emir79 je napisao/la:Da zavrsimo sa ovim, Kolasinac nema niti jednog dokumenta BIH, niti je ista pokrenuo. Sa njim su razgovarali apsolutno svi. Od celnika saveza, do selektora Jagodica i Susica. Momak jednostavno vaga , a njegov status u Schalkeu ce i odrediti za koju ce se reprezentaciju odluciti. Bude li nezamjenjiv u Schalkeu igrace za ELF (sad zavisi koliko ce igrati) , dodje li u krizu u Schalkeu, kopace i nogama i rukama da igra za BIH.
A takve ne mogu sa ocima!
A mene fakat nerviraju ovi vidoviti Milani koji znaju ko je pokrenuo proces dobijanja drzavljanstva,a ko ne.Koji znaju ko vaga,a ko ne.Svaki igrac je individua,i svakog treba tako tretirati.Vranjes i Stevanovic su odbili Srbiju jer su zeljeli da igraju za BiH.Dok je recimo jedan Kuzmanovic odbio Bosnu (iako je Bosanac) da bi igrao za Srbiju.Tako da ne treba nikoga generalizirat.Sve ono sto vrijedi i sto bi nam poboljsalo kvalitet trebamo pokusati dovesti pod nasu zastavu.
@ Denizmare
Sto se tice potencijalnih igraca koji trenutno igraju za druge repke a imaju potreban kvalitet ili ce ga u buducnosti imati da igraju za nas (prije svega tu mislim na Kolasinca,Halilovica,Arslanagica i mozda Vuckica) i odnosa naseg saveza prema njima postoje 2 moguce opcije:
1.Savez se pravi glup,ali tajno vodi pregovore sa pomenutim igracima,daleko od ociju javnosti i objave rezultate tek kada zavrse pregovore.Kao sto to rade klubovi kada dovode igraca.
2.Savez ne radi nista ili radi amaterski na dovodjenju igraca.Gdje od igraca ocekuju da ovaj sam sve zavrsi i da onda taj uspjeh pripisu sebi.
@ Adrian_leite
Niko ne ocekuje od Susica da pozove 50 igraca,i sam sam protiv toga.Ali ukoliko ti se potrefi da imas 2 lagane utakmice u svega 4-5 dana razlike od kojeg je 1 ili obje prijateljskog karaktera mogu se pozvati max neka 3 igraca.Cisto da se vide sta znaju i moze li se na njih racunati ili da se traze druga rjesenja.Ali isto tako ne bih nikada eksperimentirao u vaznim utakmicama.Recimo da Kolasinac dobije nase papire i dozvolu FIFA-e da igra za nas pred utakmice sa Slovackom,ja ga ne bih pozvao za taj dvomec.Nego bih cekao narednu utakmicu.Ili bih ga pozvao ali bi ga ubacio samo neke 2-3 minute pred kraj (cisto da ga kaparisemo) ukoliko je rezultat povoljan po nas.Recimo da vodimo 2-3 razlike.Drugacije ne.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!