La Bundesliga vs Die Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Re: La Bundesliga vs Die Serie A

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 04 feb 2013, 21:34

KSIVLE je napisao/la:
AmiciDiNessuno je napisao/la:
p.s. vidis kako to smetnu sa uma, taj ciko iz saveza kaze da nije bilo stimanja, a onda meni nije jasno kako sam licno dobre pare uzeo na raznim prelazima oko ingolstada, oberhauzena i slicnih.),a info najcesce kad sjedis u kladari a pored tebe mafioze ulecu po pet stoja a ti slusas i svoju sicu pratis :D
Cak i ovdje na forumu sam neke citao i uplatio, jbga propusti taj ciko iz saveza da uzme fine pare. :P
Naravno, ovo je 100% istina. Mislim ono, kakva je to namještajka ako svaka šuša ne dozna za nju. A i te mafijoze su za khurca kad na sigurnu štelu stave samo 5 stoja.
e moj jarane, ako sam napisao 5 stoja to ne mora da znaci da je samo ta cifra, a u ostalom sve te velike uplate prvo treba nazove centralu pa pita jel moze taj i taj da uplati jer likovi ulecu stotine svaki dan, ti mislis kladionice glupe pa ce pustit da on kucu uleti, pa te iste kladionice i najvise utakmica kupe, a to za dojave ti misli sta hoces ja sam uzimo pare cak i citajuci ovdje na forumu prelaze.Naravno nema tih dojava svaki mjesec al znam dobro koje su lige bile u pitanju, tacnije imas svega.Al bitno je sta ciko iz saveza kaze :mrgreen:

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 04 feb 2013, 21:38

Namještene utakmice ne cure tako lako u javnost. A to što neko nekada ubode neki koeficijent ti je (u 99,99% slučajeva) zakon velikih brojeva. Imaš na bl...r.haer milijun blogova koji svaki dan imaju dojave o prijelazu i sl. Normalno da netko metodom ćorave koke nekad i pogodi.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 04 feb 2013, 21:43

KSIVLE je napisao/la:Namještene utakmice ne cure tako lako u javnost. A to što neko nekada ubode neki koeficijent ti je (u 99,99% slučajeva) zakon velikih brojeva. Imaš na --- SPAM --- milijun blogova koji svaki dan imaju dojave o prijelazu i sl. Normalno da netko metodom ćorave koke nekad i pogodi.
ok kako ti kazes, samo ja sam vidio da ljudi uzese pare a kako su dosle do njih dojave ne zna niti ne znam da li su se igrali corave koke.A namjestene utakmice ti se lako mogu vidjet preko broja uplata u odredjenom kratkom vremenskom intervalu, tako ti i ovi likovi iz europola dosta utakmica provjere.Jer se "vijest brzo siri".
"Skoro" gledam Fener stavise u super tipu i to kvota ekstra , Fener domacin protiv nekog levata, ubacise to i kontam evo je, uletim kontra i uzmem pare.Eto corava koka bi, jest malo sutra, odmah sam znao da je sumnjiva poput onih deranja Galate i tog istog Fenera kod kuce od Kasimpase jedno dvije sezone zaredom, ej Kasimpasa dere najjace klubove dvije sezone zaredom u Istanbulu, ma cist fudbal :D

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 06 feb 2013, 23:13

Italija U-19 - Njemačka U-19 1-0
Italija U-21 - Njemačka U-21 1-0

8-) 8-)
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 07 feb 2013, 17:37

Andrej je napisao/la:Italija U-19 - Njemačka U-19 1-0

8-) 8-)
Odličan argument kad se govori o kvaliteti navedenih liga. Bravo za tebe.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 07 feb 2013, 18:26

I sam si napisao dosta ovdje o reprezentativnom fudbalu a sad pametujes na ovo.
Ovo samo pokazuje da i mladji narastaji imaju urodjeno das Sexaju Svabe.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 07 feb 2013, 19:37

Zelim da kazem da i kad nije dobro Serie A uvek deru Bundes..
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 08 feb 2013, 17:07

Pupi04 je napisao/la:I sam si napisao dosta ovdje o reprezentativnom fudbalu a sad pametujes na ovo.
Ovo samo pokazuje da i mladji narastaji imaju urodjeno das Sexaju Svabe.
Pisao jesam, ali nisam započeo tu raspravu. Ne znam kako vam se da javljati ovdje kad smo utvrdili i da je BL > Serie A, kao i Elf > Azzuri. slika

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 08 feb 2013, 17:24

Andrej je napisao/la:Italija U-19 - Njemačka U-19 1-0

8-) 8-)
Zašto nisi napisao kako su igrale U20 repke?! Bode ovo oči, ide 19 pa 21. Fali nešto između. :)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 15 mar 2013, 12:38

Samo da se upišem, mogla bi ovo biti vruća tema narednih dana. :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 mar 2013, 12:58

Izbrisati temu treba nakon Bayern-Juve :lol:

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 15 mar 2013, 14:15

Au, sad ce da prsti :mrgreen: . Jedva cekam dvoboj Juventusa i Bayerna. Forza Juve :mrgreen: !
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 mar 2013, 13:12

Komparacija ove dvije lige petice ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

CroCHEF
Kontakt:

Post Postao/la CroCHEF » 26 mar 2013, 09:57

Prije 10-ak godina je bilo apsurdno staviti ove dvije lige u istu komparaciju, ali vrijeme se totalno promijenilo. Fudbal na čizmi je upao u veliku krizu nakon '06 i već poznatih događaja. Sami proces je dugo trajao, a i mnoga velika imena su odlučila da napuste Seriu A i okušaju se u nekim drugim ligama i klubovima. Koeficijent same lige je ušao u veliki minus, a i broj gledatelja na susretima se mnogo smanjio. Ok, bilo je mnogo dobrih fudbalskih predstava koje su se mogle gledati s guštom. Ali nakon afere 'namještanja susreta' došlo je do naglog okreta.

Calcio u velikom minusu, a BuLi u nikad boljem vremenu. U uvodnom tekstu opisah najbolje trenutnu situaciju u Italiji. Znam, veliki zaljubljenici u Calcio će željeti da me isprave, al' ovo je samo realna slika današnjeg fudbala na čizmi. Njemačka je u fudbalskom svijetu oduvijek bila velesila, ali liga i nije bila toliko popularna. Naravno, momčadi poput Bayerna i Dortmunda su ipak bile uvijek u vrhu, ali ostale baš i ne. Ali ubrzanom tranzicijom fudbal u Švabiji je doživio veliki procvat.

Koji je problem Italije i fudbala? Premalo ulažu u omladinski pogon i fudbalske akademije. Primavere većih klubova iz Calcia i pružaju dobre rezultate u mlađim uzrastima, ali ti igrači nikada nisu dobili pravu šansu u prvom sastavu. BuLi je čisti primjer da se rad sa mlađim igračima isplati igrački, ali i novčano. Pogledajte vodeće klubove u Njemačkoj, okosnicu tima čine igrači koji su prošli fudbalske akademije tih klubova. Neuer, Hummels, Schmelzer, Schweinsteiger, Khedira, Kroos, Müller, Özil, Götze, Gomez - fudbaleri koji mnogo vrijede u današnjem fudbalu i treneri širom Europe ih mnogo cijene.

Eh, valjda sam makar malo opisao trenutnu razliku između ovih liga. Najrealnije što sam mogao, ne.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 26 mar 2013, 10:46

@cro Chef pa tako i jest,talijanima treba jos koja dobra sezona da se dignu na razinu u kojoj su prije bili.Dok je Njemacka po meni bolja u samom uredenju i tom radu u svakom segmentu.Kao sto kazes,rad sa mladim igracima je izvrstan i ako nastave vako,bit ce najbolja liga i reprezentacija u skorijoj buducnosti.
Keep walking.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 26 mar 2013, 11:15

Cautinho je napisao/la:@cro Chef pa tako i jest,talijanima treba jos koja dobra sezona da se dignu na razinu u kojoj su prije bili.Dok je Njemacka po meni bolja u samom uredenju i tom radu u svakom segmentu.Kao sto kazes,rad sa mladim igracima je izvrstan i ako nastave vako,bit ce najbolja liga i reprezentacija u skorijoj buducnosti.
Samo ispravi ovaj dio "na staru razinu", s "na reŠPEKtabilnu" razinu i sve 5!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 apr 2013, 23:06

I Bayern nije aktuelni prvak a opet je noćas izdominirao daleko najkvalitetniju talijansku ekipu.

Igra se i uzvrat, tako da je još sve otvoreno :)

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 03 apr 2013, 12:10

Također se petoplasirani Lazio poigrao sa "mid-table" Bundesligašima , pa tako da ništa strašno . :D
Istina je da je Juventus trenutno najkvalitetnija ekipa u Italiji , ali nije to tolika nadmoć recimo nad Milanom , koji je uz Juve najbolji klub u Italiji .

Vjerujem da nisi upućen u stanje u Serie A .
Pa evo jedan apsurdan razlog zasto je Juventus 10-ak bodova ispred Milana .

Prvih 8 utakmica , Juventus 22 bod , Milan samo 7 , zahvaljujuci silnim oscilacijama i promjenama tokom ljeta .

Ali zato od tog osmog kola pa na ovamo odigrane su 22 utakmice gdje je Milan osvojio 50 bodova a Juventus 46 .
Tako da Juventus i nije toliko dominantan kao sto mnogi misle .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 apr 2013, 12:20

Budi iskren, pa reci: koliko su vam sudije dale od tih 50 bodova u 22 tekme :?: :roll:

Mozemo mi da mislimo o Juventusu sta hocemo, ali je cinjenica da su #1 tim u Italiji i to bez konkurencije, kao i BM u Nemackoj. E sad, sto bi neki da predstave sraz 2 prvoplasirana tima liga kao apsolutno merilo snage istih - to je drugi par cipela. Cinjenica je da ligu cini 18 ili 20 ekipa, a ne samo najbolje ili najboljih 6-7 sto idu u Evropu.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 apr 2013, 12:55

MaGiCa je napisao/la:Cinjenica je da ligu cini 18 ili 20 ekipa, a ne samo najbolje ili najboljih 6-7 sto idu u Evropu.
Ipak si podlegao pritisku! Rekao sam ti da ću te jednog dana naučiti! 8-)

"Dosad" se UVIJEK gledao uspjeh jednog kluba... ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.