Latvija-Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

U Latviji ćemo:

1. Pobijediti
270
90%
2. Remizirati
10
3%
3. Izgubiti
19
6%

Ukupno glasova: 299

delko
Kontakt:

Re: Latvija-Bosna i Hercegovina

Post Postao/la delko » 03 apr 2013, 22:28

Neutralan88 je napisao/la:
neroazzuro je napisao/la:Vidim da si ti plaho neutralan,i previse. Koliko je to reprezentacija na svijetu bolje od nase? To ti mozes nabrojat 15 njih?
Argentina, Brazil, Španija, Francuska, Italija, Engleska, Portugal, (sigurno su jace od Bosne)

Švedska, Rusija, Hrvatska, Urugvaj, Columbia, (šanse bi nam bile 50% 50%)

i onda da ne dodajem neke reprezentacije tipa Meksika koji je igracki losiji al nas pobijede, dodaj iz Afrike možda Obalu slonovace i slicne države..

Tako da sve u svemu to TOP 3 okacite macku o rep :D
francuzi, brazilci i englezi nisu nista jaci od BiH :) sa njima bi isto bilo 50-50 :)
ako je mogla Hrvatska 98´ sto nebi mogla BiH 2014 :D
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 03 apr 2013, 22:31

DukeOfWellington je napisao/la:Možemo mi i osvojit SP u Brazilu, ali to opet ne znači ni da smo među 10 najboljih.
Bravo za ovo :)

Pa eto kao i Grčka na Euro 2004 kad su osvojili, evo sad ih Bosna podere :lol:

Ja gledam igracki kvalitet a i malo historijski nastup Država..

Ipak igra tu dosta ulogu, al nismo još u TOP 10 al zasto da ne jednog dana :)

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 03 apr 2013, 22:33

DukeOfWellington je napisao/la:Možemo mi i osvojit SP u Brazilu, ali to opet ne znači ni da smo među 10 najboljih.
Bravo za ovo :)

Pa eto kao i Grčka na Euro 2004 kad su osvojili, evo sad ih Bosna podere :lol:

Ja gledam igracki kvalitet a i malo historijski nastup Država..

Ipak igra tu dosta ulogu, al nismo još u TOP 10 al zasto da ne jednog dana :)
ako ces po historiji onda brazilu niko nista nebi mogao :D a sad su slabi pravo :D
dok si recimo zaboravio lale i pancere :D koji su bolji od svih ovih nabrojanih - uz spance :D
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 03 apr 2013, 22:33

Jači su od nas. Mogli bismo ih dobit, naravno, ali u dvije utakmice mislim da nemamo baš puno šanse.

Imaju dosta klasnih igrača koji unište protivnika kad ih krene. Sa takvim reprezentacijama uvijek visi onakva utakmica kao protiv Portugala (6:2). Mi to njima ne bismo mogli napravit ni za 100 godina.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 03 apr 2013, 22:38

Polako ljudi prvo da se kvalifkujemo a onda cemo diskutovat te koji sa nama budu u grupi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 apr 2013, 23:02

Ma na svjetskom mozes izgubiti i od Somalije, kamoli od ovih drugih ekipa.

SP ili EP je sasvim druga stvar, druga atmosfera, pritisak je enorman na citavu reprezentaciju, dosta ce presuditi mentalna jacina, nije to mala stvar, pa mjesec dana se priprema za tih par utakmica, sve mora biti isplanirano u zadnji detalj. Citav te svijet gleda, nesto na sta nasi jos nisu navikli. Tako da nije sigurno isto igrati protiv Grcke u Brazilu, i igrati protiv Grcke u sred Atine ili na Bilinom Polju.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 apr 2013, 23:15

Goalgetter je napisao/la:Ma na svjetskom mozes izgubiti i od Somalije, kamoli od ovih drugih ekipa.

SP ili EP je sasvim druga stvar, druga atmosfera, pritisak je enorman na citavu reprezentaciju, dosta ce presuditi mentalna jacina, nije to mala stvar, pa mjesec dana se priprema za tih par utakmica, sve mora biti isplanirano u zadnji detalj. Citav te svijet gleda, nesto na sta nasi jos nisu navikli. Tako da nije sigurno isto igrati protiv Grcke u Brazilu, i igrati protiv Grcke u sred Atine ili na Bilinom Polju.
Plus recimo Amazonija Manaus ili ovi gradovi na okeanu,druga klima,promjena vremena.Dobro nije Bolivija pa da nekome i zraka zafali.
Ali ipak Latvija na drugom kraju svjeta,mislim tema. :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 03 apr 2013, 23:50

neroazzuro je napisao/la:Vidim da si ti plaho neutralan,i previse. Koliko je to reprezentacija na svijetu bolje od nase? To ti mozes nabrojat 15 njih?
Argentina, Brazil, Španija, Francuska, Italija, Engleska, Portugal, (sigurno su jace od Bosne)

i onda da ne dodajem neke reprezentacije tipa Meksika koji je igracki losiji al nas pobijede, dodaj iz Afrike možda Obalu slonovace i slicne države..

Eto,jes vidio da je tesko nabrojat? Sad bih ja trebao o svakoj pojedinacno diskutovat,al to je besmisleno. Ocit je samo negativan nacin na koji posmatras nasu reprezentaciju i to je sve. Ja to nemam obicaj.
A od ovih sto si nabrojao nas bi uzele samo Spanija,Portugal + Holandjani. SA SVIMA OSTALIMA bi se nosili ravnopravno ili bi bili bolji. To je sva poenta.
Pozdrav za Banovice!
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 03 apr 2013, 23:57

Naravno, sve bi mi to uzeli, šampioni svijeta u šupljoj.

Dod'o bi ti i Portugal na listu, al ti ofirno nakon onih 6:2.

Ja ti mogu nabrojat najmanje 10 koje su iza nas na listi a mogle bi se nosit s nama i uzet nas.

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 04 apr 2013, 00:04

neroazzuro je napisao/la:

Eto,jes vidio da je tesko nabrojat? Sad bih ja trebao o svakoj pojedinacno diskutovat,al to je besmisleno. Ocit je samo negativan nacin na koji posmatras nasu reprezentaciju i to je sve. Ja to nemam obicaj.
A od ovih sto si nabrojao nas bi uzele samo Spanija,Portugal + Holandjani. SA SVIMA OSTALIMA bi se nosili ravnopravno ili bi bili bolji. To je sva poenta.
Pozdrav za Banovice!

U nas cesto ponavljaju sitacije, samo cekam da nas opali opet jedna reprezentacija pa da osobe kao ti dodju opet sebi :lol:
Zadnja izmjena: AlenHalilovic, dana/u 04 apr 2013, 00:05, ukupno mijenjano 1 put.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 apr 2013, 00:05

U neka stara vremena, nakon ove price gore kako bi mi svakoga pobjedili (i Zizuove prvoaprilske izjave), bih vec negdje duboko u sebi znao da nam slijedi tesko prizemljenje i vjerovatno veliki kiks. ;)

Ali mislim da smo takve stvari prevazisli, mislim da je za to najvise zasluzan Susic. Latviju cemo pojesti a onda slijede nesto teze utakmice protiv Slovacke ali njima uzimamo sigurno 3 boda, mada bi idealno bilo 4 ili svih 6.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 04 apr 2013, 00:05

Sad mi je žao što prije dolaska na ovu temu nisam napravila kokice. Baš je bilo interesantno zadnjih par stranica.

Hvala kvazinovinarima Jutarnjeg i Sporta.ba koji su povećali vašu produktivnost.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 04 apr 2013, 00:06

neroazzuro je napisao/la:

Pozdrav za Banovice!
Zaboravio sam Holandiju :D

A ti ako mislis da bi mi jednu Njemacku ili Argentinu dobili e jbg onda nema potrebe raspravljat sa tobom ;)

To ti je ko da se trkaš sa Golf 1 od 60 konja a ovamo imas Golfa GTI od 160 konja to je realnost :!:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 04 apr 2013, 00:11

Sa onakvim pristupom zalaganjem i taktikom kao protiv Grka ni jedne repke se ne treba bojati.
Otom-potom,prvo Latviju arhivirati.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 apr 2013, 00:18

Tesko je ostati potpuno na zemlji i ne izgubiti se za par minuta sa mislima u Brazilu :) . U pravu ste, odlutali smo od teme, sto se tice Latvijaca ocekujem naravno ubjedljivu pobjedu i idealnu uvertiru pred Slovake u septembru.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 04 apr 2013, 00:39

bluemania je napisao/la:http://www.jutarnji.hr/hrvatska-je-najb ... i/1094462/

Hrvati se pravo iskenjali po našoj reprezentaciji :oops:

evo da ovako javno ovome retardiranom autoru teksta Alen(u) Lisičko(m) naj€bem matere uzduz i poprijeko..

Kakva je to "strucna" analiza teksta u kojem kao glavni argument navodis da su "usporedbe jednog igraca (tvoje reprezentacije) naspram drugog ( BiH ) smijesne, kao i ostalih reprezentativaca. Kakav je to argument i analiza :shock: Sramota za jednog novinara, ali danas na ovim prostorima nema kvalitetnog novinara
Zatim tu su gluposti kako je Mandzukic izabran ispred Dzeke od strane Bayerna, zatim kako je Pletikosa bolji od Begovica jer je iskusniji a ovamo ne navodi za Dzeku iskustvo i osvajanje bundeslige sa prosjecnim timom, dok Mandzo nije mogao cak prvom tipu wofla prismrditi..

Nijedan hrvatski igrac mi ne smeta ali zbog ovog krmka i njemu slicnih volio bih da izvise u barazu pa nek materi svojoj pravi analize igraca uz glavi argument "smijesna usporedba"
15.10 - 15.06 ...

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 04 apr 2013, 03:21

Francusku mozes definitivno trenutno izbaciti da su jaci od BiH, pa cak i kada pitam Francuze kazu da bi to bile dvije veoma gurave utakmice znaci najvise 50-50, dok sto se tice Engleske i Portugala bili bi veliki outsideri na Wembley i Portugalu gdje bi sigurno rekao da su oni jaci, no na domacem da bi bilo 50-50. U ove sto su jace od BiH bi dodao jos Njemacku i Holandiju.

Sto se tice 50-50, kao sto sam rekao ubacio bi Francusku iz gornje liste, a fali jos Belgija i ako vec ubacis Kolumbiju i Urugvaj trebas onda i Ekvador (iako smatram da trenutno je samo Kolumbija jaca, Urugvaj je pun zvijezda ali u zadnje dvije godine ama bas nista nisu pokazali), a iz Afrike Obalu Slonovace.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 04 apr 2013, 10:23

DukeOfWellington je napisao/la:Naravno, sve bi mi to uzeli, šampioni svijeta u šupljoj.

Dod'o bi ti i Portugal na listu, al ti ofirno nakon onih 6:2.

Ja ti mogu nabrojat najmanje 10 koje su iza nas na listi a mogle bi se nosit s nama i uzet nas.
Ma vidi ti Wellingtonskog sto se razgalamio...
Ti si na mene ostavio dobar dojam na Ljozetovoj temi,al si me iznenadio svojom banalnoscu ovdje. Pa da su stvari tako proste kladione bi propale za tren,a cvjetaju. Naravno da medju prvih 30-ak ekipa na svijetu,pa i vise svako svakoga moze dobiti zacas. I kad kazem da je neko bolji od nas tu i mislim na ekipe s kojima bi gotovo sigurno izgubili. Takvih je vrlo malo. Sa svim ostalima imamo bar priblizno iste sanse ili vece.
A zasto sam Portugal uvrstio? Zbog kompleksa prema njima. Izbacili su nas u dva baraza i bili dosta bolji od nas u 4 tekme. Da smo igrali samo jednom i izgubili 6-2,ni njih ne bih racunao jer je sam taj rezultat odlican motiv za nas.
Lijep pozdrav.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 04 apr 2013, 11:34

Portugal ima.vrhunske igracr,sami vrh ..Dzeko je napredovao otisavsi iz Njemaxke u City,a Portugal ima skoro sve takve...Jaki klubovi i igraci su top..Dok mi ne mozemo reci,bar ne jos...Roma nije isto sto i Real,I sl
.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 04 apr 2013, 12:14

Bezze nabrajate ko nas moze i koga mozemo .. Cinjenica je da poslije svakog okupljanja napredujemo i da nas od Cire taj trend prati. Jos vaznije je da sa novim selektorom nismo stali ili da se vracamo na staro. Ako odemo na prvenstvo, nakon toga nista vise nece biti isto. Talenta je kod nas na pretek i uvijek ce ga biti, a sve ostalo ce biti na ljudima u savezu. U taj isti savez imam mnogo povjerenja nakon Komiteta i vjerujem ce uspjeh moguceg plasmana znati unovciti na pravi nacin

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.