Latvija-Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

U Latviji ćemo:

1. Pobijediti
270
90%
2. Remizirati
10
3%
3. Izgubiti
19
6%

Ukupno glasova: 299

viKK
Kontakt:

Re: Latvija-Bosna i Hercegovina

Post Postao/la viKK » 29 mar 2013, 12:52

A najgluplja stvar u cijeloj diskusiji je da se tema zove Latvija-Bosna i Hercegovina a pola nas priča o dvomeču sa Slovačkom :lol:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 mar 2013, 12:55

viKK je napisao/la:A najgluplja stvar u cijeloj diskusiji je da se tema zove Latvija-Bosna i Hercegovina a pola nas priča o dvomeču sa Slovačkom :lol:
Nema se tu puno reci, fasovace najmanje tricu u mrezi, i gotova prica :D :lol:

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 29 mar 2013, 13:06

A ne znam ni zasto se pribojavati te Slovacke, kad se oni muce sa Litvanijom, i ove pobjede sto imaju su na muke ostvarili. Realno Latvija nam moze pruzit otpor 20 minuta dok imaju snage kao sto je bilo u Zenici, a mi cemo im sigurno dati jedan onda se raspadju i samo ih dovrsti.

Ne treba zaboraviti da gdje god u goste odemo igramo domacu utakmicu, sto je dodatna snaga. ;)

JerryLouis
Kontakt:

Post Postao/la JerryLouis » 29 mar 2013, 13:12

Pozdrav raja, vec dugo pratim ovaj forum i prije tekme sa Grcima sam odlucio da se prijavim.
Zaista su me par nevjerovatnih ljudi na forumu (u pozitivno-ludom smislu) "natjerali" da se registrujem. Da ne spominjem imena, pronaci ce se oni sami. :-D

Mislim da se nalazimo u odlicnoj poziciji, koja nam odobrava da jednom kiksamo, ali sumirajuci citav utisak dosadasnjih kvalifikacija siguran sam da ovu prednost nesmijemo a i necemo ispustiti iz ruku.

Utakmice u Junu ce po meni proci pobjedama BiH a i Slovacke, dok ce Grci prosuti bodove u Litvaniji. Ukoliko bude tako, dvomec sa Slovacima bi nas vec mogao uputiti ka Brazilu. No, idemo tekmu po tekmu i nadam se da nam Latvija nece predstavljati nikakav problem.

Svidja mi se sto ce se igraci okupiti 2 sedmice prije tekme, a nadam se da ce do tada centar u Zenici biti spreman.
Takodje zelim nasim momcima da zdravi i odmorni dodju na okupljanje, te da Latviju dobijemo bez problema.

PS: Upravo zamisljam sebi kako ce to biti (ako Bog da) kad se nasi momci budu spremali za SP. Prvo jedno 10tak dana u Zenici, pa onda 1-2 sedmice preko bare u Brazilu. A svakodnevno vijesti/slike/snimci sa okupljanja. :-) Predivno!

Pozdrav svima.

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 29 mar 2013, 13:48

nista kalkulacije, uzimamo 15 bodova i zavrsavamo ubjedljivo prvi. :mrgreen:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 29 mar 2013, 13:50

Tiebreakers

For FIFA World Cup qualifying stages using a league format, the method used for separating teams level on points is the same for all Confederations, as decided by FIFA itself.[6] If teams are even on points at the end of group play, the tied teams will be ranked by:

1.goal difference in all group matches
2.greater number of goals scored in all group matches
3.greater number of points obtained in matches between the tied teams
4.goal difference in matches between the tied teams
5.greater number of goals scored in matches between the tied teams
6.greater number of away goals scored in matches between the tied teams if only two teams are tied

If teams are still equal then a single play-off at a neutral venue will be played. If scores are level after 90 minutes in the play-off, then two 15-minutes periods of extra time and (if required) a penalty shoot-out would determine the winner.

For FIFA World Cup qualifying stages using a home-and-away knockout format, the team that has the higher aggregate score over the two legs progresses to the next round. In the event that aggregate scores finish level, the away goals rule is applied, i.e. the team that scored more goals away from home over the two legs progresses. If away goals are also equal, then thirty minutes of extra time are played, divided into two fifteen-minutes halves. The away goals rule is again applied after extra time, i.e. if there are goals scored during extra time and the aggregate score is still level, the visiting team qualifies by virtue of more away goals scored. If no goals are scored during extra time, the tie is decided by penalty shoot-out.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 29 mar 2013, 13:56

Donnie Darko je napisao/la:
amho je napisao/la:jedan a la grcka mec u zenici.
ne kontam. sorry ali utakmica kuci protiv slovaka koji su pedeseti na fifinoj rang listi, koji su u katastrofalnoj formi jos od svjetskog prvenstva, koji su u proslim kvalifikacijama kuci razbijeni od jedne armenije 0:4, te samo jednom uspjeli pobjedit vise od jednog gola razlike, nikako ne moze biti a la grcka, koji su jedna od najnezgodnijih reprezentacija zadnjeg desetljeca, koje u milion nastupa nismo uspjeli pobjedit, i koji su zadnji poraz u kvalifikacijama pretrpiliu septembru 2009., recimo kada smo mi ugostili turke na bilinom.

slovacka kuci se mora pobjediti, jednostavno mora. isto sto se mora pobjediti latvija vani i lihtenstajn kuci. ovdje cak i nema nekog podcjenjivanja i euforije, ovo je cista realnost ako mislimo ici na svjetsko.
nece snaga protivnika ucinit' utakmicu a la grcka, vec vaznost meca i pritisak sto javnosti i navijaca, sto misljenja fudbalskih autoriteta kako smo vec jednom nogom u brazilu... mi to nismo i tek nakon utakmica u septembru ce se znat' rasplet... sve je sto si napisao je uredu kad se pogleda statistika i suhe cinjenice, medjutim kad moras po svaku cijenu, onda ti ne pomaze nista osim igre tih 90 minuta... sjeti se utakmica s albanijom prosle kvalifikacije... utakmica protiv grcke se i nije morala dobiti po svaku cijenu, manji je bio pritisak rezultatski.. nije bilo grca.. imao si se kad 'vadit'... utakmice koje su ostale ce se svakako igrat' po drugacijim okolnostima, zato nema potrebe stvarat' bezpotreban pritisak.. a to da moras dobit' te utakmice da bi isao na SP je normalno... samo ih je lakse dobit' kad igras rasterecenije...

vec u junu ce se vidjet' razlika... latviju smo 'lako' dobili u zenici... u rigi ce to biti puno teze i to ne samo zbog gostujuceg terena, vec zbog same vaznosti rezultata i termina odigravanja... nece tu biti vazno ni to sto oni nisu mogli dobit' liechtenstein... nerijesenim sve do sad postignuto pada u vodu... a utakmica sa slovackom poslije toga postaje vaznija i teza od svih dosadasnjih... ista stvar je i sa gostovanjem u litvaniji...

doklegod nas jedna utakmica moze spustit' na zemlju ( a svih buducih 5 to moze), nista jos nije gotovo...

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 29 mar 2013, 14:44

bespotrebno se prica o slovackoj, jer je ta utakmica tek u septembru, a do tada se svasta moze desiti, mozda oni otkriju nekog messija, udju u formu, a nama se povrijede i dzeko i pjanic i miske (ne daj Boze)...nama je u ovoj situaciji protiv slovacke potrebna jedna pobjeda, bilo u zenici, bilo tamo kod njih, znaci imamo 2 sanse - ubijedjen sam da cemo iskoristiti jednu....a u slucaju da grcka kiksa protiv litvanije u junu, onda nam je protiv slovvacke u dvomecu dovoljan i 1bod...al to je sve naglabanje, kad bi bilo ovo ovako, a ono onako...mislim, besmisleno...
ko garantuje da cemo tako lahko s latvijom, nisu oni mala maca..pa mi ako ne dadnemo gol u prvih pola h, onda ce biti bas gutavo, jer protivnik ima motiva da se max bori..(naravno, ne sumnjam u pobjedu nasu, ali moram priznati da me od svega najvise brine pauza od 20ak dana prije te utakmice, svjestan sam ja da ce oni biti na okupu u reprezentativnom kampu, ali...)
a ovi sto umanjuju vrijednost slovacke, oni haman nisu svjesni da oni zasluzuju vise od 8 bodova na kontu, pa oni su trebali pobijediti grcku, ali im je sreca bila okrenula ledja, ko god je gledao tu tekmu zna sta govorim...bit ce jednako tesko kao i protiv grcke...pa ne mogu ni oni stalno kiksati...ali o slovackoj tek posle junskih utakmica, kad akoBogda budemo imali 5b prednosti u odnosu na pratioce..

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 29 mar 2013, 21:33

slika
Čelik Zenica 1945

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 29 mar 2013, 22:10

Nimla_RZ je napisao/la:slika
Ipak je bolje na Kosevu igrat'. :D

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 29 mar 2013, 22:55

amho je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:
amho je napisao/la:jedan a la grcka mec u zenici.
ne kontam. sorry ali utakmica kuci protiv slovaka koji su pedeseti na fifinoj rang listi, koji su u katastrofalnoj formi jos od svjetskog prvenstva, koji su u proslim kvalifikacijama kuci razbijeni od jedne armenije 0:4, te samo jednom uspjeli pobjedit vise od jednog gola razlike, nikako ne moze biti a la grcka, koji su jedna od najnezgodnijih reprezentacija zadnjeg desetljeca, koje u milion nastupa nismo uspjeli pobjedit, i koji su zadnji poraz u kvalifikacijama pretrpiliu septembru 2009., recimo kada smo mi ugostili turke na bilinom.

slovacka kuci se mora pobjediti, jednostavno mora. isto sto se mora pobjediti latvija vani i lihtenstajn kuci. ovdje cak i nema nekog podcjenjivanja i euforije, ovo je cista realnost ako mislimo ici na svjetsko.
nece snaga protivnika ucinit' utakmicu a la grcka, vec vaznost meca i pritisak sto javnosti i navijaca, sto misljenja fudbalskih autoriteta kako smo vec jednom nogom u brazilu... mi to nismo i tek nakon utakmica u septembru ce se znat' rasplet... sve je sto si napisao je uredu kad se pogleda statistika i suhe cinjenice, medjutim kad moras po svaku cijenu, onda ti ne pomaze nista osim igre tih 90 minuta... sjeti se utakmica s albanijom prosle kvalifikacije... utakmica protiv grcke se i nije morala dobiti po svaku cijenu, manji je bio pritisak rezultatski.. nije bilo grca.. imao si se kad 'vadit'... utakmice koje su ostale ce se svakako igrat' po drugacijim okolnostima, zato nema potrebe stvarat' bezpotreban pritisak.. a to da moras dobit' te utakmice da bi isao na SP je normalno... samo ih je lakse dobit' kad igras rasterecenije...

vec u junu ce se vidjet' razlika... latviju smo 'lako' dobili u zenici... u rigi ce to biti puno teze i to ne samo zbog gostujuceg terena, vec zbog same vaznosti rezultata i termina odigravanja... nece tu biti vazno ni to sto oni nisu mogli dobit' liechtenstein... nerijesenim sve do sad postignuto pada u vodu... a utakmica sa slovackom poslije toga postaje vaznija i teza od svih dosadasnjih... ista stvar je i sa gostovanjem u litvaniji...

doklegod nas jedna utakmica moze spustit' na zemlju ( a svih buducih 5 to moze), nista jos nije gotovo...
Mislim da je ova utakmica sa psiholoske strane laksa.Tj pritisak je manji.Protiv Grčke se nije moralo pobijediti,ali se nije smjelo ni izgubiti.Jer bi u slucaju poraza izgubili prvu poziciju i zavisili bi isključivo od toga da li ce Grčka kiksati ili ne.Dok ovako nedaj Boze i u slucaju poraza ostajemo na 1 mjestu i odlucujemo i dalje sami o svojoj sudbini.Tako da je i sam pritisak manji.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 29 mar 2013, 23:00

Pobjeda ce bit pod moranjem kako god okrenemo. Kad budemo imali na raspolaganju i Pjanica, to ce biti slatke muke. Nadam se da ce igrat i Miske i Mire, sa Dzekom i Ibisevicem u vrhu napada i s Lulicem na lijevoj strani, to ce bit ubitacna kombinacija. Samo Zahirovica ostavit da prekida protivnicke napade, a nazad igrat sa ovom cetvorkom. Po tome Medunjanin ispada iz prvih 11, nazalost.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 30 mar 2013, 00:46

LenBias je napisao/la:
Rockefeller je napisao/la:Ne možemo bahato unaprijed upisivati svih šest bodova protiv Slovačke. Njihovi igrači su na mnogim pozicijama jaki kao i naši.
wtf? :roll: :lol:
Šta je čudno u mojoj konstataciji? :?

Njihov štoperski dvojac čine Škrtel i Hubocan. Igrači Liverpoola i Zenita. Naš u najboljem slučaju igrač Genta i Anzija/Seville. Zar se može reći da su oba naša štopera bolja od njihovih? U najmanju ruku po jedan.

Njihovo desno krilo je Weiss ili Holosko. Hoćeš da mi kažeš kako je Stevanović (posebno trenutno, jer nam može pomoći samo ono što je trenutno, uoči utakmice) bolji od ikog od njih? Weiss prvotimac Pescare (Serie A), Holosko u sjajnoj formi u Bešiktašu.

Njihovo centralni vezni je igrač Genoe, Kucka. Igrač koji će vjerovatno dogodine biti član Milana (kako @Calcio reče). Zar je Medunanjin bolji od njega? Ili Salihović i to za klasu?

Malo realnosti ne bi štetilo. To što im je nešto krenulo po zlu ne znači da su nekvalitetni. K'o što Ivica reče za Australiju, da su Hrvatski navijači malo pogledali gdje igraju australski igrači imali bi malo veće poštovanje prema njima.

Danas malo prekopavah temu "Reprezentativci" i vidio sam da su se i Francuzi nazivali prosječnom reprezentacijom (iako u Francuskoj igraju Ribbery, Benzema ili Evra), tako da me i ne čudi zašto se ovoliko podcijenjuje Slovačka, koja ima solidan tim (i čak više igrača koji igraju po ligama 5 od nas) al' im nešto ne štima u ekipi. Šta? Ja ne znam. Kad će im se stanje popraviti? Ni to ne bih znao prognozirat. Imaju li kvaliteta? Imaju.

Nas od njih (bez selektora) čine većim/boljim samo duh ekipe/želja da se ode na SP i odlična atmosfera. Po igračima kad uporedimo smo tu negdje. Možda malo naginje na našu stranu.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 30 mar 2013, 13:37

Slovacka ima kvalitet to stoji , ali mi imamo 2 3 igraca mega klase koji pruzaju fantasticne partije kako u klubu tako i u reprezentaciji . Pjanic je u stanju da u svakom trenutku utakmice rijesi pitanje pobjednika sto asistencijom sto golom , ja cisto sumnjam da to kucka moze.Dalje sto skrtel ne igra u bog zna kakvoj formi u liverpulu mora se priznat , al isto tako mora se priznat da je daleko bolji od zuke i ogija. Sto se tice desnog krila sve zavisi koga stave tamo , ako su miske il pjana taj lik nema sanse da im moze prismrdit pjanicu kao ni misketu koji igra fantasticno u repz dresu citave kvalifikacije. Inace ne podcjenjujem ih uopste ali oni nemaju ni dio zelje koju mi imamo da se kvalifikujemo na SP. Pored toga daleko bolje stojimo timski realno gledajuci eto oni su primili gotovo na svakoj tekmi gol koji ih je na kraju kosto bodova mi smo primali golove kad su utakmice bile gotovo rijesene osim protiv latvije. Mislim da u nasoj timskoj igri lezi najveca snaga vise nema straha ,zahirovic i medo su odradili svoj posao daleko bolje od kucke i petog desetog protiv grka uzeli smo 4 boda grcima oni vec nemaju sansu za to jer su izgubili kod kuce. Nije sve u imenima predpostavljam da i sam znas , a to kad ce oni pocet igrat to ne znam ali njihova repka ne pruza bog zna kakve partije vec duzi niz godina jako su neefikasni sto je iznenadjujuce jer imaju hamsika koji je zaista odlican igrac. Da nas mogu iznenadit svakako mogu al ocekivat da ce nam uzet 6 bodova npr je smijesno . Mi smo kadri da ih dobijemo kuci nama je to i dovoljno tamo sta bude bude ako smo kod grka mogli izvuc bod ne vidim razlog zasto ne bi mogli tamo uzet makar bod. Mislim da je zelja nasa najveca snaga sem toga ekipa je jako uigrana puna samopozudanja itd itd ...

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 30 mar 2013, 14:01

Ako je neko zainteresovan :mrgreen:

http://www.pi.k.ba/artikal/6270498/lege ... acije-bih/" onclick="window.open(this.href);return false;

Bosnae84
Kontakt:

Post Postao/la Bosnae84 » 30 mar 2013, 18:19

e konacno da se i ja registrujem na ovaj forum...uzivao sam citati postove nakon utakmice BiH - Grcka i imao sam tu srecu da sojetim do sada nikad bolju atmosferu na Bilinom Polju.....sto se tice naredne utrakmice sa Latvijom .....prvi put, a sa sigurnoscu to mogu reci dosao sam u situaciju kad ne razmisljam sta bi bilo da pobjedimo.....kako bi mogli napraviti priliku i nekako pobjediti...da li da igramo sa jednim ili dva napadaca.........da li da odigram 2 ili ne .....da li da promjenimo poziciju napadaca i stavimo ga na libera......hocemo li kiksati u zadnjim trenutcima.....e pa POBIJEDIT cemo u narednoj....imat cemo 7 100 % prilika a i više...dzeko ce sa ibisevicem lomiti latvijce ( letonce ala šuko )...ja cu odigrati hendikep na BiH, a bogme necemo ni kiksati.... 8-)

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 02 apr 2013, 09:17

slika

Haters gonna hate 8-)

Koji su ovo samo kompleksasi boze sacuvaj. Ne kazem ja, jeste im tim bolji (doduse, 50% su porijeklom iz BiH :mrgreen: ), ali ovako popljuvati repku, i Crnogorce laf Vodonosama proglasiti, sramotno. Mada me ne cudi ovaj artikl, navikli smo mi to od Jutranjeg a i opcenito od Hrvata.

Repka im jeste bolja, al da je Mandzukic bolji od Dzeke .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 02 apr 2013, 09:23, ukupno mijenjano 3 puta.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 02 apr 2013, 09:20

... po svemu.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 02 apr 2013, 09:29

:lol: :lol:

Al su ga definitivno zakucali sa usporedbom Begovica i Pletikose..... :lol: Begovic jedan od najboljih golmana najjace lige na svijetu i jedan od najperspektivnijih golmana na svijetu a Pletikosa, za njega se ne zna ni gdje brani, u Totenhamu se probao, bio treci golman....

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 02 apr 2013, 09:50

nime_tm87 je napisao/la:Ako je neko zainteresovan :mrgreen:

http://www.pi.k.ba/artikal/6270498/lege ... acije-bih/" onclick="window.open(this.href);return false;
E da imas donji dio trenerke nagodili bi se.Meni treba samo donji dijo treneke.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.