Keno druze - izvini, ali grijesis.kenoo je napisao/la:nemojte me sada grditi i govoriti o banu![]()
znate da za BiH navijam od srca,placem iz sveg srca svaku ovu utakmicu iako su mi prosle godine za plakati,i dao bih sve na svijetu da se BiH sad plasira,ali evo iskreno iz srca,nadam se i zamisljam svake sekunde slavlje i sve to exstra,ali ljudi realno nekako ne osjecam i nisam optimistican uoci ove utakmice..imam osjecaj da ce biti 1:1 i eto.. volio bih da grijesim ovaj put vise nego ikada..
Evo zasto. Mi uvijek razmisljamo o nama kao "underdogs" - ono, garibi mi jadni vaki naki. A uopste nije tako. Pogledaj cinjenice. Evo recimo ja i ti smo iz BiH i mi naravno naginjemo na jednu stranu. Znaci hajmo uzeti nekoga drugog tamo da nam kaze ko ce dobiti.
Evo ti samo mali primjer - igraci Portugala su SLAVILI pobjedu od 1-0 u Luzu. Jedni drugima cestitali. Oni su SRETNI bili sa 1-0. Bi li ti bio sretan da je BiH dobila 1-0 u Zenici prvu utakmicu a znas da ces drugu igrati tamo? Bi li ti bio zadovoljan sa 1-0 u prvoj utakmici NA SVOM TERENU???
Oni znaju da su slabiji ali racunaju upravo na taj nas garbiski mentalitet. Isti koji je imala i Irska pa ispala. Irci su bili bolji pa Francuzi im zabili ni iz cega. To je sve zato sto nisu vjerovali u sebe.
A fazon je u tome da mi nemamo razloga vjerovat. 2 precke i stativa kod rezultata 1-0 na NJIHOVOM terenu. Halo bola - ovdje im je hatma. I hatma, i hatma dova i dzenaza - sve im je skupa ovde. I oni to znaju.
Njihova reakcija ti nakon utakmice kod njih sve kaze - ako pazis i gledas. Jer i oni znaju da su dobro prosli sa 1-0. A dobro prosli jesu, ono je trebalo biti 1-1, brat bratu. A to je na njihovom terenu. Na nasem terenu siguran budi nece im biti lijepo. Bice 3-0 za BiH ko banka. Vidices.