Safet Sušić - Pape

Svrki
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Svrki » 27 mar 2013, 13:14

bhsport je napisao/la:
zamorano je napisao/la:@svrki ko bolan spominje danasnje velike trenere??? Ja samo spominjem Amawa :D Pape je kao igrac za Amawa Messi bio...Najbolji igrac BIH SVIH VREMENA! A i kao trener je bolji od Amawa troduplo...Neces valjda poredit vodjenje repke BiH sa vodjenjem nekog zelje :lol: :lol: Za repku i Safeta zna citav svijet...A za Amawa znaju samo od Hadzica do Visokog :D Pape je ziva legenda u svakom pogledu...Zivio nam PAPE!
Ivica je 'napravio' i Amara i Papeta, e sada da nije Ivice, Pape bi danas vodio neki klub u turskoj, z-te kategorije, i ko zna kako bi repka stajala na tabeli da nas vodi neki drugi selektor.
Ivica je prepozno da Pape moze napredovati uz njegovu podrsku i zato smo tu gdje jesmo danas. Dok se Pape drzo zatvorenika Usketa, mlatio nas je ko je stigo, dok je danas druga situacija.

Sto se Amar/Pape odnosa tice, daj Amaru jos 15 godina fore, a sigurno je vodio jaci klub Jeff United nego sto je Pape ikada.

Uostalom i jedan i drugi su jedni od boljih trenera sto ih ova zemlja ima, pa je smijesno omalovazavati jednog da bi velicali drugog, kad i jedan i drugi imaju dosta toga pozitivnog.
Samo razlika je sto je Amara napravio bioloski, a ovoga drugog je napravio sto mu je spasio posao prije par godina(ozivio ga kad su ga htjeli nabiti nogom) i od njega pokusava napraviti trenera.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 mar 2013, 14:05

Svrki je napisao/la:
bhsport je napisao/la:
zamorano je napisao/la:@svrki ko bolan spominje danasnje velike trenere??? Ja samo spominjem Amawa :D Pape je kao igrac za Amawa Messi bio...Najbolji igrac BIH SVIH VREMENA! A i kao trener je bolji od Amawa troduplo...Neces valjda poredit vodjenje repke BiH sa vodjenjem nekog zelje :lol: :lol: Za repku i Safeta zna citav svijet...A za Amawa znaju samo od Hadzica do Visokog :D Pape je ziva legenda u svakom pogledu...Zivio nam PAPE!
Ivica je 'napravio' i Amara i Papeta, e sada da nije Ivice, Pape bi danas vodio neki klub u turskoj, z-te kategorije, i ko zna kako bi repka stajala na tabeli da nas vodi neki drugi selektor.
Ivica je prepozno da Pape moze napredovati uz njegovu podrsku i zato smo tu gdje jesmo danas. Dok se Pape drzo zatvorenika Usketa, mlatio nas je ko je stigo, dok je danas druga situacija.

Sto se Amar/Pape odnosa tice, daj Amaru jos 15 godina fore, a sigurno je vodio jaci klub Jeff United nego sto je Pape ikada.

Uostalom i jedan i drugi su jedni od boljih trenera sto ih ova zemlja ima, pa je smijesno omalovazavati jednog da bi velicali drugog, kad i jedan i drugi imaju dosta toga pozitivnog.
Samo razlika je sto je Amara napravio bioloski, a ovoga drugog je napravio sto mu je spasio posao prije par godina(ozivio ga kad su ga htjeli nabiti nogom) i od njega pokusava napraviti trenera.
Samim tim sto mu je otac, dovelo je do toga da mu se da sansa da bude igrac pa i trener. Drugacije je doci iz Zavidovica do Sarajeva, napraviti neko ime u BiH, Jugi, pa i Evropi, nego biti Ivicin sin. Da Amar nije Ivicin sin, da je iz Zavidovica, vjerovatno niko ne bi ni cuo za njega dalje od komsiluka. Smijesno je porediti Papeta i Amara Osima :lol: .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 27 mar 2013, 14:19

:lol: :lol: e cuj porede Safeta i amawa :mrgreen:
USTANEŠ pa kazes SAFET SUŠIĆ PAPE
sad ce jos ispasti da je safet u repki imaginarni lik a da u stvari ivica vodi repku :mrgreen: :roll:
na to sve, jos ce reci da je amaw vodio JEF united zato sto je bio tad kvalitet a ne sto mu je Babo tamo TITO
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!

31 31 31 31 31 31 31

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 27 mar 2013, 14:23

BaDa12 je napisao/la:
bhsport je napisao/la:
Kako misliš, dok se držao Ušketa? Zar misliš da su selektori bili na strani bivšeg saveza, i podržavali njihova (ne)djela? Zar nije to razlog Kodrinog odlaska? Zar je i Pape trebao dati otkaz jer ga je Uške tjerao da ga se drži?
Kakvi su to Papetovi postupci koji govore da se Pape slijepo držao za suknju bivšeg saveza?

I ko je sve stigao da nas mlati "dok se Pape držao Ušketa"?

Ako stigneš, da mi ovo elaboriraš, baš me nešto zanima.
Eh ovako, tamo nekad 2010 je bila kada je bila tekma sa Francuzima, Uske je zario i palio u savezu, krojio ekipu.
Kada je krenuo proces protiv njega, Pape ga je branio da je nevin i da ga ne diraju jer od njega ima najvise informacija o stanju u ekipi i timu.
Pape definitivno bar ja mislim nije imao udio u kriminalu, nije on takav lik, Pape je postenjacina, ali se drzao pogresnih ljudi kada je dosao, cak mislim da je naivan po tom pitanju bio.

Ko je stigao da nas mlati, pa recimo Francuzi su nas omlatili ko krusku, Albanci nam uzeli bod, repka nije imala igru, nije imala atmosferu, jer je jos vladala nezdrava sredina od strane kriminalaca u NS/FS.
Dolaskom komiteta, stavljaju se zdravi temelji i sve ide svojim tokom, pravi se Bilino, jaca se U21 repka, stvara se kult repke.
Ivica ostavlja Papeta u sedlu i danas imamo to sto imamo, odlicne rezultate.

Papeta ne gotivim, nije mi simpatican, ima bruku mana, ali na zadnjim rezultatima mu skidam kapu, nakon onih lakrdija od prijateljskih sa Irskom i Meksikom, uhvatio je novi kurs, i napravio to da smo danas najjaca ex yu repka.

I vodi nas u Brazil to je veoma vazno istrajat ce na tom putu jer ima dobrog mentora Ivicu od njega je puno naucio kao trener i to mi se svidja kod njega uci na svojim greskama.
Smeta mi sto njegovi slijepi branitelji brane neke gluposti, tipa pozivanje malog broja igraca na tekmu, evo sada vidimo da je covjek pozvo 23, 24 igraca.
Zatim pozivanje Zukanovica, koji je pokazao da ima mjesta.
Ima Pape jos dosta prostora za napredak i to je ono sto je dobro, imamo mi i jos boljih igraca nego ovi u rosteru.

Na neki nacin treba odstraniti ovih par prolaznika tipa Avduka, Svraka, Avdija, Sesar, Ibricic od njih necemo imati koristi u buducnosti, nama trebaju jaki momci na klupi, a dobijamo ih u liku Bicakcica, Kolasinca, Cocalica.
Fali nam treci spic opasno, po trenutnoj formi i znanju je po mom misljenju to Muslimovic, treba zvati i Djurica probati sto da ne, pa malog Atajica.
Moramo se boriti za svakog mladog igraca i Pape treba da bude kolovodja te borbe, on je ba glavni, on je selektor.

Tekma sa grcima je najzrelija koju je nasa repka ikad odigrala, bolja od one u Kopenhagenu, jaca od pobjeda nad Italijom i Danskom u Sarajevu.
Momci su vidjeli da mogu i da hoce i da idu na prvenstvo, a tamo ako se poklope neke stvari ... ali o tome drugi puta.

@svrki, to sam bas i htio reci, jedan nosi njegove gene, a drugi upija od njega, ne treba ih habat i porediti, svaki je na svoj nacin dobar i jak. ;)
Evo danas vidimo da mu je spasio posao sa razlogom.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 27 mar 2013, 14:26

@adriano ti si jedan zelo zelo cudan lik, pokusavas da omalovazavas Amarove rezultate.
Evo uzmi prvi mandat, dosao do NUFC-a sa kojim je bio bara bara na kosevu, nadji snimak te tekme pa pogledaj taktiku i Zeljinu igru tada.
Zatim sa Malagom igrao bara bara, ispao zbog gluposti.

Ovdje u ligi nasoj pored njega imas Husrefa i sada Jagodica da nesto vrijede.

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 27 mar 2013, 14:46

bhsport je napisao/la:Ivica je 'napravio' i Amara i Papeta, e sada da nije Ivice, Pape bi danas vodio neki klub u turskoj, z-te kategorije, i ko zna kako bi repka stajala na tabeli da nas vodi neki drugi selektor.

Uvijek je bio razuzdan taj Ivica, nikakvo cudo sto je trpao i po Zavidovicima :lol:

Da je Murinjo bio na klupi ne bi bili u boljoj poziciji nego sada.
Umjesto da se opustis i uzivas u vremenu kad dominiramo nad svima, ti se bavis nagadjanjima, sta bi bilo kad bi bilo.

AO kao zamjena :?: :shock: Mislim svaka cast na "uspjesima" u PLBiH al' ipak malo realnosti i postovanja prema Papetu nije na odmet ;)
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 27 mar 2013, 14:49

Hordas Doboj je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Ivica je 'napravio' i Amara i Papeta, e sada da nije Ivice, Pape bi danas vodio neki klub u turskoj, z-te kategorije, i ko zna kako bi repka stajala na tabeli da nas vodi neki drugi selektor.

Uvijek je bio razuzdan taj Ivica, nikakvo cudo sto je trpao i po Zavidovicima :lol:

Da je Murinjo bio na klupi ne bi bili u boljoj poziciji nego sada.
Umjesto da se opustis i uzivas u vremenu kad dominiramo nad svima, ti se bavis nagadjanjima, sta bi bilo kad bi bilo.

AO kao zamjena :?: :shock: Mislim svaka cast na "uspjesima" u PLBiH al' ipak malo realnosti i postovanja prema Papetu nije na odmet ;)
Smijesno, nisi me skonto uopste. Pape je trenutno car i to je to!

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 27 mar 2013, 14:49

Ne razumijem cemu komparacije Papeta sa bilo kojim drugim trenerom u ovom trenutku, narocito nakon Grcke?
Sta li ce tek biti kad kiksamo,kakve li ce nebuloze trki frki srki onda pisati...
A dugo smo i bili mirni od ovih komentara..

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 27 mar 2013, 15:07

@bhsport,

hvala na odgovoru, drago mi je da si podijelio svoje mišljenje o tome. Nemam previše vremena da analiziram, pišem da li se s određenim stvarima slažem ili ne, jesu li bile takve ili drugačije...

Ali, mogu reći da mi je drago što je, kako ti kažeš Ivica ostavio Papeta u sedlu, i što se sve dešava kako se već dešava. Vjerujem da ova garnitura ljudi u savezu i u stručnom štabu može da napravi dobre rezultate.
Naravno, slažem se da se i dalje treba tragati za igračima, isprobavati što veći broj igrača, obavezno naći trećeg napadača koji može da bude dostojna zamjena Vedi/Edi... Vjerujem da će ti ljudi iskoristiti vrijeme da sve to učine i da postignu cilj sviju nas.

Priča o promjeni selektora i njegovim eventualnim zamjenama je smiješna. Pustite Papeta da nam ispriča svoju priču do kraja. Mislim da ima još mnogo poglavlja. ;)

Još jednom, neizmjerno mi je drago što je Safet takav kakav jest. Miran, tih i radi ono što ima u glavi, ne širi po svijetu šta planira, drži loptu čvrsto na zemlji u svojim nogama. Uostalom, radi ono što je radio i kao igrač. Samo da potraje...
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 27 mar 2013, 15:28

Eh, koliko nas je taj Ivica zaduzio... Pape je jedna velika postenjacina, i to sto slusa savjete Ivice je jedan veliki plus. Ma to sto je branio Usanovica, to je samo zato sto je naivan. Sada je druga prica, mnogo je vedrija buducnost. Tu nema ega, Ivica je njega vodio u reprezentaciji Jugoslavije, jedan je od najzasluznijih uz Muzorovica sto se razvio u igracinu. Kada se samo sjetim da je pred utakmicu sa Portugalom izjavio da je do 6 ujutro sjedio sa Ivicom i da su razmatrali postavke igre. Jos Osim ovakav, star, iznemogao, bolestan, ima u sebi dovoljno vatre. Mislim da ce mnogi tek poceti da cijene njegov lik i djelo tek kada nas napusti...

Ova nasa posljednja je definitivno nasa najbolja utakmica i najzrelija od osamostaljenja.
Sport je lijek za tijelo i duh.

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 27 mar 2013, 15:39

bagrcavi je napisao/la:
TMovac je napisao/la:
Nikad necu moci shvatiti ove kompleksase koji vise mrze Amara i Zelju,nego sto vole svoj klub.Kojima je neuspjeh Amara i Zelje vazniji od uspjeha svog kluba.Aferim.Porediti Amara i Susica je nigdje veze.Barem na nekom selektorskom nivou,jer Amar do sada nikada nije bio selektor,pa samim tim i ne moze se reci da li bi imao bolje ili losije rezultate kao selektor od Susica.
šta će levat, nabio mu Amar kompleks bruku puta na njegovom stadionu pa ga sad sanja.Ali dobro nekad su oni imali najljepšeg trenera u ligi :lol: :lol: :lol:

Pape je najuspješniji selektor naše reprezentacije i to je činjenica.Glupo je i diskutovati o drugim trenerima (ako nisu vodili neku reprezentaciju).O bivšim selektorima može, ali neke druge trenere porediti sa Papetom nema smisla.
:lol: ja pišem sad ce ovi zeljini o komplexima :lol: :lol: i opet on @bagrcavi o komplexu :lol: :lol: Na sta je zeljo spao,da ovakvi navijaju za njeg :lol: :lol: PAPE je institucija i igracka i trenerska za amawa :D Kakav je PAPE majstor bio kao igrac,doduse i amaw je jednom dobro izveo aut protiv Osijeka na grbavici :lol: sjecam se kao sad :lol: ŽIVIO NAM PAPE TRI DOŽIVOTNA ŽIVOTA :D
::::SAMO ČELIK::::

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 27 mar 2013, 15:43

storm_raider je napisao/la:Jos Osim ovakav, star, iznemogao, bolestan, ima u sebi dovoljno vatre. Mislim da ce mnogi tek poceti da cijene njegov lik i djelo tek kada nas napusti...
Pa čovjek i sad, ono "klošarski" u jednoj rečenici objasni više nego drugi da pričaju cijelu noć, a prozivaju se nekim analitičarima stručnjacima ;)

Daju ovi naši bivši reprezentativci pred utakmice izjave i šta očekuju, i samo što se ne udave od nekog objašnjavnja u kojem ništa ne kažu, i dođe Ivica kaže par riječi i objasni svu suštinu 8-)

Jasno se vidi na prvu da čovjek ima fudbal u malom prstu, nebitno koliko godina ima
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 mar 2013, 16:20

Ova diskusija je otišla u krivom smjeru, stalno neke usporedbe. :?
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 27 mar 2013, 16:27

evo ko ce biti selektor poslije papeta:
slika

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 mar 2013, 16:29

bhsport je napisao/la:@adriano ti si jedan zelo zelo cudan lik, pokusavas da omalovazavas Amarove rezultate.
Evo uzmi prvi mandat, dosao do NUFC-a sa kojim je bio bara bara na kosevu, nadji snimak te tekme pa pogledaj taktiku i Zeljinu igru tada.

Jarane ti si smijesan lik, posto ne citas na koji post sam odgovorio. Napisa lik kako je Amaru Ivica otac, a da nije bilo Ivice, Pape ne bi ostao u reprezentaciji. Ja sam samo odgovorio, da Amar kojim slucajem dolazi iz Zavidovica, da nema veze sa Ivicom, ne bi ga niko znao van mahale. Pape je bez ikakvih veza postigao sve rezultate koje je postigao kao igrac, a znamo svi da je Amar zahvaljujuci Ivici i dobijao sanse, sto kao igrac, tako i kao trener. Ako je Amaru top karijere to sto vodi Zelju, pored svih Ivicinih veza, blago onda njemu. Podsmijavaju se mnogi tome sto je Pape vodio timove po Turskoj, a kao Amar osvajao prvenstva. Pa vecina tih igraca koji su po nasoj ligi, mastaju da odu u Tursku i da tamo igraju :lol: . Ponovo kazem, smijesno je porediti Amara i Papeta.

Mes Que Un Club!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 27 mar 2013, 17:14

adriano_leite je napisao/la:
bhsport je napisao/la:@adriano ti si jedan zelo zelo cudan lik, pokusavas da omalovazavas Amarove rezultate.

Jarane ti si smijesan lik, posto ne citas na koji post sam odgovorio. Napisa lik kako je Amaru Ivica otac, a da nije bilo Ivice, Pape ne bi ostao u reprezentaciji. Ja sam samo odgovorio, da Amar kojim slucajem dolazi iz Zavidovica, da nema veze sa Ivicom, ne bi ga niko znao van mahale. Pape je bez ikakvih veza postigao sve rezultate koje je postigao kao igrac, a znamo svi da je Amar zahvaljujuci Ivici i dobijao sanse, sto kao igrac, tako i kao trener. Ako je Amaru top karijere to sto vodi Zelju, pored svih Ivicinih veza, blago onda njemu. Podsmijavaju se mnogi tome sto je Pape vodio timove po Turskoj, a kao Amar osvajao prvenstva. Pa vecina tih igraca koji su po nasoj ligi, mastaju da odu u Tursku i da tamo igraju :lol: . Ponovo kazem, smijesno je porediti Amara i Papeta.
Amar je dijete juga.Odrastao je na Grbavici.On je u Zelji jer voli taj klub i jer zeli nesto postici sa tim klubom,dignuti sve na jedan veci nivo(sto mu i uspjeva),a ne zato jer ne moze pronaci neki bolji angazman u inostranstvu.Mozda je kao igrac u Zelji dobijao sansu da igra na racun babe (iako to sam Ivica nebi nikada trazio),nego su neki drugi ljudi htijeli tako da se oduze Ivici,da mu iskazu postovanje i zahvalnost.Ivica nebi nikada stelio Amaru neki posao,cak kada bi mu ovaj to trazio.Mislim da bi mu Ivica opalio veliku samarcinu.Amaru koliko je i prednost sto mu je otac takva trenerska velicina,toliko mu je i teret.Uvijek je lakse nekom anonimusu da uspije,jer od anonimusa niko ne ocekuje da uspije (osim mozda roditelja i blize okoline),dok su djeca nekih poznatih (nebitno da li se radi o sportisti,glumcu....) pod lupom javnosti i svi ocekuju da bude jednako dobar ili bolji od roditelja.Hipoteticki receno kada bi Edin Dzeko sad dobio sina i ukoliko bi se i on odlucio baviti fudbalom citava ili barem vecina BH javnosti bi ocekivala da i taj mali bude dobar ili cak i bolji od Edina.

Sto se Susica tice,realno on i jeste ostao samo zbog Ivice Osima.Vecina bi mu dala otkaz vec nakon tekme sa Albanijom (jedan od razloga i sto nikad nismo nista napravili je i taj sto smo ranije mjenjali selektore kao na traci),a Ivica zna da bi se napravio neki rezultat u bilo cemu da je potreban kontinuitet.Da bi promjena selektora u tom trenutku donijela vise stete nego dobiti.Rezultat vidimo danas.Prvi smo na tabeli,haramo grupom i kvalifikacijama uopste.Istina imali smo mozda i male srece prilikom zrijeba,ali i Hrvatska je prosle kvalifikacije imala haman istu grupu,mozda cak i laksu jer im je umjesto Slovacke bio Izrael.(Barem ja smatram da je Slovacka onako generalno jaca repka od izraela).I opet nisu mogli uzeti prvo mjesto.A dokaz i da nema danas laganih protivnika jeste i grupa sa Svicarskom.Gdje su svi prije pocetka kvalifikacija vidjeli Svicarce i Norvezane kao prve favorite.A kako sada stvari stoje vrlo je lako i da Albanija u toj grupi ode na SP kao prvoplasirana.
Zadnja izmjena: TMovac, dana/u 27 mar 2013, 17:33, ukupno mijenjano 1 put.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Svrki
Kontakt:

Post Postao/la Svrki » 27 mar 2013, 17:27

Fino su momci objasnili dosta stvari o Ivici kao legendi.
A onda dode skupina hadalja koja dode na tribinu (necemo imenovati ko su, sami ce se prepoznat) i pjevaju bolesne pjesme, vrijedaju bolesne ljudi i slicno.
Takvi pacijenti ovdje obitavaju i pisu o Susic, a poentu nece nikad saznati.
Covjek je gospodin, ko ga sve uzima usta svaka njemu cast, za ovu stoku ne treba nista raditi.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 mar 2013, 17:33

TMovac je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:

Amar je dijete juga.Odrastao je na Grbavici.On je u Zelji jer voli taj klub i jer zeli nesto postici sa tim klubom,dignuti sve na jedan veci nivo(sto mu i uspjeva),a ne zato jer ne moze pronaci angazman u inostranstvu.Mozda je kao igrac u Zelji dobijao sansu da igra na racun babe (iako to sam Ivica nebi nikada trazio),nego su neki drugi ljudi htijeli tako da se oduze Ivici,da mu iskazu postovanje i zahvalnost.Ivica nebi nikada stelio Amaru neki posao,cak kada biu mu i ovaj to trazio.Mislim da bi mu Ivica opalio veliku samarcinu.Amaru koliko je i prednost sto mu je otac takva trenerska velicina,toliko mu je i teret.Uvijek je lakse nekom anonimusu da uspije,jer od anonimusa niko ne ocekuje da uspije (osim mozda roditelja i blize okoline),dok su djeca nekih poznatih (nebitno da li se radi o sportisti,glumcu....) pod lupom javnosti i svi ocekuju da bude jednako dobar ili bolji od roditelja.Hipoteticki receno kada bi Edin Dzeko sad dobio sina i ukoliko bi se i on odlucio baviti fudbalom citava ili barem vecina BH javnosti bi ocekivala da i taj mali bude dobar ili cak i bolji od Edina.
Znaci, lakse je bilo Papetu uspjeti u svijetu fudbala, nego Amaru Osimu, ma bravo ti. Na ovo da je lakse anonimusu uspjeti, samo se mogu nasmijati. Amara se guralo na samo prezime, na samo ime Ivice, nebitno da li je Ivica to trazio ili ne. Kiti ga se uspjesima sa Zeljom, svaka cast. Turska liga se ponizava, jer je Pape tamo bio, a znamo da vecina ne voli Papeta, iako covjek biljezi uspjehe sa repkom. Ovo sa repkom se gleda kao eto dobri nam igraci, pa Pape ne mora nista da radi, ma bravo.

Meni je dovoljno da veliki Ivica vjeruje u Papeta, hvali Papeta, a Ivica sigurno zna vise o lopti nego mi forumasi. Kako god, opet da ponovim, smijesno je porediti Amara sa Papetom.

Mes Que Un Club!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 27 mar 2013, 17:59

[/quote]
Znaci, lakse je bilo Papetu uspjeti u svijetu fudbala, nego Amaru Osimu, ma bravo ti. Na ovo da je lakse anonimusu uspjeti, samo se mogu nasmijati. Amara se guralo na samo prezime, na samo ime Ivice, nebitno da li je Ivica to trazio ili ne. Kiti ga se uspjesima sa Zeljom, svaka cast. Turska liga se ponizava, jer je Pape tamo bio, a znamo da vecina ne voli Papeta, iako covjek biljezi uspjehe sa repkom. Ovo sa repkom se gleda kao eto dobri nam igraci, pa Pape ne mora nista da radi, ma bravo.

Meni je dovoljno da veliki Ivica vjeruje u Papeta, hvali Papeta, a Ivica sigurno zna vise o lopti nego mi forumasi. Kako god, opet da ponovim, smijesno je porediti Amara sa Papetom.[/quote]

Vjeruj mi da jeste bilo teze.Jer ne gura svako svog sina na silu,kao sto to neki rade,pa na silu zele da im sinovi budu direktori,doktori...Nego ih puste da se sami napate i proguraju.Od Safeta niko nije ocekivao unaprijed da ce biti veliki igrac,trener...Covjek je postepeno svojim radom,trudom i talentom dogurao da bude nas najbolji igrac svih vremena i sada (do sada) nas najuspjesniji selektor u historiji.Zelim mu da nas ako Bog da odvede i do Zlata na SP-u ako ikako moze.Pa da onda trgovi,ulice itd u nasoj zemlji nose njegovo ime.Ali od Amara se unaprijed ocekivalo i stavljalo mu se to breme da bude barem jednako dobar kao njegov otac.Vecina ce uvijek govoriti ma sta da ovaj postigne u fudbalu,da je to postigao iskljucivo Ivici Osimu,a ne svojim trudom.Sigurno je da uzme pokoji savjet od oca,sto je i logicno,ali reci da je Amar uspjesan,samo jer mu je Ivica otac,je smjesno.

Mislim da bi ovdje mogli zavrsiti ovu diskusiju,Da ne idemo dalje u OFF
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 27 mar 2013, 19:15

Još od juna prošle godine i poraza u prijateljskoj utakmici protiv Meksika kada je nesmotrenom greškom jednog defanzivca naše reprezentacije bukvalno protivnicima poklonjena pobjeda, Sušićevi Zmajevi ne znaju za poraz, pa niz od osam utakmica bez izgubljene partije predstavlja rekordni rezultat u historiji naše reprezentacije.
Od augusta prošle godine kada smo savladali Vels u gostima rezultatom 0:2, pa sve do prošlog petka kada smo pregazili Grčku sa 3:1, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ubilježila je ukupno sedam pobjeda i jedan remi.
Impozantno zvuči da su Zmajevi u tom periodu dali čak 24 gola, a primili samo 3, po jedan od Lihtenštajna, Latvije i Grčke.
Raniji rekord bio je niz od sedam utakmica bez poraza, također pod Sušićevim vodstvom, a tada smo u sedam utakmica primili samo jedan gol, onaj iz penala protiv Francuske u Parizu, dok je pomenuti niz prekinut porazom u Lisabonu od Portugala.
Iza Sušića najuspješniji je bio selektor Miroslav Blažević koji je uspio održati svoju selekciju neporaženom šest utakmica zaredom, no u tom smo periodu igrali i prijateljske utakmice protiv momčadi poput Omana i Uzbekistana.
Imate mahanje od Sušića. :lol:

Još i ovo, pa potpuni krah pojedinih forumaša.

slika

:lol:

Pitanje za milion KM gdje je Gringo ili za 500 000 km iza kojeg nicka se sada krije? :lol:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: CudanLik, Google Adsense [Bot] i 13 gostiju.