Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
" onclick="window.open(this.href);return false;
- legenda reala
- Kontakt:
Srbija,BIHLotus je napisao/la:

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
-
- Kontakt:
update mladih reprezentativaca:
Karamatic (Capljina) - 14 poena protiv Servitiuma
Union Olimpija 59 - 72 Krka (14-22)(23-13)(12-24)(10-13)
Union Olimpija: Sajevic 6 2x3, Cindric 4 (2:3), Letnik 2, Kokol 17 (5:6) 2x3, Kodrin 2, D. Akodo 14 (3:4) 1x3, Puric, Sulejmanovic 14 (3:5) 1x3
Krka: Janc 5 1x3, Abram 5 1x3, Polutak 1 (1:2), Spehar, Zatezic 16 (2x3), Zupan 1 (1:2), Ritlop 5 (5:6), Krampelj 7 (1:2), Bolcina 17 (3:5), Kastrati 15 (2:3) 1x3,
Grosuplje 66 - 75 Union Olimpija (12-25) (17-15) (20-18) (17-17)
Grosuplje: Hojc 2, Mesicek 16 (6:6), Virsek, Zabot, Grubelic 4 (1:2) 1x3, Mandic, Mehlin 9 (1:2), Karadvic 21 (3:7), Trafela 14 4x3
Union Olimpija: Cindric 13 (1:2) 2x3, Sajevic 2, Letnik 7 (1:2) Kokol 10 (0:2) Jesih 2 (2:2), Kodrín 6, Dang Akodo 8 (2:2), Puric, Sulejmanovic 27 (4:5) 1x3.
Maribor Messer – Litija 79:85 (17:20, 12:19, 28:27, 22:19)
Strelci: Hanžel 3, Rotman, Voglar 20, Rožanc, Lulić 21, Stipanović 16, Petek 2, Vavdi 6, Tratnik 5, Mlakar 2, Banič 4
Karamatic (Capljina) - 14 poena protiv Servitiuma
Union Olimpija 59 - 72 Krka (14-22)(23-13)(12-24)(10-13)
Union Olimpija: Sajevic 6 2x3, Cindric 4 (2:3), Letnik 2, Kokol 17 (5:6) 2x3, Kodrin 2, D. Akodo 14 (3:4) 1x3, Puric, Sulejmanovic 14 (3:5) 1x3
Krka: Janc 5 1x3, Abram 5 1x3, Polutak 1 (1:2), Spehar, Zatezic 16 (2x3), Zupan 1 (1:2), Ritlop 5 (5:6), Krampelj 7 (1:2), Bolcina 17 (3:5), Kastrati 15 (2:3) 1x3,
Grosuplje 66 - 75 Union Olimpija (12-25) (17-15) (20-18) (17-17)
Grosuplje: Hojc 2, Mesicek 16 (6:6), Virsek, Zabot, Grubelic 4 (1:2) 1x3, Mandic, Mehlin 9 (1:2), Karadvic 21 (3:7), Trafela 14 4x3
Union Olimpija: Cindric 13 (1:2) 2x3, Sajevic 2, Letnik 7 (1:2) Kokol 10 (0:2) Jesih 2 (2:2), Kodrín 6, Dang Akodo 8 (2:2), Puric, Sulejmanovic 27 (4:5) 1x3.
Maribor Messer – Litija 79:85 (17:20, 12:19, 28:27, 22:19)
Strelci: Hanžel 3, Rotman, Voglar 20, Rožanc, Lulić 21, Stipanović 16, Petek 2, Vavdi 6, Tratnik 5, Mlakar 2, Banič 4
Hujic i Musovic bili u njemackoj U16 I U18 selekciji i igrali prijateljske sa Srbijom odnosno Spanijom
Simanic i Cucovic igrali za Srbiju
- legenda reala
- Kontakt:
Pa zar se nisu odlučili igrati za BIHsantos je napisao/la:Hujic i Musovic bili u njemackoj U16 I U18 selekciji i igrali prijateljske sa Srbijom odnosno Spanijom

Hujić i Ćućović su spominjani ovdje kao naši

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
-
- Kontakt:
Prva kontrolna utakmica kadeta: Srbija U16 – Nemačka U16 83:81
(Glišić 21, Simanić 7, Peno 17 - Hujić 2)
Druga kontrolna utakmica kadeta: Srbija U16 – Nemačka U16 58:61
(Glišić 19, Simanić 3, Peno 5 - Hujić 4)
Ps: Cucovica nije bilo u ekipi Srbije.
-
- Kontakt:
Svaka ti čast. Uvijek nam daješ svježe informacije. Ne znam ko je gore spomenuo Cucovica ali je sigurno gledao spisak pozvanih. Za Hujića ne znam da li će igrati za nas tj ne znam kakvo je stanje, ali koliko znam Mušović bi trebao igrati i valjda je zato i na spisku za ovaj šestoaprilski turnir. Ima li negdje statistika sa te tekme Njem- Špa. Zna li se jel igrao?edinjo-bih je napisao/la:Prva kontrolna utakmica kadeta: Srbija U16 – Nemačka U16 83:81
-
- Kontakt:
na stranici njemackog saveza stoji da je igrao:
Für Deutschland spielten:
Ole Angerstein (SG Braunschwieg / Junior Phantoms), Lars Schlüter (Basketball Ulm/Neu-Ulm / ratiopharm Akademie, 6), Maximilian Ugrai (Würzburg Baskets Akademie, 11), Björn Rohwer (SC Rendsburg), Armin Musovic (Fraport Skyliners Frankfurt, 2), Hugo Montenegro (Estudiantes Madrid), Constantin Ebert (Würzburg Baskets Akademie), Joschka Ferner (TSV 1861 Nördlingen, 15), Daniel Mayr (Science City Jena), Lukas Meisner (SG Braunschweig / Junior Phantoms), Niklas Ney (ALBA Berlin, 10), Konstantin Kovalev (ALBA Berlin, 11).
"rezerve" --> Freigestellt: Ismet Akpinar (BC Hambrug / Piraten Hamburg), Dino Dizdarevic (TSV Breitengüßbach), Stefan Ilzhöfer (BSG Ludwigsburg), Johannes Joos (BSG Ludwigsburg), Andreas Obst (TSV Breitengüßbach), David Taylor (TSV Breitengüßbach), Jan-Niklas Wimberg (Baskets Akademie Weser-Ems), Robert Zinn (BSG Ludwigsburg).
Für Deutschland spielten:
Ole Angerstein (SG Braunschwieg / Junior Phantoms), Lars Schlüter (Basketball Ulm/Neu-Ulm / ratiopharm Akademie, 6), Maximilian Ugrai (Würzburg Baskets Akademie, 11), Björn Rohwer (SC Rendsburg), Armin Musovic (Fraport Skyliners Frankfurt, 2), Hugo Montenegro (Estudiantes Madrid), Constantin Ebert (Würzburg Baskets Akademie), Joschka Ferner (TSV 1861 Nördlingen, 15), Daniel Mayr (Science City Jena), Lukas Meisner (SG Braunschweig / Junior Phantoms), Niklas Ney (ALBA Berlin, 10), Konstantin Kovalev (ALBA Berlin, 11).
"rezerve" --> Freigestellt: Ismet Akpinar (BC Hambrug / Piraten Hamburg), Dino Dizdarevic (TSV Breitengüßbach), Stefan Ilzhöfer (BSG Ludwigsburg), Johannes Joos (BSG Ludwigsburg), Andreas Obst (TSV Breitengüßbach), David Taylor (TSV Breitengüßbach), Jan-Niklas Wimberg (Baskets Akademie Weser-Ems), Robert Zinn (BSG Ludwigsburg).
igrali su svi,i Hujic i Musovic za Njemacku i Simanic i Cucovic za Srbiju,ali ne mora za pojedine igrace ovo da znaci da su izgubljeni jer nisu zvanicni susretiedinjo-bih je napisao/la:Prva kontrolna utakmica kadeta: Srbija U16 – Nemačka U16 83:81
SRBIJA U16: Bojanić 2, Vujadinović, Glišić 19, Kapetanović,
Aranitović 4, Jovančević, Ćirković 7, Spasov 7, Surlić, Milićević, Radović, Simanić 3, Ćućović 7, Peno 5.
http://www.kss.rs/Vesti/Vesti2.htm#688" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Kontakt:
znaci "Akcija Njemacka - tj pridobivanje Kovacevica, Musica, Hujica (i Gocobije)" je propala!
"Akcija BiH - tj pridobivanje Zadre, Loncara i Simanica" ima procent uspjeha od 30% (Zadro)
i "Akcija Slovenija - tj pridobivanje Kerica, Cucovica, Karavdica i Polutka" ima procent uspjeha od 50 % (Polutak i Karavdic).
znaci sadasnja baza nasih talenta je:
Buza, Sulejmanovic, Gacic, Predic, Atic, Zadro, Aleksic, Polutak, Lulic, Lazic, Lakic, Garic i Karamatic.
velike sanse imamo jos kod: Djedovic, Karavdic, Mavric (cekam da vidim njih 3cu u dresu repke na sestoaprilskom turniru, jer nevjerujem vise nista dok svojim ocima nevidim), Becar.
Solidni su nam jos i Tunovic, Smajlovic i Curevac, pa cak mozda i Stipanovic jer se je momak popravio, a ja se nadam da ce naknadno za ovaj turnir biti pizvani i Raca i Cumbo (obadvojica iz KK Rookie-a).
PS: "izgubljeni" igraci (Todorovic, Djoko, Bosnjak, Glisic, Omeragic, Simanic, Loncar, Antunovic, Colak, Musovic, Hujic, Keric, Cucovic,...) neka se ovdje vise nespominju, hvala!
"Akcija BiH - tj pridobivanje Zadre, Loncara i Simanica" ima procent uspjeha od 30% (Zadro)
i "Akcija Slovenija - tj pridobivanje Kerica, Cucovica, Karavdica i Polutka" ima procent uspjeha od 50 % (Polutak i Karavdic).
znaci sadasnja baza nasih talenta je:
Buza, Sulejmanovic, Gacic, Predic, Atic, Zadro, Aleksic, Polutak, Lulic, Lazic, Lakic, Garic i Karamatic.
velike sanse imamo jos kod: Djedovic, Karavdic, Mavric (cekam da vidim njih 3cu u dresu repke na sestoaprilskom turniru, jer nevjerujem vise nista dok svojim ocima nevidim), Becar.
Solidni su nam jos i Tunovic, Smajlovic i Curevac, pa cak mozda i Stipanovic jer se je momak popravio, a ja se nadam da ce naknadno za ovaj turnir biti pizvani i Raca i Cumbo (obadvojica iz KK Rookie-a).
PS: "izgubljeni" igraci (Todorovic, Djoko, Bosnjak, Glisic, Omeragic, Simanic, Loncar, Antunovic, Colak, Musovic, Hujic, Keric, Cucovic,...) neka se ovdje vise nespominju, hvala!
-
- Kontakt:
i sta mi najvise ide na zivce, da smo vec sad od ovih talenta koji dolaze (1994. do 1998. godiste) vec izgubili toliko, da se ni na dvije ruke nemoze nabrojati!!!!! 

Nemoj se dzabe nervirati.Opet imamo solidan temelj za buducnost.Opet i meni je krivo sto Harun nije ovo bolje odradio,jer je znao za njh odavno,pa sad ne moze napisat "nisu oni krivi, mi smo"edinjo-bih je napisao/la:i sta mi najvise ide na zivce, da smo vec sad od ovih talenta koji dolaze (1994. do 1998. godiste) vec izgubili toliko, da se ni na dvije ruke nemoze nabrojati!!!!!
A sta je to trebao bolje odraditi, ako neko nece da igra za tebe?Lotus je napisao/la:Nemoj se dzabe nervirati.Opet imamo solidan temelj za buducnost.Opet i meni je krivo sto Harun nije ovo bolje odradio,jer je znao za njh odavno,pa sad ne moze napisat "nisu oni krivi, mi smo"edinjo-bih je napisao/la:i sta mi najvise ide na zivce, da smo vec sad od ovih talenta koji dolaze (1994. do 1998. godiste) vec izgubili toliko, da se ni na dvije ruke nemoze nabrojati!!!!!
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
-
- Kontakt:
Stvarno smiješan komantar. Čovjek kontaktirao da ne pretjerujem 90% košarkaša koji su imali i 5% šanse da zaigraju za nas, a ovaj kaže harun kriv. Drug pored toga što Harun ode da priča mora postojati i bar 10% želje tog nekog igrača da zaigra. Ne kažem možda i nije pričao sa nekima ali za sve njih ima još šanse. Recimo za Lončara sam na dva tri mjesta pročitao da će igrati za nas. Sjećam se da je i Sejo BUkva u Avazu izjavio to kad su potpisivali malog Atića za Cedevitu kako klub neće praviti probleme njemu i Lončaru da igraju za BIH. Ovi Nijemci ne znam ni koliko su kvalitetni. Ne zna niko od vas jer ih nije gleadao a i ovi što jesu mislim da nisu neki stručnjaci jer kad im vidim komantare za neke igrače sve mi je jasno. Ja sam ubijeđen da imamo bolje repke od Nijemaca ili bar bare bare, a ovi igrači igraju sporedne role kod njih (zaključujem iz statistika, ali to ništa ne mora značiti jer sporedni igrači nkead naprave veće karijere mada je to rjeđe kod juniora dok je kod kadeta izraženo). Pored ovih što igraju za nas a talenti su ima tu još nekih koji su veliki talenti a nije ih @Edinjo nabrojao. Povod za moj post je bio Harun. Treba da se srami bilo ko ko nešto loše kaže za ovog čovjeka pogotovo za privlačenje igrača u repke. Nekad i ti igrači traže sigurno i lovu ili neke garancije a znate dobro da je savez ograničen finansijama. Ne znam imaju li da poklon odnesu kad hoće da pričaju sa igračima. Kafu i kilo kocke bar.neno#4 je napisao/la:A sta je to trebao bolje odraditi, ako neko nece da igra za tebe?Lotus je napisao/la:Nemoj se dzabe nervirati.Opet imamo solidan temelj za buducnost.Opet i meni je krivo sto Harun nije ovo bolje odradio,jer je znao za njh odavno,pa sad ne moze napisat "nisu oni krivi, mi smo"edinjo-bih je napisao/la:i sta mi najvise ide na zivce, da smo vec sad od ovih talenta koji dolaze (1994. do 1998. godiste) vec izgubili toliko, da se ni na dvije ruke nemoze nabrojati!!!!!
-
- Kontakt:
Ne znam da li za ove Nijemce imamo probelm kao kod fudbalera sa dvojnim državljanstvom? Mislim da je i to jedan od razloga. Nekako mi je logično.
po ovome Loncar ce igrati za BIH,Mandic igra za Svicarsku"Nakon što se vratimo s turnira u Vareseu, ostaje nam još dva tjedna do početka poluzavršnice i nastojat ćemo se dobro pripremiti. Zadovoljan sam s našim plasmanom na poluzavršnicu s drugog mjesta na tablici. To je objektivno stanje u Zagrebu. Očekujem da na poluzavršnici naši mladi igrači '96. i '97. godište daju svoj doprinos jer mi imamo samo trojicu igrača koji su izlazno juniorsko '95. godište. U ovom periodu aktivni smo klupski, ali i u reprezentacijama. Iz reprezentacije Hrvatske dobili smo poziv za dvojicu naših igrača, Karla Mikšića i Mateja Gašperta, dok će za svoju reprezentaciju igrati i Lončar, Atić i Mandić. Nadam se da će po povratku iz reprezentacija ti igrači biti zdravi, da će zadovoljiti sve zahtjeve koje će imati njihove reprezentacije i da ćemo imati dovoljno vremena da se po njihovom povratku u preostalih sedam dana ti igrači uigraju s juniorskim timom KK Cedevita", dodao je Starčević.
za Atica se zna

-
- Kontakt:
saznao sam neke stvari pa da sa vama podijelim:
"nasi njemci" nemogu da igraju iako su imali zelju (pogotovo Musovic, koji se je ljetos cak nasao sa selektorom markovicem). problem je u tome, sto su njemci (tj oni pravi hehe) napravili zakon, da svaki tim u kos. bundesligi smije da ima samo 2 stranca u ekipi. e sad kad bi napr. musovic uzeo nase drzavljanstvo on bi se brojao kao stranac. sa tim bi ispao iz ekipe (i sa tim sebi doveo u pitanje karijeru) jer on sa njegovih 16-17 godina nemoze da parira napr. nekom 10 godina starijem amerikancu... .
sto se tice cucovica, on kada je otisao iz sandzaka u sloveniju, on je potpisao "special case" u FIBA-i da ce igrati samo za srbiju. tada nama nije bio poznat (sa svojih 13 godina). sada, kada su ga nasi kontaktirali tj prije par mjeseci, on je izrazio zelju da nastupi za nas, ali to vise pravno nije mogao.
"nasi njemci" nemogu da igraju iako su imali zelju (pogotovo Musovic, koji se je ljetos cak nasao sa selektorom markovicem). problem je u tome, sto su njemci (tj oni pravi hehe) napravili zakon, da svaki tim u kos. bundesligi smije da ima samo 2 stranca u ekipi. e sad kad bi napr. musovic uzeo nase drzavljanstvo on bi se brojao kao stranac. sa tim bi ispao iz ekipe (i sa tim sebi doveo u pitanje karijeru) jer on sa njegovih 16-17 godina nemoze da parira napr. nekom 10 godina starijem amerikancu... .
sto se tice cucovica, on kada je otisao iz sandzaka u sloveniju, on je potpisao "special case" u FIBA-i da ce igrati samo za srbiju. tada nama nije bio poznat (sa svojih 13 godina). sada, kada su ga nasi kontaktirali tj prije par mjeseci, on je izrazio zelju da nastupi za nas, ali to vise pravno nije mogao.
Ja koliko znam tri igraca iz Njemacke su trenutno na pripremama na Ilidzi. Dosao je i Djedovic. Polutak nije tu, jer je napravljen takav dogovor sa Krkom.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
-
- Kontakt:
E super! koja su tri dosla? i jeli i Loncar tu? jel i Karavdic stigao?
Lako je govoriti tako o Haranu i savezu, ako ljudi neznaju, ali mogu potvrditi da je veliki trud uložen u to da bi se igraci doveli u BIH, ako to kod neki igrača nije uspijelo, tu "krivicu" tražite kod samim igračima, stranim savezima i političkim regularijima! Jedan vrlo pohvalan rad od više ljudi se jednostavno ne cijeni dovoljno, naprotiv, sada ispada da je kontra! :-/
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.