Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

gruezi
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la gruezi » 28 mar 2013, 18:53

Pa ako je bolji znaci da ce s njim biti jaci nego sada sto znaci bice pojacanje ...

anton 1983
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la anton 1983 » 28 mar 2013, 18:56

gruezi je napisao/la:Pa ako je bolji znaci da ce s njim biti jaci nego sada sto znaci bice pojacanje ...
Problem je što bi on mogao biti zamjena za Tascija koji ima ugovor do 2014 i može ići proč ovo ljeto ako Stuttgart želi nešto zaraditi.
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

KSIVLE
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la KSIVLE » 28 mar 2013, 19:28

KSIVLE je napisao/la: Sve što vrijedi za Lazio i Fiorentinu, vrijedi i za Wob ili HSV. Ni manje ni više.
anton 1983 je napisao/la: Ne vrijedi, to vrijedi za Kusen i Schalke ;) makar su Schalke i Kusen MALO kvalitetniji...
KSIVLE je napisao/la: OK, klubovi koji su rutinski prolazili teške skupine CL su tu negdje sa jednim Laziom ili Fiorentinom. 8-) :lol:
Hvala i doviđenja.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 28 mar 2013, 20:09

@amerosm

Ti si ga bas omasio. :lol: Arnautovic igra za Austriju koja je pobedila Farska Ostvra i igrala nereseno sa Turskom kod njih.I da Arnautovic nastupa za Srbiju ma kolko on god bio dobar ne bi se naigrao pored menadzerskih igraca koji se moraju prodati sto pre. :oops: :lol:

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 28 mar 2013, 22:47

Da se priključim malo ovoj raspravi oko teme Bundesliga.

Prvo ću da krenem od onog što smo svi mislili prije 2 mjeseca i razdoblje prije toga: Bundesliga je atraktivna liga, puna mladih igrača, sa vrhunskim stadionima, infrastrukturom i sa uvijek punim stadionima, sa zdravim poslovanjem klubova, ukratko ono najbitnije.

E sad, nakon ovih loših rezultata odmah pljuvati po svima i svemu, ne slažem se nikako. Doduše, i ja sam priželjkivao nastavljanje dobrih rezultata u EL i LP i dostizanje Premier Lige ali ipak treba biti realan i reći da Bundesliga trenutno definitivno još nije spremna učiniti taj korak više.

Doduše, za neke stvari je ovaj lik u pravu ( onaj što napiše veliki tekst ) ali ne treba sad pljuvati po svemu.

Činjenica je da je Bundesliga napravila iskorak sa OSVAJANJEM dodatnog mjesta za Ligu Prvaka. Ovo je velik uspjeh i to treba cijeniti. Dugo se radilo za taj uspjeh da bi se konačno došlo do istog. Naravno, sada treba proći određeni period stabilizacije klubova i očuvanje tog 3. mjesta. Ne treba se i ne smije odmah ludovati i željeti još više od toga. To će doći, polako, treba vremena kao što je trebalo vremena za ovo 3. mjesto. Ne možeš neke stvari preskočiti, zanemariti i ignorirati.

Dakle, bitno je da se stabiliziraju klubovi kao što su Schalke, Hamburg, Wolfsburg, Stuttgart i Werder.

Daljnji napredak očekujem od Hannovera i Gladbacha. Velika je prednost ovih klubova što imaju vrhunske trenere za razliku od ovih gore nabrojanih. Znači po meni su Slomka i Favre stvarno odlični, gdje mi je Favre ipak za nijansu bolji trener.

Za ove klubove gore što sam nabrojao, evo za svaki mali rezime trenutnog stanja:

Schalke, pod hitno novi trener i dovođenje jednog klasnog veznog igrača kao i golmana. Da dovedu Tuchela kao trenera mislim da bi to bio pravi potez. Nadam se da će odabrati pravog trenera a niti dan danas mi nije jasno zbog čega su Stevensa otjerali, no dobro.

Hamburg, novi trener i prodaja prekobrojnih prosječnih igrača i dovođenje 2-3 klase, ponajprije jedan vrhunski stoper. Novi trener mora biti iskusniji od Finka i znati svoj zanat, znači samo klasa trener dolazi u pitanje.

Wolfsburg, imaju dobrog trenera pa se nadam da će se riješiti što većeg broja prosječnih igrača i dovođenje isto tako 2-3 klase, za što novac ovako i onako imaju pa to ne bi trebao biti problem. U svakom slučaju moraju napraviti veliki posao i konačno se stabilizirati.

Stuttgart, ha, njih me najviše strah jer je loša situacija kod njih. Nekog potencijala imaju u ekipi ali pojačanja su nužna ali ne znam baš da li imaju novac za to. Evo sada dovode igrače za dzabe što je neki pokazatelj da novac baš i nemaju. Ako se ne pojačaju, teško da mogu konkurirati za vrh. Trener? Dati mu priliku da se pokaže u prvih 10 kola slijedeće sezone ako neće biti napretka onda novi trener.

Werder, po meni im treba novi trener sa novim idejama jer je očito došlo do zasićenja. Nije da je ekipa tako loša kao što govori pozicija na tabeli. U trenutnoj situaciji ja bih priliku dao nekom mladom treneru koji će sa ovim mladim momcima moći graditi nešto i koji ima neke nove zamisli, što to ne bi bio Buskens, Streich? Isto tako je problem što baš novac i nemaju pa po mojem mišljenju bolje da daju priliku svojim mladim nadama i to u potpunosti.

Znači svi ovi klubovi imaju deficite i njih moraju što više riješiti sad na ljeto i stabilizirati se slijedeću sezonu.

No zašto spominjem proces stabilizacije? Zato jer zbog zdravog poslovanja Bundesligaši taj proces neće riješiti jednim prelaznim rokom već će to biti proces od 2-3 godine. Zato je ova 3. pozicija na UEFA-inoj ljestivici u ovom trenutku i više nego zadovoljavajuća.

Isto tako, vrijeme je da dođe nova generacija na scenu odnosno da se pruži puno veća prilika igračima koji su 93' i 94' godište.

Moram spomenuti i Leverkusen koji svake godine ima dobru ekipu ali kvalitet za nešto više nemaju. Stoga se nadam da će ove godine ipak kupiti 1-2 igrača koji će ih pojačati jer ovo nije dovoljno za nešto više. No kao i uvijek kada su oni u pitanju bolje se ne nadati ničemu pa nas možda i iznenade.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 28 mar 2013, 23:41

KSIVLE je napisao/la:Hvala i doviđenja.
Znači ništa od daljnje rasprave?

Molim. ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 29 mar 2013, 15:41

Freibrug gradi novi stadion. Procjene su da će primati 35hiljada gledalaca , a investicija će kostati 70 mil eura.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 mar 2013, 18:16

FRANK RIBERY je napisao/la:Freibrug gradi novi stadion. Procjene su da će primati 35hiljada gledalaca , a investicija će kostati 70 mil eura.
Moze li izvor te informacije, posto ja nisam nista adekvatno pronasao po tom pitanju...Jedina vijest o tome je inicijativa gradjana Freiburga protiv gradnje novog stadiona. Bilo bi mi draga kada bi SC dobio novi stadion, no s obzirom na iznos troskova koji si spomenuo strah me je da ih ne zadesi sudbina Aachena koje je novi stadiona dosta toga kostao.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 29 mar 2013, 22:56

amerosm je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Freibrug gradi novi stadion. Procjene su da će primati 35hiljada gledalaca , a investicija će kostati 70 mil eura.
Moze li izvor te informacije, posto ja nisam nista adekvatno pronasao po tom pitanju...Jedina vijest o tome je inicijativa gradjana Freiburga protiv gradnje novog stadiona. Bilo bi mi draga kada bi SC dobio novi stadion, no s obzirom na iznos troskova koji si spomenuo strah me je da ih ne zadesi sudbina Aachena koje je novi stadiona dosta toga kostao.
Negdje sam pročitao da nisu za nadogradnju stadiona jer bi troskovi bili priblizni, pa se odlučilo za novi stadion. NE znam da li je incijativa prosla jer više detalja nema.Uglavnom razmatraju se tri lokacije za novi stadion. Ne znam sta će na kraju biti, ali novi stadion im je potreban.

Mislim da ima na stadionwelt.de
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Novica
Kontakt:

Post Postao/la Novica » 30 mar 2013, 14:18

titula kod bajerna nema sta da se prica......:D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 mar 2013, 16:22

Bremen na gostovanju kod Mainza primio gol tacno nakon 12,6 sekundi, iako su prvi krenuli sa centra. :lol: :lol: :lol: :lol:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 30 mar 2013, 16:58

Hasan neki garant

koji ljakse Nidermajer
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 mar 2013, 17:26

Meč u Stuttgartu su obilježile odbrane, rupe na sve strane.Dok je napad BvB uspio pogoditi 2x iz 17 šansi. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 30 mar 2013, 19:52

Sportsko sijelo podno Schwarzwalda, koje neki laici pretenciozno nazivaju "fudbalska utakmica", pokazuje stvarnu snagu sezonskog teferič-turnira pretenciozno nazvanog "fudbalsko prvenstvo".

Porediti iole ozbiljnu ligu sa ovim polutakmičenjem na nivou poligonskog turnira nije ništa drugo do ponižavanje fudbala kao plemenite igre i institucije sporta uopšte.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 30 mar 2013, 20:00

Gledaj nas utorkom i srijedom u terminu od 20:45. :lol: ;) 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 30 mar 2013, 20:03

Semir bvb je napisao/la:Gledaj nas utorkom i srijedom u terminu od 20:45. :lol: ;) 8-)
U frankenštajn takmičenju, u kojem engleski velikani godinama vode glavnu riječ, mogu uživati samo neki klubovi koji deceniju nisu igrali tamo, pa im je to sad neko veliko zadovoljstvo.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 30 mar 2013, 20:11

9:1

Bas mi je drago zbog ovog HSV-ovog trenera koji voli daviti svoje igrace. Ne volim Bayern ali trpaaaaaaaaaj

Pizzaro legenda, on mi je uvijek bio drag igrac. :D

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 30 mar 2013, 20:12

HSV - Hajde Samo Vadi. :mrgreen:
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 30 mar 2013, 23:07

Po koji vec puta sam bio odusevljen rezultatima u Bundesligi ove sezone 8-) Ne znam kako da vam opisem srecu sto ce Hoppenheim u cvajtu,a s njim gotovo sigurno Furth i Augsburg.Također,siguran sam da ce Schalke biti među prva 4 sto je jako bitno za Bundesligu a na petom i sestom mjestu osobno vidim Moenchengladbach i Frankfurt a i bio bi jako sretan da bude tako,naravno zbog tradicije i navijaca oba kluba.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 mar 2013, 23:19

Neko će zalutati u Evropi, Mainz koga ne volim od one prethodne blamaže u Evropi, Eintracht ili Freiburg. Nekako bi volio da se plasira Freiburg u Evropu.

Gladbach me razočarao ove sezone, a i Stuttgart.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.