U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

grgr
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la grgr » 25 mar 2013, 15:08

Dushi_Rob je napisao/la:Ima li zainteresovanih forumasa za sutrasnju tekmu u I. Sarajevu ?
Ako neko ide, molim da se javi na pp da dogovorimo zajednicki odlazak 8-)
Bilo bi dobro iako ne sumnjam da cemo ponovo dozivit nesto sramotno , ne znam zbog cega da se igra tamo kad znaju sta ih ceka al ok ...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 mar 2013, 16:18

Hoce li se uopste i igrati ? Gledam ovu sliku,ako ovako nastavi do veceras nema sanse da se ocisti sutra do utakmice...http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 9629_n.jpg
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 25 mar 2013, 20:32

Samo da pohvalim sportsport.ba, srce mi je k'o Banja luka s obzirom na njihove video - e o mladoj reprezentaciji, vidim da su i oni počeli sa kampanjom prezentiranja mladih nada, i ja kao čovjek koji cijeni sve što je dobro, iz sveg srca im se zahvaljujem.

Svaka vam čast, da aBd budete ovako ažurni i u narednom periodu. 8-)
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 25 mar 2013, 21:13

zizu1991 je napisao/la:Samo da pohvalim sportsport.ba, srce mi je k'o Banja luka s obzirom na njihove video - e o mladoj reprezentaciji, vidim da su i oni počeli sa kampanjom prezentiranja mladih nada, i ja kao čovjek koji cijeni sve što je dobro, iz sveg srca im se zahvaljujem.

Svaka vam čast, da aBd budete ovako ažurni i u narednom periodu. 8-)
Bit će u budućnosti još puno toga. Ostani na portalu, ima još videa o mladima do kraja večeri :)
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 25 mar 2013, 23:06

Iskreno, ne pratim baš ove mlađe selekcije, može li neko ukratko napisati kakve su nam šanse da se plasiramo na evropsko? Tabela, rezultati, raspored? :)
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 25 mar 2013, 23:12

moje misljenje je da je u ovoj ekipi najjaci u odbrani bevab, u sredini zolotic, cajic i prcic (nadam se da ga povreda nije unazadila) i u napadu maletic.
kad se pridruze besic, hodzic i cerimagic to ce biti super.

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 25 mar 2013, 23:18

Elddar je napisao/la:Iskreno, ne pratim baš ove mlađe selekcije, može li neko ukratko napisati kakve su nam šanse da se plasiramo na evropsko? Tabela, rezultati, raspored? :)
U17 ništa
U19 počinjemo utakmice u junu (u grupi smo sa Švedskom, Francuskom i Austrijom)
U21 počinjemo utakmice u junu (u grupi smo sa Španijom, Albanijom, Austrijom, Švedskom i Mađarskom)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 25 mar 2013, 23:25

Elddar je napisao/la:Iskreno, ne pratim baš ove mlađe selekcije, može li neko ukratko napisati kakve su nam šanse da se plasiramo na evropsko? Tabela, rezultati, raspored? :)
Grupa :

Group 4
Spain
Austria
Hungary
Bosnia and Herzegovina
Albania

Kao što vidiš, u tek četvrtoj smo jakosnoj skupini, no, to nam ne oduzima pravo da pretendujemo za sami vrh.
Ima tu dosta mladih igrača, zato što je izvršena smjena generacija, tek im je ovo treće okupljanje, dosta njih je prešlo iz U - 19 reprezentacije u U - 21, i tu vidimo kontinuitet.

Kao što rekoh, pošto su tek u fazi konstruiranja kostura ekipe vrlo malo se može reći za njih, al da posjeduju veliki potencijal, to je neupitno. Selektor, Vlado Jagodić, ostao je na čelu reprezentacije i nakon prošlih kvalifikacija što nas sigurno uvjerava da se dobro radi. Vidio se i sistematski rad sa prelaskom dvojice U - 21 reprezentativaca prošle generacije u " A " tim ( Višća, Stevanović ), trebao je i treći ( Kvesić ), ali ga je povreda spriječila da nastupi.

Uglavnom, poenta svega je, da, ovi momci itekako zaslužuju pažnju, i moramo sve učiniti da znaju da stojimo iza njih. Prvu utakmicu igraju tek sredinom godine, kada nam u goste dolazi Albanija.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 26 mar 2013, 07:35

s obzirom da slabije pratim U21,, može li mi neko pojasniti zašto nema Bešića,, Ćerimovića ili Ćerimagića(GENT) i Travančića u najavama za današnju utakmicu???? hvala unaprijed

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 26 mar 2013, 07:43

Travancic se poceo frajerisati u Celiku i u nikakvoj je formi pa ga Jagodic s pravom nije pozvao. Besic je trebao biti tu ali je iz sada nepoznatih razloga otisao nazad u Madjarsku umjesto da ostane sa U-21 reprezentacijom, to mu vala nije trebalo. Cerimovic je tu ali na njegovoj poziciji igraju iskusniji i/ili kvalitetniji Maletic i Mesanovic, vjerovatno ce uci s klupe.

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 26 mar 2013, 07:47

Eborg je napisao/la:Travancic se poceo frajerisati u Celiku i u nikakvoj je formi pa ga Jagodic s pravom nije pozvao. Besic je trebao biti tu ali je iz sada nepoznatih razloga otisao nazad u Madjarsku umjesto da ostane sa U-21 reprezentacijom, to mu vala nije trebalo. Cerimovic je tu ali na njegovoj poziciji igraju iskusniji i/ili kvalitetniji Maletic i Mesanovic, vjerovatno ce uci s klupe.
hvala buraz,,,,nadam se da je Bešić sporazumno otišao :mrgreen: nadam se da nije zabelajio sa Vladom ili da je nedaj bože povreda u pitanju,,,ok hvala

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 26 mar 2013, 11:26

Vala evo šta je Jagodić rekao o tome:
"Nisu nam se odazvali Avdić zbog povrede, Jajalo zbog svojih privatnih problema u Dinamu, dok je Bešić otišao u Mađarsku, iako je imao obavezu da se odazove. Treba mi, UEFA-in je termin, bila je obaveza da dođe, ali nećemo sada praviti probleme. Koga nema, bez njega se mora. Ovo je bila prilika da bude uz ove momke po prvi put, jer nije bio ni protiv Poljske. Sušić i ja imamo izuzetno dobru saradnju oko tih igralča koji su i "tamo i ovamo", tako da ćemo sve dogovoriti", zaključio je Jagodić.
Ne znam šta je mislio time, zaista glup potez.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 26 mar 2013, 13:16

Pa dobro, nije ni njemu lako sjedit na dvije stolice. Neka odluce je li za A-repku ili U21 Besic.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 26 mar 2013, 13:31

Veliko je pitanje da li je imao dozvolu od kluba da ostane na okupljanju U21, s obzirom da su pozivi mladim poslati 7 dana prije utakmice.

Kakvo je vrijeme u I.Sarajevu, hoce li se odigrat tekma?
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 26 mar 2013, 13:33

Cartman je napisao/la:Pa dobro, nije ni njemu lako sjedit na dvije stolice. Neka odluce je li za A-repku ili U21 Besic.
Sta tu ima biti tesko?
Veliko je pitanje da li je imao dozvolu od kluba da ostane na okupljanju U21, s obzirom da su pozivi mladim poslati 7 dana prije utakmice.
Ako je zvanicni termin koliko ja znam moraju ga pustiti.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 26 mar 2013, 13:35

samo_lijevo je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Pa dobro, nije ni njemu lako sjedit na dvije stolice. Neka odluce je li za A-repku ili U21 Besic.
Sta tu ima biti tesko?
Ja koliko znam pozivi se moraju poslat 14 dana prije utakmice za inostrane igrace, e sad mozda se varam, domace igrace mozes pozvat i dan ranije ali za strane mislim da mora bit najmanje 2 sedmice
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 mar 2013, 13:35

Ćerimagić iz Genta(na posudbi je sad)/ne Ćerimović nije tu, a Maletić i Mešanović uopšte nisu kvalitetniji od njega, samo je pitanje kolko su oni njemu konkurencija, on je više za polušpica ili krilo, on nije klasični napadač kao ova dvojica ;)
Bar ono do sada u dresu mlađih repki momak se više istakao, a i u onoj prijateljskoj protiv Poljske je bio među najboljima.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 26 mar 2013, 13:36

motty je napisao/la:
Sta tu ima biti tesko?
Ja koliko znam pozivi se moraju poslat 14 dana prije utakmice za inostrane igrace, e sad mozda se varam, domace igrace mozes pozvat i dan ranije ali za strane mislim da mora bit najmanje 2 sedmice
Ako neko zna da nam objasni posto vidim da obojica nismo sigurni.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 mar 2013, 13:38

Pa i objavio je Vlado spisak ovih izvan BIH ranije njih devet mislim, a rekao da će ostatak objaviti nakon 18 kola Premier Lige.Bar je tako pisalo na nekom od portala, jel ovom ili reprezentacija ba nisam siguran ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 26 mar 2013, 13:39

Sta tu ima biti tesko?
Tesko je jer je vec clan A-repke i igrao je vazne utakmice. Naravno da nema neku motivaciju da igra prijateljsku protiv Makedonije, a nije mu ni klubu svejedno sigurno.

Ali posto mu Susic daje vrlo malo prilika vec nekoliko utakmica, ne znam zasto je uopste na spisku A-repke. Neka bude clan mlade reprezentacije i to je to. Jos sad ako se Hadzic prikljuci...
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, Muumii i 41 gost.