,al tako je.
Samo me interesuje,jel mislite i npr. borac u bl potopiti? il siroki i zrinski,kuci takodjer? Sve je to potrebno za titulu,jer u svim tim utakmicama mi igramo sa laksim protivnicima i nije nerealno ocekivati bodove
Ne zezam vas,al fkt

p.s.- Jesu i vama zabranili izjave il se to osnovno pravo covjeka i demokratije,vezano sa slobodom govora odnosi samo na igrace?
Uzmi kasiku i pojedi ovu hrpu go.vana koju si napisao, mislim svaka cast za trud pokusao si ispasti pametan!

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 04 apr 2013, 12:35

SarajlijaTM je napisao/la:Ne ovdje,nego bilo gdje u svijetu fudbala,onaj koji ocekuje bod(ove) iz derbija i ozbiljno racuna na to je blago receno lud,a pogotovo traziti tiulu u derbiju. Al vas optimizam je oduvjek prevazilazio granice razuma,bez uvrede,al tako je.
Ne zezam vas,al fkt

Grohotom se smijem ;)
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 04 apr 2013, 12:47

@lfc-jel to najbolje što znas?

@hordas doboj-i trebas se grohotom smijati,to i jeste poenta sarkazma

edit:hilmo halali,do mene je,jbg
Zadnja izmjena: SarajlijaTM, dana/u 04 apr 2013, 21:10, ukupno mijenjano 1 put.

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 04 apr 2013, 12:58

volim kad se nafurate pa se razocarate :)
necu vas pokusavati urazumit jer to nije moguce :)

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 04 apr 2013, 13:47

jug-onostalgicar je napisao/la:volim kad se nafurate pa se razocarate :)
necu vas pokusavati urazumit jer to nije moguce :)
Nemoj generalizirati.... ;) ;)
@sarajlijaTM :?: :?:

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 04 apr 2013, 16:00

slika

Ovo me raduje..
Džakmić spreman za GOŠK
http://www.fcsarajevo.ba/vijesti/dzakmi ... a-gosk/960" onclick="window.open(this.href);return false;

DFB
Kontakt:

Post Postao/la DFB » 04 apr 2013, 17:20

Nadam se pobjedi 0-1 ja sam zadovoljan ko da smo zabili tri. 8-)
19 HZ 87........ FC Bajern Munchen....... Stern des Sudens.... BIH....<3

LG97DM
Kontakt:

Post Postao/la LG97DM » 04 apr 2013, 19:03

Hoće li vas koliko doci u Gabelu?
Vama svaka čast, kvalitetniji ste od nas, ali vam nema bodova sa Podavale :mrgreen:
Los días que tu juegas, son todo lo que soy.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 04 apr 2013, 21:32

FK Sarajevo: Savremeni trening sistem i video scouting

Polar sistem u pristupu treninzima
Bordo tim jedini je u našoj zemlji koji već mjesecima koristi polar tim sistem za unaprijeđenje treninga prvog tima. Primjenu ovog sistema omoguće, za naše uvjete, iznimno skup software, koji trenerima omogućava da u svakom trenutku imaju uvid u rad srca fudbalera, njihovu pokretljivost i predanost treningu.
''Ponosno tvrdimo da smo jedini klub u državi, a vjerovatno i u široj regiji, koji ima ovakav pristup treninzima. U svakom trenutku možemo pratiti rad naših fudbalera, tempo kojim treniraju i procijeniti njihovo zalaganje'', pojašnjava na početku razgovora za portal Radisarajevo.ba Ermin Avdić, jedan od asistenata prvog trenera Husrefa Musemića.
Naš sagovornik zadužen je i za video scouting protivnika tima s Koševa, a kako kaže, sisteme kojima se služi zajedno sa svojim kolegama iz stručnog štaba Sarajeva, u jednakoj formi koriste i najveći klubovi svijeta.
''Postoji konzola koja prati kretnje naših igrač. Oni na grudima imaju odašiljače signala koji nam pružaju sve potrebne informacije i pružaju uvid u fizičke sposobnosti naših prvotimaca.''
U stručnom štabu Fudbalskog kluba Sarajevo naglašavaju da je i video scouting iznimno važan segment u uspješnom obavljanju njihovog posla, i da način na koji pristupaju analizi protivnika svog tima, glavnom treneru daje odličnu sliku kvaliteta suparničkih timova.
Video scouting protivnika
''Video analize radimo u konsultaciji s prvim trenerom jer obično imamo specijalne zadatke. Postavke igre timova s kojima se susrećemo nisu jednake, pa se i naš pristup mora adaptirati zahtjevima šefa struke. Postoje timovi koji svoj stil igre baziraju na prekidima ili kontranapadima, pa se tako i naše analize međusobno razlikuju'', govori Ermin Avdić koji slična zaduženja ima i u saradnji s Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine.
''Veliko je zadovoljstvo raditi s gospodinom Husrefom Musemićem. Trener Sarajeva je skaut svih selektora naših fudbalskih reprezentacija i ogroman je izazov sarađivati s njim i u analizi timova koji se susreću s našim nacionalnim timovima'', kaže Ermin Avdić na kraju razgovora.
Iz ozbiljnosti sam prvi dio teksta sklonio.. :)
Valjda će se sva ova ulaganja u ovu opremu i isplatiti... :?

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 04 apr 2013, 21:58

Olimpic več 2 godine koristi ovaj sistem za treninge.

arbitraža
Kontakt:

Post Postao/la arbitraža » 04 apr 2013, 23:47

DANDY je napisao/la:Olimpic več 2 godine koristi ovaj sistem za treninge.
Da baš tako. Neozbiljan je to tekst.

oldcrewra
Kontakt:

Post Postao/la oldcrewra » 05 apr 2013, 01:03

High je napisao/la:Kasno ste se sjetili donijeti ovu odluku. One izjave i gluposti koje ste prosipali prošle i ove sezone neće izlapiti za tri godine. Imperativ su nam ove dvije pobjede: protiv GOŠK-a i Veleža. Čupat će se i jedni i drugi, bit će pakleno. Poslije Gradine više nikad se nemam prava nadati pobjedi, protiv bilo koje ekipe iz naše lige. Tako da, sve je moguće. Koliko sam vidio, onaj Zrinjski i ne igra nešto posebno. Al' poznavajući naše igrače i njihovu psihu, znamo šta nas čeka tamo.
Buraz Sarajevo mi je pravo drag klub ali u Mostaru lomite zube. Puno srece protiv goska i da vi budete dzelati koji ce zapoceti njihov put u 2 ligu

High

Post Postao/la High » 05 apr 2013, 01:42

Kako sam rekao, sve je u srijedu moguće. Da je tu Husejinović ili neki igrač koji bi jednim potezom mogao utakmicu okrenuo u našu korist onda bi bila drugačija situacija, ovako ostaje da pred svaku utakmicu lupamo glavom o zid i pitamo se da li ćemo napokon imati tri-čet'ri uzastopne pobjede. Situacija je takva da na Koševu redovno uzimamo sve ekipe koje nam gostuju (izuzev one prve protiv Zeničana) da bi na strani izgubili od, recimo, Radnika, Travnika (pa i Čelika) ili se vratili sa samo jednim bodom kao što su to bile utakmice u Lukavici, Srebreniku ili gdje već. Te tri-čet'ri pobjede u nizu bi promijenile dosta toga, ovako je konstantna situacija ''povuci-potegni''. Da ne pišem o tome kako nam je psiha bila katastrofalna kad su u pitanju male utakmice dok je Jović bio šef stručnog štaba. Utakmice protiv Levskog, Širokog i ovih sa Mercedes arene smo riješili i izgledali posve drugačije nego u utakmicama protiv ovih navedenih, pa i Zete, Zvijezde u Gradačcu ili sličnih. Tri utakmice na kojima smo imali igrača više na terenu nismo uspjeli riješiti/pobijediti. Zeta, Zvijezda i Čelik. Da se mislilo glavom a ne nečim drugim, osvojio bi se barem bod u Travniku, barem bod u Prijedoru, Zenici, Gradačcu i sva tri boda u Lukavici, situacija bi bila drugačija . I da se pobijedilo u Srebreniku, sada bi imali osam bodova više nego što imamo. To bi bila solidna zaliha pred teške mečeve koji nas čekaju u gostima. Velež, Zrinjski, Borac, Široki i komšije. Da ne spominjem činjenicu kako nam odbrana često ispada i pravi katastrofalne greške, dozvoljavajući protivniku da nas u dva-tri poteza izbaci i opasno nam zaprijeti bez ikakvih poteškoća. Ako nam je Rudar na Koševu iz ničega napravio opasne napade i ako nam je Olimpic isto radio, onda se pitam šta će nas čekati protiv Borca koji razbija sve, pogotovo na domaćem terenu. Helem, nama itekako nedostaje Husejinović, Hame kako-tako dopunjava Sesarov izostanak, ali Said bi nam itekako dobro ''legao'' u nekim utakmicama koje trebamo odigrati uskoro.

Jedino, ali jedino što me u ovom trenutku ohrabljuje je Husrefov povratak, koji će nešto promijeniti. A sad je pitanje hoće li to biti bolje ili gore od svog prethodnika. (Da se razumijemo, bio sam za da se Husref vrati i drag mi je kao i većini, ali je suludo očekivati da će on napraviti čudo, iako bi to svi voljeli) Eto, ponovo nas očekuje jedna tekma sa slabijim klubom od nas, ali klubom koji ima ambicije da ostane u Premijer ligi. Ne kažem da je ovo veliko iskušenje za Musemića i ekipu, ali je sigurno da će biti zanimljivo. Još jedna blamaže tipa one poslije utakmice protiv Gradine bi nas dokrajčila momački. Hadžiću i ostali, ta svoja najavljivanja pobjeda i pohoda prekrižite i počnite donositi pun plijen iz ovih vukojebina.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 05 apr 2013, 02:23

DANDY je napisao/la:Olimpic več 2 godine koristi ovaj sistem za treninge.
Nisam ovo znao..Covjek uci dok je ziv.
U svakom slucaju dobar potez i Olimpika i Sarajeva.Nadam se da ce u skorije vrijeme i Zeljo a poslije njega i ostali timovi poceti sa uvodjenjem ovih inovacija.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 05 apr 2013, 04:03

Ma zelji to ne treba ima to amar u glavi sve hehehe. Dok je rezultata nista ne treba mijenjati.

LFC1892
Kontakt:

Post Postao/la LFC1892 » 05 apr 2013, 13:39

Kakav Olimpic i prodaje suplje sa treninzima i slicno, kad sam vidio i cuo da igraci nose dresove kuci da peru sve mi je jasno koliko su savremeni.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 05 apr 2013, 14:14

Znaš li ti živ bio koja je ovo tema?Ti o čemu na ovoj temi nego o pranju dresova Olimpica,e svašta će čovjek pročitati,valjda promjena vremena utiče na ljude.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

LFC1892
Kontakt:

Post Postao/la LFC1892 » 05 apr 2013, 14:35

Mancini je napisao/la:Znaš li ti živ bio koja je ovo tema?Ti o čemu na ovoj temi nego o pranju dresova Olimpica,e svašta će čovjek pročitati,valjda promjena vremena utiče na ljude.
Koliko vidim da se prvi ovdje pokusao podici neki nivo Olimpica na savremeni pa sam ja onda samo napisao da to siroce od kluba, nema osnovne stvari vec se samo predstavlja kao uredjen i ozbiljan klub.

arbitraža
Kontakt:

Post Postao/la arbitraža » 05 apr 2013, 14:50

LFC1892 je napisao/la:Kakav Olimpic i prodaje suplje sa treninzima i slicno, kad sam vidio i cuo da igraci nose dresove kuci da peru sve mi je jasno koliko su savremeni.

Loše si čuo stvarno, a to nisi mogao vidjeti.

Zamisli šta bi bilo da Olimpic ima osnovne stvari ;) Ali imat će ako Bog da. Ne brini se.
Zadnja izmjena: arbitraža, dana/u 05 apr 2013, 14:52, ukupno mijenjano 2 puta.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], MaroonBjelave, mnon46, mosarajvosa83, senad82, Tarapi i 36 gostiju.