Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

adojuve
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la adojuve » 03 apr 2013, 10:34

Mislim da je glavni problem ovog Conteovog Juventusa predvidivost 3 5 2 formacije i totalno ne snalazanje na jak presing kakv je bio sinoc. Znaci zna se kako ce Juve igrati jak presing Pirlo nemocan i tu je kraj. Sjetite se Kapelovog Juventusa i igranja u gostima igranje na razeultat nista specijalno, a kuci deklasiruja tada veoma jaki Real puno jaci nego ovaj Bayern, ali tada je ekipa bila sastavljena od igraca koji su mogli igrati razne takticke zamisli, ovaj Juventus to nema igra predvidivo, i zna se jak presing i tu je kraj. Definitivno mozda je Conte nesto naucio da LP i Seria A niti bilo koje nacionalno prvenstvo nije sto i Liga prvaka, moze dosta da nauci od po meni najveceg trenera Fergusona i igri u gostima, jako slicno eri Kapela. Naravno za ovo treba uprava da dovede igrace prava pojacanja. Ovaj Juve nema pravih krila ,nema sirinu, da razbije protivnika po stranama kao nekada Camoranezi pa Nedved, to jako fali, i naravno jak napadac. Sjecam se tekme protiv Bayerna i igri do ulaska Nedveda i Camoranezija totalno razbijanje Bayerna po kriulima nesto kao sinoc sto su radili ribery ( ovog supka namjerno malim slovom ) i Robben.

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 03 apr 2013, 10:46

@ultra, slazem se, taj prljav start mi je vise zasmetao nego sam poraz.Cambiasa tek covjek moze shvatit,bio je frustriran porazom a ovo malo **** Ribery i pored dobre igre i rezultata onako jadno i podmuklo na nogu dzonom.Pokazao je kako je mali kao covek,ne samo rastom.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 03 apr 2013, 11:02

AmiciDiNessuno je napisao/la:@ultra, slazem se, taj prljav start mi je vise zasmetao nego sam poraz.Cambiasa tek covjek moze shvatit,bio je frustriran porazom a ovo malo **** Ribery i pored dobre igre i rezultata onako jadno i podmuklo na nogu dzonom.Pokazao je kako je mali kao covek,ne samo rastom.
ah ah ah ... nije da pravdam i tvrdim da Ribery je trebao dobiti crveni ali et nije ...

Uglavnom Vidal je ako ne i prgaviji od Riberya. Čitavu utakmicu je udarao po nogama francuza a sudija dopuštao tu igru ne davanjem žutog a trebao je dobiti žuti još u prvom ako ništa zbog hinjskih startova i radi toga mu je Ribery i vratio a sada o vraćanju, da je tu Vidal rekao bi da će ovaj ga pokupiti jednom prilikom ali ovako nezz...

Sudija je pravio greške čitavo prvo poluvrijeme u korist Juventusa a kasnije je počeo više navlačiti na Bayern kako bi napravio nekakav balans i to je bilo baš očigledno pravo ...

Realno ... Barzagli je zalužio žuti zbog start nad Mandžom u prvom poluvremenu kad je ovaj išao prema golu situacija 3/3 tako nešto ... Chielini je zaslužio 2 žuta, Licht je i ranije trebao dobiti žuti zbog start nad Riberyom kada ga je rukama zadržao (prvo poluvrijeme je bilo nešto na centru korner/prekid juventusa bio i ispucana lopta a ovaj ga baš rukama zadržao da ne bi prošao u kontru) ...

onda prilika kad je Chelini zadržao Buytena u petercu rukama ali ajd sve su to situacije gdje možeš svirati a sudija nije vidio il mu nije izgledalo za prekršaj ...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 03 apr 2013, 11:28

velika je razlika izmedju normalnog faula i duel igre, pa cak i faula u duelu..ides na loptu, napravis prekrsaj i sta, neces povrijedit nikog , udari Mandzukic Kijelinije, Kijelini njega i ko jaci dobije duel, niko nije povrijedjen zavrsio tekmu- velika razlika izmedju toga i NAMJERNOG starta na igraca djonom BEZ lopte ..

jedno je borba igra a drugo je hinjo....Vidal nikad ne bi uradio ono sto je uradio Riberi , on jeste agresivan igrac, ali jedno je agresivan igrac a drugo prgav igrac. Vidal je za ove 2 god kako je u Torinu napravio jedan onakav start i to ne za Juve nego za reprezentaciju u prijateljskoj protiv Srbije i dosao je na glas kao prgav igrac sto on uopce nije...borben, agresivan da , prgav- ne.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 03 apr 2013, 11:35

Onaj start je zaslužio crveni karton.
Namjera i želja da se povrijedi protivnik... još je jadnije to što je tekma već skoro odlučena... ali ne lezi vraže malo vnago od karaktera želi još i da povrijedi protivnika... fuj...

Bio mi je jedan od najdražih igrača ali ono sinoć je dno dna.

U revanšu će biti jako teško...

Rani gol sve može promijeniti u bilo čijoj mreži.
2006 nas je Arsenal dobio 2:0 u prvoj tekmi pa u revanšu nismo meda mogli.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 apr 2013, 11:56

anton 1983 je napisao/la:Kunu bi dao samo da se nađe jedan koji će dati normalan odgovor, a ne sve shvatiti kao provokaciju.

Ja osobno ću doči provocirati i vaditi vam mast tek kad vas izbacimo. I to samo ako će mi se dati. Ako se Juve pokaže ovakvim kao jučer onda vas i neću provocirati, jer ste preslabi i nezaslužujete to. Što bum nekog provociro ako se zna da ću pobjediti? iskreno bio sam iznenađen jako malom kvotom na kladionici na pobjedu Bayerna, jer sam smatrao da je Juve puno jača ekipa nego kaj ih je kladionica predstavila, no kad sam vidio ono jučer onda moram reči da je kladionica bila realna.

I zato vas sad pitam, dal je juve to što je bio jučer ili da parafraziram svoje pitanje, jel je naletio na klub koji je na jednoj razini više. Nije isto udarat mrkvicu po SERIJI A i nabijat tamo neka **** poput Šahtjora i Chelsea i Celtica i odigrat tekmu sa Bayernom.

slika

Ma nije to bila provokacija. 8-)
I posle se ljutis sto te tako smatramo. :roll:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 apr 2013, 11:57

AmiciDiNessuno je napisao/la:@ultra, slazem se, taj prljav start mi je vise zasmetao nego sam poraz.Cambiasa tek covjek moze shvatit,bio je frustriran porazom a ovo malo **** Ribery i pored dobre igre i rezultata onako jadno i podmuklo na nogu dzonom.Pokazao je kako je mali kao covek,ne samo rastom.
Ne bi da pravdam start Riberya ali do istog ne bi došlo da je Vidal popio žuti još u prvom poluvremenu upravo zbog udaranja s leđa Riberya po nozi, znači Vidal bi već nakon 67' lagano u svlačionicu na hlađenje.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 03 apr 2013, 12:04

Saurman je napisao/la:
Ne bi da pravdam start Riberya ali do istog ne bi došlo da je Vidal popio žuti još u prvom poluvremenu upravo zbog udaranja s leđa Riberya po nozi, znači Vidal bi već nakon 67' lagano u svlačionicu na hlađenje.
Vidal u skoro svakoj utakmici Juventusa dobije žuti i nikad ne rizikuje nakon toga, tako da je dobio u prvom ne bi u drugom, a to je mnogo da je...
Ribery je trebao dobiti min žuti, a vrlo vjerovatno i crveni jer je liga prvaka u pitanju...

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 03 apr 2013, 12:33

anton 1983 je napisao/la:Ja sdam sa Juveom razočaran. Evo recite vi meni, zar je Juve stvarno tako jako loš ili su samo podbacili? :? Brio sam da će Bayernu biti teže, no Juve je izgledao prejalovo, kao da smo recimo igrali sa nekakvim Interom, prejadno i preslabo. Di je bila ta veza ta trka? WTF!?!?! Baš me zanima kaj ćete reći.
Nemoj da imas komplekse od Intera,jer znamo sta je Inter radio Bayernu posljednjih godina. ;)
*18 Scudetto 7 Coppa Italia 5 Italian SuperCup 3 Champions League 3 UEFA Cup 3 Club World Cup*

Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato.
Peppino Prisco: Per noi il milan non esiste.

FORZA INTER!

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 03 apr 2013, 12:55

slika
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 apr 2013, 13:00

sanjingr je napisao/la:Nemoj da imas komplekse od Intera,jer znamo sta je Inter radio Bayernu posljednjih godina. ;)
Mislio sam na ovaj sadašnji Inter....

No očito je da tu nema normalnog forumaša.

Ajde ovako. Dal je Juve jučer podbacio i vas sve iznenadio sa tako lošom igrom ili ste vi oćekivali da s etako nešto može dogoditi? Ja recimo nisam, jer sam smatrao d aje Juve puno jača ekipa od onog kaj je jučer pokazao. Da bi vam bilo jasTnije što sam vas pitao pokušat ću to objasniti na slijedećem primjeru. PRIJE utakmice Milan, Barca, svi OBJEKTIVNO oćekuju pobjedu Barce pa i navijači Milana, jer smatraju da je Barca puno jača od njih. Nije bitno što se dogodilo, nego mi je samo bitan ovaj dio ŠTO SE OĆEKIVALO. Tako mene zanima koliko ste vi iznenađeni sa ovakvom pobjedom Bayerna DOMA i dal ste bili uvjereni da je Bayern za toliko jači, ili ste OBJEKTVNO, znači ne NAVIJAČKI, REALNO oćekivali PUNO BOLJI rezultat?

ne znam kako da vam drugačije objasnim? ja osobno još uvijek ne mislim da je ovaj meč završen i da će se bAyern jako morati potruditi da prođe dalje - znači ne smatram niti nisam smatrao da je razlika u kvaliteti između Bayerna i Juvea ista onoj kao između Milana i Barce iako neki tvrde da su Milan i Juve tu negdje i Bayern i Barca tu negdje...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 03 apr 2013, 13:15

Ne znam sto se desilo mojoj ekipi,ali da ste jaci 2-3 klase niste. bolji ste priznajem
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 03 apr 2013, 13:20

Bayern je bio sinoć sretnija ekipa i imali su nafake kad im je najviše trebalo. Prvi gol su dali sretno nakon odbice ni iz čega u prvoj minuti, drugi gol poklon sudija iz ofsajda što je i prelomilo utakmicu i vjerovatno odlučilo ko prolazi dalje.

Svaka im čast, bili su rastrčaniji, borbeniji, visok presing, ali akcije nisu imali kako treba jer ih je Juventusova odbrana s lakoćom zaustavljala čim bi došli do kaznenog, sve se svodilo na neke šuteve van kaznenog prostora. Bayern imao 3 prave prilike preko Riberya, Robbena i Mullera, Juve preko Bonuccija i Vidala.

Juventusovi igrači će sad imati 7 dana da se odmore i pripeme fino za utakmicu i daleko će biti borbeniji, spremniji, Conte je naučio dosta od sinoć i očekujem drugačiju postavku i taktiku.

I u Madridu smo mi igrali loše utakmice kao sinoć pa bi u Torinu izbacivali Reala, zašto ne bi i Bayerna? Ako Juve bude imao suđenje kao Bayern sinoć ubjeđen sam u prolaz 100%.

Zanima me kakva će biti priča kad ih Juve razbuca u Torinu, oni nakon jedne utakmice zaključuju da su dvije ili tri klase iznad. :lol:

Normalno od Chiellinija očekujem da šupku Riberyu okonča karijeru.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 03 apr 2013, 13:25

Pritisak veoma važne utakmice je uradio svoje. Vidjeli smo to u Londonu,al je Čelsi ipak bio slab, pa kad smo se oslobodili pritiska došli smo do boda. Sinoć se igrači na par trenutaka rasterete naprave šansu, ali to nije to. Pa realno da pogledamo, Bayern je bolji od nas i ako prođu biće i više nego zasluženo. Mi smo, po meni, još zeleni i svakako da treba imati sptrpljenja, ova ekipa ima perspektivu i siguran sam da iduće godine možemo korak dalje tj. do polufinala. Ali još ne treba zaboraviti da se imamo šanse plasirati, iako one iznose nekih 10% :)

Živi bili, bez svađe i nerviranja, dok se utisci smire, postaviću onako svoju analizu, pa ko hoće neka pročita :)
Ja te volim, volim Željo..

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 apr 2013, 13:26

Nafaka i ofsajd su učinili svoje. Nije ih Bayern uništio do bola, nije Bayern imao 23 šuta, šta ti je :roll:

Kako vas nije stid pisati takve stvari. Budi muško, reci kao ovaj Andrej da je Bayern u ovom trenutku kvalitetnija ekipa a ne tražiti uvijek neke izgovore. Svi su krivi samo nije Juventus sa svojom užasnom utakmicom.

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 03 apr 2013, 13:29

Trequartista@ care sta si ti sinoc gledao :? ,tu se sve zavrsava na ovoj temi je najvise djece

PS: pre ce chelini dobiti crveni nego ribery vjeruj mi
Zadnja izmjena: GAL, dana/u 03 apr 2013, 13:32, ukupno mijenjano 2 puta.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 apr 2013, 13:29

Ocjene za sinoićnji poraz u Monacu ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 apr 2013, 13:31

Ja ne kužim vas bavarce koji sada lovite ove nezadovoljne juventusofce po forumu i jedva ćekate da kažu da smo nezasluženo pobjedili i nekakva izvlačenja. Pa vi ste mi još gori od tih cvilidreta. Neka se plaču, a mi znamo kakva je utakmica bila jučer jer smo ju gledali, a naslađivati, ako to neko hoće, se tek treba nakon uzvrata.
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 03 apr 2013, 13:32

23 šuta, od toga njih maksimalno 5 bili opasni, s druge strane Juve ni deset šuteva, a 4 bila opasna, bitan je kvalitet, ne kvanitet.

Fino sam napisao Bayern bio rastrčaniji, borbeniji, recimo zreliji u ovom trenutku, ali o tome ko je bolji ću donjeti sud tek nakon druge utakmice.

Sinoć suđenje i nafaka na strani Bayerna, u Torinu će to In Sha Allah biti na strani Juventusa, pa ćemo onda vidjeti ko je klasa iznad, a ko ispod.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 apr 2013, 13:37

Trequartista je napisao/la:23 šuta, od toga njih maksimalno 5 bili opasni, s druge strane Juve ni deset šuteva, a 4 bila opasna, bitan je kvalitet, ne kvanitet.
Čekaj malo ovdje nisi u pravu. Juve nije imao niti jedan opasan šut izuzev onog Vidalovog u prvom poluvremenu koji je prošao pored gola. Ja ne razumijem zašto šut nije opasan ako prođe malo od gola? Pa kak je to opasnije ako ide u okvir, a napucaš golmana?
Trequartista je napisao/la: Sinoć suđenje i nafaka na strani Bayerna, u Torinu će to In Sha Allah biti na strani Juventusa, pa ćemo onda vidjeti ko je klasa iznad, a ko ispod.
I tu natežeš na stranu Juventusa...Mene osobno kao navijača Bayerna je uništilo suđenje "protiv Manđukića". Tu mi se sudac najviše zgadio...

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.