nije samo on nego i james rodriguez, guarin, cuadrado, armero, zuniga,.. imaju strasnu ekipu bgm i uvijek napadaju veoma losi u odbrani gori od nas tu jedva imaju igraca isti stil igraju kao miDonnie Darko je napisao/la:Vidi Kolumbije, yebo Falcao familiju svoju.
FIFA/Coca-Cola World Ranking
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: FIFA/Coca-Cola World Ranking
buraz boldirano ako bude tako onda nije tačno. naime ako bude 7 grupa a mi 9 onda smo jeli i druga jakosna grupa jer če privh 7 reprezentacija biti nosioci onda mi moramo prestiči još dvije ekipe.AnelZ je napisao/la:Zrijeb je sljedece godine, preciznije 09 marta 2014. Fazon je u tome sto UEFA jos uvijek nije sluzbeno potvrdila kakav ce biti format kvalifikacija, no sve su prilike da bude isti kao trenutno, tj. 7 grupa po sest reprezentacija i 2 dvije grupe po pet reprezentacija. Direktan prolazak na EP bi obezbjedili prve dvije selekcije u grupama + najbolje treceplasirana ekipa, dok ostalih 8 treceplasiranih ekipa idu u baraz.sock56 je napisao/la:Anele, znaš li kako će se određivati jakosne skupine za kvalifikacije za Euro 2016.? Ždrijeb je sljedeće godine u 3. ili 4. mjesecu.
Sto se tice formiranja jakosnih sesira, Španija je odmah smjestena u prvi (a i prema listi je isto tako) dok se ostali redaju po UEFA rankingu (ne FIFA), a link ti se nalazi ispod. Prema UEFA rankingu mi smo trenutno deveti sto znaci prvi jakosni sesir i nalazimo se ispred Grcke, Švedske, Belgije i Švicarske.
http://www.world-results.net/uefa/ranking_2013.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mozes li mi anele ili ko vec zna samo jednu stvar rec.
Sve shvatam oko rankinga osim jedne stvari. Kako neko moze nazdovat ako ode na SP i sve izgubi utakmice?
Okay, nece dobit poena nista, ali to ce onda biti recimo nula podjeljeno sa recimo tri utkmice sto daje nula bodova.
To je okay, ali i ako ne odes na SP u tom periodu ces igrati nula meceva i kad podjelis sa nulom dobijes isto bodova ko da si sve izgubio na SPu tj. ne dobijes nista. Pa me zanima kojom racunicom neko moze nazadovat zbog toga sto je otiso na SP a izgubio sve tekme?
Okay ako se to desi jednoj spaniji recimo, ali mi nismo nikada bili na prvenstvima tako da u tom periodu nismo nikad dobili poene, s toga nemamo ni sta izgubiti.
A i one repke koje budu na prvenstvima, mozda ce nazadovat, ali opet bi isto nazdovali i da nisu na prvenstvu kao i kad izgube sve.
Sve shvatam oko rankinga osim jedne stvari. Kako neko moze nazdovat ako ode na SP i sve izgubi utakmice?
Okay, nece dobit poena nista, ali to ce onda biti recimo nula podjeljeno sa recimo tri utkmice sto daje nula bodova.
To je okay, ali i ako ne odes na SP u tom periodu ces igrati nula meceva i kad podjelis sa nulom dobijes isto bodova ko da si sve izgubio na SPu tj. ne dobijes nista. Pa me zanima kojom racunicom neko moze nazadovat zbog toga sto je otiso na SP a izgubio sve tekme?
Okay ako se to desi jednoj spaniji recimo, ali mi nismo nikada bili na prvenstvima tako da u tom periodu nismo nikad dobili poene, s toga nemamo ni sta izgubiti.
A i one repke koje budu na prvenstvima, mozda ce nazadovat, ali opet bi isto nazdovali i da nisu na prvenstvu kao i kad izgube sve.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Sto vi komplikuju, nikad necu shvatit ove ranking liste, kao sto su atp. fifine liste... samo komplikuju. Nekakvim cudnim bodovanjem, branjenjem bodova ili sta li vec. Zar nije lakse odrediti neke bodove, npr. 20 bodova za pobjedu, 10 za remi a -20 za praz to jest gubis 20 bodova ako izgubis. 

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
I onda svi zakazuju utakmice s Lihtenštajnom, San Marinom, Luksemburgom...i skupljaju bodove.Unofficialpage je napisao/la:Sto vi komplikuju, nikad necu shvatit ove ranking liste, kao sto su atp. fifine liste... samo komplikuju. Nekakvim cudnim bodovanjem, branjenjem bodova ili sta li vec. Zar nije lakse odrediti neke bodove, npr. 20 bodova za pobjedu, 10 za remi a -20 za praz to jest gubis 20 bodova ako izgubis.

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Hahaha o tome nisam razmisljao. Ima i tovoltron30 je napisao/la:I onda svi zakazuju utakmice s Lihtenštajnom, San Marinom, Luksemburgom...i skupljaju bodove.Unofficialpage je napisao/la:Sto vi komplikuju, nikad necu shvatit ove ranking liste, kao sto su atp. fifine liste... samo komplikuju. Nekakvim cudnim bodovanjem, branjenjem bodova ili sta li vec. Zar nije lakse odrediti neke bodove, npr. 20 bodova za pobjedu, 10 za remi a -20 za praz to jest gubis 20 bodova ako izgubis.Ne ide to tako, ima većih mozgova od nas koji su smislili način bodovanja.

Znaju oni zasto je ovakav sistem iako ovo nama izlgewda glupo ali ima razlog neki sto je to ovako a to je upravo ovo da se izbjegne to. Svi bi igrali protiv tih ekipa

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- Goalgetter
- Kontakt:
Neznam sto se zamarate sa ovom listom, iskreno meni i nije toliko vazna (naravno, vazna je za rangiranje kod zrijebova itd). Najvaznije da igramo za ljeto u Brazilu, a fin plasman ce onda doci sam od sebe 

Lijepo ti pise 7 grupa po 6 repki i 2 grupe po 5Bistrik je napisao/la:buraz boldirano ako bude tako onda nije tačno. naime ako bude 7 grupa a mi 9 onda smo jeli i druga jakosna grupa jer če privh 7 reprezentacija biti nosioci onda mi moramo prestiči još dvije ekipe.AnelZ je napisao/la:Zrijeb je sljedece godine, preciznije 09 marta 2014. Fazon je u tome sto UEFA jos uvijek nije sluzbeno potvrdila kakav ce biti format kvalifikacija, no sve su prilike da bude isti kao trenutno, tj. 7 grupa po sest reprezentacija i 2 dvije grupe po pet reprezentacija. Direktan prolazak na EP bi obezbjedili prve dvije selekcije u grupama + najbolje treceplasirana ekipa, dok ostalih 8 treceplasiranih ekipa idu u baraz.sock56 je napisao/la:Anele, znaš li kako će se određivati jakosne skupine za kvalifikacije za Euro 2016.? Ždrijeb je sljedeće godine u 3. ili 4. mjesecu.
Sto se tice formiranja jakosnih sesira, Španija je odmah smjestena u prvi (a i prema listi je isto tako) dok se ostali redaju po UEFA rankingu (ne FIFA), a link ti se nalazi ispod. Prema UEFA rankingu mi smo trenutno deveti sto znaci prvi jakosni sesir i nalazimo se ispred Grcke, Švedske, Belgije i Švicarske.
http://www.world-results.net/uefa/ranking_2013.html" onclick="window.open(this.href);return false;
7+2=9
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !
zato što se bodovi sabiraju pa onda dijele sa brojem odigranih utakmica. dakle ako izgubiš sve tri utakmice dobijeaš nula bodova a postojeći ranking bodova dijeliš sa te tri nove utakmicedadnan je napisao/la:Mozes li mi anele ili ko vec zna samo jednu stvar rec.
Upravo. Ti odigras tri utakmice gdje zaradis nula bodova na trenutni ranking, znaci nije da djelis sa nulom vec skoro sigurnosa nekih 5-6000. Npr. prije SP imas 7000 bodova u 100% rangu iz 10 meceva sto je prosjecno 700 bodova, nakon SP ima 7000 bodova iz 13 meceva u tom 100% rangu sto je prosjecno 538 odnosno cak 162 boda manje.Bistrik je napisao/la:zato što se bodovi sabiraju pa onda dijele sa brojem odigranih utakmica. dakle ako izgubiš sve tri utakmice dobijeaš nula bodova a postojeći ranking bodova dijeliš sa te tri nove utakmicedadnan je napisao/la:Mozes li mi anele ili ko vec zna samo jednu stvar rec.
da da da, dobro ste. Zaboravio sam da se ne racuna na mjesecnoj bazi postotci, nego za duzi period i vise mjeseci ide u tih 100% zbog toga je to. Ja sam otiso na to da se ide po mjesec, hvala na napomeni
Samo sto na SP vec jedna pobjeda moze opravdati tri meca. Igras npr. protiv Nigerije koja je 30 na listi i pobjedis je i dobijes time 1897 poena sto bi u mom gore scenariju znacilo da ces nakon SP izgubiti nekih samo 16 poena, jer je multiplikator za utakmice na SP cak 4 (kvalifikacije npr. 2,5).dadnan je napisao/la:da da da, dobro ste. Zaboravio sam da se ne racuna na mjesecnoj bazi postotci, nego za duzi period i vise mjeseci ide u tih 100% zbog toga je to. Ja sam otiso na to da se ide po mjesec, hvala na napomeni
Dosta nam za kvalf. za EP i drugi sesir. Ja bih volio da nam dodje u grupu Engleska ili Holandija.. Cisto bi volio vidjeti na BP "Shreka" (Runija) ili Van Persija i ostalu Manchestersku mafiju 

Zanimljivo je da s te dvije reprezentacije nikada nismo igrali ni u kvalifikacijama ni prijateljske. Možda upravo na sljedećim kvalama za EP izvučemo nekoga od njih.FliX je napisao/la:Dosta nam za kvalf. za EP i drugi sesir. Ja bih volio da nam dodje u grupu Engleska ili Holandija.. Cisto bi volio vidjeti na BP "Shreka" (Runija) ili Van Persija i ostalu Manchestersku mafiju
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
[urlhttp://www.world-results.net/uefa/ranking_2013.html][/url]
Ljudi ,je li ovo znaci da cemo mi biti nosioci prilikom izvlacenja grupa za EP u Francuskoj?
Ljudi ,je li ovo znaci da cemo mi biti nosioci prilikom izvlacenja grupa za EP u Francuskoj?
BosnaE
- maxuz baxuz
- Kontakt:
Zavisi koliko bude grupa. Ako bude k'o sada onda da!newton_heath_lyr je napisao/la:[urlhttp://www.world-results.net/uefa/ranking_2013.html][/url]
Nego gledam ispod ovog rankinga ima lista utakmica koje se racunaju i pored njih koliko bodova su donijele. Zna li iko kako UEFA racuna bodove po utakmici? Meni izgleda da je bitnije koliko se golova da nego igras li protiv jaceg ili slabijeg tima. Npr. pobjeda protiv Lihtenstajna je donijela 43508, dok je pobjeda protiv Grcke donijela "samo" 41003.
Edit:
Malo sam vise gled'o ove poene i po nekoj logici bi mozda trebalo ovako biti u slucaju pobjede:
40000 + (gol razlika x 500) + broj postignutih golova
Ovo je bez obzira na trenutni rankning protivnika. Po ovome bi se moglo zakljuciti da UEFA nagradjuje napadacki fudbal. Sto das vise golova dobijes vise poena. A nama to bas i odgovara!
Na neki nacin si pogodio nacin bodovanja. Ovo ide za kvalifikacije, jer se za play-off ili EP/SP daje vise bodova za pobjedu, remi ili izgubljenu:maxuz baxuz je napisao/la:Zavisi koliko bude grupa. Ako bude k'o sada onda da!newton_heath_lyr je napisao/la:[urlhttp://www.world-results.net/uefa/ranking_2013.html][/url]
Nego gledam ispod ovog rankinga ima lista utakmica koje se racunaju i pored njih koliko bodova su donijele. Zna li iko kako UEFA racuna bodove po utakmici? Meni izgleda da je bitnije koliko se golova da nego igras li protiv jaceg ili slabijeg tima. Npr. pobjeda protiv Lihtenstajna je donijela 43508, dok je pobjeda protiv Grcke donijela "samo" 41003.
Edit:
Malo sam vise gled'o ove poene i po nekoj logici bi mozda trebalo ovako biti u slucaju pobjede:
40000 + (gol razlika x 500) + broj postignutih golova
Ovo je bez obzira na trenutni rankning protivnika. Po ovome bi se moglo zakljuciti da UEFA nagradjuje napadacki fudbal. Sto das vise golova dobijes vise poena. A nama to bas i odgovara!
Pobjeda 40000
Remi 20000
Izgubljena 10000
Svaki postignut gol +501
Svaki primljen gol -500
Nije bas da sada nagradjuje napadacki fudbal, ali naspram FIFA-e UEFA uzima u obzir i broj datih/primljenih golova. Isto tako, UEFA daje isti broj bodova pobjedio ti Španiju ili San Marino sto mnogi smatraju da nije fer, no to je njihova filozofija jer UEFA ide od pretpostavke "ako mozes pobjediti Španiju, zapni i protiv drugih a nemoj se praviti da si nesto veci od njih".
kako god da okreneš dok pobjeđuješ dobro je čim gubiš ili igraš nerješeno ona nevalja
Koji ce nam qlinac prije nekog velikog takmicenja.FliX je napisao/la:Dosta nam za kvalf. za EP i drugi sesir. Ja bih volio da nam dodje u grupu Engleska ili Holandija.. Cisto bi volio vidjeti na BP "Shreka" (Runija) ili Van Persija i ostalu Manchestersku mafiju
Manchesterskoj mafiji i co u slucaju da bude gutavo,navlacilo bi im se gore nego u Valenciji ili Parizu.
Holandezi u kvalifikacijama inace nisu normalni,ni najmanje sanse ne ostavljaju protivnicima vec godinama.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Pa kad je vec na BP bio Ronaldo, Iniesta, Xavi, Raul, Carew itd.. Nek budu i zvijezde tipa Rooney, Van Persie, Ozil itd..harishp je napisao/la:Koji ce nam qlinac prije nekog velikog takmicenja.FliX je napisao/la:Dosta nam za kvalf. za EP i drugi sesir. Ja bih volio da nam dodje u grupu Engleska ili Holandija.. Cisto bi volio vidjeti na BP "Shreka" (Runija) ili Van Persija i ostalu Manchestersku mafiju
Manchesterskoj mafiji i co u slucaju da bude gutavo,navlacilo bi im se gore nego u Valenciji ili Parizu.
Holandezi u kvalifikacijama inace nisu normalni,ni najmanje sanse ne ostavljaju protivnicima vec godinama.
P.S. Za kvalf. za EP nemoras ni biti prvi, moze i drugi za direkt

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.