Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

valterboy
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la valterboy » 25 mar 2013, 20:27

Evo sad sam stavio i glavnu, ja nisam admin te stranice, ponekad pisem za njih

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 25 mar 2013, 20:31

zizu1991 je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:Pa nek stavi u potpis link te stranice pa nek raja otvara 24h dnevno :D
Pa stavio je twitter i fb, vjerovatno mu je mrsko i onu glavnu stranicu da stavi, ne vidim koji bi drugi mogao biti razlog :P
Pa dvije reklamira preko potpisa, jednu preko postova :P dvostruka korist :D
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

luis enrique
Kontakt:

Post Postao/la luis enrique » 25 mar 2013, 21:42

Gol `Mašina` iz Švedske poručila: Želim dres BiH!

Bosna i Hercegovina može se pohvaliti da u svakom ćošku svijeta ima svoje nogometne dragulje, i upravo ti dragulji koji su stasali u tuđini danas čine dobar dio bh. reprezentacije. Činit će je i u budućnosti, a jedan od takvih igrača mogao bi biti Dženis Halilović. Ovaj 16-godišnjak korijene vuče iz Sapne, već šest godina živi u sjevernom dijelu Europe i pravi svoje zvjezdane staze. Plavokosi dečko ima sve predispozicije za veliku nogometnu karijeru. Lucidan pas, sjajna tehnika i zastražujući šut glavne su odlika Halilovića, koji svojom svestranošću trenre stavlja na slatke muke.
``Mogu da igram ispred odbrane, uz aut liniju, iza napadača ili u samom napadu. Sve su to mjesta na kojima sam do sada igrao``, kaže na početku razgovora za Eksluziva.ba portal Dženis Halilović.

``Već neko vrijeme igram u Norrkopingu. Ide mi sjajno, posebice u posljednje vrijeme, kada golove postižem na svakoj utakmici. Na posljednjih pet utakmica mojih vršnjaka, zabio sam osam pogodaka i dodao jednu asistenciju.

Da se radi o strašnom potencijalu, primjetili su i švedski stručnjaci nešto ranije. Operacija je jednom spriječila Halilovića da se odazove u U-17 selekciju ``Vikinga``, a u međuvremenu poziv je stigao od Sakiba Malkočevića.

``Kako sam se samo obradovao kada sam dobio poziv za kadetsku selekciju BiH. No, imao sam taj peh da je promjena klime ostavila na mene traga i da mi je u Srebreniku pozlilo, a ranije u Međugorju žalio sam se na bolove u leđima. Hiljade kilometara gazio sam kako bi obukao sveti dres, a onda su na kraju izostali pozivi. Ni sam ne znam zbog čega nisam odigrao niti jednu utakmicu``, govori nam Halilović, koji i dalje priželjkuje poziv iz BiH.

``Ako su golovi preporuka za nacionalni dres, onda ispunjavam taj kriterij. Volio bih da ponovno dobijem šansu jer za BiH ne žalim niti vrijeme niti novac.``

Nemar i bahatost bh. stručnjaka mogla bi zauvijek zatvoriti vrata ovom neuobičajnom buntovniku, koji oduševljava svojim stilom igre. Dao nam je to jasno do znanja igračev otac, Ramiz, koji ima neizmjernu želju da sin brani boje ``Zmajeva``.

``Ko bi bio sretniji od mene da moj sin zaigra za BiH? Svaki dan živimo u nadi da će stići poziv iz Sarajeva, ali za sada je sve uzaludno. Nama je Švedska sve dala, moj sin je ovdje odrastao i velika je vjerovatnoća da će u narednom periodu Dženis dobiti poziv Švedske, apelira Ramiz, koji je svojevremeno bio saigrač Samira Muratovića, i koji je u ulozi kao Šefik, otac Zlatana Ibrahimovića, koji je moljakao da se neko iz BiH sjeti današnjeg kolosa PSG-a.

Obala Drine iznjedrila je brojne nogometaše, kao što su: Samir Muratović, Sejad Salihović, Miralem Pjanić, nadolazeći Ermin Bičakčić... Njihovim stopama zasigurno ide Dženis, koji bi već na ljeto mogao naći novu sredinu za razvoj svoje nogometne karijere. Nije tajna da se za 16-godišnjeg napadača Norrkopinga interesuju klubovi iz Njemačke, Španije, Nizozemske...

Dženis je marljiv u školi, a još marljiviji na treninzima. Svakodnevno se druži sa loptom, kako bi ispunio svoj san i zaigrao za Barcelonu, baš kao i njegov idol Zlatan Ibrahimović. No, u odnosu na Ibru, Dženis priželjkuje da će nositi dres BiH, dok ovaj nastupa za Švedsku!

Eto nam još jednog bisera :D :D :D
Mišljenje je poput šupka, svako ga ima!
Dokon um je djavolje igraliste!

Realist
Kontakt:

Post Postao/la Realist » 25 mar 2013, 21:44

S obzirom da imamo samo dva klasnična napadača,centarfora,Džeko 27 godina,Ibišević 29,treba nam odmah jedan mlad i kvalitetan taj profil igrača.Podhitno riješiti papire Atajića iz Seltika.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 25 mar 2013, 23:20

Sad imamo toliko igraca da ni sam Safet ne zna kome da prednost da. ;)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

KOLASINAC
Kontakt:

Post Postao/la KOLASINAC » 25 mar 2013, 23:27

Ipak mislim da je Salihovic = Zaha+tehnika+iskustvo. Najbolje partije pruza kao defansivni vezni, pogotovo za Hoffenheim.. uvijek pretrci najvise kilometra

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 25 mar 2013, 23:35

Elegant je napisao/la:Sad imamo toliko igraca da ni sam Safet ne zna kome da prednost da. ;)
Prekršio je svoje pravilo, da neće igrati oni iz Kineske lige ili neke slabije, što je pozitivno :D ma Pape mnogo bolje izgleda u svemu, nego u početku. Znači i on je napredovao :mrgreen:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 25 mar 2013, 23:37

KOLASINAC je napisao/la:Ipak mislim da je Salihovic = Zaha+tehnika+iskustvo. Najbolje partije pruza kao defansivni vezni, pogotovo za Hoffenheim.. uvijek pretrci najvise kilometra
doci ce sad i Hadzic, bice jos vise guzve :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 25 mar 2013, 23:43

Pa šta sada fali Hadžiću, zna li ko ? Jel mu samo treba dozvola od FIFA - e da igra za nas, ili mu treba još nešto :?:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 25 mar 2013, 23:43

Jednostavno se treba privici na to da je selektorova zadnja, koga on smatra da je bolji, potrebniji tog ce staviti u tim. A mi navijaci mozemo do mile volje pricati "treba ovaj, onaj ...".

Uglavnom malo po malo mi ovaj tim jos gradimo, sto je vazno klupa se pojacava. ;)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 26 mar 2013, 02:32

bagrcavi je napisao/la:Kako je on doguro do Španije ? Vidim da je rođen u Sarajevu, jel' igrao negdje u BiH, ili kako ?
Nije nigdje igrao u BiH.Karijeru je poceo u Španjolskoj,jer je kao dijete otisao tamo.
@mambabalkan
Sanse da dobije poziv u "A" reprezentaciju su mu sada male,ali ako Hercules naredne sezone uđe u Primeru to ce se sigurno promijeniti.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

KOLASINAC
Kontakt:

Post Postao/la KOLASINAC » 26 mar 2013, 05:48

ovi dosta obazavaju dragog seada kolasinca http://www.bigsoccerbosnia.com/player-compilations.html" onclick="window.open(this.href);return false;

KOLASINAC
Kontakt:

Post Postao/la KOLASINAC » 26 mar 2013, 06:53

ko ne voli glavonju je p**** hej hej hej

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 mar 2013, 13:11

Seji porasla cijena na transfermarktu na 1.5 miliona eura. U 9 nastupa za Schalke u Bundesligi igrao je 7 puta lijevog beka i dvaput zadnjeg veznog.
Zanimljivo je da je u amaterima Schalkea odigrao 5 mečeva i to sve kao zadnji vezni.
Još zanimljivije je da je za U-20 Njemačke odigrao kao stoper.

Po konstituciji me podsjeća na Kyriakosa tj enormno jak u duelima, samo što je u zračnim duelima tanji. Čovjek je naprosto neprelazan, fizički jako kvalitetno pripremljen. Igra u ekipi gdje se daje mladima šansu (od Kyriakos svojevremeno, pa do Matipa, Draxlera itd).

Kakva bi to bomba u repki bila

MrShadow
Kontakt:

Post Postao/la MrShadow » 26 mar 2013, 15:08

Neutral je napisao/la:Seji porasla cijena na transfermarktu na 1.5 miliona eura. U 9 nastupa za Schalke u Bundesligi igrao je 7 puta lijevog beka i dvaput zadnjeg veznog.
Zanimljivo je da je u amaterima Schalkea odigrao 5 mečeva i to sve kao zadnji vezni.
Još zanimljivije je da je za U-20 Njemačke odigrao kao stoper.

Po konstituciji me podsjeća na Kyriakosa tj enormno jak u duelima, samo što je u zračnim duelima tanji. Čovjek je naprosto neprelazan, fizički jako kvalitetno pripremljen. Igra u ekipi gdje se daje mladima šansu (od Kyriakos svojevremeno, pa do Matipa, Draxlera itd).

Kakva bi to bomba u repki bila
Nije Sejo nego SEO, ubit ce te Majstor10

KOLASINAC
Kontakt:

Post Postao/la KOLASINAC » 26 mar 2013, 15:53

bravp momcino na post ali nadimak mu je seo ne sejo

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 26 mar 2013, 15:56

KOLASINAC je napisao/la:bravp momcino na post ali nadimak mu je seo ne sejo
reci im Majstore :mrgreen:

neznaju razliku izmedju Sead i Sejad..

Seo Kolasinac bosanski rusilac
slika

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 mar 2013, 16:23

Za mene je Sejo, za vas Seo who cares.

KOLASINAC
Kontakt:

Post Postao/la KOLASINAC » 26 mar 2013, 17:08

Neutral je napisao/la:Za mene je Sejo, za vas Seo who cares.
ja kering momcino moze bit seo, kola, sead, kolasinac, ali ne sejo to je sejad salihovic

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Mostarska i 14 gostiju.