Safet Sušić - Pape

soko
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la soko » 28 mar 2013, 16:33

alenko333 je napisao/la:"Svaki kvalitetan igrač nam je dobro došao. Međutim, morate me shvatiti da ne želim mnogo pričati o eventualnim pojačanjima. Često se spominje Sead Kolašinac, koji je kvalitetan fudbaler, ali na toj poziciji smo dobro pokriveni. Mislim da ću pred duel sa Latvijom biti na slatkim mukama jer očekujem da će Salihović i Pjanić biti spremni. Imamo dosta igrača, što je svakako dobra stvar."PAPE

heheh zbog ovakvih izjava ja ovog covjeka nemogu da smislim...svaka cast na dosadasnjem uspjehu ma da sam misljenja da su za to samo igraci zasluzni.Kolasinac moze da nam igra na zadnjem veznom kao razbijac jak je brz mislim da bi tu bio idealan sa Misketom i Pjanicem ispred a sa Salihovicom na beku bili bi prejaki.Moze da igra i beka gdje obavlja svoj posao korektno ma da nije u ofanzivi najbolji....Mislim da taj momak ovog trena zasluzuje mjesto u prvih 11 a Pape ako misli da su Zukanovic i Zahirovc rjesenje(da smo tu dobro pokriveni) nek stane pred autobus...
Jel ovo neki novinar aka havazoc izjavio?
Ja npr. samo vjerujem ono sto vidim. Ono sto je bilo na FACETV i neki drugi video pitaju Papeta za Kolasinaca, odgovor je bio da je Kolasinac uradio sta je trebao da uradi vec bi igrao protiv Grcke.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 28 mar 2013, 16:42

Interesantno je to, koliko se ne podudaraju intervjui na sa x i ovdje. Tamo je navodno Susic izjavio da Kolasinac jos nije predao papire.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 28 mar 2013, 16:50

storm_raider je napisao/la:Interesantno je to, koliko se ne podudaraju intervjui na sa x i ovdje. Tamo je navodno Susic izjavio da Kolasinac jos nije predao papire.
kad je to izjavio na klixu?

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 28 mar 2013, 17:14

alenko333 je napisao/la:"Svaki kvalitetan igrač nam je dobro došao. Međutim, morate me shvatiti da ne želim mnogo pričati o eventualnim pojačanjima. Često se spominje Sead Kolašinac, koji je kvalitetan fudbaler, ali na toj poziciji smo dobro pokriveni. Mislim da ću pred duel sa Latvijom biti na slatkim mukama jer očekujem da će Salihović i Pjanić biti spremni. Imamo dosta igrača, što je svakako dobra stvar."PAPE

heheh zbog ovakvih izjava ja ovog covjeka nemogu da smislim...svaka cast na dosadasnjem uspjehu ma da sam misljenja da su za to samo igraci zasluzni.Kolasinac moze da nam igra na zadnjem veznom kao razbijac jak je brz mislim da bi tu bio idealan sa Misketom i Pjanicem ispred a sa Salihovicom na beku bili bi prejaki.Moze da igra i beka gdje obavlja svoj posao korektno ma da nije u ofanzivi najbolji....Mislim da taj momak ovog trena zasluzuje mjesto u prvih 11 a Pape ako misli da su Zukanovic i Zahirovc rjesenje(da smo tu dobro pokriveni) nek stane pred autobus...
Evo drug zašto ne možeš da ga smisliš. ;)

I man'te se nagadjanja.

alenko333
Kontakt:

Post Postao/la alenko333 » 28 mar 2013, 20:11

Rockefeller je napisao/la:

Evo drug zašto ne možeš da ga smisliš. ;)

I man'te se nagadjanja.
nekontam te Pape lover(ma da)?ja sam na forumu ne na razgovoru za posao!

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 28 mar 2013, 22:14

Bolje što je tako.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 mar 2013, 22:23

alenko333 je napisao/la: nekontam te Pape lover(ma da)?ja sam na forumu ne na razgovoru za posao!
Ako tako kontas vadeci neke izjave koje uopste nisi naveo ni odakle,onda ces vjerovatno biti na birou za zaposljavanje jedno cirka 30 godina.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

alenko333
Kontakt:

Post Postao/la alenko333 » 28 mar 2013, 22:25

dej model mal se umer..k nisi hud ;)

alenko333
Kontakt:

Post Postao/la alenko333 » 28 mar 2013, 22:28

harishp je napisao/la:
alenko333 je napisao/la: nekontam te Pape lover(ma da)?ja sam na forumu ne na razgovoru za posao!
Ako tako kontas vadeci neke izjave koje uopste nisi naveo ni odakle,onda ces vjerovatno biti na birou za zaposljavanje jedno cirka 30 godina.
a ti se nejavljaj 17000 postova nijedne pametne... imas li ti zivot van svoje sobe,interneta?

mo-bih
Kontakt:

Post Postao/la mo-bih » 28 mar 2013, 23:14

Nije ovde rijec o Kolasincu nego da mi nemamo 3 kvalitetna igraca na klupi. Pitanje je jednostavno, sta ako se neko povrijedi sta ako neko dobije crveni karton i slicno??... Ko ce nadoknaditi taj gubitak? Igraci iz premier lige ili Raha u 38 god koji je zadnji put odigrao 90 min prije 5 god? :roll:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 mar 2013, 23:23

mo-bih je napisao/la:Nije ovde rijec o Kolasincu nego da mi nemamo 3 kvalitetna igraca na klupi. Pitanje je jednostavno, sta ako se neko povrijedi sta ako neko dobije crveni karton i slicno??... Ko ce nadoknaditi taj gubitak? Igraci iz premier lige ili Raha u 38 god koji je zadnji put odigrao 90 min prije 5 god? :roll:
Ako neko dobije crveni kao Salihovic,Lulic e onda se mozemo slikati protiv jacih repki.Taman nam i Pjana i Kolasinac sjedio na klupi.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 28 mar 2013, 23:24, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 28 mar 2013, 23:23

mo-bih je napisao/la:Nije ovde rijec o Kolasincu nego da mi nemamo 3 kvalitetna igraca na klupi. Pitanje je jednostavno, sta ako se neko povrijedi sta ako neko dobije crveni karton i slicno??... Ko ce nadoknaditi taj gubitak? Igraci iz premier lige ili Raha u 38 god koji je zadnji put odigrao 90 min prije 5 god? :roll:
O tome brine selektor, zato i jeste selektor. Povrijedio nam se Pandza, on nasao zamjenu. Povrijedio se Salihovic, on opet nasao zamjenu. Povrijedio se Pjanic, on opet nasao zamjenu. Zbog cega treba sada misli o povredama i suhvu navlaciti na repku? Nebitno sta ce se desiti u buducnosti, po svemu sudeci, Pape ce naci adekvatnu zamjenu, kao sto je bio slucaj do ovog trenutka.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 29 mar 2013, 08:38

Ma svakom normalnom je jasno da nam treba i jaka klupa i da nismo zemlja koja se moze razbacivati kvalitetnim igracima.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 29 mar 2013, 09:49

Zato ja kazem oko potencijalnih reprezentativaca, trebamo se malo sudrzati, progutati ponos, i ako treba zaganjati sa nase strane ovih par potencijalnih reprezentativaca i prigurati ih nama...

Imamo dobru generaciju fudbalera, ne bih volio da nam ova generacija sa Dzekom, Ibisevicem i Salihovicem prodje, a da ne ostvarimo neki rezultat, jer je pitanje kad cemo imati uvakvu generaciju opet... Ne bih volio da ispustimo rezultat, i radi nekih stvari koje su nam se vec desile 1000 puta, a to da nam fale igraci u bitnim utakmicama, radi povreda, kartona i slicno, a nemamo dovoljno dobrih zamjena za njih...
Pravda za Papeta!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 29 mar 2013, 10:50

adriano_leite je napisao/la:
O tome brine selektor, zato i jeste selektor. Povrijedio nam se Pandza, on nasao zamjenu. Povrijedio se Salihovic, on opet nasao zamjenu. Povrijedio se Pjanic, on opet nasao zamjenu. Zbog cega treba sada misli o povredama i suhvu navlaciti na repku? Nebitno sta ce se desiti u buducnosti, po svemu sudeci, Pape ce naci adekvatnu zamjenu, kao sto je bio slucaj do ovog trenutka.
Mi ne smijemo dozvoliti da trazimo zamjene tek kada se neko povrijedi.Mi ih moramo vec sada imati,a ne da nam se desi jedan Vranjes iz Grcke.Gdje je momak ubacen u vatru u tako vaznoj utakmici,a da prije nije odigrao ni sekunde za repku i normalno je da je pravio greske u toj tekmi.Na srecu po nas nisu nas skupo kostale.Mi trebamo u prijateljski ili nekim manje vaznim kvalifikacijskim probati neke igrace koji bi mogli uskociti u slucaju da se nedaj Boze neko povrijedi.Zasto mora recimo Dzeko,Pjanic ili neki drugi igrac koji je vec dokazao klasu igrati recimo protiv Omana svih 90 minuta,ili mozda protiv Lihtenstajna ukoliko budemo vodili nekih 3-4 nula.Nek odigra do recimo neke 60-65 minute,a onda isprobati nekoga na njegovom mjestu.Time bi vidjeli na koga mozemo racunati,a na koga ne.I onda ako bude stani pani,necemo se morati hvatati za glavu,nego cemo odah imati adekvatne zamjene
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 mar 2013, 11:03

TMovac je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:
Mi ne smijemo dozvoliti da trazimo zamjene tek kada se neko povrijedi.Mi ih moramo vec sada imati,a ne da nam se desi jedan Vranjes iz Grcke.Gdje je momak ubacen u vatru u tako vaznoj utakmici,a da prije nije odigrao ni sekunde za repku i normalno je da je pravio greske u toj tekmi.Na srecu po nas nisu nas skupo kostale.Mi trebamo u prijateljski ili nekim manje vaznim kvalifikacijskim probati neke igrace koji bi mogli uskociti u slucaju da se nedaj Boze neko povrijedi.Zasto mora recimo Dzeko,Pjanic ili neki drugi igrac koji je vec dokazao klasu igrati recimo protiv Omana svih 90 minuta,ili mozda protiv Lihtenstajna ukoliko budemo vodili nekih 3-4 nula.Nek odigra do recimo neke 60-65 minute,a onda isprobati nekoga na njegovom mjestu.Time bi vidjeli na koga mozemo racunati,a na koga ne.I onda ako bude stani pani,necemo se morati hvatati za glavu,nego cemo odah imati adekvatne zamjene
Da da da da, a to je selektorov posao, a ne nas. Mi ne odredjujemo ko ce igrati, ko ce dobiti poziv, iako misle neki da mi sa foruma to odredjujemo. Kako god okrenes, Pape ocigledno ima dobar rad, sto rezultati pokazuju, pa i igraci koje je uveo u ovu repku. Njemu prijateljske koriste za uigravanje postojeceg sastava, a vrlo rijetko za uvodjenje novih igraca u istu. Jednostavno je to njegov princip rada i donosi rezultate. Svjedoci smo da je za jedan ciklus prolazilo i vise od 40 igraca, raznih provjera bilo, pa nikakve rezultate nismo imali. Sto se tice ovog sada sastava, jedino Avdiji i Avdukicu nije mjesto u reprezentaciji, mozda ni Sunjicu. To je ono najbolje sto nam je dostupno, a price o potencijalnim igracima koji jos uvijek ne mogu igrati za nas su nepotrebne.

Hvala Bogu pa mi ne uticemo na pozive, jer bi svaku utakmicu drugih 20 ljudi bilo pozvano, a kriterij je samo da se prezime zavrsava na -ic i "da zvuci onako Bosanski".
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 29 mar 2013, 15:41

TMovac je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:Ali takođe je rekao i ovo:
Kada je u pitanju Kolašinac, dobro bi nam došao takav igrač. Međutim, da je Sead uradio ono što je trebao, do sada bi sigurno imao nekoliko nastupa u državnom dresu. On mora da se deklariše da želi igrati za BiH, kako bi onda ljudi iz N/FSBiH mogli ubrzati tu proceduru
Mislim da je time sve rečeno.
Jagodic je rekao prije izvjesnog vremena da je zvao Kolasinca,i da ovaj kako je rekao ceka poziv Susica.Mislim da bi neko iz saveza (osim Jagodica) trebao kontaktirati Kolasinca i vidjeti konacno na cemu smo.Ukoliko se izjasni da zeli igrati za nas,pomoci mu maximalno oko rjesavanja potrebne papirologije da bi sto prije mogao igrati za nas i gotovo.Ukoliko se izjasni da zeli za Njemacku,postovati njegovu odluku i gotovo.Barem onda znas,da mozes ili ne mozes na njega racunati.Dok je ovo sve ovako po meni malo neozbiljno.Preko novina se mogu pehlivanit i muhabetit do sudnjeg dana,nece se znati jel nas ili nije
Zasto mislis da ga niko nije kontaktirao do sad? Jesu li ga zvali i u Slo,rekao je da ce doci i izradio.Nebitno,sigurno su pricali sa njim u vezi igranja za nas. Naravno da Pape u ovom trenutku ne razbija glavu sa Kolasincem jer dok izganja papire gotove kvalifikacije. Nije lud da ne racuna na njega.
S druge strane,imamo i neke Seadove izjave u kojima kaze da zeli i da ce igrati za nas pa cemo vidjeti.
Do tad jedino forumasi mogu jedan dan palamuditi da hoce,a drugi da nece igrati.U savezu sigurno znaju sta ce biti sa njim.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 29 mar 2013, 16:10

Da zavrsimo sa ovim, Kolasinac nema niti jednog dokumenta BIH, niti je ista pokrenuo. Sa njim su razgovarali apsolutno svi. Od celnika saveza, do selektora Jagodica i Susica. Momak jednostavno vaga , a njegov status u Schalkeu ce i odrediti za koju ce se reprezentaciju odluciti. Bude li nezamjenjiv u Schalkeu igrace za ELF (sad zavisi koliko ce igrati) , dodje li u krizu u Schalkeu, kopace i nogama i rukama da igra za BIH.
A takve ne mogu sa ocima!
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 29 mar 2013, 17:07

emir79 je napisao/la:Da zavrsimo sa ovim, Kolasinac nema niti jednog dokumenta BIH, niti je ista pokrenuo. Sa njim su razgovarali apsolutno svi. Od celnika saveza, do selektora Jagodica i Susica. Momak jednostavno vaga , a njegov status u Schalkeu ce i odrediti za koju ce se reprezentaciju odluciti. Bude li nezamjenjiv u Schalkeu igrace za ELF (sad zavisi koliko ce igrati) , dodje li u krizu u Schalkeu, kopace i nogama i rukama da igra za BIH.
A takve ne mogu sa ocima!
A mene fakat nerviraju ovi vidoviti Milani koji znaju ko je pokrenuo proces dobijanja drzavljanstva,a ko ne.Koji znaju ko vaga,a ko ne.Svaki igrac je individua,i svakog treba tako tretirati.Vranjes i Stevanovic su odbili Srbiju jer su zeljeli da igraju za BiH.Dok je recimo jedan Kuzmanovic odbio Bosnu (iako je Bosanac) da bi igrao za Srbiju.Tako da ne treba nikoga generalizirat.Sve ono sto vrijedi i sto bi nam poboljsalo kvalitet trebamo pokusati dovesti pod nasu zastavu.

@ Denizmare

Sto se tice potencijalnih igraca koji trenutno igraju za druge repke a imaju potreban kvalitet ili ce ga u buducnosti imati da igraju za nas (prije svega tu mislim na Kolasinca,Halilovica,Arslanagica i mozda Vuckica) i odnosa naseg saveza prema njima postoje 2 moguce opcije:

1.Savez se pravi glup,ali tajno vodi pregovore sa pomenutim igracima,daleko od ociju javnosti i objave rezultate tek kada zavrse pregovore.Kao sto to rade klubovi kada dovode igraca.

2.Savez ne radi nista ili radi amaterski na dovodjenju igraca.Gdje od igraca ocekuju da ovaj sam sve zavrsi i da onda taj uspjeh pripisu sebi.

@ Adrian_leite

Niko ne ocekuje od Susica da pozove 50 igraca,i sam sam protiv toga.Ali ukoliko ti se potrefi da imas 2 lagane utakmice u svega 4-5 dana razlike od kojeg je 1 ili obje prijateljskog karaktera mogu se pozvati max neka 3 igraca.Cisto da se vide sta znaju i moze li se na njih racunati ili da se traze druga rjesenja.Ali isto tako ne bih nikada eksperimentirao u vaznim utakmicama.Recimo da Kolasinac dobije nase papire i dozvolu FIFA-e da igra za nas pred utakmice sa Slovackom,ja ga ne bih pozvao za taj dvomec.Nego bih cekao narednu utakmicu.Ili bih ga pozvao ali bi ga ubacio samo neke 2-3 minute pred kraj (cisto da ga kaparisemo) ukoliko je rezultat povoljan po nas.Recimo da vodimo 2-3 razlike.Drugacije ne.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 29 mar 2013, 17:09

Da vi nebi i dalje palamudili ko i obično, eto vam članak gdje Ivica Osim, priča i o Safetu, a Boga mi i o Kolašincu.
slika
slika
DRUG NEBI TI PUNCA

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.