Latvija-Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

U Latviji ćemo:

1. Pobijediti
270
90%
2. Remizirati
10
3%
3. Izgubiti
19
6%

Ukupno glasova: 299

Buducnost
Kontakt:

Re: Latvija-Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Buducnost » 28 mar 2013, 00:43

Dzeko se mora cuvati tog drugog kartona protiv Latvije. Mozda je trebao cistiti bas ovu utakmicu pa da ga imamo na raspolaganju protiv Slovaka bez straha da ce biti suspendovan. Latviju moramo dobiti, pa cak i sa "drugom" postavom. Ljudi moji oni su sa Lihtenstajnom odigrali 1:1 a znamo da Lihjtenstajn ima 2-3 profi igraca koji igraju u Svicarskoj ligi ostalo je sljam sljamova i oni su odkinuli bod Latviji.

Uci naravno jako ozbiljno u utakmicu ali pobjeda ne smije doci u pitanje. Dzeko u naredne dvije utakmice, ukljucujuci i ovu, ne smije dobiti zuti karton. U Bratislavi smije ali u Zenici ni slucajno i toga se najvise pribojavam.

Da li neko zna slucajno, da li se kartoni prenose i na prvenstvo iz kvalifikacija? Ako da, onda bi trebali ili protiv Lihtenstajna cistiti ili ako bude to odlucujuca (nadam se da hoce) onda zadnju tekmu posto ce nam biti nebitna.

Ali mislim da je odgovor negativan, nebi imalo smisla ali opet neznam. Kod Fife i Uefe slabo ima smisla ista :)

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 28 mar 2013, 00:46

Oko ove tekme netreba puno kalkulirati.Ostalo je jos dosta do meca.
Treba odigrati kao protiv Grčke,oni koji su gledali,shvatit ce,nemam sta opisivati i objasnjavati.
Na razini Grčke,sve tekme do kraja i Brazil vise nece biti sala,vec realnost.
Keep walking.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 28 mar 2013, 00:51

Ne prenose se kartoni.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 28 mar 2013, 00:55

kinder_jaje je napisao/la:Po meni jedino ispravno rjesenje za ovu latviju je da ih napdnemo u startu da bi otupili njihov napad i onda smirenom igrom zabiti gol ili dva i utakmicu privesti kraju bas sto neko rece kao sa estoncima
Jaruga moj, Latvijci nece centra preci vjeruj. Igrat ce se na jedan gol. Njihova ce se igra u teoriji z zasnivat na kontranapade, a u praksi "izbi-nabi" samo nek nije u 16-ercu :mrgreen:
Ocekujem jos izrazeniji nas vezni red. Da ih rastezemo ko kozni treger :lol: :lol: :lol:
Dosta poluvrijeme 0-2 za nas.. sutevi u okvir gola 0-7.. sutevi pored gola 1-13 ;)

knabs
Kontakt:

Post Postao/la knabs » 28 mar 2013, 09:30

Rockefeller je napisao/la:Ne prenose se kartoni.
kako kad je rooney protiv crne gore dobio crveni na ep kval i nije nastupao u prve 2 tekme engleske. Mozda se razlikuju pravila uefe i fife?

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 28 mar 2013, 10:09

Ma yebat cemo im majku 8-) :D

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 28 mar 2013, 10:21

Sve po redu sto im ulazi pod kucnu gredu. :mrgreen:
Keep walking.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 28 mar 2013, 10:49

knabs je napisao/la:
Rockefeller je napisao/la:Ne prenose se kartoni.
kako kad je rooney protiv crne gore dobio crveni na ep kval i nije nastupao u prve 2 tekme engleske. Mozda se razlikuju pravila uefe i fife?
ne prenose se zuti kartoni... crveni karton-suspenzije se prenose i na SP i na EP, ako se ekipa plasira na zavrsnicu (rooney) ... ako se ne plasira prenose se u naredni ciklus kvalifikacija (salihovic npr.)

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 28 mar 2013, 11:39

Sve pada u vodu, kiksamo li u sljedece 3 utakmice (Latvija, i dvomec protiv Slovaka).

Imamo 3 boda prednosti ispred Grka, fantasticnu gol-razliku, ali (jos) nemamo nista. Brazil je blizi, i to dosta blizi ovom pobjedom, ali je jos daleko, jer ima 15 bodova u igri. Istina, ovo je sada dosad nenaviknuta situacija u kojoj se nalazimo. Inace smo mi ganjali prvoplasiranu ekipu, ali sada ganjaju nas, ali mislim da ova generacija ima dovoljno iskustva da se nose sa tim pritiskom i imperativom.

O ovoj sljedecoj utakmici protiv Latvije, nema se tu puno reci. Dokazali su da su opasni, uspjeli su cak i povesti na Bilinom Polju, ali zahvaljujuci nasoj mentalnoj jacini, brzo smo to kompenzirali i razbili ih u nastavku utakmice. Treba ih se pripaziti, ali ne i bojati, jer nisu jaka reprezentacija. Cauna i Rudnevs su opasni igraci, ovo ostalo je sve toplo/hladno. Uspjeli su cak i remizirati sa ''silom'' Lihtenstajnom.

Vjerujem u nase ljiljane, i ocekujem ubjedljivu pobjedu u ovoj utakmici.

Mirsad94
Kontakt:

Post Postao/la Mirsad94 » 28 mar 2013, 11:51

Ako budemo u situacije da saljemo taj spisak od 40 igraca a aBd hocemo volio bih vidjeti ove:

Asmir Begović, Asmir Avdukić, Jasmin Fejzić, Boris Pandža, Emir Spahić, Toni Šunjić, Mensur Mujdža, Ognjen Vranješ, Ervin Zukanović, Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Senad Lulić, Sejad Salihović, Adnan Zahirović, Elvir Rahimić, Haris Medunjanin, Senijad Ibričić, Muamer Svraka, Miroslav Stevanović, Zvjezdan Misimović, Ivan Sesar, Avdija Vršajević, Edin Džeko, Edin Višća i Vedad Ibišević, Zlatan Muslimovic, Sead Kolosinac, Ermin Bicakcic, Anel Hadzic, Sead Hajrovic, Nemanja Bilbija, Josip Kvesic, Alen Halilovic, Enis Nadarević, Alen Vuckić, Jasmin Burić, dino bevab , ermin zec, srdjan grahovac, nermin zolotic

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 28 mar 2013, 11:56

Mirsad94 je napisao/la:Ako budemo u situacije da saljemo taj spisak od 40 igraca a aBd hocemo volio bih vidjeti ove:

Asmir Begović, Asmir Avdukić, Jasmin Fejzić, Boris Pandža, Emir Spahić, Toni Šunjić, Mensur Mujdža, Ognjen Vranješ, Ervin Zukanović, Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Senad Lulić, Sejad Salihović, Adnan Zahirović, Elvir Rahimić, Haris Medunjanin, Senijad Ibričić, Muamer Svraka, Miroslav Stevanović, Zvjezdan Misimović, Ivan Sesar, Avdija Vršajević, Edin Džeko, Edin Višća i Vedad Ibišević, Zlatan Muslimovic, Sead Kolosinac, Ermin Bicakcic, Anel Hadzic, Sead Hajrovic, Nemanja Bilbija, Josip Kvesic, Alen Halilovic, Enis Nadarević, Alen Vuckić, Jasmin Burić, dino bevab , ermin zec, srdjan grahovac, nermin zolotic
Halilovic,nista od toga jos sigurno..A i ovaj Zec ,cisto sumnjam da moze dati repci nesto vise,a da je mlad nije napredovati nece.inace dobar spisak.
SLOBODA NAVIJAČIMA

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 mar 2013, 12:08

Goalgetter je napisao/la:Sve pada u vodu, kiksamo li u sljedece 3 utakmice (Latvija, i dvomec protiv Slovaka).
I ovako je dovoljno:

Latvia - BiH 0:1
BiH - Slovacka 1:0
Slovacka - BiH 0:0

Stavio sam ove male rezultate simbolicno, jer mi uvjek dajemo vise golova. Latvija nam ne moze napraviti probleme to sam siguran, također Slovaci nemaju sanse na Bilinom, pa kad njih na domacem terenu Litvanija namuci sta im tek mi mozemo radit.

Samo da nam svi igraci budi zdravi i spremni, da ne bude pehova kao sad sa Pjanicem.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 28 mar 2013, 12:12

Elegant je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Sve pada u vodu, kiksamo li u sljedece 3 utakmice (Latvija, i dvomec protiv Slovaka).
I ovako je dovoljno:

Latvia - BiH 0:1
BiH - Slovacka 1:0
Slovacka - BiH 0:0

Stavio sam ove male rezultate simbolicno, jer mi uvjek dajemo vise golova. Latvija nam ne moze napraviti probleme to sam siguran, također Slovaci nemaju sanse na Bilinom, pa kad njih na domacem terenu Litvanija namuci sta im tek mi mozemo radit.

Samo da nam svi igraci budi zdravi i spremni, da ne bude pehova kao sad sa Pjanicem.
Tako bi bilo optimalno. Protiv Latvije vjerujem u sigurnu pobjedu, dok protiv Slovaka bice jako tesko, i 4 boda bi vec bili prihvatljivi, sve ispod 4 ne dolazi u obzir. Znaju i Grci da tu jos nista nije gotovo, jer su Slovaci u sposobnosti da nam pomrse racune, mada u proslosti smo rjesavali ovakve utakmice jako uspjesno (Dvomec Belgija & Bjelorusija).
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 28 mar 2013, 12:14, ukupno mijenjano 1 put.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 28 mar 2013, 12:14

Samo jedna pobjeda protiv Slovacke je dovoljna da bude to to. Ako se grci izjednace sa nama onda moraju pobjediti ostale po 14:0 da bi se izbili ispred nas.

To je neka matematika, ali ipak mislim da se ne treba gledati ni Slovacka ni Grcka, nego jednostavno gledati utakmicu po utakmicu i tako nam Brazil nece izmaci.

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 28 mar 2013, 14:15

Pozdrav svima... (ovo mi je prvi post)

Evo malo kalkulacija...

Da bismo osigurali prvo mjesto u grupi trebamo osvojiti 12 od mogucih 15 bodova.
Ne racunajuci utakmicu protiv Lihtenstajna, koja je cista formalnost, trebamo osvojiti 9 od 12.
Ukoliko Grcka ne pobijedi sve utakmice, sto je vrlo moguce i realno s obzirom na njihovu formu i nacin igranja, moramo osvojiti 7 od 12.

Pretpostavimo da ce grcka pobijediti u svih 5 utakmica.
Dakle, trebaju nam 3 pobjede u 4 utakmice.

Utakmica protiv Latvije ne bi nam trebala predstavljati problem.
Ipak smo dosta bolja ekipa i moramo pobijediti ekipu koja je odigrala 1-1 sa Lihtenstajnom.

Nakon toga dolaze dvije utakmice protiv Slovacke.
Procitao sam mnogo post-ova u kojima raja kaze da nam trebaju 4 boda protiv Slovacke i da bi to mogao biti problem.
Ja ne vidim zasto nam trebaju 4 boda, 3 boda su sasvim dovoljna i vrijede skoro isto.
Cetvrti bod je vazan samo ukoliko Grcka napravi kiks, u suprotnom ne prave nikakvu razliku.
Dakle trebamo pobijediti Slovacku u Zenici.
Slovacka je trenutno oko 50-og mjesta na rang listi, u losoj su formi i nakon plasmana na prvenstvo 2010. nisu pokazali nista (takodjer, kuci su igrali su 1-1 sa Litvanijom).
Zato mislim da bi bila sramota ne pobijediti ih u Zenici.
Ako nam je to problem onda i ne zasluzujemo ici na prvenstvo.

Dakle, nakon pobjeda u Latviji i u Zenici protiv Slovacke, preostala su gostovanja u Slovackoj i Litvaniji.
Od ove dvije utakmice trebamo dobiti jednu za prolaz.

Pobjeda u Slovackoj bi bila idealna.
Ali i ako ne pobijedimo, preostaje nam da pobijedimo Litvaniju u gostima (ovo bi definitivno do sada bila najlaksa odlucujuca utakmica za prolaz na prvenstvo) ili da se nadamo kiksu Grcke.
Kako god, nase sanse za odlazak na prvenstvo su vise nego realne.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 mar 2013, 14:23

Latvija, Lihtenstajn i Slovacka (kuci) bi trebale biti sigurne pobjede.

Litvanija me brine, ali posto je zadnje kolo(?) u pitanju, a oni bi tad vec trebali biti otpisani, pa se valjda moze i to pobjediti.

Uzeti bod u Slovackoj, i to je to.

Fakat smo imali srece sa ovom grupom, "nikad" losija Grcka, Slovacka za qurac jos od svjetskog, pa Armenija ih je rasula tri razlike kod kuce u proslom ciklusu pobogu, i ovaj hamelj.

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 28 mar 2013, 14:36

Pobijediti Latviju,a Grcka svakako nece ni Litvaniju dobiti :D I gotovo :D Pobjediti Lihtenstajn i sa Slovackom odigrat 3 za 3 boda :lol: Dobro i nama i njima :D U Litvaniju na karaju poslat igrace iz Federalne i prve lige RS-a :lol:
::::SAMO ČELIK::::

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 28 mar 2013, 15:53

S obzirom da trenutno nemam puno posla na poslu,malo sam se prepustio masti.Litvanija bi se pobjedom nad Grckom mogla vratiti u utrku za drugo mjesto.Grci trenutno imaju 10 bodova,Slovacka 8,a Litvanija 5.U Slucaju pobjede Litvanija ide na 8,Grcka ostaje na 10,a Slovaci uz predpostavku da ce pobjediti Lihtenstajn idu na 11 bodova.Nakon toga Slovaci imaju dvomec sa nama i uz predpostavku da mi osvojimo 4 boda u tom duelu,Slovaci ce imati 12 bodova,Dok ce Grci i Litvanci iz utakmica sa Latvijom i Lihtenstajnom (uz predpostavku da obje pobjede) imati 16,odnosno 14 bodova.Kolo nakon toga Grci igraju sa Slovacima i ukoliko tu Slovaci pobjede Grke,Grci ostaju na 16,Slovaci idu na 15 bodova,a Litvanija pobjedom nad Latvijom kuci idu na 17 bodova.Mi bi onda prije zadnjeg kola uz predpostavku da cemo pobjediti Lihtenstajn i Latviju i osvojiti u duelu sa Slovacima 4 boda imati 23 boda.Tako da nas u tom slucaju niko nebi mogao stici.Onda bi ja u zadnjem pustio Litvancima da nas pobjede.Koji bi u tom slucaju imali 20 bodova,Grci nakon pobjede sa Lihtenstajnom 19,a Slovaci pobjedom nad Latvijom 18.I onda pa-pa Grci,pa-pa Slovaci,Litvanija ide u baraz.

Naravno da bi se ovo desilo trebalo bi se poklopiti par rezultata,ali kada se nama poklopilo nesto slicno ovako prije par godina,ne vidim razlog zasto se nebi moglo i Litvanij poklopiti.Oni ce sigurno se truditi dok imaju i matematicke sanse.A imaju i prilicno lagan raspored. najteze tekme igraju kuci (Grcka i mi).
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

dacco
Kontakt:

Post Postao/la dacco » 28 mar 2013, 18:21

Ključ je Slovačka u Zenici i od ostalih susreta da Grčka ne dobije Litvu i na svjetskom smo sto posto naravno očekujem pobjede protiv L repki jer ako njih ne mozemo dobiti niti ne zasluzujemo ici dalje....
Zapravo utakmica u Bratislavi dolazi u pravo vrijeme pobjeda nas definitivno vodi na SP a porazom ostavljamo Slovake u igri za baraz jer odmah sljedecu igraju grcima u grčkoj sto nije lose imat će motiv vise a poprilicno sam siguran da grčka nece dobiti slovake kući vrijeme je pred nama...

mujdza
Kontakt:

Post Postao/la mujdza » 28 mar 2013, 18:43

Ja da sam na mjestu Papeta nebi nista kalkulisao vec bi na svim utakmicama isao na pobjedu... Prvo sto bi nas to dovelo do najmanje 15 te pozicije na svjetskoj rang listi a drugo zasto gledati u grah hoce li Grci ili Slovaci igrati ovako ili onako... Nek se oni bore za drugu poziciju a mi gospodski dokazati svima da smo trenutno najbolji u grupi i zasto ne pobijediti sve asiguran sam da mozemo...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.