Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

frenki
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la frenki » 25 mar 2013, 13:15

ArmaSarma je napisao/la:
frenki je napisao/la:nije mi namjera nipodaštavati dražena, naprotiv, ali sam siguran da je dražen imao prve sezone u portlandu nekih oko 3 poena prosječno.

sjećam se dobro, ja kao klinac kupovao magazin KOŠ (jednom mjesečno, čekao kao ozebao sunce novi broj), gdje izlazila statistika igrača (po klubovima), preuzeta sa usa today, i znam da je bio prikovan na dnu po broju poena, za razliku od npr. divca koji je imao oko 7 poena.
Sjećaš se dobro, samo te pamćenje loše služi

http://www.basketball-reference.com/pla ... odr01.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ako tako stoji onda ok, ali stvarno nije mi jasno...

pogledah divca i paspalja, i tu sam blizu...kod dražena sam baš ofalio.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 mar 2013, 13:23

Ovdje stvarno postaje smjesno.Pogotovo ovi novi,izgleda im je u cilju da nabiju sto vise postova glupostima. Sada je Hump zabio 12 i odmah igracina,iducu ce zabiti3,4 niko se nece javiti :!: Poredenje Drazena i Mirze je najveca glupost,jer je Drazen najbolji igrac sa ovih prostora pa i sire.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 25 mar 2013, 13:58

Moj ste post obrisali...??
Sport je lijek za tijelo i duh.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 mar 2013, 14:27

Neutral je napisao/la:Ne vjerujem da će igrati a i ako bude imao minutažu biti će mizerna.

Nažalost sam bio u pravu. Još je Kris odigrao dobro tako da će Mirza igrati malo ili nikako do kraja sezone.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 25 mar 2013, 15:11

Ne pratim bas kosarku, ali ovo sto Mirza radi na terenu su sigurno zahtjevi trenera, ovo sto sad pokazuje je ispod Mirzinog nivoa sigurno, ali tek mu je prva sezona tako da sta god uradi dobro je. Slijedeca moze biti samo bolja kad se adapira na ovaj divlji stil igre.

Sent from my SoftwinerEvb using Tapatalk 2
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 25 mar 2013, 15:18

Humpiraga ponovo u rotaciji. :?
ebi ga, sad se vala nervirati i opet rizikovat poneki ban. :mrgreen:
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 25 mar 2013, 15:30

ArmaSarma je napisao/la:
Tiiiiiiiiiiiiiiiiiiii nemaš pojma. Petrović je u NBA stigao kada se nije vjerovalo da Europljani mogu parirati Amerikancima.

U prvoj sezoni je odigrao 77 utakmica - Mirza 44. U igri je Dražen proveo 967 minuta, a Mirza 439. Dražen je zabijao 7.6 poena, Mirza 3.6. Dražen je pogađao kao bek šuter 0.485% šuteva, a Mirza kao četvorka 0.377%. Dražen je tricu pucao 0.459%, a Mirza 0.340%.

I jedna veeeeeeeeeeeeeeelika razlika. Dražen je igrao u ekipi koja je osvojila Zapad, a Mirza igra u 5-6. ekipi nikad lošijeg Istoka.

Po čemu je to bolji Mirza od Dražena, osim što se zove Mirza i slavi Bajram?

Ovo sam sad napravio i nikad više - grijeh je u istu rečenicu staviti njih dvojicu.
Porediti Mirzu i Drazena halo djete batali ti kosarku i idi prati skvos mozda ti bude bolje islo.
E sta nes sve procitati :?
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 25 mar 2013, 15:44

Neutral je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Ne vjerujem da će igrati a i ako bude imao minutažu biti će mizerna.

Nažalost sam bio u pravu. Još je Kris odigrao dobro tako da će Mirza igrati malo ili nikako do kraja sezone.
Sta je to on dobro odigrao? Ne sjecam se, a gledao sam tekmu ..

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 25 mar 2013, 15:51

Jedino sto je dobro odigrao je onaj sut pod faulom. Ovo ostalo izgradjene akcije i 3-4 airballa. Skokovi protiv PHX su nista.
Sport je lijek za tijelo i duh.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 25 mar 2013, 16:05

Navijam za Mirzu, pratim Netse samo radi njega i zelim mu da bude NBA MVP 3 godine uzastopno - ali Hump je bolje sinoc odigrao nego Mirza i jedan put od kako mu je PJ dao sansu. To je jednostavno cinjenica.

Mirza je imao priliku i nije je iskoristio.
Ali s druge strane, ima puno jos da se igra i ko zna ko ce se povrijedit i ko nece, pogotovo kad playoff pocne.
A Mirzin ugovor je jos 2 sezone nakon ove. Imace on priliku da se pokaze. Ali ono sto je do sad pokazao - je ispod svih ocekivanja.

Treba biti realan. Zelje su jedno - cinjenice drugo.
Ali opet kazem - nista nije gotovo. Bice tu jos prilika. Samo ne vjerujem da ce bit ove sezone - ako se nesto nepredvidjeno desi.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

rodjenivelez
Kontakt:

Post Postao/la rodjenivelez » 25 mar 2013, 22:55

propuh je napisao/la:
ArmaSarma je napisao/la:
Tiiiiiiiiiiiiiiiiiiii nemaš pojma. Petrović je u NBA stigao kada se nije vjerovalo da Europljani mogu parirati Amerikancima.

U prvoj sezoni je odigrao 77 utakmica - Mirza 44. U igri je Dražen proveo 967 minuta, a Mirza 439. Dražen je zabijao 7.6 poena, Mirza 3.6. Dražen je pogađao kao bek šuter 0.485% šuteva, a Mirza kao četvorka 0.377%. Dražen je tricu pucao 0.459%, a Mirza 0.340%.

I jedna veeeeeeeeeeeeeeelika razlika. Dražen je igrao u ekipi koja je osvojila Zapad, a Mirza igra u 5-6. ekipi nikad lošijeg Istoka.

Ovo sam sad napravio i nikad više - grijeh je u istu rečenicu staviti njih dvojicu.
zaista ti ne rezonujes stvari
rekao sam ti da su i najbolji imali problema u prvoj sezoni, trazio si imena i rekao sam Dražen
naravno da nema logike porediti njih dvojicu, ali eto i sam si iznijeo statistiku od Dražena u prvoj sezoni
a čovjek je po mnogima najbolji NE AMERIČKI IGRAČ U NBA IKAD
zato što je bio fenomen, a pogledaj prve sezone.
dakle Mirza vjerrovatno neće biti najbolji ne amer, ali isto tako ima priliku da napravi solidnu karijeru u NBA ligi

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 26 mar 2013, 04:06

rodjenivelez je napisao/la:
propuh je napisao/la:
ArmaSarma je napisao/la:

zaista ti ne rezonujes stvari
rekao sam ti da su i najbolji imali problema u prvoj sezoni, trazio si imena i rekao sam Dražen
naravno da nema logike porediti njih dvojicu, ali eto i sam si iznijeo statistiku od Dražena u prvoj sezoni
a čovjek je po mnogima najbolji NE AMERIČKI IGRAČ U NBA IKAD
zato što je bio fenomen, a pogledaj prve sezone.
dakle Mirza vjerrovatno neće biti najbolji ne amer, ali isto tako ima priliku da napravi solidnu karijeru u NBA ligi
[youtube][/youtube]

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 26 mar 2013, 06:49

Poredjenje Mirze i Drazena :o :o
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 26 mar 2013, 14:38

ebo me svak ako su neki ovdje normalni :o

DzenoMjesecar
Kontakt:

Post Postao/la DzenoMjesecar » 26 mar 2013, 23:02

moli se admin da banuje "Hamfrija" sjeba nam temu rastjera raju i ukrade Mirzi minute :(
ovo je neoprostifo :evil:

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 27 mar 2013, 00:38

Biće martovskih nagrada u RMK Banovići... Samo nastavite...
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

svejedno77
Kontakt:

Post Postao/la svejedno77 » 27 mar 2013, 12:25

http://www.youtube.com/user/bctvbrooklyn?feature=watch" onclick="window.open(this.href);return false;

svejedno77
Kontakt:

Post Postao/la svejedno77 » 27 mar 2013, 12:31

SF: DAVIS BERTANS 9,4ppg 50% 2p 44,5% 3p

Dosta poena je ubacio igrajući kao krilni centar, međutim ovo je njegova prirodna pozicija. Možda i najbolji čisti šuter u lgi. Perfektna mehanika i brzina šuta za 205cm visine. Pred kraj sezone je počeo da koristi i prodore pod koš, nešto što je nova oružje u njegovoj igri s obzirom da je doskora važio za jednodimenzionalnog igrača koji ne voli kontakt. Odlično je odigrao drugi dio sezone i takmičenje završio kao najbolji po procentu šuta za tri poena što je njegovoj ekipi inače vrlo lošoj u tom segmentu bilo zlata vrijedno(u osam utakmica drugog dijela je ubacio dvocifren broj koševa, najviše Zvezdi - 23). Po brzini izlaska iz bloka podsjeća na Mirzu Teletovića. Ima sve elemente da postane NBA igrač posebno što na njega draft prava polaže ekipa koja će znati da ga iskoristi - San Antonio.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 27 mar 2013, 13:32

svejedno77 je napisao/la:SF: DAVIS BERTANS 9,4ppg 50% 2p 44,5% 3p

Dosta poena je ubacio igrajući kao krilni centar, međutim ovo je njegova prirodna pozicija. Možda i najbolji čisti šuter u lgi. Perfektna mehanika i brzina šuta za 205cm visine. Pred kraj sezone je počeo da koristi i prodore pod koš, nešto što je nova oružje u njegovoj igri s obzirom da je doskora važio za jednodimenzionalnog igrača koji ne voli kontakt. Odlično je odigrao drugi dio sezone i takmičenje završio kao najbolji po procentu šuta za tri poena što je njegovoj ekipi inače vrlo lošoj u tom segmentu bilo zlata vrijedno(u osam utakmica drugog dijela je ubacio dvocifren broj koševa, najviše Zvezdi - 23). Po brzini izlaska iz bloka podsjeća na Mirzu Teletovića. Ima sve elemente da postane NBA igrač posebno što na njega draft prava polaže ekipa koja će znati da ga iskoristi - San Antonio.

Nema u njemu 95 kg.prodor nula,skok nula,da ne pricam dalje..mislim da nije zasluzio da bude na temi Mirza a pogotvo da ga poredis sa Mirzom.

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 27 mar 2013, 13:38

lumani je napisao/la:
svejedno77 je napisao/la:SF: DAVIS BERTANS 9,4ppg 50% 2p 44,5% 3p

Nema u njemu 95 kg.prodor nula,skok nula,da ne pricam dalje..mislim da nije zasluzio da bude na temi Mirza a pogotvo da ga poredis sa Mirzom.
Ne poredi ga on, nego Edin Avdic u svojoj kolumni.
I napisano je da po brzini izlaska iz bloka podsjeca na Mirzu, a ne da u potpunosti podsjeca na Mirzu (prodor, skok, itd)
Nema potrebe da napadas covjeka. ;)
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 20 gostiju.