Koja je najuspješnija sportska nacija na Svijetu

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

BigBigBang
Kontakt:

Re: Koja je najuspješnija sportska nacija na Svijetu

Post Postao/la BigBigBang » 27 mar 2013, 14:13

Kao sto vidimo gore na ovoj listi medalja sa ljetne olimpijade to su najuspjesnije sportske nacije (izuzev Madjarske, Koreje Kine i Australije sad stvar je ukusa koja je najuspjesnija. Kad uzmemo u obzir i zimske olimpijske igre te ove timske sportove uglavnom i u tim sportovima dominiraju ove pomenute nacije i one su velesile u njima. Pricam o sportovima kojima se danas ovi ljubitelji spanaca busaju u prsa (fudbal, tenis, auto moto sportovi, kosarka, rukomet). Spanija jeste prisutna u tim sportovima kao jedna od najboljih ali kad se sve uzme u obzir oni nisu najuspjesnija nacija jer kao sto vidimo na ljetnoj olimpijadi su slabi pravo, na zimskoj su nepostojeci dok su ove gore nacije domniantne i na olimpijadama i u ovim sportovima koji se uzimaju spancima kao neki argument.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 29 mar 2013, 13:34

Amerikanci, i to dalekooooo bez ikakve konkurencije, samo cu spomenuti NBA ( sami NY Knicks vrijede preko milijardu dolara) ,NFL,NHL,MLB,NASCAR da ne pricamo o skolskim timovima, atletici, tenisu, golfu ovo ono, kakvi rusi kakvi kinezi, zta vam je ljudi, mi uopste nismo svijsni koliko su ove nase drzavice zaista drzavice, zalkjucaj temu
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 mar 2013, 16:47

Kakve veze ima to sto neko vredi sa njegovim kvalitetom ? :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 29 mar 2013, 17:07

Mislim da činjenica da SAD donosi najvise medalja sa sve i jedne zadnje olimpijade nedvojbeno govori da su oni br. 1 u svijetu sporta.Dosta nas kada se kaze sport ,poistovjecujemo to s nama popularnim sportovima tipa nogometa kosarke rukometa,jer se kod nas kolektivni sportovi uglavnom stavljaju u prvi plan.
Ali posto je tema o najuspjesnijoj sportskoj naciji, stvarno je svaki dijalog suvisan...SAD bez konkurencije...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

sock56
Kontakt:

Post Postao/la sock56 » 29 mar 2013, 17:14

Kakvi Kinezi, sve što su osvojili, osvojili su u karateu, ping pongu i onim gimnastičarskim disciplinama.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 mar 2013, 17:17

sock56 je napisao/la:Kakvi Kinezi, sve što su osvojili, osvojili su u karateu, ping pongu i onim gimnastičarskim disciplinama.
Haj' se sada izvini forumasima sto si ovakvu glupost napisao. :mrgreen: ;)

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 29 mar 2013, 17:20

Devil je napisao/la:
sock56 je napisao/la:Kakvi Kinezi, sve što su osvojili, osvojili su u karateu, ping pongu i onim gimnastičarskim disciplinama.
Upavo ovaj post potvrdjuje koliko mi zapravo malo znamo o sportu.Samo fudbal kosarka rukomet i .....nema dalje... :D
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

sock56
Kontakt:

Post Postao/la sock56 » 29 mar 2013, 17:38

Devil je napisao/la:
A ti jer nisi shvatio sarkazam. Kineze svi podcjenjuju jer nisu dobri u nogometu, košarci i tim "glavnim" sportovima.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 29 mar 2013, 18:13

sock56 je napisao/la:
Devil je napisao/la:
A ti jer nisi shvatio sarkazam. Kineze svi podcjenjuju jer nisu dobri u nogometu, košarci i tim "glavnim" sportovima.
a ti se izvini sto nisi dobar u sarkazmu
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

sock56
Kontakt:

Post Postao/la sock56 » 29 mar 2013, 18:17

Otelo je napisao/la: a ti se izvini sto nisi dobar u sarkazmu
Imati ću sljedeći put na umu da i takvi kao ti čitaju moje postove.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 mar 2013, 19:09

Ala i ti imas ulet sa tim sarkazmom isto nista. :mrgreen:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 29 mar 2013, 19:16

sock56 je napisao/la:
Otelo je napisao/la: a ti se izvini sto nisi dobar u sarkazmu
Imati ću sljedeći put na umu da i takvi kao ti čitaju moje postove.
imaj,al se fakat ne primjeti sarkazam

@Devil to ti meni il njemu?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 mar 2013, 19:22

Otelo je napisao/la:al se fakat ne primjeti sarkazam
:lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 mar 2013, 19:25

Kako si ti dosao do zakljucka da na tebe mislim. :? :lol:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 29 mar 2013, 19:27

@monolog ;)

@devil ne znam,upao sam u friendzone pa nemam pojma sta pisem

Po meni je najuspjesnija sportska nacija na svijetu SAD,no tesko je to odrediti jer treba uzet dosta paremetara u obzir pa se ne moze dati tacan odg.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 30 mar 2013, 02:11

Sa Amerikancima mislim da niko ne može. Kao i u svakoj sferi života oni su i u sportu ideal koji treba slijediti. Oni su daleko u svakom pogledu u odnosu na ostatak svijeta. Najveličanstvenija nacija koja je obitavala na zemaljskoj kugli. 8-)

Svi zanemarujete ženske sportove. Španaca tu u većini nema nigdje, bar kad je u pitanju poredjenje sa USA, koja u tom segmentu u odnosu na konkurente odnosi pobjede u 90% kategorija.

U zimskim sportovima Lindey i Bode, takodje i u golfu bez ikakve konkurencije - Tiger Woods. 8-)

Mislim da je sa ovim konstatacijama i činjenicama tema izgubila smisao i postala bespredmetna. Jasno je i preuočljivo kako je SAD sportska nacija broj jedan danas u svijetu i svih vremena. ;)

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 mar 2013, 08:46

Rockefeller je napisao/la:Sa Amerikancima mislim da niko ne može. Kao i u svakoj sferi života oni su i u sportu ideal koji treba slijediti. Oni su daleko u svakom pogledu u odnosu na ostatak svijeta. Najveličanstvenija nacija koja je obitavala na zemaljskoj kugli. 8-)

Svi zanemarujete ženske sportove. Španaca tu u većini nema nigdje, bar kad je u pitanju poredjenje sa USA, koja u tom segmentu u odnosu na konkurente odnosi pobjede u 90% kategorija.

U zimskim sportovima Lindey i Bode, takodje i u golfu bez ikakve konkurencije - Tiger Woods. 8-)

Mislim da je sa ovim konstatacijama i činjenicama tema izgubila smisao i postala bespredmetna. Jasno je i preuočljivo kako je SAD sportska nacija broj jedan danas u svijetu i svih vremena. ;)

trenutno ni lindsey ni bode nisu najbolji u sportovima kojima se bave

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 30 mar 2013, 09:38

slika

sock56
Kontakt:

Post Postao/la sock56 » 30 mar 2013, 10:23

Ako bi gledali broj stanovnika, onda je to definitivno Australija. Čak su u zadnje vrijeme počeli osvajati medalje i na ZOI (tri medalje u Vankuveru, po dvije u Torinu i Salt Lake Cityu).

23 milijuna stanovnika, a u Londonu su uzeli 35 medalja. I to je loš rezultat za njih, jer su u Pekingu uzeli 46, Ateni 50, Sydneyu čak 58...

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.